Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Zapraszamy do Bydgoszczy :p do Focusa? :-)

Taaaak! :)

• Olina Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis miałam wielka ochote na pepsi i musiałam sie napić, bo az mi si ryczec chciało HAHAHHAH masakra

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) jesteśmy po urodzinkach, pożegnaliśmy jeszcze ostatnich gości a teraz odpoczywamy :) Hania dostała samochód którym może sama jeździć :) Od 5 rano w nim siedziała więc chyba jej się podoba a myślałam że będzie musiał poczekać aż podrośnie :)

PS. Tak się zastanawiam czy to aby na pewno prezent dla Hani a nie dla mojego Męża bo szuka byle pretekstu żeby nim pojeździć :)

Niestety ze zdjęciem będzie problem bo padł mi komputer a wklejanie przez tel coś mi nie idzie :(

Lanusia93 lubi tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego syna kiwi powoduje zaparcia :) a tu czytam ze na nie działa :D

Najlepsze na moj organizm są zboża , suszone owoce i jogurty :-)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny... my już po weselu poprawinach... tyleeee pyszności... padnieta jestem a córcia jeszcze pełna energii...

Lanusia93, agulas lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka mam do was pytanko jeśli moja beta w 33dc wyniosła 81,00 a po 48 h zwiększyła się 147% i wyniosła 199,30 to jest w porządku i powinnam się cieszyć?

• pucek Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • Olina Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam bardzo dlugo zaparcia, ale jakos tak przeszlo z dnia na dzien..po prostu zaczełam jesc wiecej serków taki jak fantazja czy monte i jest teraz okej

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    ja miałam bardzo dlugo zaparcia, ale jakos tak przeszlo z dnia na dzien..po prostu zaczełam jesc wiecej serków taki jak fantazja czy monte i jest teraz okej
    Nie wiem, czy wiesz, ale Monte jest bogate w witaminę A, więc no... Ja sama je bardzo lubię, ale rzadko sobie na nie pozwalam:(

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jadła już któraś z Was wątróbkę? Mam taką ochotę, że szok! Dużo ludzi odradza wątróbkę w ciąży z racji funkcji jej i dużej ilości żelaza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    A jadła już któraś z Was wątróbkę? Mam taką ochotę, że szok! Dużo ludzi odradza wątróbkę w ciąży z racji funkcji jej i dużej ilości żelaza.

Ja jadłam ostatnio ;) Jak zjesz raz na jakiś czas to myślę że nie zaszkodzi.

ilonia1984 lubi tę wiadomość

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również raz jadlam watrobke... ale jak zje się troszkę raz od czasu to nic sie nie stanie przeciez... )dajcie spokój... bo niedługo to nic nie będzie można jeść... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 08:13

Rotenkopf, Wiolcia1405, Babu, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 21 września 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zapisałam się do lekarza rodzinnego - liczę na jakieś specyfiki na przeziębienie w ciąży i może wyłudzę skierowania na badania dla ciężarnych;p

A co do grzeszków to wypiłam dużą colę na seansie filmowym. Jakoś nie lubię sobie odmawiać tej przyjemności :)

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, łapie taki stres przed jutrem.. Ciągle tylko zastanawiam się czy dzidzia nadal jest w brzuszku, czy prawidłowo rośnie itp itd. Wizytę mam na 19.40. Późno...
    Nie wiem czy będzie taki czas podczas ciąży, kiedy nie będę się stresować..
    Niby plamień nie miałam od dłuższego czasu. Brzuch pobolewa tylko, ale to pewnie rozwścieczona macica..
    Jak wracam z pracy, to idę spać.. Kiedy byłam na zwolnieniu nie miałam problemu ze zmęczeniem, a teraz.. Zastanawiam się na poważnie czy od jutra nie iść już na zwolnienie...
    Często jak coś zjem mam zgagę i mdłości. Wczoraj zatwardzenie, dzisiaj ból brzucha i biegunka.. Ja wszystko przetrwam, byle dzidzia była zdrowa..

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Dziewczyny, łapie taki stres przed jutrem.. Ciągle tylko zastanawiam się czy dzidzia nadal jest w brzuszku, czy prawidłowo rośnie itp itd. Wizytę mam na 19.40. Późno...
    Nie wiem czy będzie taki czas podczas ciąży, kiedy nie będę się stresować..
    Niby plamień nie miałam od dłuższego czasu. Brzuch pobolewa tylko, ale to pewnie rozwścieczona macica..
    Jak wracam z pracy, to idę spać.. Kiedy byłam na zwolnieniu nie miałam problemu ze zmęczeniem, a teraz.. Zastanawiam się na poważnie czy od jutra nie iść już na zwolnienie...
    Często jak coś zjem mam zgagę i mdłości. Wczoraj zatwardzenie, dzisiaj ból brzucha i biegunka.. Ja wszystko przetrwam, byle dzidzia była zdrowa..
    Ja tez sie stresuje przed dzisiejsza wizyta,mysle,ze ten 1 teymest jest prawie dla nas wszyatkich nerwowy i wszystkie sie martwimy,ale pomyslcie dziewczynki,ze wlasnie powoli dobiega konca i bedziemy mogly troszke odsapnac,prawie jestesmy 2 nozka w 2 trymestrze i dalysmy rade przez niego przejsc to teraz juz bedzie z gorki :) martwie sie tez dzisiejszym usg,mysle jak bedzie ale musze wierzyc...tylko to mam,wiare trzymajcie kciuki wizyte mam na 16,30

agulas, madziutek 23 lubią tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:

Nie żelaza, a witaminy A :)
    Nie jest zalecana, ja bym odpuściła.

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • pati85 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takze sie martwie jutrzejszym usg, troche mnie zmartwil lekarz, ze mam za mala macice jak na te tydz. ciazy :(. Dzisiaj snilo mi sie ze dostalam krwawienie. Juto wszystko bedzie wiadomo. Stres mnie dopada :(

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Przyłączam się do martwiących się wizytami (ja swoją mam dopiero w piątek). Ja od 2 tygodni jakoś bardziej się martwię, ale to dlatego że maluszka dawno nie widziałam i myślę czy wszystko jest w porządku czy maluszek jest zdrowy i ładnie rośnie. Poza tym w weekend coś mnie mocniej zaczęło kłuć (jakby w rejonie spojenia łonowego) i jak dziś dalej będzie mi dokuczać to lecę na SOR wieczorem. Nie wiem, może po prostu coś się tam rozciąga, a może w sobotę przesadziłam ze sprzątaniem, bo pół dnia pucowałam dom i się może przeforsowałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 09:56

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • agulas Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybyśmy miały codziennie spotkania z porcelaną, to pewnie martwiłybyśmy się mniej :P <3
    U mnie objawy raz są a raz ich nie ma. Mdłości pojawiają się coraz rzadziej, ale to chyba tak ma być około 11-12 tygodnia.. Oby!

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzi na to ze jestem wyrodna matka :) bo jem to na co mam ochotę tak samo pije co chce :)
    Cole pije bo uwielbiam :-) kawę tak samo. Unikam alkoholi,nikotyny i wołowiny . Wcinam dziczyzne sery jogurty nie patrzę czy maja coś co mogę czy nie.

Nie schizuje wcale :) wierze ze wszystko jest ok i tego się trzymam. Tek teraz jak i w poprzedniej ciąży nie odmawiam sobie przyjemności :) Lubie spełniać swoje zachcianki i pragnienia organizmu ;)

No nic :) powodzenia wizytujacym dajcie znać jak tam u Was i maluszków ! :)

Ja tymczasem pakuje się i wracam do domu. Koniec wakacji czas do synka... <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 10:21

Babu, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ