Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAmeiva wrote:Ja wizyte mam dopiero w czwartek a w srode usg, ciekawa jestem ile ta nasza klusia wazy Rotenkopt a Hania ile teraz wazy bo pamietam ze nasze panny po ostatnim badaniu mialy podobna wage
Jutro się pewnie dowiem, że będzie jeszcze więcej ;p i poznam wynik gbsu.
Chociaż szczerze przyznam, że myślałam, że już ta wizyta nie będzie potrzebna ;pAmeiva lubi tę wiadomość
-
natalka189 wrote:Bo córka ma stwierdzonona a ja od niej załapałam... Pediatra powiedziała że teraz tak grypa wygląda katar kaszel angina bóle mięśni ból głowy i w ogóle wszystkiego... No nic chyba muszę jeszcze poczekać aby przeszli...
jaskra lubi tę wiadomość
-
Niuninka wrote:Mam do was pytanie:)
Ze źródeł typu : położna, net i siostra dowiedziałam się że łóżeczka naszych maluchów nie powinny mieć poduszek i kołderek ponieważ maluchy mogą się nakryć i się udusić , a łóżeczko najlepiej jak by było od strony główki na jakiś podwyższeniach typu np. książki ... Jak wy się zaopatrzyłyście w wyposażenie wyrek waszych Skarbów ? Kładziecie poduszki>? i czym zamierzacie przykrywać maluchy?
Paprotka, trzymam za was kciuki obyś wytrzymała do soboty.
Straciatellaa jak u ciebie?
A mnie coś plecy bolą, ciekawe czy mi skurcze nie wracają rety mam już tego dosyć.... Wizyta dopiero w czwartek -
moja córa jak ma gorączkę to tylko antybiotyk na nią działa. czy to grypa, czy angina. ostatnio miała tylko gorączkę, crp było ujemne - czyli nie bakteria, męczyła się 6 dni z gorączką bo wirus, za moją prośbą został przepisany antybiotyk. po 2 dawkach baaardzo duża poprawa już była, a groził nam już szpital. zależy od organizmu
-
Anastazjaaa wrote:U mnie też poduszka klin pod materac, a mały będzie spał w otulaczu.
Paprotka, trzymam za was kciuki obyś wytrzymała do soboty.
Straciatellaa jak u ciebie?
A mnie coś plecy bolą, ciekawe czy mi skurcze nie wracają rety mam już tego dosyć.... Wizyta dopiero w czwartek
u nas ok.
ktg wyszło dobre. Następne za tydzień. Bez czopka kilka tygodni można chodzić więc się nie nastawiam póki co. Zastanawia mnie przewidywana data mojego porodu. wg belly 01.04 - tak samo jak byłam u prof na usg 3 trym. mi wyliczył, a po uwzględnieniu długości cykli wyliczył 03.04. w papierach mi zapisał, że wg OM 1.04, Na karcie ciąży moja gin mi wpisała 03.04 i sama nie wiem co mówić na ktg jak pytaja o date porodu mówię 01.04 ale czy dobrze?
a moja gin odpisała, że tsh mam ok i się tym nie martwić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:44
wiecznie lubi tę wiadomość
-
jaskra wrote:Szotka, super że się odezwałaś Trochę Cię nie było a tu takie wieści.. Zdecydowanie się oszczędzaj. A sterydy miałaś podawane? Bo w sumie na Twoim etapie jeszcze niektórzy lekarze by je na pewno rozważali. Chyba że miałaś już kiedyś wcześniej.. A ja powtarzałam ostatnio Aspat i ALat- w normie. Dałam sobie spokój z kwasami żółciowymi, bo szkoda mi było pieniędzy a swędzenie skóry się zmniejszyło. Teraz się zastanawiam czy jednak nie zrobić, bo w sumie może być izolowane podniesienie samych kwasów żółciowych.. Mam nadzieję, ze Tobie już rosnąć nie będą
Ania, rozważa się podawanie sterydów do 36 t.c. a według niektórych lekarzy do 34 t.c.
A co do tarczycy to mi moja endokrynolog mówiła, że badanie TSH ma sens tylko w pierwszym trymestrze i norma wtedy to do 2,5. Natomiast w kolejnych etapach kontrolowane miałam tylko FT4.
I właśnie dzwonił mąż, że w niewyjaśnionych okolicznościach popękała nam tylna szyba w aucie.. Super -
My nie mamy problemów z ochraniaczem na łóżeczko bo nie mamy łóżeczka na początku mała będzie w koszu mojzesza jak przy cycu to ze mną będzie spać - nie ukrywajmy- wygoda
Później pójdzie do łóżeczka z całym asortymentem
Co do czopa mi odchodził podbarwiony na brązowo ok 36tyg ciąży urodziłam 42/43 wiec na prawdę niema zasady z nim. :p
Powiem Wam,fajnie być na zwolnieniu tylko dużo czasu na myślenie o porodzie, i kur. . Boje się tego bejbi blusa pozniej , ale mam nadzieje ze nie będzie tak jak z synkiem okropnie.. -
Mynia wrote:Wypiłam pierwszą filiżankę herbaty z liści malin, szału ze smakiem nie ma hehe. Któraś z Was też pije/będzie pić?
W necie sporo jest artykułów albo wpisów na forach, że pomaga. Ale jak pytałam położnych i ginki to jakoś bez przekonania mówiły, że można pić i tyle.
Dziewczyny ostatnio zauwazyłam, ze pojawiają mi się swedzace bomble. Najpierw swędzi mnie skóra, potem pojawia się pecherz, cholernie swędzi przez kilka dni, a potem schodzi i kolejny pojawia się w innym miejscu. Poczatkowo myslalam ze coś mnie ugryzło, ale to albo jakies uczulenie albo alergia pierwsze pojawilo się na łopatce, potem na brzuchu, a teraz na ramieniu. Zwykle mam jednego bombla na raz? Czy któraś miała coś podobnego, a jesli tak, to czy udało się wam zlokalizować winowajcę? -
Straciatellaa wrote:moja córa jak ma gorączkę to tylko antybiotyk na nią działa. czy to grypa, czy angina. ostatnio miała tylko gorączkę, crp było ujemne - czyli nie bakteria, męczyła się 6 dni z gorączką bo wirus, za moją prośbą został przepisany antybiotyk. po 2 dawkach baaardzo duża poprawa już była, a groził nam już szpital. zależy od organizmu
Straciatellaaa, no muszę się wypowiedzieć.. Antybiotyk działa na bakterie, nie ma opcji, biorąc pod uwagę mechanizm działania, żeby działał bezpośrednio przeciwgorączkowo ani przeciwwirusowo. I to nie zależy od organizmu. Akurat antybiotyki mają punkt uchwytu na bakterii. Badanie CRP nie jest nam w stanie zróżnicować czy infekcja jest wirusowa czy bakteryjna w 100%. Znaczy gdy jest wysokie- trzycyfrowe, to bardziej przemawia za infekcją bakteryjną, ale wirusowe infekcje również mogą podnosić CRP. CRP nam mówi czy toczy się ostry stan zapalny a np. podniesione OB świadczy raczej o przewlekłym stanie. Natomiast etiologię- poza subtelnymi nieraz różnicami w objawach, można też podejrzewać po wynikach morfologii- w infekcji bakteryjnej rośnie liczba neutrofili, w wirusowej limfocytów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 23:31
-
Wpadam na chwilę, żeby napisać, że odeszły mi wody i pojawiły się skurcze. Powiem Wam, że wody serio mają specyficzny zapach, taki mdły, podobny do zapachu spermy, kolor różowy i jest ich dużo
Rotenkopf, Dobson, paprotka30, Straciatellaa, Kawuszka, malala, Wiolcia1405, ania0141, *KasiaS*, Niuninka, Justyna Es, katka/85, jamniczakuchnia, Larisa, dichlieb, _Saszka_, MagSz, Ameiva, karola91, Mynia, Karatka81, Anastazjaaa, wiecznie, panda80, agulas, kredeczka91, Olina, Heathera, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
jaskra wrote:Straciatellaaa, no muszę się wypowiedzieć.. Antybiotyk działa na bakterie, nie ma opcji, biorąc pod uwagę mechanizm działania, żeby działał bezpośrednio przeciwgorączkowo ani przeciwwirusowo. I to nie zależy od organizmu. Akurat antybiotyki mają punkt uchwytu na bakterii. Badanie CRP nie jest nam w stanie zróżnicować czy infekcja jest wirusowa czy bakteryjna w 100%. Znaczy gdy jest wysokie- trzycyfrowe, to bardziej przemawia za infekcją bakteryjną, ale wirusowe infekcje również mogą podnosić CRP. CRP nam mówi czy toczy się ostry stan zapalny a np. podniesione OB świadczy raczej o przewlekłym stanie. Natomiast etiologię- poza subtelnymi nieraz różnicami w objawach, można też podejrzewać po wynikach morfologii- w infekcji bakteryjnej rośnie liczba neutrofili, w wirusowej limfocytów.
Jaskra Ty masz zawód związany z medycyną?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 23:44
-
Funky09 wrote:Wpadam na chwilę, żeby napisać, że odeszły mi wody i pojawiły się skurcze. Powiem Wam, że wody serio mają specyficzny zapach, taki mdły, podobny do zapachu spermy, kolor różowy i jest ich dużo
-
Rotenkopf, ja jutro wizytuję i zobaczymy czy coś nowego się bowiem.
Wiecznie, u nas też na początku mały będzie spał w koszu Mojżesza obok naszego łóżka oczywiście po mojej stronie. Jaki masz materacyk w koszu? Pokryty taką jakby ceratą? My mamy kosz z mothercare i tam właśnie jest taki w ceracie i myślę czy nie będzie się maluszek od tego pocił. Oczywiście na to jest prześcieradło.
Funky, ale wiadomość!!!! Chyba spać ni będę spokojnie! To powodzenia kochana i daj znać jak urordzisz! No niesamowite zaczęło się!
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33)