Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
kamaaa wrote:Post mi się usunął wrr...
Ogólnie takie porównanie, wizytę miałam 4.03 wtedy miała 1980g a wczoraj 2100g więc przez 10dni przybrała tylko 100g około. Przepływy są dobre no ale już nie zapowiada się żeby dużo urosła więc pewnie lepiej jej było by poza brzuszkiem. No nic będę czekała na decyzję lekarzy. Ostatnio ładnie rosła i lapala się na najniższy centyl a już ostatnio znowu spadła poniżej.
U Ciebie teraz super przyrost, może faktycznie był jakiś błąd albo maleństwo rośnie w swoim tempie, skokowo
28latkaa wrote:Zosia jest cały czas ze mną jest cudowna jestem tak w niej zakochana niesamowite uczucie być mama Zosia już skończyła antybiotyki i jak dalej bedzie tak dobrze to jutro wracamy do domu nie mogę sie doczekać miałyśmy wyjsć dzisiaj ale dzisiaj nie ma lekarki która ma nas wypisać i dac zalecenia do jakich specjalistów się wybrać.
Funky, trzymam kciuki za szybki poród, jeśli jeszcze nie urodziłaś . Emocje nam zapewniłaś
pucek lubi tę wiadomość
-
malala wrote:ale emocje z Funky
fajnie że powoli akcje się zaczynają! ja w ogóle z Funky jestem na podobnym etapie, no mój tp niby 3 dni później, ale mam nadzieję, że u mnie akcja się nie zacznie przed niedzielą póki co jakichkolwiek objawów brak, nawet brzuch jeszcze wysoko!
zazdroszczę Wam częstych wizyt, ja miałam ostatnią 01.03, teraz idę dopiero 22.03.. a potem mam zapisaną na 01.04 gdybym się przez święta nie rozpakowała..
Wg belly zaczęłam 38 tydzeńania0141 lubi tę wiadomość
-
Hej hej
Funky dalej kciuki zaciśnięte chociaż pewnie już tulisz dzidzie
Dziewczyny dziś z rana obudziła mnie moje gasieniczka, przez jakieś kilka sekund czułam jak ona w brzuchu ma jakieś dziwne drgawki/ trzesienie brzucha. Wcześniej miałam tak z dwa razy ale krotko i to zbagatelizowalam, teraz mnie to zmartwilo
Edit
wujek Google wyswietlil, ze to przez niedojrzaly układ nerwowy i takie drgania są normalne (po porodzie tez) i na forum kobietki tez tak mają. Z pierwszą corka nie pamiętam takiego czegoś hyh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 09:44
-
Kinga. wrote:Ja juz trochę piję. Wielkich różnic nie zauwazyłam, ale mi smakuje Na razie nie mogę robić masazu, bo mam początki infekcjj, więc przynajmniej piję sobie "zioło", jak się śmieje mój mąż. Na pewno u mnie nie wywołała skurczy ani skracania się szyjki (ale moze to skutek tego, ze cały czas jestem na progesteronie)
Dziewczyny ostatnio zauwazyłam, ze pojawiają mi się swedzace bomble. Najpierw swędzi mnie skóra, potem pojawia się pecherz, cholernie swędzi przez kilka dni, a potem schodzi i kolejny pojawia się w innym miejscu. Poczatkowo myslalam ze coś mnie ugryzło, ale to albo jakies uczulenie albo alergia pierwsze pojawilo się na łopatce, potem na brzuchu, a teraz na ramieniu. Zwykle mam jednego bombla na raz? Czy któraś miała coś podobnego, a jesli tak, to czy udało się wam zlokalizować winowajcę?
A czy te bomble są wypełnione czymś? Bo u mnie pojawia się to samo ale nie mają w środku żadnej wody ani nic.
Funky powodzenia :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:05
[/url] -
ania0141 wrote:dziewczyny ja czytałam,że te pomiary wagi z usg mogą być błędne nawet do 500gram!moja położna jak patrzyła na moje ostatnie usg to powiedziała,że u mojego gin.aparat zaniża wagę...
-
największe błędy w pomiarach są, gdy usg jest wykonywane tuż przed porodem, bo główka jest już odkształcona, a w normalnym pomiarze trzeba się liczyć z możliwą różnicą +-10%. No ale jak na razie nie ma dokładniejszej metody pomiaru..
Ale jestem ciekawa jak tam Funky -
ania0141 wrote:dziewczyny ja czytałam,że te pomiary wagi z usg mogą być błędne nawet do 500gram!moja położna jak patrzyła na moje ostatnie usg to powiedziała,że u mojego gin.aparat zaniża wagę...
-
Siostra mi wytarla kurze i poodkurzala cała chatę i jestem zadowolona i wdzięczna ale..... Ja to robię lepiej, widzę omijaki nic nie mówię oby się nie wpienila ale już nie mogę się doczekać kiedy sama ogarnę dom, po swojemy czyli dokladnie
Wilka lubi tę wiadomość
-
Jeju ale emocje! To juz! Kciuki Funky!
Do mnie dzisiaj przyjedzie komoda, w piatek zaslonki i oficjalnie pokoik skonczony, niczego juz nie bedzie brakowalo (mam nadzieje ze do piatku wyrobie sie z moimi malowidlami na scianach )
Ja tez wizytuje w czwartek, szybko zlecialo teraz;)panda80 lubi tę wiadomość
-
Funky powodzenia!
Ja wczoraj byłam u gina i jest wszystko w porządku oczywiście na NFZ i nie ma takiego sprzętu żeby zmierzyć dzidziusia aż mnie kusi żeby iść kolejny raz prywatnie żeby sprawdzić czy wszystko w porządku i ile waży. W każdym razie dzisiaj już mi lekarz ustalił termin CC na 18 kwietnia coś czuje że ten miesiąc będzie mi się baaaardzo dłużył.panda80, ania0141, Olina, Dobson, Karolina_Ina, wiecznie, agulas, Anastazjaaa, Larisa, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNemera wrote:Funky powodzenia!
Ja wczoraj byłam u gina i jest wszystko w porządku oczywiście na NFZ i nie ma takiego sprzętu żeby zmierzyć dzidziusia aż mnie kusi żeby iść kolejny raz prywatnie żeby sprawdzić czy wszystko w porządku i ile waży. W każdym razie dzisiaj już mi lekarz ustalił termin CC na 18 kwietnia coś czuje że ten miesiąc będzie mi się baaaardzo dłużył.
Nemera przynajmniej już wiesz, kiedy zobaczysz swoje maleństwo -
Ja też dzisiaj wizytuję, zobaczymy jakie będą nowe wieści.
Funky, wczoraj zarzuciła posta i wszystkie jesteśmy mega ciekawe! Albo już urodziła, albo nie w głowie jej wchodzenie na forum bo pewnie sytuacja napięta. Dużo mogło się zmienić od tej 03 w nocy
Teraz to już tak będzie, jedna po drugiejLarisa lubi tę wiadomość
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33)