X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka189, dziwię się temu co pediatra powiedziała o anginie, bo w sumie ona jest wywoływana przez paciorkowce a grypa przecież przez wirusy, ale tak jak mówiłam duomox na anginę pomoże. Na gorączkę niestety tylko paracetamol, chłodne okłady. Dużo wypoczywaj, pij dużo płynów, mleko z miodem i masełkiem ;) Niestety grypa szaleje :/ Ja jestem mega zadowolona z tego, że się zaszczepiłam. Co roku zamierzam to robić i będę wszystkich zachęcać :)

Paprotka30, teraz tylko czekać na rozpoczęcie akcji porodowej :) Niby może być w każdej chwili, ale z drugiej strony może to troszkę potrwać. Tak już nam będą te dni upływać- jak na szpilkach, w niepewności, że każdy dzień to może być TEN DZIEŃ.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Niuninka Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Hej, melduje się po wizycie.
    Wszystko ok, na ktg jakieś 3 skurcze ale przeze mnie nieodczuwalne. Wszystko w normie.
    Szyjka skrócona do 1,5cm i rozwarcie na opuszek palca. Teoretycznie mogę zacząć rodzic w niedługim czasie. Mam wytrzymać do soboty bo wtedy skończę 37 tydzień! Potem mogę rodzic : ) Maleńka jest juz nisko, potwierdziły się moje odczucia.
    No i nie jest juz taka mała bo mamy niecałe 3kg! : )
    Jutro pakuję torbę do szpitala!

Pytałam o te bóle miesiączkowe, teraz to juz norma. Myślę ze ja w ten sposób odczuwam skracanie się szyjki...wcześniej tego nie miałam, szyjka 4cm a teraz pare dni bólu, cmienia raczej i szyjka w ciągu 3 tygodni skrócona!

Jestem zadowolona ale trochę przerażona ze to już może tuż tuż..

Super ;) już wszystkie niedługo się bedziemy rozpakowywać ":D u mnie na ostatnim ktg miałam 6 skurczów ale też jeszcze przeze mnie nieodczuwalne :) jutro kolejne ktg :)
    co do bólów miesiączkowych to szczerze już tyle opinii słyszałam :D u mnie skracanie szyjki było objawowe ale kłuciem. A jak pytam o te bóle miesiączkowe to albo "obciążony kręgosłup " albo " skurcze " itd :D wiem tyle że nie jestem sama i podobno to normalne :)

paprotka30 lubi tę wiadomość

v5abdqk3uteg5ykx.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprotka ale to tak wywnioskowałaś z tymi bólami miesiączkowymi czy gin tak stwierdził? Czyli nic strasznego ha,ha Kurcze, z Niko tak nie miałam. Jak widać, różnie bywa.
    U Ali w łóżeczku nic nie będzie, oprócz prześcieradła i Ali, na początku w rożku, później w śpiworku :-)

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niuninka ja kupiłam poduszkę i kołderkę,ale bedziemy używać zdecydowanie później,na początku mały będzie spał w rożku,potem w śpiworku-jest bezpieczny,nie ma możliwości nakrycia się na buzię...zastanawiam sie też nad zakupem tej poduszki klin wydaje mi sie praktyczna ale poczekam jak wrócimy do domu to wtedy zadecyduje...

ania0141
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to leżenie pod ktg nie dla has : ) meczylam się strasznie, małej też się nie podobało, taka ściśnięta.. Jak leżałam w grudniu w szpitalu to zazdroscilam dziewczynom w starszej ciąży ze maja co chwile to ktg a tu nie ma czego zazdrościć hihi : )

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka wrote:
    Mam do was pytanie:)

Ze źródeł typu : położna, net i siostra :D dowiedziałam się że łóżeczka naszych maluchów nie powinny mieć poduszek i kołderek ponieważ maluchy mogą się nakryć i się udusić , a łóżeczko najlepiej jak by było od strony główki na jakiś podwyższeniach typu np. książki ... Jak wy się zaopatrzyłyście w wyposażenie wyrek waszych Skarbów ? :) Kładziecie poduszki>? i czym zamierzacie przykrywać maluchy?
    Ja na poczatku nie klade poduszeczki, pod materac mam zamiar wlozyc gruby segregator tak jak przy Macku, mozna tez kupic taka specjalna poduszke klin albo wlasnie ksiazki np pod nogi lozeczka albo materac. Mala bedzie spac w rozku nas poczatku, pozniej planuje wlozyc kolderke

Niuninka lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Paprotka ale to tak wywnioskowałaś z tymi bólami miesiączkowymi czy gin tak stwierdził? Czyli nic strasznego ha,ha Kurcze, z Niko tak nie miałam. Jak widać, różnie bywa.
    U Ali w łóżeczku nic nie będzie, oprócz prześcieradła i Ali, na początku w rożku, później w śpiworku :-)

Nie...to raczej moje wnioski, także nie bierzcie sobie tego do serca : p

• jaskra Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też bez żadnych pościeli i ochraniaczy :) ale ten klin to trzeba włożyć tak żeby głowa była wyżej? No i czy ten klin nie jest zalecany dla dzieci, które mają problem z ulewaniem?

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Karatka81 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już miałam tą poduszkę klin w koszyku, ale stwierdziłam, że jak coś to można coś pod materacyk podłożyć, koc itp. Z Niko nie miałam. Nikoś długo spał w śpiworkach, bo był mega ruchliwy :-) Kołderkę mam na potem, no i śpiworki rzecz jasna :-)

• mania Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja klin mam wydaje mi się to bardzo przydatna rzecz nie będę się tak stresować, że Maleńka się zachlysnie czy coś. I będzie spała w rożku ale komplet taki poduszeczka i kocyk też mam i najwyżej nóżki będę dodatkowo nakrywac jak będzie taka potrzeba. Ochraniacz na szczebelki też mam.

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    u mnie też bez żadnych pościeli i ochraniaczy :) ale ten klin to trzeba włożyć tak żeby głowa była wyżej? No i czy ten klin nie jest zalecany dla dzieci, które mają problem z ulewaniem?

No właśnie nie wiem na 100%. Zawsze można włożyć, one są bardzo duże, tzn kąt nachylenia dziecka naprawdę powoli wzrasta. Można położyć dziecko na tyle nisko ze będzie tylko minimalnie uniesione względem reszty ciałka. Dopytam położnej jeszcze o ten klin. Zobaczymy co doradzi.

Niuninka lubi tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Nie...to raczej moje wnioski, także nie bierzcie sobie tego do serca : p
    Jasne :-) Ja tam lubię wnioski ha,ha ;-)

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Jasne :-) Ja tam lubię wnioski ha,ha ;-)

Drugi wniosek jest taki ze przez te ostatnie 3 tygodnie, moja aktywność wzrosła przez ten remont...to może też miało wpływ. Wcześniej bardziej sie oszczedzałam : ) w każdym razie...na tym etapie wszystko jest w normie.

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytaj nie ma normy !!! :-) Ale fajnie ;-) Strach się bać ha,ha

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee..chyba nie ma co panikować, równie dobrze mogę jeszcze przenosić : )
    Chociaż nie ukrywam ze chciałabym urodzić jeszcze w marcu!

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niby mam ochraniacz założony ale na jednym dłuższym boku (od ściany) i jednym krótszym (od komody) dziwnie ale tak mi się podobało ;p na razie w łóżeczku mam poduszeczkę i kołderkę ale jak przyjedziemy z Hanią to pewnie je schowam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto jutro wizytuje ? ;)

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizyte mam dopiero w czwartek a w srode usg, ciekawa jestem ile ta nasza klusia wazy :) Rotenkopt a Hania ile teraz wazy bo pamietam ze nasze panny po ostatnim badaniu mialy podobna wage

Larisa lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wizyta w czwartek... nie mogę się doczekać... jutro laboratorium znowu...
    Nogi odpadaja... pięt nie widać tak opuchnięte... kochanego szykuje na drogę bo już znowu jedzie w trasę :(

Padam na twarz...
    Gbs ujemny yeahhh :D

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Niuninka Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Kto jutro wizytuje ? ;)

my :) mamy kolejne ktg i usg również kolejne... prześwietlają tego mojego biedaka ile wlezie... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 20:41

v5abdqk3uteg5ykx.png
‹‹ 1043 1044 1045 1046 1047 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ