X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka mój też przyjeżdża tylko na weekendy a ja się zajmuje domem i dzieckiem i sama wszystko ogarniam i wszędzie jeżdżę a jeszcze dzisiaj mnie wnerw złapał jak w rozmowie z teściową coś trochę ponarzekałam na męża że go nie ma a ona do mnie żebym nic nie narzekała bo przecież się o mnie troszczy (niby mąż) a tyle się troszczy i dołoży co w sobotę mi pozmywa podłogi w domu a resztę ja latam z wywieszonym jęzorem...

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprotko, humor mam lepszy ;) ale dzień jakiś zabiegany miałam. Po południu myłam z mężem okna i teraz co chwycę się za brzuch to pyta podekscytowany czy to skurcz, hahahah <3

Po za tym od wczoraj boli mnie lewa łopatka a dziś doszedł jakiś ból nadgarstka i stawy gdzie palce wchodzą do śródręcza tej samej lewej ręki..dziwne to bo nic sobie nie zrobiłam a w nocy ręka była jak balon i bolała, w zasadzie dalej boli ale opuchlizna zeszła.

Kamaaa, trzymam kciuki! ;*
    Malinkowe, powodzenia ;) super, że o Nas pamiętasz ;)
    Anastazja, ile Twoja siostra ma lat jeśli mogę spytać? Powiedziałabym Jej wprost, że troche kiepski moment wybrała sobie na wyjazd...tym bardziej, że to przez chłopaka, który może się okazać kimś innym.

Malinkowe oczekiwanie lubi tę wiadomość

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namera mój różnie niestety często wraca np w poniedziałek i wyjeżdża na drugi dzień albo w środę także mało czasu na spędzanie go rodzinnie bo codzienne obowiązki przytlaczaja... także znasz mój ból... teraz jeszcze pewnie podświadomie każda z nas potrzebuje kogoś bliskiego obok... no ale sami takie życie wybraliśmy... Tylko szkoda mi córki bo widzi moje nerwy płacz... jakos nie ogarniam ostatnio...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mappi wrote:
    dziewczyny polecacie jakąś książkę ..poradnik z informacjami jak się dziecko rozwija w pierwszym roku życia...co się dzieje w poszczególnych miesiącach itd...

zastanawiam sie nad publikacją Pierwszy rok życia dziecka ale nie wiem czy warto to kupować

możecie coś polecić?
    :)
    Ja mam tą książkę właśnie i jest w niej mnóstwo informacji. Nie znam innych pozycji, ale w niej jest naprawdę dużo wiadomości.

mappi lubi tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    dzis juz się zapędziłam i kupiłam Olusiowi taka karuzelke
    tylko te pieski jedne maja inny kolor ;) fajnie gra , ale trza bylo dokupic pozytywke :P
    Olina, a gdzie dokupowałaś pozytywkę? bo ja wlaśnie karuzele mam, ale moja pozytywka mi nie brzmi :D

Mappi jeśli masz na myśli książkę autorów "Mazel Sharon, Murkoff Heidi" to polecam ;) fajnie i przejrzyście napisana, z resztą kontynuacja ciążowej, którą też czytałam :D

mappi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka...Kredeczka właśnie o to mi chodzi.....Mazel i Murkoff
    mam pierwsza część....i jest ok

na alegro można kupic pierwszy rok oraz drugi i trzeci nawet w dobrej cenie dlatego pytam o tę pozycje

• Olina Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredeczka91 wrote:
    Olina, a gdzie dokupowałaś pozytywkę? bo ja wlaśnie karuzele mam, ale moja pozytywka mi nie brzmi :D

Mappi jeśli masz na myśli książkę autorów "Mazel Sharon, Murkoff Heidi" to polecam ;) fajnie i przejrzyście napisana, z resztą kontynuacja ciążowej, którą też czytałam :D
    w smyku kupiłam pozytywke :)

kredeczka91 lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Anastazja, ile Twoja siostra ma lat jeśli mogę spytać? Powiedziałabym Jej wprost, że troche kiepski moment wybrała sobie na wyjazd...tym bardziej, że to przez chłopaka, który może się okazać kimś innym.

Eh, już trochę ochlonelam. Siostra ma 24 lata ake ma też lekkie upośledzenie umysłowe, więc wiem ze rozmowy nic nie dadzą bo jak się uprze to koniec.
    Kupiłam już bilet wraca 01.04 więc jeszcze trochę mi pomoże.
    A później no cóż jakoś dam sobie radę, musze

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie, jesteście niezastąpione :-*. Mam nadzieję że uda mi się trochę przespać, odezwę się na pewno i wszystko Wam opiszę :-)

Anastazjaaa, Rotenkopf, Straciatellaa, jamniczakuchnia, Larisa, Dobson, agulas, panda80, Justyna Es, ania0141, _Saszka_, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mappi wrote:
    na alegro można kupic pierwszy rok oraz drugi i trzeci nawet w dobrej cenie dlatego pytam o tę pozycje

A sprawdzałaś w empiku? tam też czasami spoko wychodzi, szczególie, że dostawa do salonu gratis :)

Kamaa czekamy na wieści, kciuki zaciśnięte, już jutro będziesz tulić bobaska <3

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama trzymam kciuki i czekam na wieści ;)

Olina lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też po wizycie :) Marysia waży około 2800, jest już dość nisko, ale szyjka zamknięta. Krótka, ale trzyma jeszcze dość mocno i jest dość wysoko. No i to była prawdopodobnie moja ostatnia wizyta przed porodem. Za tydzień mam wizytę kwalifikującą w prywatnym szpitalu (ale na nfz) i jeśli mnie zakwalifikują, to już do końca ciąży będę pod ich opieką :)

Rotenkopf, Olina, paprotka30, Mynia, jamniczakuchnia, mania, Dobson, panda80, ania0141, wiecznie, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    kinga z tą taksówką to tak może być ale ja bym nic nie mówiła,że rodzę...a za karetkę dlaczego się płaci przecież wezwanie jest uzasadnione ,mi położna mówiła żeby normalnie dzwonić,kobieta rodząca to jest podstawa do wezwania karetki,no i myślę tak jak ty,ale niestety od myślenia to nie zależy no ale próbuję synowi tłumaczyć,że najlepiej wieczorem niech planuje wyjście...
    W de tylko w zagrozonej/z komplikacjami karetka jest bezpłatna. Transportem zajmują się zewnetrzne firmy. sam porôd nie jest wskazaniem do wezwania karetki i przychodzi rachunek na jakieś 400€. W niektórych lanadach jest dostępny transport medyczny i wtedy rachunek jest nizszy (odchodzi koszt opieki lekarza itp)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mappi, polecam Ci internetowe księgarnie. Np. aros czy nieprzeczytane. Sporo jest takich miejsc gdzie taniej są te książki, sama zobacz :)

Kajka, mappi lubią tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro witamy kolejnego forumowego maluszka :) Kamaa, trzymam kciuki za spokojny poród i szybkie dojście do siebie.
    Jaskra, cieszę się z dobrych wieści:)

U mnie co jakiś czas skurcze przepowiadające, ale to tylko straszaki.. Jeśli czop może być podbarwionym śluzem przez 2 dni, to się z nim pożegnałam ;)
    Jestem aktywniejsza na FB, bo tam jakoś wygodniej i szybciej mi się pisze..
    Na początku nie byłam przekonana do przenosin, ale teraz widzę plusy :)

jaskra lubi tę wiadomość

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas można wezwać karetkę, ale.... nie zawiozą Cie tam gdzie chcesz tylko tam, skąd jest karetka- zależy od dyżuru szpitala.

Wiecie co zrobiła moja prawie 5 letnia córka? ma taką pufę księżniczkę, w niej trzyma jakieś swoje duperele a ona..........nasikała do niej. Powiedziała, że nie wytrzymała - no coments. Zapewne moja mina była bezcenna :)

Jaskra super!! moja ważyła 2900g w 36t4d więc bardzo podobnie rosna nasze okruszki ;)

mappi, jaskra, ania0141 lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:

Wiecie co zrobiła moja prawie 5 letnia córka? ma taką pufę księżniczkę, w niej trzyma jakieś swoje duperele a ona..........nasikała do niej. Powiedziała, że nie wytrzymała - no coments. Zapewne moja mina była bezcenna :)

Jaskra super!! moja ważyła 2900g w 36t4d więc bardzo podobnie rosna nasze okruszki ;)

moj brat kiedys tak nasikał do kwiatka ehheheehheehhehe :D

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • pucek Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja a mi sie wydaje ze Twoja siostra tez ma prawo do jakiegoś swojego życia i skoro jestdorosla to sama wie co robi. Ustalalyscie to jakos ze ona będzie z Toba siwdziec i Ci pomagać? Bo jak nie to ona nie jest chyba zobowiązania do towarzyszenia Ci

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucku, muszę przyznać, że czytając twój komentarz nawet ja poczułam się zbesztana, a chyba nie o to w tym wszystkim chodzi. Poza tym to oczywiste, że Anastazja i jej siostra miały ustalone, że ta będzie jej pomagać w opiece nad synem podczas porodu i połogu i dlatego Anastazja poczuła się 'oszukana'.

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • pucek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson, nie rozumiem czemu akurat Ty się poczułaś zbesztana skoro mój post nie był zaadresowany do Ciebie. I w ogóle "zbesztana"... serio? Nie znam Anastazji i dla mnie to nie jest takie oczywiste jak dla Ciebie, że miały cokolwiek ustalone. Każdy może się chyba wypowiedzieć i napisać to co myśli?

MagSz lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
‹‹ 1062 1063 1064 1065 1066 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ