X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamniczakuchnia to chyba ogarnij to jeszcze teraz ;-)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wiem co i jak :D Dzięki dziewczyny :)

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Cześć. Dzis zacznę od narzekania, bo miałam ciężką noc.
    Wczoraj zaczęło się od tego, ze odkryłam infekcję (ostatnio zgubiłam kolczyk z pępka i przez wekeend chodziłam bez). Jak przyszedł nowy, to zapomniałam go zezynfekować... Ostatnio brzuch mnie swędzial, ale myslalam, ze to sucha skóra... No ale wczoraj pępek zrobił się czerwony, pojawiła się ropa... no i teraz walczę z tym stanem zapalnym. Po południu pojechaliśmy na zakupy, no i pod koniec miałam takie kłócia w kroczu, że mąż się ze mnie śmiał, że tak dziwnie chodzę jakbym miała pełną pieluchę;) Wróciliśmy, rozpakowaliśmy zakupy doszedł ból okresowy i duże bolesne twardnienia,a po godzince jeszcze objawy zapalenia pęcherza... Nosz k*** kumulacja jakaś. Ani siedziec, ani leżec... Dobrze, ze dziś jest lepiej.

Z dobrych wiadomosci, to kupiłam sobie nowy szlafrok do szpitala (miałam brać obecny, ale że była promocja i kosztował 5€, to kupiłam drugi;)

W ogóle szukałam wczoraj jakiejś kiecki na wesele przystosowanej do karmienia. Normalnie jakaś porażka. Większość się nadaje, ale na plażę albo do marketu. W końcu znalazlam w necie jeden sklep, gdzie da się coś wybrać... Tylko ceny zabijają... Jeszcze poszukam na polskich stronach...
    zajrzyj na stronę HappyMum - mają super rzeczy. Ale warto czatować na promocje, bo ceny nie należą do najniższych :/

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Niuninka Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się boję ...Miałam kolejne usg. Do godziny 13 przewożą nas do instytutu matki i dziecka w Miedzylesiu ze wzgledu na to serduszko małego. Jeszcze jutro prawdopodobnie zrobią mi tam cesarke . Zobaczymy jaka decyzje podejmą tamtejsi lekarze.

v5abdqk3uteg5ykx.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam niby położna juz wybraną ale póki co to tylko parę razy dzwonila I pytała czy wszystko dobrze. Chciała się spotkać nawet ale wtedy wydawało mi się ze jest za wcześnie. Właściwie to nie wiem o co miałabym pytać bo jak czegoś nie wiem to pytam lekarza albo Was. Po porodzie chyba jej pomoc będzie bardziej przydatna.

Piękna dziś pogoda, byłam na spacerze ale dosłownie 15min.
    Muszę jechać z mama do miasta, mam nadzieje ze dam rade zrobić jakieś małe zakupy bo brakuje mi paru drobiazgów.

Kamaaa juz pewnie jest po cc! Czekamy cierpliwie : )

mam pytanie do tych dziewczyn które mialy zalecony magnez. Do kiedy musicie go brać? Zapomniałam zapytac lekarza. Wczoraj nie wziełam i nie widziałam różnicy. Kończy mi sie opakowanie i chyba juz nie ma sensu kupować kolejnego?

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka wrote:
    Tak się boję ...Miałam kolejne usg. Do godziny 13 przewożą nas do instytutu matki i dziecka w Miedzylesiu ze wzgledu na to serduszko małego. Jeszcze jutro prawdopodobnie zrobią mi tam cesarke . Zobaczymy jaka decyzje podejmą tamtejsi lekarze.

Niuninka, zdaj się na lekarzy. Wiedzą co robią! Musi być dobrze!

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka wrote:
    Jesteście pod opieką lekarzy i na pewno wiedzą co robią. Może lepiej będzie pomóc maluszkowi już na zewnątrz, niż miałby siedzieć jeszcze w brzuszku. Trzymam kciuki za same dobre wieści :*

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka wrote:
    Niuninka szpital w międzylesiu jest jednym z najlepszych w Polsce więc bedziecie w bardzo dobrych rekach...trzymaj się kochana,napisz jak tamci lekarze oceniają sytuację...myślami jesteśmy z tobą

ania0141
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Ja mam niby położna juz wybraną ale póki co to tylko parę razy dzwonila I pytała czy wszystko dobrze. Chciała się spotkać nawet ale wtedy wydawało mi się ze jest za wcześnie. Właściwie to nie wiem o co miałabym pytać bo jak czegoś nie wiem to pytam lekarza albo Was. Po porodzie chyba jej pomoc będzie bardziej przydatna.

Piękna dziś pogoda, byłam na spacerze ale dosłownie 15min.
    Muszę jechać z mama do miasta, mam nadzieje ze dam rade zrobić jakieś małe zakupy bo brakuje mi paru drobiazgów.

Kamaaa juz pewnie jest po cc! Czekamy cierpliwie : )

mam pytanie do tych dziewczyn które mialy zalecony magnez. Do kiedy musicie go brać? Zapomniałam zapytac lekarza. Wczoraj nie wziełam i nie widziałam różnicy. Kończy mi sie opakowanie i chyba juz nie ma sensu kupować kolejnego?
    hej Ja miałam odstawić magnez miesiąc przed datą porodu, co też uczyniłam...

zem39vvjscbr7v2w.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka wrote:
    Trzymam kciuki za Was ! Trafiłaś pod dobrą opiekę i wszystko będzie dobrze!!!!!!!!

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka jestescie pod opieką lekarzy. Na pewno wiedzą co robią i wszystko bedzie dobrze ! Kciuki:)

f2w3s65gpeorv80s.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niuninka to prawda, trafisz do jednego z najlepszych szpitali w Polsce.. Głowa do góry. Jesteśmy z Tobą myślami.

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka tak jak piszą dziewczyny, będzie dobrze :-) Myślę o Was cieplutko

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sukienek do karmienia, przyszło mi powiadomienie na emaila z piękna mama i coś tam mają http://pieknamama.pl/category/sukienki-sukienki-do-karmienia
    do 20 marca jak zrobi się zakupy za 150 zeta to z kodem jest 25 zeta taniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 12:16

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam taki szlafrok, ecru http://pieknamama.pl/szlafrok-amelia-s.html

ania0141 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam właśnie ze spacerku z psem, ale boska pogoda! Pochodziłabym jeszcze, ale z głową między nogami to tak średnio :D Zaraz idę do mojej przychodni, dostanę numer do położnej i takie tam, dowiem się u źródła co i jak.

Niuninka trzymaj się mocno, wszystko będzie dobrze! :*

Karatka81 lubi tę wiadomość

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka3 wrote:

Ja teraz mam brać w razie potrzeby (lekarka mówiła, że mogę odstawic) czyli jak mnie skurcze łapią w nocy, albo wiem że wybieram się na długie zakupy.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka wrote:

Wspieram z całych sił.

Kama moc pozytywnych fluidow ślę.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie.

Kiano waży 2640 (prawie tyle samo co tiago przy urodzeniu się)
    Ułożenie główkowe.
    Na usg wszystkie pomiary około 50 centyla więc idealnie.

Poinformowano mnie ze wody mogą mi się przebić w każdej chwili bo główka małego jest nisko a do tego blisko tego łożyska i jak mały mocno skacze czy ucisnie czy przesunie się jeszcze niżej mogą peknac, lecz nie jest to wyrok równie dobrze mogę dochodzić do terminu.

Lekarz powiedział że do soboty mam zakaz rodzenia a później niech się dzieje co chce :)

Jestem ogólnie zadowolona, już tak niewiele czasu zostało i juz niedługo zobaczę mojego misia.

Kolejna kontrola za tydzień

jamniczakuchnia, Karatka81, Iwonkaaa, Endzis, agulas, Rotenkopf, _Saszka_, Dobson, wiecznie, fabdorota, panda80, dichlieb, kredeczka91, ania0141, mania, Lanusia93, paprotka30, Ameiva lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja super ! Moja wizyta na 16... jak pomyślę sobie ze mam ogarnąć podwozie to normalnie trafia mnie... brzuch mam na udach jak się tam dostać???

Anastazjaaa, ania0141 lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
‹‹ 1066 1067 1068 1069 1070 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ