X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa, neutropenia zmienia nieco postać rzeczy. Dużo łatwiej o infekcje bakteryjne, bo osłabiony jest naturalny mechanizm obronny niestety. No i często infekcje wirusowe są powikłane bakteryjnymi, więc antybiotyk bardziej zrozumiały.
    A zawodu jeszcze nie mam.. Jeszcze studiuję ;)

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky powodzenia!! Niech pójdzie szybko i bez boleśnie! :)

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky, kciuki zaciśnięte!! Daj znać między skurczami :D
    Ja Wam muszę nadrobić, co u mnie, ale to jak usiądę do kompa. Ważne, że wiem, co u Was, bo czytamna bieżąco:)
    Ale w skrócie - mała nadrobiła trochę z wagą, na ktg nie było w końcu tachykardii, a ja dziś borykam się z bólem podbrzusza. Po wizycie doszło plamienie (pewnie po badaniu) śluzem z krwią i właśie rozkminiam, czy jechać na IP. Na razie obserwuję :)

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky jeśli odeszły wody to niedługo będziesz tulic dzidzie ! 3mamy kciuki <3

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ależ wiadomość,FUNKY kciuki!oby szybko poszło!

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no kochane czyżby książkowo szło wg.listy?oby tak dalej...jamniczakuchni nastepna w kolejce?

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

ania0141
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    no kochane czyżby książkowo szło wg.listy?oby tak dalej...jamniczakuchni nastepna w kolejce?
    A Andrea się odzywała?

---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś mam ciążę donoszoną, hurra!! Ale się cieszę :-)

PS. Suwaczek ma 1dniowe przesunięcie, bo wpisałam 30dniowe cykle, ale lekarz liczy standardowo wg OM i tak też pewnie w szpitalu policzą.

ania0141, paprotka30, Larisa, dichlieb, Mynia, Anastazjaaa, panda80, Lanusia93 lubią tę wiadomość

---
    Okruszek (*) 12 tc.
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od Andrei brak wieści,niepokojące jest to jej milczenie ale można się domyślać,że urodziła...mam nadzieję,że u niej wszystko wporządku a ta cisza wynika z braku czasu...

ania0141
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 02:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poród na razie nie postępuje, skurcze nie są mega bolesne, ktg Młodego w normie. Tętno mamy sprawdzane co chwilkę. Moim zadaniem jest zrelaksować się i odpocząć dopóki nic się nie dzieje ;) chociaż wolałabym aby w końcu się coś ruszyło.

paprotka30, Dobson, jamniczakuchnia, Rotenkopf, dichlieb, _Saszka_, Mynia, panda80, fabdorota, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 02:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FUNKY ruszy napewno ,oby szybko i jak najmniej boleśnie,kurczę już za kilka godzin będziesz tulić swoje maleństwo:)trzymam kciuki,ściskam!

ania0141
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 02:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przebudzilam się z tego stresu : p
    nie ma zlituj, odliczam do soboty a potem niech sie dzieje co chce!
    Funky, dzielna jesteś!

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 02:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka ja przebudziłam się po północy(po 2godzinach snu)i nie mogę zasnąć,sama na siebie jestem zła!

ania0141
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 02:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja taka wystraszona jestem tym odejściem wód u Funky ze bałam się wstać do łazienki : )
    Podejrzewam ze powoli kazda z nas juz chce żeby się zaczęło. Szczerze mówiąc jak u mnie się akcja ruszy to będę spanikowana!

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 03:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasz czas nadchodzi...powiem szczerze że ja też już bym chciała mieć już to za sobą ale narazie muszę jeszcze nogi zaciskać a im bliżej tym normalne,że narasta jakiś strach,niepokój...najgorzej chyba jest jak nadejdzie dzień terminu a tu dalej nic-to czekanie jest najgorsze wtedy

ania0141
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 03:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w ogóle nie zasnęłam.. Plamienie na szczęście ustało, ale są skurczo-bólo-straszaki..

---
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 03:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky, może poskacz na piłce, jeśli masz na sali? Ponoć pomaga w rozwieraniu się szyjki.

---
    Okruszek (*) 12 tc.
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 03:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajka co za noc...,ale masz ten plus ,że ciąża donoszona to już tak na spokojnie można się szykować na porodówkę.
    tak piłka pomaga zdecydowanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 03:07

ania0141
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky zazdro totalne! Trzymam kciuki żebyś była już po! Ale emocje z rana :-D
    Pierwsza noc w szpitalu masakra oczywiście... Dobrze ze każda kolejna będzie lepsza. Wczoraj przy przyjęciu byłam badana i szyjka kompletnie nie gotowa. Mała nie rośnie albo bardzo mało więc pewnie będą wywoływać porob wcześniej, oby nie cesarka...

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funki i jak tam?Ruszyło coś czy nadal się męczysz ze skórczami?

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
‹‹ 1045 1046 1047 1048 1049 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ