Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kinga. wrote:Cześć. Dzis zacznę od narzekania, bo miałam ciężką noc.
Wczoraj zaczęło się od tego, ze odkryłam infekcję (ostatnio zgubiłam kolczyk z pępka i przez wekeend chodziłam bez). Jak przyszedł nowy, to zapomniałam go zezynfekować... Ostatnio brzuch mnie swędzial, ale myslalam, ze to sucha skóra... No ale wczoraj pępek zrobił się czerwony, pojawiła się ropa... no i teraz walczę z tym stanem zapalnym. Po południu pojechaliśmy na zakupy, no i pod koniec miałam takie kłócia w kroczu, że mąż się ze mnie śmiał, że tak dziwnie chodzę jakbym miała pełną pieluchę Wróciliśmy, rozpakowaliśmy zakupy doszedł ból okresowy i duże bolesne twardnienia,a po godzince jeszcze objawy zapalenia pęcherza... Nosz k*** kumulacja jakaś. Ani siedziec, ani leżec... Dobrze, ze dziś jest lepiej.
Z dobrych wiadomosci, to kupiłam sobie nowy szlafrok do szpitala (miałam brać obecny, ale że była promocja i kosztował 5€, to kupiłam drugi;)
W ogóle szukałam wczoraj jakiejś kiecki na wesele przystosowanej do karmienia. Normalnie jakaś porażka. Większość się nadaje, ale na plażę albo do marketu. W końcu znalazlam w necie jeden sklep, gdzie da się coś wybrać... Tylko ceny zabijają... Jeszcze poszukam na polskich stronach... -
Ja mam niby położna juz wybraną ale póki co to tylko parę razy dzwonila I pytała czy wszystko dobrze. Chciała się spotkać nawet ale wtedy wydawało mi się ze jest za wcześnie. Właściwie to nie wiem o co miałabym pytać bo jak czegoś nie wiem to pytam lekarza albo Was. Po porodzie chyba jej pomoc będzie bardziej przydatna.
Piękna dziś pogoda, byłam na spacerze ale dosłownie 15min.
Muszę jechać z mama do miasta, mam nadzieje ze dam rade zrobić jakieś małe zakupy bo brakuje mi paru drobiazgów.
Kamaaa juz pewnie jest po cc! Czekamy cierpliwie : )
mam pytanie do tych dziewczyn które mialy zalecony magnez. Do kiedy musicie go brać? Zapomniałam zapytac lekarza. Wczoraj nie wziełam i nie widziałam różnicy. Kończy mi sie opakowanie i chyba juz nie ma sensu kupować kolejnego? -
Niuninka wrote:Tak się boję ...Miałam kolejne usg. Do godziny 13 przewożą nas do instytutu matki i dziecka w Miedzylesiu ze wzgledu na to serduszko małego. Jeszcze jutro prawdopodobnie zrobią mi tam cesarke . Zobaczymy jaka decyzje podejmą tamtejsi lekarze.
Niuninka, zdaj się na lekarzy. Wiedzą co robią! Musi być dobrze! -
Niuninka wrote:Tak się boję ...Miałam kolejne usg. Do godziny 13 przewożą nas do instytutu matki i dziecka w Miedzylesiu ze wzgledu na to serduszko małego. Jeszcze jutro prawdopodobnie zrobią mi tam cesarke . Zobaczymy jaka decyzje podejmą tamtejsi lekarze.
-
Niuninka wrote:Tak się boję ...Miałam kolejne usg. Do godziny 13 przewożą nas do instytutu matki i dziecka w Miedzylesiu ze wzgledu na to serduszko małego. Jeszcze jutro prawdopodobnie zrobią mi tam cesarke . Zobaczymy jaka decyzje podejmą tamtejsi lekarze.ania0141
-
paprotka30 wrote:Ja mam niby położna juz wybraną ale póki co to tylko parę razy dzwonila I pytała czy wszystko dobrze. Chciała się spotkać nawet ale wtedy wydawało mi się ze jest za wcześnie. Właściwie to nie wiem o co miałabym pytać bo jak czegoś nie wiem to pytam lekarza albo Was. Po porodzie chyba jej pomoc będzie bardziej przydatna.
Piękna dziś pogoda, byłam na spacerze ale dosłownie 15min.
Muszę jechać z mama do miasta, mam nadzieje ze dam rade zrobić jakieś małe zakupy bo brakuje mi paru drobiazgów.
Kamaaa juz pewnie jest po cc! Czekamy cierpliwie : )
mam pytanie do tych dziewczyn które mialy zalecony magnez. Do kiedy musicie go brać? Zapomniałam zapytac lekarza. Wczoraj nie wziełam i nie widziałam różnicy. Kończy mi sie opakowanie i chyba juz nie ma sensu kupować kolejnego? -
-
Co do sukienek do karmienia, przyszło mi powiadomienie na emaila z piękna mama i coś tam mają http://pieknamama.pl/category/sukienki-sukienki-do-karmienia
do 20 marca jak zrobi się zakupy za 150 zeta to z kodem jest 25 zeta taniejWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 12:16
-
nick nieaktualnyWróciłam właśnie ze spacerku z psem, ale boska pogoda! Pochodziłabym jeszcze, ale z głową między nogami to tak średnio Zaraz idę do mojej przychodni, dostanę numer do położnej i takie tam, dowiem się u źródła co i jak.
Niuninka trzymaj się mocno, wszystko będzie dobrze! :*Karatka81 lubi tę wiadomość
-
paprotka3 wrote:
mam pytanie do tych dziewczyn które mialy zalecony magnez. Do kiedy musicie go brać? Zapomniałam zapytac lekarza. Wczoraj nie wziełam i nie widziałam różnicy. Kończy mi sie opakowanie i chyba juz nie ma sensu kupować kolejnego?
Ja teraz mam brać w razie potrzeby (lekarka mówiła, że mogę odstawic) czyli jak mnie skurcze łapią w nocy, albo wiem że wybieram się na długie zakupy.
-
Wspieram z całych sił.
Kama moc pozytywnych fluidow ślę.
-
Ja juz po wizycie.
Kiano waży 2640 (prawie tyle samo co tiago przy urodzeniu się)
Ułożenie główkowe.
Na usg wszystkie pomiary około 50 centyla więc idealnie.
Poinformowano mnie ze wody mogą mi się przebić w każdej chwili bo główka małego jest nisko a do tego blisko tego łożyska i jak mały mocno skacze czy ucisnie czy przesunie się jeszcze niżej mogą peknac, lecz nie jest to wyrok równie dobrze mogę dochodzić do terminu.
Lekarz powiedział że do soboty mam zakaz rodzenia a później niech się dzieje co chce
Jestem ogólnie zadowolona, już tak niewiele czasu zostało i juz niedługo zobaczę mojego misia.
Kolejna kontrola za tydzieńjamniczakuchnia, Karatka81, Iwonkaaa, Endzis, agulas, Rotenkopf, _Saszka_, Dobson, wiecznie, fabdorota, panda80, dichlieb, kredeczka91, ania0141, mania, Lanusia93, paprotka30, Ameiva lubią tę wiadomość