Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyByłam w przychodni dowiedzieć się u źródła co i jak Dostałam papiery żeby się przepisać tutaj do rodzinnego. Okazało się że pielęgniarką jest żona mysliwego, kolegi męża. Dostałam numer do położnej, zadzwoniłam, z głosu sympatyczna, ale spotkamy się dopiero po porodzie, bo skoro niedawno byłam u gina i miałam ktg no to nie ma sensu teraz I ona po porodzie przyniesie nam papiery do pediatry, powie co i jak że szczepieniami i inne takie
Karatka81, Anastazjaaa, Olina, agulas lubią tę wiadomość
-
mania, fabdorota, piękne pokoiki dla Waszych robaczków!
mania, hahahhaha rzuciło mi się w oczy- z Twego okna widać mój blooook!
Masakra, jaki zbieg okoliczności! Chyba że mi już na wzrok padło
Pytałaś o USG i KTG- sierota jestem i w natłoku innych ważnych spraw nie umówiliśmy się na USG. Wizytę mam 30.03, więc na początku kwietnia będę miała, w 38 tygodniu. A na KTG mój dr kieruje dopiero od dnia terminu porodu Trzeba przychodzić codziennie na oddział, mam nadzieję że nie doczekam tej przyjemności i urodzę na początku kwietnia.
Ale jestem sprytna, bo już umówiłam się na wizytę po połogu, na 15.06 Bo z terminami w mojej przychodni jest baaardzo ciężko!
Malinkowe oczekiwanie- kochana, trzymamy kciuki za starania, zajrzyj do nas niedługo z pozytywnymi informacjami!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 14:12
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
Ameiva wrote:My meldujemy sie juz po usg łożysko ma 3 stopien dojrzałości, AFI 21 cm wiec nic dziwnego ze mam taki ogromny brzuch no i moja maleńka córeńka waży hmmmm ok 3700. Porownywalam z usg synka z tego samego okresu i ida prawie leb w leb. Maciek urodzil sie 2 tyg przed terminem z waga 4050 . Gdyby chciala wyjsc tak jak on wczesniej to za tydzien bylaby juz z nami
Wow, jaka kluseczka! Super że wszystko ok. Oj jakby Ci Maciuś wyszedł w terminie to dopiero byłaby wagaAmeiva lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
nick nieaktualny
-
Iwonkaaa wrote:Tak na sucho? Będę walczyć pod prysznicemania0141
-
U mnie polędwiczki wieprzowe z sosem pieczarkowo-serowym. Ale generalnie lipa z jedzeniem, bo w ogóle nie mam apetytu. Jem na siłę. Właśnie wepchnelam w siebie musli z maslanka, bo obiad pewnie dopiero po 18 zjemy...
-
Lanusia93 wrote:mania, fabdorota, piękne pokoiki dla Waszych robaczków!
mania, hahahhaha rzuciło mi się w oczy- z Twego okna widać mój blooook!
Masakra, jaki zbieg okoliczności! Chyba że mi już na wzrok padło
Ja idę 29 zdjąć kółko mam mieć ktg i może uda mi się wysepic wtedy usg.
Jadę do diabetologa ale droga do łodzi dziś masakra jeden wielki korek dobrze, że dużo wcześniej wyjechaliśmy...wcale nie mam ochoty na tą wizytę...
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
Anastazjaaa wrote:Ja juz po wizycie.
Kiano waży 2640 (prawie tyle samo co tiago przy urodzeniu się)
Ułożenie główkowe.
Na usg wszystkie pomiary około 50 centyla więc idealnie.
Poinformowano mnie ze wody mogą mi się przebić w każdej chwili bo główka małego jest nisko a do tego blisko tego łożyska i jak mały mocno skacze czy ucisnie czy przesunie się jeszcze niżej mogą peknac, lecz nie jest to wyrok równie dobrze mogę dochodzić do terminu.
Lekarz powiedział że do soboty mam zakaz rodzenia a później niech się dzieje co chce
Jestem ogólnie zadowolona, już tak niewiele czasu zostało i juz niedługo zobaczę mojego misia.
Kolejna kontrola za tydzień
Mam dokładnie taką samą sytuację jak Ty, ciążę mam donoszoną w Wielkanoc, a mała już jest tak nisko jak do porodu, dr czuł jej główkę. To samo usłyszałam na temat odejścia wód, dlatego kazał ograniczyć na 1,5 tyg noszenie Lili.
Mogę urodzić za tydzień albo 3 tygodnie Ja się bardziej skłaniam ku tej drugiej opcji, a nawet czuję, że ponoszę ją dłużejAnastazjaaa lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
mania, dokładnie Poznałam po tym kółku, jako dziecko jeździłam tam na rowerze
Powodzenia na wizycie, ja zjadłam pyszne udka z piekarnika z brązowym ryżem i zaraz idę z Lilą na kolejny spacer, taka ładna pogodaAniołek (*) 12.03.2013
Lanusia93 wrote:Mam dokładnie taką samą sytuację jak Ty, ciążę mam donoszoną w Wielkanoc, a mała już jest tak nisko jak do porodu, dr czuł jej główkę. To samo usłyszałam na temat odejścia wód, dlatego kazał ograniczyć na 1,5 tyg noszenie Lili.
Mogę urodzić za tydzień albo 3 tygodnie Ja się bardziej skłaniam ku tej drugiej opcji, a nawet czuję, że ponoszę ją dłużejLanusia93 lubi tę wiadomość
-
jamniczakuchnia wrote:Byłam w przychodni dowiedzieć się u źródła co i jak Dostałam papiery żeby się przepisać tutaj do rodzinnego. Okazało się że pielęgniarką jest żona mysliwego, kolegi męża. Dostałam numer do położnej, zadzwoniłam, z głosu sympatyczna, ale spotkamy się dopiero po porodzie, bo skoro niedawno byłam u gina i miałam ktg no to nie ma sensu teraz I ona po porodzie przyniesie nam papiery do pediatry, powie co i jak że szczepieniami i inne takie
tez juz mam nr do położnej i w dniu wyjscia ze szpitala mam zadzwonic, a ona przyjdzie;-)
iwonka brzusio pokazny, faktycznie jak tu ogarnać te sprawy...ja ti zawsze na stojąco z lusterkiem, ale nie na sucho bo sie pokaleczysz...sobie tam jaims lekkim mydłem posmaruj i moze jakos dasz rade! -
Olina właśnie tak zrobiłam lusterko na wc i jechane... efekt WOW
Po wizycie... Synuś 2703 także 600 gram w dwa tygodnie... główka wyczuwalna podczas badania na fotelu ale rozwarcia brak i szyjka trzyma... przepływy super, pepowina swobodnie pływa w wodach- nie ma nic koło szyjki... Ja już awansowałam - waze 90 kg(startowałam z 66)
... wizyta za dwa tyg 31.03. ... cudowniepaprotka30, Olina, ania0141, Lanusia93, panda80, Rotenkopf, jamniczakuchnia, Endzis, Kajka, Larisa, agulas, fabdorota, Dobson, Anastazjaaa, Kinga., dichlieb lubią tę wiadomość
-
Iwonkaaa gratuluje udanej wizyty : )
Dzięki dziewczyny za odpowiedz odnośnie magnezu. Skończę to opakowanie i odstawiam.
wróciłam z miasta i jestem padnieta. Pogoda cudowna, bede dzisiaj spać jak zabita. Byłam w biedronce bo miały być akcesoria dla niemowląt od dzisiaj. Zastalam tylko kocyki. Wzięłam jeden to będzie do wózka na materacyk. Ale jakościowo nie zachwyca. Nic innego nie było, dziwne, może nie dowieźli bo to taka osiedlowa biedronka ale juz nie chciało mi się szukać w innych.
-
Iwonkaaa wrote:Olina właśnie tak zrobiłam lusterko na wc i jechane... efekt WOW
Po wizycie... Synuś 2703 także 600 gram w dwa tygodnie... główka wyczuwalna podczas badania na fotelu ale rozwarcia brak i szyjka trzyma... przepływy super, pepowina swobodnie pływa w wodach- nie ma nic koło szyjki... Ja już awansowałam - waze 90 kg(startowałam z 66)
... wizyta za dwa tyg 31.03. ... cudownieIwonkaaa lubi tę wiadomość
ania0141