X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola wrote:
    A czy te bomble są wypełnione czymś? Bo u mnie pojawia się to samo ale nie mają w środku żadnej wody ani nic.

Funky powodzenia :*
    Chyba nie. To raczej przypomina pokrzywkę. Mocno wypukłe, ale jak rozdrapię to w środku pojawia się malutka dziurka (więc jesli jest płyn, to śladowe ilosci). A najbardziej dziwi mnie że pojawiają się pojedynczo. Profilaktycznie kolejny raz odrobaczyłam i odplichłam psa, ale te bomble nadal się pojawiają i tylko u mnie.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mam pytanie, co by było gdyby odeszły wody ale akcja się nie posuwała do przodu? Lekarze długo mogą tak trzymać z nadzieja ze coś się rozkręci?

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazwyczaj dają oksytocyne na pobudzenie skurczy jak się nic nie dzieje ;)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Dziewczyny a mam pytanie, co by było gdyby odeszły wody ale akcja się nie posuwała do przodu? Lekarze długo mogą tak trzymać z nadzieja ze coś się rozkręci?
    Kilka godzin, bo z każdą zwiększa się ryzyko infekcji. Jak nic się nie dzieje,to najczęściej zapada decyzja o cesarce.

Ps Już pisałam na fb. Jeśli któraś kupiła chustę kango wrap (elastyczna), to trzeba uważać bo farbuje (przynajmniej moja żółta), a prałam w 30 st. Dobrze,ze wrzuciłam chustczki, bo inaczej załatwiłabym całe jasne pranie... Trochę jestem zdegustowana i zastanawiam się czy jak się spocę, to bedzie farbowac ciuchy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 11:48

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowałam się obejrzeć 1 odc. Porodów...

zem39vvjscbr7v2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem rozczarowana ;( po za tym, że szyjka jest skrócona do połowy (cokolwiek to znaczy) i skierowana tam gdzie powinna to nic nie zapowiada rychłego porodu. I na c&$j te wszystkie bóle i skurcze i twardnienia? Ech... Kolejna wizyta za tydzień. Wg usg mojej gin Hania waży 3200g ale powiedziała żeby się tym nie sugerować bo Księżniczka dziwnie leżała i nie umiała znaleźć ładnego widoku całego brzuszka ;) aaa i gbs ujemny ;)

panda80, Larisa, dichlieb, agulas, paprotka30, ania0141, Lanusia93, jamniczakuchnia, mania lubią tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf nie przejmuj się jeszcze z tydzień dobrze abyś była w dwupaku a taka akcja porodowa może się zacząć z godziny na godzinę ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panda80 wrote:
    Zdecydowałam się obejrzeć 1 odc. Porodów...
    Ja codziennie oglądam one born every minute suuuuuper ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja, a gdzie znalazłaś ten dokument online?

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • largos Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, byłam wczoraj na wizycie u lekarza,powiedział,ze mam niedojrzałe łożysko i moge przenosić dziecko albo urodzić wczesniej. Kolejną wizyte wyznaczył mi na 4 kwietnia a waga małej to ok. 3kg. A termin porodu mam na 5 kwietnia. Czy któras z was miala niedojrzałe łożysko?

relgupjy7eqx5bjf.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Jestem rozczarowana ;( po za tym, że szyjka jest skrócona do połowy (cokolwiek to znaczy) i skierowana tam gdzie powinna to nic nie zapowiada rychłego porodu. I na c&$j te wszystkie bóle i skurcze i twardnienia? Ech... Kolejna wizyta za tydzień. Wg usg mojej gin Hania waży 3200g ale powiedziała żeby się tym nie sugerować bo Księżniczka dziwnie leżała i nie umiała znaleźć ładnego widoku całego brzuszka ;) aaa i gbs ujemny ;)

Kochana ja w dniu porodu o 17 byłam na KTG + badanie szyjki. Pani doktor powiedziała że tu nic się nie dzieje i nie będzie się działo a po 3h zaczęłam rodzić :)

Kinga., panda80, agulas, Kajka, Dobson, ania0141, Lanusia93, Larisa lubią tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na wizytę u gina, będę miała robione pierwsze ktg dzisiaj :D

Kinga., panda80, dichlieb, agulas, fabdorota, Dobson, ania0141, Endzis, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• kamaaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak więc decyzja zapadła. W czwartek na świecie pojawi się Zuzia! Niestety cesarka zaplanowana nie ma szans na naturalny poród bo szyjka nie gotowa i nie chcą stresować dziecka... Dostałam pierwsza dawkę sterydów no i mam takiego stresa teraz! Proszę o wszystkie dobre rady na temat cesarki, tak się nastawialam na naturalny poród że nie mam pojęcia o cesarce i chyba padne z nerwów.

agulas, Olina, panda80, Kajka, paprotka30, Dobson, Anastazjaaa, ania0141, Ameiva, Endzis, Kinga., Lanusia93, jamniczakuchnia, wiecznie, Larisa, Mynia, MagSz, mania, _Saszka_ lubią tę wiadomość

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamaa nie stresuj się! Wszystko będzie dobrze! moja sis maiła cesarkę i dobrze to wspomina, ja też będę mieć. Nic nie boli, nawet znieczulenie! Szybko dojdziesz do siebie! a w czwartek będziesz miała Zuzię :)

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamaa gratuluję i już życzę szybkiego powrotu na nogi!!!

Rotenkopf fabiola ma rację. Moja koleżanka miała plamienia, pojechała po 14 na IP, zrobili KTG i kazali wracać do domu bo do porodu to jeszcze trochę.
    O 22 wzywała karetkę, bo była akurat sama w domu.
    Nie stresuj się. Wszytsko może się zdarzyć.

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka wrote:
    Anastazja, a gdzie znalazłaś ten dokument online?
    U nas leci w tv na tlc ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamaa, ja nie mam doświadczeń z cesarką, ale wiem tylko, że proces dochodzenia do siebie może u każdej kobiety wyglądać inaczej. Akurat do takiego porodu nie możesz się raczej w żaden sposób przygotować, więc po prostu skup się na oczekiwaniu na Zuzę i nastaw pozytywnie na jej powitanie. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Będziesz miała sterydy, tydzień ciąży ładny, a mała na pewno będzie szybko przybierać na wadze.
    Myślę, że może Ci się przydać laktator, żeby pobudzić laktację. No i spróbuj zawalczyć, żeby jak najszybciej przystawili Ci małą do piersi, a potem była często przy cycu. Jeśli z jakichś powodów będziesz musiała odciągać pokarm i karmić z butli, to ponoć dobrze działa wpatrywanie się w zdjęcie dziecka, jeśli nie ma jej akurat obok (a może będą robić jakieś badania itd.). Trzymam kciuki mocno :)

---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamaaa wrote:
    Dziewczyny tak więc decyzja zapadła. W czwartek na świecie pojawi się Zuzia! Niestety cesarka zaplanowana nie ma szans na naturalny poród bo szyjka nie gotowa i nie chcą stresować dziecka... Dostałam pierwsza dawkę sterydów no i mam takiego stresa teraz! Proszę o wszystkie dobre rady na temat cesarki, tak się nastawialam na naturalny poród że nie mam pojęcia o cesarce i chyba padne z nerwów.
    Same cc nie jest straszne gorzej trochę po, ale jak będziesz miała pomoc w domu przez kilka dni to da się wytrzymać ;)

Mi po cc najwięcej problemu sprawiało wlaskie koło 5 dni, wyciągać małego z łóżeczka bo rana bolała, dlatego mąż mi podawał.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Dobson Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamaa, wiem, ze to szok i niedowierzanie, ale będzie dobrze :) Nie taka cesarka straszna jak ją malują :) No i zazdro, już za dwa dni poznasz swoją córunię <3

Kajka ja oglądam na youtubie ale po angielsku, nie wiem, może po polsku też jest...

No to ładnie nam się zaczyna rozkręcać, Andrea (?), Funky, teraz Kamaa, już niedługo wszystkie będziemy się zachwycać naszymi skarbami <3

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Kajka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    U nas leci w tv na tlc ;)
    Achaa.. u nas też leci na jakimś tam kanale, ale ja wolę sobie sama dopasowywać godziny emisji ;)

---
    Okruszek (*) 12 tc.
‹‹ 1049 1050 1051 1052 1053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ