X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Iwonka i twój lekarz nic ci nie mówi że za dużo przytyłaś??
    Bo ja też ostatnio nic tylko bym bez przerwy jadła i wszystko co mi w ręce wpadnie :( i już jestem strasznie gruba nie dość że brzuch to jeszcze uda;/ i na ostatniej wizycie położna ta przy lekarzu już coś mruczała że za duży brzuch

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nic nie mowi... taki mój urok... z córką przytylam 32kg i później spadlam z wagi po urodzeniu... brzuch mam duży... mały ma jeszcze miejsce także ok... plus obrzęki które poprostu są... mocz i ciśnienie ok także nie ma powodu do obaw póki co...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    Straciatella ja tez jutro zaczynam teoretycznie 39 tydzien jehee;)

jutro też mam usg, bo dziś po wizycie nie wiadomo czy olek nie jest ułozony własnie pośladkowo, fajnie ze go zobacze jeszcze na usg przed porodem , zobacze ile wazy klusiorek :))
    no i troche sie boje tego usg ze wzgledu na te jego miedniczki, chociaz mnie pocieszała kolezanka ze po porodzie sie może wszystko wchłonąc/zniknać..chciałabym bardzo

Ameiva a czy jak miałas w 1 ciazy cc to druga tez sie konczy cc? bo kiedys tak słyszalam, ze jest ale nie wiem czy to prawda;)

tez mam lody w lodówce, ale zjem jutro bo dzis juz za pozno

gratuluje udanych wizyt!

Moje się zmniejszyły o milimetr do 4,7 w miesiąc :) będzie dobrze!

Olina lubi tę wiadomość

f2wlcbxmqludqper.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie iwonka a co lekarz na te puchniecia mówił,że taki urok?

ania0141
  • Olina Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagSz wrote:
    Moje się zmniejszyły o milimetr do 4,7 w miesiąc :) będzie dobrze!
    uff no mam nadzieje:)))

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka mega super, że udało Ci sie zrzucić 32 kg ;) teraz tez tak bedzie;))))

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magsz a powiesz jak dokładnie u Ciebie w badaniu to jest napisane? U mnie teraz jest napisane STWIERDZONO WODONERCZE LEWOSTRONNE,MIEDNICZKA 16MM JEDNOSTRONNE. Ciekawa jestem bardzo.

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:

Ameiva a czy jak miałas w 1 ciazy cc to druga tez sie konczy cc? bo kiedys tak słyszalam, ze jest ale nie wiem czy to prawda;)

Olina wlasnie dzis na ten temat po raz kolejny dyskutowalam z moim ginem :) generalnie jest tak ze cc po cc nie jest oczywista oczywistoscia. W kazdym szpitalu decyduje lekarz przyjmujacy na oddzial. Zgodnie z Rekomendacjami Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego kobieta ma prawo do odmowy porodu sn po cc ale wiadomo jak to w naszym kraju wszystko wyglada... nie wszystkie szpitale respektuja prawa pacjenta. Gin tez nie dal mi gwarancji ze kazdy szpital sie na to zgodzi. Boje sie ze beda zwlekac az bedzie za pozno na cc bo mala bedzie juz jedna noga na tym swiecie. Kazal mi jechac na IP i pogadac. Ja mam nadcisnienie, mala wczoraj wazyla juz 3700 a termin mam dopiero na 7 kwietnia wiec jeszcze urosnie, boje sie rodzic sn ze peknie mi blizna albo dostane krwotoku. Mam nadwage i jak czytalam w necie to tez nie pomaga. Czulabym sie bezpieczniej majac zaplanowana cc. W nastepnym tyg podjade do szpitala i mam nadzieje ze sie czegos wiecej dowiem.

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam opisu usg, mój gin co miesiąc mi robi i po prostu zmierzył miedniczke i.powiedzial że 4,7 a norma wg niego do 4 aczkolwiek ja wszędzie czytałam że więcej. Ale oba razy używał określenia "poszerzona miedniczka nerkowa lewa"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 20:40

f2wlcbxmqludqper.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    Iwonka mega super, że udało Ci sie zrzucić 32 kg ;) teraz tez tak bedzie;))))

Nie no 32 nie zrzuciłam... 15 zostało ale przy mojej niedowadze z przed ciąży to ok... wyglądałam ok... zresztą byłam aktywna bo i bieganie i siłownia plus studia czyli stresy i figura była ok...

Aniu odnośnie opuchlizny to na tym etapie wygląda niby ok... w sensie jest ale nie świadczy o tym aby coś złego się działo... bo mocz i ciśnienie super...

Dostałam znów żelazo bo anemia jak bumerang wraca...

ania0141 lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to MAGSZ jak Ty masz 4 mm a ja 16 to kochana u Ciebie nie ma się czym przejmować ;)
    Za pato-logiczne uważa się poszerzenie miedniczki nerkowej płodu w wymiarze przednio-tylnym (A-P):
    - powyżej 5 mm w 1. trymestrze ciąży
    - powyżej 7 mm w 2. trymestrze ciąży
    - powyżej 10 mm w 3. trymestrze ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 20:53

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa to trzymam kciuki oby mama miała rację ;)

Iwonka gratulacje udanej wizyty, kg się nie martw zrzucimy po porodzie ;)

Endzis tobie również gratulacje udanej wizyty, chyba dobrze ze to nie czop, jeszcze maluch ma czas, zdrowka dla ciebie.

Karolina na którą jutro usg? Będziemy czekać na relacje ;)

Endzis lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    Olina wlasnie dzis na ten temat po raz kolejny dyskutowalam z moim ginem :) generalnie jest tak ze cc po cc nie jest oczywista oczywistoscia. W kazdym szpitalu decyduje lekarz przyjmujacy na oddzial. Zgodnie z Rekomendacjami Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego kobieta ma prawo do odmowy porodu sn po cc ale wiadomo jak to w naszym kraju wszystko wyglada... nie wszystkie szpitale respektuja prawa pacjenta. Gin tez nie dal mi gwarancji ze kazdy szpital sie na to zgodzi. Boje sie ze beda zwlekac az bedzie za pozno na cc bo mala bedzie juz jedna noga na tym swiecie. Kazal mi jechac na IP i pogadac. Ja mam nadcisnienie, mala wczoraj wazyla juz 3700 a termin mam dopiero na 7 kwietnia wiec jeszcze urosnie, boje sie rodzic sn ze peknie mi blizna albo dostane krwotoku. Mam nadwage i jak czytalam w necie to tez nie pomaga. Czulabym sie bezpieczniej majac zaplanowana cc. W nastepnym tyg podjade do szpitala i mam nadzieje ze sie czegos wiecej dowiem.

Moja doktor inaczej to tłumaczyła. Jedna cesarka nie jest wskazaniem do kolejnej - to fakt,ale możesz z racji tego dostać skierowanie na CC po przebytym cięciu .
    Ja próbuje VBAC mimo wszystko,ale moja ginka mówi ze jak jednak bym się bała to ona w każdej chwili wypisuje mi skierowanie na CC i nawet będę mogła sobie wybrać datę od 38tc ;)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po wizycie ;) synus 2900g ulozony glowkowo, przeplywy super, serduszko pieknie bije widzielismy jak slicznie sie usmiecha <3 porod w lesie, bez rozwarcia, do swiat ze spokojem pociagniemy, ale z drugiej strony w kazdej chwili wszystko moze sie zmienic ;) ogolnie wszystko wzorowo, ktg 29.03 wizyta 5.04 jezeli nie urodze :P ale w miedzy czasie 22.03 mam jeszcze wizyte ;)

dichlieb, ania0141, Rotenkopf, panda80, Lanusia93, Olina, paprotka30, Dobson, Larisa, fabdorota, Endzis, Justyna Es, Kinga., jamniczakuchnia, _Saszka_, mania, wiecznie, Anastazjaaa, agulas lubią tę wiadomość

• dichlieb Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój młody tak szaleje że sprawia mi ból. Napiera i uderza w dół. Odczuwam kłucie w dole. Nigdy nie miałam takich objawów.

Gratuluję udanych wizyt. Ja wizytuje w poniedziałek. Jutro rano do laboratorium..

pucek, panda80, Justyna Es lubią tę wiadomość

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dichlieb raczej to normalne ja tak miewam...

ania0141
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dichlieb wrote:
    Dziewczyny mój młody tak szaleje że sprawia mi ból. Napiera i uderza w dół. Odczuwam kłucie w dole. Nigdy nie miałam takich objawów.

Gratuluję udanych wizyt. Ja wizytuje w poniedziałek. Jutro rano do laboratorium..

ja tak mam codziennie.
    Na naszym etapie ciąży to normalne :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli muszę przyzwyczaić się do nowych odczuć. Dzięki dziewczyny :)

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dichlieb wrote:

Właśnie w tej chwili męczę się z tym samym... ;)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • mania Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia jaki ten świat mały :-) ale chyba rzadko jesteś z Lilą na naszym "super" placu zabaw bo Was z okna nie widuję a często siedzę w kuchni piję kawkę i wyglądam jak rodzice z brzdącami tam się bawią :-)
    Na pw wyślę Ci newsa odnośnie naszego oddziału to co dziś tam zobaczyłam no szok :-)
    Gratuluję udanych wizyt. Ale są rozbieżności w uwagach Maluchów niektóre to już nie takie maluchy wcale :-)

Mnie pani diabetolog pochwalila poradziłam sobie z cukrzycą jestem uspokojona bo bałam się tej wizyty. Jeszcze muszę się dowiedzieć ile moje szczęście waży.

Też myślę co tam u Kamy.

Niuninka kciuków za Was nie puszczam!

Lanusia93 lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
‹‹ 1070 1071 1072 1073 1074 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ