X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w przychodni dowiedzieć się u źródła co i jak :D Dostałam papiery żeby się przepisać tutaj do rodzinnego. Okazało się że pielęgniarką jest żona mysliwego, kolegi męża. Dostałam numer do położnej, zadzwoniłam, z głosu sympatyczna, ale spotkamy się dopiero po porodzie, bo skoro niedawno byłam u gina i miałam ktg no to nie ma sensu teraz :) I ona po porodzie przyniesie nam papiery do pediatry, powie co i jak że szczepieniami i inne takie :)

Karatka81, Anastazjaaa, Olina, agulas lubią tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamaa współczuję, bo najgorsze to czekanie...
    Jamniczakuchnia no i git, najważniejsze żeby wszystko miało ręce i nogi ha,ha

jamniczakuchnia, mania lubią tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania, fabdorota, piękne pokoiki dla Waszych robaczków! <3

mania, hahahhaha rzuciło mi się w oczy- z Twego okna widać mój blooook! :O :O :D
    Masakra, jaki zbieg okoliczności! Chyba że mi już na wzrok padło :P
    Pytałaś o USG i KTG- sierota jestem i w natłoku innych ważnych spraw nie umówiliśmy się na USG. Wizytę mam 30.03, więc na początku kwietnia będę miała, w 38 tygodniu. A na KTG mój dr kieruje dopiero od dnia terminu porodu :) Trzeba przychodzić codziennie na oddział, mam nadzieję że nie doczekam tej przyjemności i urodzę na początku kwietnia.

Ale jestem sprytna, bo już umówiłam się na wizytę po połogu, na 15.06 :) Bo z terminami w mojej przychodni jest baaardzo ciężko!

Malinkowe oczekiwanie- kochana, trzymamy kciuki za starania, zajrzyj do nas niedługo z pozytywnymi informacjami! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 14:12

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj makaron z truskawkami i wczorajsza zupa ogórkowa... Mam dziś lenia i strasznie mi się nie chciało pichcić nic innego.I jakoś ochoty na mięso nie mam....

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda też mam ogórkową, z wczoraj ha,ha

panda80 lubi tę wiadomość

• Larisa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jadłam placki z jabłkami polane sosem klonowym :) mniam. Ale jakoś nadal mi się chce jeść haha.

panda80 lubi tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    My meldujemy sie juz po usg :) łożysko ma 3 stopien dojrzałości, AFI 21 cm wiec nic dziwnego ze mam taki ogromny brzuch no i moja maleńka córeńka waży hmmmm ok 3700. Porownywalam z usg synka z tego samego okresu i ida prawie leb w leb. Maciek urodzil sie 2 tyg przed terminem z waga 4050 :-). Gdyby chciala wyjsc tak jak on wczesniej to za tydzien bylaby juz z nami :)

Wow, jaka kluseczka! :) Super że wszystko ok. Oj jakby Ci Maciuś wyszedł w terminie to dopiero byłaby waga :O

Ameiva lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj na obiad ryba w panierce, mix sałat z sosem i koktajl bananowy :D

Karatka81, panda80 lubią tę wiadomość

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Tak na sucho? Będę walczyć pod prysznicem :)
    ja pisałam że najwygodniej na leżąco,woda z miską żel do golenia i reszta pierdółek do pokoju ogolić się na leżąco z luserkiem jest wygodnie i dokładnie a potem pod prysznic...no ja pod prysznicem nie dam rady za krótkie mam ręce,próbowałam na czuja ale jak spojrzałam w lusterko to masakra,mój gin, gdyby te cuda zobaczył co 3wystąp, to by mnie śmiechem zabił-ha ha ha chyba wolałabym się nie golić

ania0141
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie polędwiczki wieprzowe z sosem pieczarkowo-serowym. Ale generalnie lipa z jedzeniem, bo w ogóle nie mam apetytu. Jem na siłę. Właśnie wepchnelam w siebie musli z maslanka, bo obiad pewnie dopiero po 18 zjemy...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    mania, fabdorota, piękne pokoiki dla Waszych robaczków! <3

mania, hahahhaha rzuciło mi się w oczy- z Twego okna widać mój blooook! :O :O :D
    Masakra, jaki zbieg okoliczności! Chyba że mi już na wzrok padło :P
    6???? :-)
    Ja idę 29 zdjąć kółko mam mieć ktg i może uda mi się wysepic wtedy usg.

Jadę do diabetologa ale droga do łodzi dziś masakra jeden wielki korek dobrze, że dużo wcześniej wyjechaliśmy...wcale nie mam ochoty na tą wizytę...

Lanusia93 lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj się ogoliłam pod prysznicem typowo na czuja, ale przeszłam kontrolę jakości ;-) Tylko kazałam M nowe nożyki kupić ha,ha Bo muszą być idealne ha,ha

ania0141 lubi tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Ja juz po wizycie.

Kiano waży 2640 (prawie tyle samo co tiago przy urodzeniu się)
    Ułożenie główkowe.
    Na usg wszystkie pomiary około 50 centyla więc idealnie.

Poinformowano mnie ze wody mogą mi się przebić w każdej chwili bo główka małego jest nisko a do tego blisko tego łożyska i jak mały mocno skacze czy ucisnie czy przesunie się jeszcze niżej mogą peknac, lecz nie jest to wyrok równie dobrze mogę dochodzić do terminu.

Lekarz powiedział że do soboty mam zakaz rodzenia a później niech się dzieje co chce :)

Jestem ogólnie zadowolona, już tak niewiele czasu zostało i juz niedługo zobaczę mojego misia.

Kolejna kontrola za tydzień

Mam dokładnie taką samą sytuację jak Ty, ciążę mam donoszoną w Wielkanoc, a mała już jest tak nisko jak do porodu, dr czuł jej główkę. To samo usłyszałam na temat odejścia wód, dlatego kazał ograniczyć na 1,5 tyg noszenie Lili.
    Mogę urodzić za tydzień albo 3 tygodnie :D Ja się bardziej skłaniam ku tej drugiej opcji, a nawet czuję, że ponoszę ją dłużej :)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania, dokładnie ;) Poznałam po tym kółku, jako dziecko jeździłam tam na rowerze :D

Powodzenia na wizycie, ja zjadłam pyszne udka z piekarnika z brązowym ryżem i zaraz idę z Lilą na kolejny spacer, taka ładna pogoda :)

Aniołek (*) 12.03.2013

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Mam dokładnie taką samą sytuację jak Ty, ciążę mam donoszoną w Wielkanoc, a mała już jest tak nisko jak do porodu, dr czuł jej główkę. To samo usłyszałam na temat odejścia wód, dlatego kazał ograniczyć na 1,5 tyg noszenie Lili.
    Mogę urodzić za tydzień albo 3 tygodnie :D Ja się bardziej skłaniam ku tej drugiej opcji, a nawet czuję, że ponoszę ją dłużej :)
    Ja też wolę doczekać terminu, ale zobaczymy jak to będzie ;)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się dziś fatalnie. Chce mi się wymiotować i mnie czyści. Wypilam już siemię lniane i zjadłam kleik ryżowy. Zobaczymy czy pomoże. Moja mama jak mnie dziś zobaczyła to powiedziała że do poniedziałku urodze (?) Ciekawe czy się sprawdzi :p

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Byłam w przychodni dowiedzieć się u źródła co i jak :D Dostałam papiery żeby się przepisać tutaj do rodzinnego. Okazało się że pielęgniarką jest żona mysliwego, kolegi męża. Dostałam numer do położnej, zadzwoniłam, z głosu sympatyczna, ale spotkamy się dopiero po porodzie, bo skoro niedawno byłam u gina i miałam ktg no to nie ma sensu teraz :) I ona po porodzie przyniesie nam papiery do pediatry, powie co i jak że szczepieniami i inne takie :)
    u mnie jest dokładnie tak samo;)
    tez juz mam nr do położnej i w dniu wyjscia ze szpitala mam zadzwonic, a ona przyjdzie;-)

iwonka brzusio pokazny, faktycznie jak tu ogarnać te sprawy...ja ti zawsze na stojąco z lusterkiem, ale nie na sucho bo sie pokaleczysz...sobie tam jaims lekkim mydłem posmaruj i moze jakos dasz rade!

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina właśnie tak zrobiłam :) lusterko na wc i jechane... efekt WOW :)

Po wizycie... Synuś 2703 :) także 600 gram w dwa tygodnie... główka wyczuwalna podczas badania na fotelu ale rozwarcia brak i szyjka trzyma... przepływy super, pepowina swobodnie pływa w wodach- nie ma nic koło szyjki... Ja już awansowałam - waze 90 kg(startowałam z 66)
    ... wizyta za dwa tyg 31.03. ... cudownie :):):)

paprotka30, Olina, ania0141, Lanusia93, panda80, Rotenkopf, jamniczakuchnia, Endzis, Kajka, Larisa, agulas, fabdorota, Dobson, Anastazjaaa, Kinga., dichlieb lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa gratuluje udanej wizyty : )

Dzięki dziewczyny za odpowiedz odnośnie magnezu. Skończę to opakowanie i odstawiam.

wróciłam z miasta i jestem padnieta. Pogoda cudowna, bede dzisiaj spać jak zabita. Byłam w biedronce bo miały być akcesoria dla niemowląt od dzisiaj. Zastalam tylko kocyki. Wzięłam jeden to będzie do wózka na materacyk. Ale jakościowo nie zachwyca. Nic innego nie było, dziwne, może nie dowieźli bo to taka osiedlowa biedronka ale juz nie chciało mi się szukać w innych.

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Olina właśnie tak zrobiłam :) lusterko na wc i jechane... efekt WOW :)

Po wizycie... Synuś 2703 :) także 600 gram w dwa tygodnie... główka wyczuwalna podczas badania na fotelu ale rozwarcia brak i szyjka trzyma... przepływy super, pepowina swobodnie pływa w wodach- nie ma nic koło szyjki... Ja już awansowałam - waze 90 kg(startowałam z 66)
    ... wizyta za dwa tyg 31.03. ... cudownie :):):)
    no Iwonka gratuluję...ależ maluszek poleciał wagowo do przodu-super:)

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

ania0141
‹‹ 1068 1069 1070 1071 1072 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ