Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Funky kciuki zacisniete !!! alez emocje z rana
28latka super ze juz do domku wychodzicie, zaraz bedziecie nadawac z domowych pieleszy
Ja dzis nawet wyspana, to juz druga noc z rzedu. Oczywiscie wstaje na siku no i do synka bo on tez potrafi domagac sie jeszcze mleka w nocy ale nie mialam problemu z zasnieciem a nieraz przez 2-3 godziny sie mecze i nie wiem co ze soba zrobic. Zauwazylam ze duzo lepiej spie jak w dzien zrobie sobie drzemke chociazby godzinna, inaczej jestem zbyt zmeczona by zasnac wieczorem i w nocy, dziwne toto ... -
_Saszka_ wrote:Ale wiadomości od rana Funky, kciuki zaciśnięte:)
28latka świetne wieści, w domu będzie Wam zupełnie inaczej
Ja też dziś wizytę, ale na tych regularnych wizytach tylko przez chwilę podgladamy małego, gin nie sprawdza jego wagi. Szkoda, bo też się martwię, czy nie jest za malutki.
Miłego dnia dziewczyny, Funky i 28latka duuuuzo sił życzę_Saszka_ lubi tę wiadomość
ania0141 -
Iwonkaa ja też mam ostatnio takie przemyślenia, że mimo że już niewygodnie, brzuch boli oddychać ciężko ale jaka nagroda za to wszystko nas czeka i tak sobie myślę, że będzie mi bardzo brakować tych ruchów w brzuszku...wiem, że córcia będzie ze mną co cieszy mnie bardzo ale to już nie to samo
Wgl to jak śpię i mam nogi zgięte w kolanach to czuję Małą bardzo nisko i tak jakby mi rączkami w pachwinach majstrowała i mam wrażenie, że jej niewygodnie i zaraz prostuje te nogi to ona się uspokaja... -
nick nieaktualnyAnia ja też wizytuje w piątek, ale tylko usg
Mania Też tak mam, że jak zegne nogi to tak jakby małemu to przeszkadzało
W ogóle to się martwię (jak zawsze) bo obudziło mnie jego takie szybkie telepanie/szarpanie... Teraz leniwie co jakiś czas wypycha nóżkę, ale nie wiem czy wszystko jest okay...ania0141 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Funky no kciuki zaciśnięte!! To się rozkręca widzę
28latka super wieści
U nas znowu śnieg spadł, ja chcę wiosny... W ogóle chodzę jak emerytka, biodra, w sensie miednica to mi się chyba rozłazi... Żeby się tylko zlazła potem Ala wsadza mi nogę w żołądek i miałam wczoraj taką zgagę że szok. Ta końcówka najgorsza. To se pomarudziłam -
ale emocje z Funky
fajnie że powoli akcje się zaczynają! ja w ogóle z Funky jestem na podobnym etapie, no mój tp niby 3 dni później, ale mam nadzieję, że u mnie akcja się nie zacznie przed niedzielą póki co jakichkolwiek objawów brak, nawet brzuch jeszcze wysoko!
zazdroszczę Wam częstych wizyt, ja miałam ostatnią 01.03, teraz idę dopiero 22.03.. a potem mam zapisaną na 01.04 gdybym się przez święta nie rozpakowała..Julia
-
nick nieaktualny
-
malala ja narazie wizytuję co 3tygodnie ,tak jak od początku...myślałam,że teraz wizyty bedą częściej ale zostały bez zmian,ma to swoje plusy i minusy,3tyg.na tym etapie to bardzo długo i niepokój narasta bo inaczej jak się częsciej sprawdzi jak się maluch miewa a z drugiej strony trochę się zaoszczędzi bo jednak tej kasy poleciało sporo...ania0141
-
Mania ja tez mam takie wrazenie jakby mi maly raczkami cos w pachwinach majstrowal, to jest takie dziwne uczucie, czasem w nocy pol przez sen to sie boje ze moge go nawet uszkodzic nieumyslnie, szczegolnie w nocy takie glupie mysli nachodza...
Nasze maluszki maja juz tak malo miejsca. Za kazdym razem jak ukladam poduche pod brzuchem na noc to zastanawiam sie czy mu wygodnie, czy go nie gniote itp, to pewnie glupie bo chyba dzidzius zawsze znajdzie sobie odpowiednia pozycje ale jakos ostatnio nie moge sie pozbyc takiej mysli
Ta koncowka jest z jednej str cudowna bo nigdy wczesniej nie bylo czuc tak wyraznie ruchow malenstwa ale z drugiej str z dnia na dzien wzrasta moja obawa o te bezbronna istotke bo jesli cos by sie dzialo to w brzuszku mu nie moge pomoc.
-
Kamaa
To mogą być z jednej strony zaniżone pomiary, a z drugiej rzeczywiście może czegoś jej brakuje.. Na pewno lekarze podejmą najlepszą decyzję, a mała zacznie przybierać ładnie już po tej stronie brzuszka Trzymam kciuki za Was!
Paprotka
Ten pomiar zaniżony u mnie najprawdopodobniej nie wyszedł właśnie przez brzuszek - był jakiś pościskany, że na usg ciężko było złapać elipsę do pomiaru.. Się dziecko mi tam pozwijało jak precelek pewnie
Ostatnio widziałam filmik z maluszkiem "w czepku" urodzonym, czyli w worku owodniowym (chyba?). Zobaczcie, jak te nasze skarby są pozwijane sprytnie
https://www.youtube.com/watch?v=IVWXkzKqf3Y&app=desktop[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
Dziewczyny czy ktoras z was ma problem z chrapaniem? od razu zaznaczam nie chodzi o chrapiacego meza moj M sie skarzy ze od jakiegos czasu strasznie chrapie , wczesniej czasami mi sie to zdarzalo ale tylko jak np bylam przeziebiona i podobno to nie tak masakrycznie jak teraz. Czasem mam wrazenie ze ten hałas sama mnie wybudza...mam nadzieje ze mi to przejdzie po ciazy bo zostane rozwodka az wstyd sie klasc do szpitala, wspolczuje dziewczynom ktore beda ze mna na sali moge cos zrobic zeby sobie pomoc? nizsza/wyzsza niz do trej pory poduszka nie pomogla
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 09:21
-
malala wrote:ale emocje z Funky
fajnie że powoli akcje się zaczynają! ja w ogóle z Funky jestem na podobnym etapie, no mój tp niby 3 dni później, ale mam nadzieję, że u mnie akcja się nie zacznie przed niedzielą póki co jakichkolwiek objawów brak, nawet brzuch jeszcze wysoko!
zazdroszczę Wam częstych wizyt, ja miałam ostatnią 01.03, teraz idę dopiero 22.03.. a potem mam zapisaną na 01.04 gdybym się przez święta nie rozpakowała..
Ja do lekarza idę po świętach oczywiście jeśli się nie rozpakuje. Wtedy będzie znów ktg i dostane juz skierowanie na wywoływanie do szpitala gdybym nie urodziła w terminie.
Coś czuje że to skierowanie nie będzie potrzebne : ) -
Ania, u mnie kosztów w sumie brak bo mam pakiet medyczny więc najchętniej bym chodziła co tydzień ale skoro ginka mi terminy wizyt wyznaczyła, mi nic się nie dzieje to nie będe nadgorliwa i nie będe umawiała dodatkowych terminów bo pomyśli, że jakaś szalona jestem
w ogóle to od jakiegoś czasu mam napuchnięte stopy, nie jakośmocno ale widze rożnicę. i bolą mnie wokół kostek, nie wiem czy to od tej opuchlizny czy co..Julia
-
Czytałam, że Straciatella miałaś ładne ktg wczoraj? U mnie też w końcu bez tachykardii Zauważyłam, że tętno małej jest najwyższe, jak leżę na plecach oraz jak przychodzę do gabinetu pieszo (mam blisko, więc to tak naprawdę krótki spacerek). Jak jadę z mężem samochodem i położę się do zapisu na boku, to mała też spokojniejsza i tętno nie skacze tak bardzo.[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.