X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się porannie z bólem krzyża, pachwin, spojenia, okresowym brzucha, krwią na wkladce, bólem gardła i głowy. Ale to i tak będzie dobry dzień, bo wizytujemy:D
    Miłego Wam wszystkim!
    Kamaaa, kciuki aż bieleja od zaciskania;)

panda80, kredeczka91, ania0141, jamniczakuchnia, agulas, Larisa, Rotenkopf, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry u mnie tez piekne slonko:)
    Niuninka wszystko bedzie dobrze! Kciuki mocno zacisniete i skoro odetchnelas po dobrych wiadomosciach to oby synus poczekal w brzuchu na przenosiny :)

U mnie tez dzisiaj wizyta!! Dopiero o 17, ale po drodze sr wiec zleci ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 08:29

panda80, ania0141 lubią tę wiadomość

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka, mogę się tylko domyślać ile ta cala sytuacja kosztuje Was nerwów. Mam nadzieje ze lekarze juz nie znajda nic nowego, a może wykluczą też ostatnia diagnozę? Trzeba być dobrej myśli. Sprzęt usg też się myli. Możliwe ze dopiero po porodzie okaże się ze niepotrzebnie było tyle stresu o zdrowie synka. Tego Ci zycze z calego serca!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 08:39

Niuninka lubi tę wiadomość

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niuninka jesteś twardą kobietą i wierzę w szczęśliwy finał dla was-przykro mi,że przez tyle musisz przechodzic...życzę powodzenia i trzymam za was mocno kciuki

ania0141
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Widzę że pod koniec z Was dużo z nas meczy się ze zgagą a mi też sie wydawało ze brzuch opadł a zgaga ma swoje apogeum ostatnio...

Kamaa powodzenia dziś :)

Niuninka dobrze ze sie wyjasnilo co z małym i trzymam kciuki żeby było już tylko lepiej;)

Kciuki za wizytujące. Ja ide na 14 i mam nadzieje na wieści ze cos tam już się posuwa do przodu:P

panda80, kredeczka91, ania0141 lubią tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy mnie przeczyściło, spałam jakoś do dupy. Mały tak mi naciska na dół że nie wiem o co chodzi :) Idę na śniadanie, miłego dnia!

Kamaaa, trzymam kciuki :*

• Endzis Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamniczakuchnia to może to już. To czyszczenie i nacisk małego ? :-D w końcu lista musi iśc dalej;-)

f2w3s65gpeorv80s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    Jamniczakuchnia to może to już. To czyszczenie i nacisk małego ? :-D w końcu lista musi iśc dalej;-)

Raczej nie, przynajmniej tak mi się wydaje że to jeszcze nie to :)

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    Ciekawe, czy nam się lista posunie podczas pełni... Kiedy to miało być? 23.03?

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KARATKA dzięki za trochę nadzieji, że będę jeszcze może trochę lepiej chodzila. Chciałam dzisiaj pójść na zakupy ,ale nie dam rady iść, wiec pośpie sobie chyba. Synek pod opieką, wiec korzystam :)

Karatka81 lubi tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za oknem piekne słoneczko świeci i odrazu nasuwa się myśl,że poszłoby się z maluszkiem na spacer...no właśnie jakie jest wasze zdanie na temat pierwszych wyjść,kiedy pierwszy spacer,spacer czy stopniowe werandowanie?i nastę pne pytanie,które nasuneło mi się do głowy ,chodzi mi o wizyty położnej u malucha po powrocie do domu-decydujecie się?mi połozna powiedziała,że ta umowa obowiązuje nas do porodu a jak chcę żeby zajrzała do mnie i maluszka po porodzie to będziemy musieli podpisać nową po porodzie.ja powiem szczerze,że do tej pory byłam przeciwna takim wizytom po porodzie ale teraz tak myślę że moze to i nie jest głupi pomysł,zawsze w trakcie wyjdzie milion pytań i może dobrze by było mieć kogoś takiego kto przyjedzie do domu....plusem jest to że nie wpada kiedy chce tylko po umówieniu tel,jak myślicie?bo podejrzewam,że wizyty petronażowe
    (czy jak to tam się zwie)z ośrodka zdrowia maluszka się nie zmieniły i pielęgniarki czy pediatra będą wpadać bez zapowiedzi...tak jak to było kiedyś

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Ciekawe, czy nam się lista posunie podczas pełni... Kiedy to miało być? 23.03?

Tak :D

• MagSz Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wrote:
    KARATKA dzięki za trochę nadzieji, że będę jeszcze może trochę lepiej chodzila. Chciałam dzisiaj pójść na zakupy ,ale nie dam rady iść, wiec pośpie sobie chyba. Synek pod opieką, wiec korzystam :)

Ja miałam takie coś przez tydzień i pewnego dnia w sekundę ustapilo jak ręką odja dlatego myślę że to był ucisk Miśka na jakiś nerw ;)

Larisa lubi tę wiadomość

f2wlcbxmqludqper.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, jak to jest z tą położną patronażową? Zapisyhemy bejbi po porodzie do pediatry u nas w mieście i potem ta położna środowiskowa przyłazi? Bo ja póki co nie mam nic podpisanego z żadną położną, nie wiem jak to wyglada i niescpecjalnie mi zależy na odwiedzinach obcej baby po porodzie :D

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. My wczoraj byliśmy na wizycie. Gin się śmiał, że jeszcze chodzę i nie urodziłam. Malutka ma się dobrze. Na usg mojego doktorka mała waży troche ponad 2600 g i gin obstawia, że nawet jesli urodzi się w terminie to nie przekroczy 3300 g ;). Mamy teraz chodzić na ktg co tydzień i kolejna wizyta po świętach, ale liczę że córa do tego 30 marca zechce już wyjść :)
    Anastazjaaa wrote:
    Doradzcie który ładniejszy

Stokke® Xplory® V4

foto_1358_1.jpg

Silver Cross Special Edition Surf Eton Grey

120250901-800-one_mi1_tb_1.jpg
    wizualnie zdecydowanie Stokke Xplory :)

Kamaa, trzymam kciuki za dzisiejszy dzień :*

Niuninka, oby wszystko zakończyło się dla Was szczęśliwie i maluszek zechciał jeszcze chwilę posiedzieć. Dobrze, że wykluczyli Wam te schorzenia. Oby teraz wszystko było już tylko lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 09:35

ania0141, agulas, Anastazjaaa, dichlieb lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do werandowania - ja mam plan w 2 tyg życia z dzień czy dwa powierzyć przy oknie, potem balkon na 10 min i tak codziennie dłużej aż do 20 i na pierwszy spacer, krótki. Więc myślę że w 3 tyg życia wyjdziemy :)

ania0141 lubi tę wiadomość

f2wlcbxmqludqper.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córkę urodziłam w październiku i w 5 dobie życia stała już w wózku na balkonie... przyszła położna i pochwalila :) teraz też z dwa dni w domu maks i przed domek będziemy wychodzić tym bardziej w taka pogodę... świeże powietrze lepsze niż domowy zaduch...

kredeczka91, jamniczakuchnia, ania0141, Lanusia93 lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagSz no u mnie to zdecydowanie był ból miednicy, kość łonowa plus biodra siłą rzeczy :-) Więc myślę ze główka już po prostu niżej schodziła. W tym czasie miałam ucisk na żołądek, a teraz już ok, zgaga nawet przeszła(odpukam) i lepiej śpię. Dół brzucha w sensie mięśnie mnie bolały, więc obstawiam, że ktosiek się rozpychał w dół ;-) Dzisiaj chodzę normalnie, jeśli tak to można określić ha,ha

• Endzis Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekamy na 23:w takim razie:)

Ania a to chyba nam sie nalezy te 6 wizyt poloznej? Jak sama nie wybierzesz to ta z Twojej przychodni powinna przyjsc. Ja bede brac tą ze swojej SR. Ona sprawdza wage maluszka jak mi sie goi krocze lub rana po cc do tego stan piersi. U mnie zdejmuje tez ew. szwy wiec mysle ze warto

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie werandowałam, ciepło było i po kilku dniach był spacer, po ilu, nie pamiętam, kiedyś już o tym chyba pisałyśmy :-) Teraz pewnie wylądujemy na balkonie, ale tylko dlatego że sezon balkonowy trzeba będzie zacząć ;-) Leżak, kwiatki itd ;-)

MagSz, ania0141 lubią tę wiadomość

‹‹ 1064 1065 1066 1067 1068 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ