Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jestem po USG prenatalnym. Stresowałam się przed wejściem do gabinetu. Dzidziuś na szczęście jest zdrowy, wszystko jest na swoim miejscu. FHR 159 ud/min., wielkość 6,47 cm. Dzidziuś jak nigdy na USG był bardzo spokojny, tak to strasznie fika i tętno ma 170 :) termin przesunął mi się na 29 marca, ale ja i tak obstawiam przenoszenie dziecka jak wszyscy w mojej rodzinie. Trochę ze mnie zszedł stres :) teraz następna wizyta już u mojego ginekologa za 3 tygodnie. Pozdrawiam

Olina, agulas, fabdorota, Wiolcia1405, madziutek 23, ilonia1984, Lanusia93, Babu, dziewussia, Sunday, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

• Olina Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tego monte aż tak duzo nie jem heh raz kiedyś ten najmniejszy kubeczek.

dziewczyny ja też strasznie stresuje sie usg, bo wizyte miałam w środe i lekarz powiedział, że wszystko sie dobrze rozwija, ale tylko mi robił takie badanie na sucho w sensie bez usg czy mogę mu uwierzyć? nawet mi zmniejszył dawke luteiny ze 100 na 50..
    bardzo sie boje czy wszystko tam sie dobrze rozwija i dzidzia ładnie rosnie mam straszny stres, bo tak nie wiem czy moge powiedzieć czy czuje sie ciązowo czy nie, bo jestem 1szy raz w ciąży i sama nie wiem jak to jest. Mam bole piersi sutków, mdłości ost dosyć duze wymioty też mi sie zdarzyły, ale tak w srodku to nie wiem czy jeszcze za wczesnie...Może dziewczyny które maja juz dzidziusie powiedza , kiedy sie czuje dzidze w srodku?

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Dziewczyny, łapie taki stres przed jutrem.. Ciągle tylko zastanawiam się czy dzidzia nadal jest w brzuszku, czy prawidłowo rośnie itp itd. Wizytę mam na 19.40. Późno...
    Nie wiem czy będzie taki czas podczas ciąży, kiedy nie będę się stresować..
    Niby plamień nie miałam od dłuższego czasu. Brzuch pobolewa tylko, ale to pewnie rozwścieczona macica..
    Jak wracam z pracy, to idę spać.. Kiedy byłam na zwolnieniu nie miałam problemu ze zmęczeniem, a teraz.. Zastanawiam się na poważnie czy od jutra nie iść już na zwolnienie...
    Często jak coś zjem mam zgagę i mdłości. Wczoraj zatwardzenie, dzisiaj ból brzucha i biegunka.. Ja wszystko przetrwam, byle dzidzia była zdrowa..

Jak przeczytałam pierwsze Twoje zdanie to tak jakbyś czytała w moich myślach. Stresuję się bardzo przed jutrzejszą wizytą, mam takie same odczucia, czy maleństwo jest w brzuszku zdrowe, czy serduszko bije, czy rośnie prawidłowo itd...
    Najgorsze to jest to, że jest taka opcja, że nie zrobi mi jutro USG, bo powie, że niebawem będzie to USG genetyczne. Jutro rozpoczynam 11 tydzień a między 12-14 tyg. mam mieć to genetyczne i może powiedzieć, że nie zrobi USG bo niedobrze tak często... Ja chyba padnę wtedy ze stresu, wychodząc z gabinetu w niewiedzy... Poza tym rodzina do nas przychodzi w sobotę i mieliśmy im powiedzieć. A jak nie będę miała potwierdzenia, że jest dobrze to jak im mam powiedzieć? :(
    Ciężki ten okres I trymestru, chyba ciągle będzie strach, ale później już każdy mówi, że jest z górki.

agulas lubi tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    tego monte aż tak duzo nie jem heh raz kiedyś ten najmniejszy kubeczek.

dziewczyny ja też strasznie stresuje sie usg, bo wizyte miałam w środe i lekarz powiedział, że wszystko sie dobrze rozwija, ale tylko mi robił takie badanie na sucho w sensie bez usg czy mogę mu uwierzyć? nawet mi zmniejszył dawke luteiny ze 100 na 50..
    bardzo sie boje czy wszystko tam sie dobrze rozwija i dzidzia ładnie rosnie mam straszny stres, bo tak nie wiem czy moge powiedzieć czy czuje sie ciązowo czy nie, bo jestem 1szy raz w ciąży i sama nie wiem jak to jest. Mam bole piersi sutków, mdłości ost dosyć duze wymioty też mi sie zdarzyły, ale tak w srodku to nie wiem czy jeszcze za wczesnie...Może dziewczyny które maja juz dzidziusie powiedza , kiedy sie czuje dzidze w srodku?

Ja 1 ruchy synka poczułam około 17 tygodnia wcześnie jak na 1 ciążę. Przeważnie są około 20 . Z 2 ciąża ponoć szybciej ;)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jezuniu same stresy mamy :(
    Wiolcia to jeszcze duuuuzo czasu hehe :D kolezanka, która teraz jest w ciązy pamietam, że mowiła, że na poczatku to czuła takie wibracje, ale nie pamietam w ktorym tyg to było;D

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Ja 1 ruchy synka poczułam około 17 tygodnia wcześnie jak na 1 ciążę. Przeważnie są około 20 . Z 2 ciąża ponoć szybciej ;)

Wiolcia ja też szybko poczułam ruchy (pisałam ostatnio) bo w 16 tyg ;) ciekawe jak będzie teraz... ;) jak zaczniemy czuć ruchy to już będzie spokojniej bo dzidzia sama będzie dawać znać co u niej ;)
    Choc z drugiej strony znów panika jak maleństwo dłużej śpi i nie daje znaków... ;)

Ehhh tak naprawdę to nigdy nie będziemy spokojne o maluszki...

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt ja wcześniej czułam lekkie przelewanie gilgotanie od środka no dziwne do opisania uczucia. Około 17 tyg juz były kopniaki :D

Mam nadzieje ze wszystko będzie okej :-) ja wizytuje w przyszłą środę :) już nie mogę się doczekać :D

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to prawda,ze w 2 ciazy sie szybciej ruchy czuje? Ja mam uczucie takiego gilgotania jak by czasem,ale nie wiem czy to jelita czy cos :)

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Olina Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi sie kilka razy dosłownie zdarzyło,że czułam sie tak jakby mi burczało w brzuchu , ale to nie było burczenie takie typowe na głoda takie inne jakies..a tak nic

fabdorota lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    mi sie kilka razy dosłownie zdarzyło,że czułam sie tak jakby mi burczało w brzuchu , ale to nie było burczenie takie typowe na głoda takie inne jakies..a tak nic
    Czyli nie tylko mnie się wydawało, że coś czuję?:D U mnie już kilka razy wieczorem poczułam cos, jakby mi babelek jakiś pękł w brzuchu. Ale mój przyszły mąż się ze mnie nabija, że sobie wmawiam, bo to za wcześnie :P

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam po weekendzie :)

Dużo z nas na dniach wizytuje za wszystkie trzymam kciuki wszystko będzie dobrze trzeba być pozytywnie nastawionym wtedy trochę łatwiej mój mąż jest takim optymistą, ze jak ja zaczynam cos panikować a bo to brzuch pobolewa a to mdłości zniknęły na chwile to on zawsze ma na to pozytywna odpowiedź no cudowny jest on od poczatku tej ciąży mówi mi ze wszystko będzie dobrze i w kwietniu poznamy nasze maleństwo.

A i wiecie co pisałam Wam, ze kupuje detektor tętna i kupiłam go jakies 2 tyg temu i co kilka dni próbowałam podsłuchać dzidzię ale nic nie bylo słychać za to dzis słyszałam moje szczęście jestem w szoku bo byłam pewna ze jeszcze z tydzień dwa go nie usłyszę ale cudowne uczucie. Pewnie uznacie ze przesadzam ale czuje się spokojniejsza jak mam ten detektor i nie będę panikować jak kiedys nie uda mi się dzidzi znalezc bo wcale nie jest to takie proste ja wiem ze dzidziuś tam jest i będzie!

Wy tu o coca-coli tez ja uwielbiam ale w ciąży jakos mnie odrzuciło za to naszlo mnie na sprite za ktorym nie przepadam i sok winogronowy hortex tzn to jest napoj bardzo słodki ale w ciąży się smaki zmieniają :D

Sunday lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Czyli nie tylko mnie się wydawało, że coś czuję?:D U mnie już kilka razy wieczorem poczułam cos, jakby mi babelek jakiś pękł w brzuchu. Ale mój przyszły mąż się ze mnie nabija, że sobie wmawiam, bo to za wcześnie :P

Jeszcze za wcześnie zdecydowanie :) To jelita.
    Za miesiąc, półtora może jakaś szczęściara poczuje :)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Olina Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to tylko takie dziwne burczenie nic absolutnie wiecej :D a dziś to mnie jaknik lewy kłuje cos jakis czas....

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( okrutnie mnie sprowadzacie na Ziemię... :P
    Ja się za to znów nie mogłam wyspać, bo mnie ciagnely pachwiny. Teraz już ok :) i bardzo mi się chce kiełbasy:D dobrze, że jest w lodówce

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie wczoraj ciagnelo w pachwinie własnie, a wieczorem było mi tak niedobrze, ze musiałam sobie miske przyniesc do spania XD ale nie wymiotowałam

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och nie umiem już doczekać się pierwszych kopnięć ;) moja wizyta jest dopiero za tydzień i mam nadzieję że wszystko jest ok, nie mam żadnych objawów ale brzuch rośnie więc oby maluszek ładnie rósł :)
    Jeśli tak będę się czuła przez całą ciążę to chętnie co roku w niej będę ;)

Dzisiaj prawdopodobnie przyjdą leginsy, odbiorę je w środę (paczki przychodzą na adres mamy :P) zastanawiam się również nad pasem ciążowym... wpierw sprawdzę jednak jakie będą leginsy ;)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 21 września 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Mamuśki po weekendzie, jak żyjecie? :) Ja śpię nad klawiaturą w pracy :P Ogólnie to już zdecydowałam, że zmieniam lekarza i poproszę nową ginekolog o zwolnienie od połowy października, czyli od razu po pierwszej wizycie. Ale cały czas się głowię, jak to rozegrać w pracy - z jednej strony chciałabym już powiedzieć o ciąży, żeby ich uprzedzić i być w porządku. Z drugiej obawiam się, że 14.10 na usg okaże się, że coś jest nie tak i że powiem po prostu za wcześnie... Ech, siedzę i myślę i póki co nic nie wymyśliłam ostatecznie :(

A co do zachcianek jedzeniowych i powstrzymywania się od jedzenia i picia - za mną strasznie, ale to strasznie od kilku tygodni chodzi tatar i wino! :/ Jak sobie pomyślę o tatarze z naszej ulubionej knajpy to po prostu aż ślinka mi cieknie i czuję dosłownie fizyczny ból :P I jeszcze czerwone winko do tego <3

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie zakupiłam w końcu spodnie ciążowe. Normalne spodnie mnie wkurzały, bo cisły akurat w to miejsce, gdzie macica się znajduje, nie pomagało nawet odpinanie guzika. A dzisiaj... luksus. Nic się nie wrzyna ani nie uciska :)

• Babu Ekspertka

Wysłany: 21 września 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a możecie napisać, skąd zamawiałyście? :) Aktualnie szukam jakichś fajnych sklepów z ubraniami ciążowymi.
    Ja kupiłam sobie na szybko w sobotę jegginsy w Tesco - nie mają suwaka i guzika, tylko dość grubą gumę. Są bardzo wygodne, w sam w raz na ten etap ciąży - kiedy już zwykłe jeansy cisną, a jeszcze jest trochę za wcześnie na ciążowe spodnie. Kosztowały 50 zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 12:15

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam najzwyklejsze leginsy z pepko i sa bardzo fajne bo sa grube a kosztowały 15zeta

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
‹‹ 108 109 110 111 112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ