X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamaaa wrote:
    Post mi się usunął wrr...
    Ogólnie takie porównanie, wizytę miałam 4.03 wtedy miała 1980g a wczoraj 2100g więc przez 10dni przybrała tylko 100g około. Przepływy są dobre no ale już nie zapowiada się żeby dużo urosła więc pewnie lepiej jej było by poza brzuszkiem. No nic będę czekała na decyzję lekarzy. Ostatnio ładnie rosła i lapala się na najniższy centyl a już ostatnio znowu spadła poniżej.
    U Ciebie teraz super przyrost, może faktycznie był jakiś błąd albo maleństwo rośnie w swoim tempie, skokowo :-)
    u mnie też mała teraz malutko przybrała na wadze i się trochę martwię, bo w dwóch szpitalach podali mi wagę ok 2500 g, a na ostatniej wizycie ważyła niecałe 2400 g. Ciekawa jestem co mi mój jutro na wizycie gin powie na ten temat. Oby te nasze kruszynki ruszyły jeszcze troszeczkę do przodu :)
    28latkaa wrote:
    Zosia jest cały czas ze mną <3 jest cudowna :) jestem tak w niej zakochana :) niesamowite uczucie być mama :) Zosia już skończyła antybiotyki i jak dalej bedzie tak dobrze to jutro wracamy do domu :) nie mogę sie doczekać :) miałyśmy wyjsć dzisiaj ale dzisiaj nie ma lekarki która ma nas wypisać i dac zalecenia do jakich specjalistów się wybrać.
    Ależ to musi być cudowne uczucie tulić swoje maleństwo <3. Trzymam kciuki żebyście jutro wyszły już do domu :)

Funky, trzymam kciuki za szybki poród, jeśli jeszcze nie urodziłaś ;). Emocje nam zapewniłaś :D

pucek lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Funky trzymaj się, mam nadzieję, że tulisz już synka :)
    28 latka wspaniałe wieści, to cudownie mieć maleństwo koło siebie, też się nie mogę doczekać...

zem39vvjscbr7v2w.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    ale emocje z Funky :)
    fajnie że powoli akcje się zaczynają! ja w ogóle z Funky jestem na podobnym etapie, no mój tp niby 3 dni później, ale mam nadzieję, że u mnie akcja się nie zacznie przed niedzielą :) póki co jakichkolwiek objawów brak, nawet brzuch jeszcze wysoko!

zazdroszczę Wam częstych wizyt, ja miałam ostatnią 01.03, teraz idę dopiero 22.03.. a potem mam zapisaną na 01.04 gdybym się przez święta nie rozpakowała..
    Ja też wizytuję 22. 03 :) Ostatnią wizytę miałam 18 lutego i dość długo muszę czekać na kolejną...
    Wg belly zaczęłam 38 tydzeń :)

ania0141 lubi tę wiadomość

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej
    Funky dalej kciuki zaciśnięte chociaż pewnie już tulisz dzidzie :-)

Dziewczyny dziś z rana obudziła mnie moje gasieniczka, przez jakieś kilka sekund czułam jak ona w brzuchu ma jakieś dziwne drgawki/ trzesienie brzucha. Wcześniej miałam tak z dwa razy ale krotko i to zbagatelizowalam, teraz mnie to zmartwilo :/

Edit
    wujek Google wyswietlil, ze to przez niedojrzaly układ nerwowy i takie drgania są normalne (po porodzie tez) i na forum kobietki tez tak mają. Z pierwszą corka nie pamiętam takiego czegoś hyh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 09:44

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam wizytę w piątek, ale to bez usg a usg 23.03. Nie mogę się doczekać! :) taka jestem ciekawa ile teraz waży córcia nasza :)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja czytałam,że te pomiary wagi z usg mogą być błędne nawet do 500gram!moja położna jak patrzyła na moje ostatnie usg to powiedziała,że u mojego gin.aparat zaniża wagę...

ania0141
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Ja juz trochę piję. Wielkich różnic nie zauwazyłam, ale mi smakuje ;) Na razie nie mogę robić masazu, bo mam początki infekcjj, więc przynajmniej piję sobie "zioło", jak się śmieje mój mąż. Na pewno u mnie nie wywołała skurczy ani skracania się szyjki (ale moze to skutek tego, ze cały czas jestem na progesteronie)

Dziewczyny ostatnio zauwazyłam, ze pojawiają mi się swedzace bomble. Najpierw swędzi mnie skóra, potem pojawia się pecherz, cholernie swędzi przez kilka dni, a potem schodzi i kolejny pojawia się w innym miejscu. Poczatkowo myslalam ze coś mnie ugryzło, ale to albo jakies uczulenie albo alergia pierwsze pojawilo się na łopatce, potem na brzuchu, a teraz na ramieniu. Zwykle mam jednego bombla na raz? Czy któraś miała coś podobnego, a jesli tak, to czy udało się wam zlokalizować winowajcę?

A czy te bomble są wypełnione czymś? Bo u mnie pojawia się to samo ale nie mają w środku żadnej wody ani nic.

Funky powodzenia :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:05

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    dziewczyny ja czytałam,że te pomiary wagi z usg mogą być błędne nawet do 500gram!moja położna jak patrzyła na moje ostatnie usg to powiedziała,że u mojego gin.aparat zaniża wagę...
    Przed porodem miałam usg i wyszła waga 3800 i ile dobrze pamiętam - byłma przerażona bo pierwszy poród i taki klopsik. Cora urodziła się z wagą 3460g :-) więc prawie o 400g sprzęt się pomylił. Wagi usg to trzeba z przymrużeniem oka traktować.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    największe błędy w pomiarach są, gdy usg jest wykonywane tuż przed porodem, bo główka jest już odkształcona, a w normalnym pomiarze trzeba się liczyć z możliwą różnicą +-10%. No ale jak na razie nie ma dokładniejszej metody pomiaru..

Ale jestem ciekawa jak tam Funky :D

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    Mój tiago w 39 tc miał troszkę ponad 3 kg na usg, urodził się z waga 2650, tlumaczono mi ze wymiar z usg był nieadekwatny do rzeczywistości bo był bardzo długi ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Ale jestem ciekawa jak tam Funky :D
    Skoro się nie odzywa to może już urodziła, Rety ależ emocje....

A tuż niebawem zaczniemy rozpakowywać się zbiorowo ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siostra mi wytarla kurze i poodkurzala cała chatę i jestem zadowolona i wdzięczna ale..... Ja to robię lepiej, widzę omijaki :/ nic nie mówię oby się nie wpienila ale już nie mogę się doczekać kiedy sama ogarnę dom, po swojemy czyli dokladnie

Wilka lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju ale emocje! To juz! Kciuki Funky!
    Do mnie dzisiaj przyjedzie komoda, w piatek zaslonki i oficjalnie pokoik skonczony, niczego juz nie bedzie brakowalo (mam nadzieje ze do piatku wyrobie sie z moimi malowidlami na scianach :D)

Ja tez wizytuje w czwartek, szybko zlecialo teraz;)

panda80 lubi tę wiadomość

• panda80 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam na Allegro woreczki do sterylizacji w mikrofalowce i zastanawiam się czy nie kupić... Wyglądają na fajne i szybko się sterylizuje. Miała może któraś z Was?

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky powodzenia!

Ja wczoraj byłam u gina i jest wszystko w porządku oczywiście na NFZ i nie ma takiego sprzętu żeby zmierzyć dzidziusia :( aż mnie kusi żeby iść kolejny raz prywatnie żeby sprawdzić czy wszystko w porządku i ile waży. W każdym razie dzisiaj już mi lekarz ustalił termin CC na 18 kwietnia :) coś czuje że ten miesiąc będzie mi się baaaardzo dłużył.

panda80, ania0141, Olina, Dobson, Karolina_Ina, wiecznie, agulas, Anastazjaaa, Larisa, Lanusia93 lubią tę wiadomość

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky trzymam kciuki :*****

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nemera wrote:
    Funky powodzenia!

Ja wczoraj byłam u gina i jest wszystko w porządku oczywiście na NFZ i nie ma takiego sprzętu żeby zmierzyć dzidziusia :( aż mnie kusi żeby iść kolejny raz prywatnie żeby sprawdzić czy wszystko w porządku i ile waży. W każdym razie dzisiaj już mi lekarz ustalił termin CC na 18 kwietnia :) coś czuje że ten miesiąc będzie mi się baaaardzo dłużył.

Nemera przynajmniej już wiesz, kiedy zobaczysz swoje maleństwo :)

• Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się nie mogę doczekać a jednocześnie zaciskam nogi żeby dotrwać do tego terminu w całości:)

agulas, ania0141, panda80 lubią tę wiadomość

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj wizytuję, zobaczymy jakie będą nowe wieści.

Funky, wczoraj zarzuciła posta i wszystkie jesteśmy mega ciekawe! Albo już urodziła, albo nie w głowie jej wchodzenie na forum bo pewnie sytuacja napięta. Dużo mogło się zmienić od tej 03 w nocy :)

Teraz to już tak będzie, jedna po drugiej :)

Larisa lubi tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • agulas Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka ja też dziś wizytuję :)

Czekam z niecierpliwością na wieści od Funky i Andrei :D

Kawuszka lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
‹‹ 1048 1049 1050 1051 1052 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ