X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:

Karolina na którą jutro usg? Będziemy czekać na relacje ;)

Niestety, dopiero po 17 ;/ więc cały dzień czekania, nie lubię tak, ale chciałam się zapisać do babki, która jest naprawdę w tym dobra ;)

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZACZYNAMY DZISIAJ 35 TYDZIEŃ!!!(35+0)-wg.Belly 36,wg gin35
    GRATULUJĘ WAM DZIEWCZYNY TYCH 39TYGODNI!!!!!!!!
    jak ja uwielbiam piątki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 06:23

panda80, Kinga., Larisa, jamniczakuchnia, fabdorota, _Saszka_, mania, Rotenkopf, agulas, Dobson, paprotka30, Lanusia93 lubią tę wiadomość

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę dzisiaj do fryzjera i potwornie się boję,że nie dam rady tam tyle siedzieć albo jeszcze gorzej niedajboże żeby mnie coś tam złapało...ale muszę coś zrobić z tymi włosami,mam tak wielki odrost że bardzo źle się z tym czuję...do tp jeszcze miesiąc a po porodzie też od razu nie pójdę więc nastawiam się psychicznie że muszę dać radę ,zebym miała mniejszy odrost to bym sobie sama farbę machnęła no i mam do siebie sama pretensje bo miałam iść w tamtym miesiącu ale sądziłam,że ogarnę sobie po porodzie ale jednak dla własnego komfortu psychicznego muszę się podjąc teraz tego wyzwania

Karatka81 lubi tę wiadomość

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha i zapomniałam się pochwalić,że dzisiaj wizytuję po 16 i jak zawsze kwietnióweczki proszę o kciuki:)
    dzisiaj kilka brzuchatek wizytuje,więc trzymam kciuki dziewczyny za dobre wieści!

Kinga., panda80, Larisa, Endzis, jamniczakuchnia, fabdorota, mania, Karatka81, Rotenkopf, agulas, czarna_owca, paprotka30, Dobson, Lanusia93 lubią tę wiadomość

ania0141
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania powodzenia u fryzjera, kciuki zaciśnięte :-)

ania0141 lubi tę wiadomość

zem39vvjscbr7v2w.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIUNINKA jak tam u ciebie?co lekarze w Międzylesiu mówią?będziesz miała te cc?
    FUNKY a u ciebie.jak się czujesz?a maluch?pochwal się...uwielbiam czytać o naszych maluszkach
    ALEKSANDRAKILI co taka cisza,wszystko wporządku?
    SZOTKA,ANDREA???
    KAMAAA szybkiego odzyskania formy...dużo siły

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 06:42

ania0141
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    ZACZYNAMY DZISIAJ 35 TYDZIEŃ!!!(35+0)-wg.Belly 36,wg gin35
    GRATULUJĘ WAM DZIEWCZYNY TYCH 39TYGODNI!!!!!!!!
    jak ja uwielbiam piątki:)
    My zaczynamy w niedzielę :) i tym samym obniżam dawkę progesteronu. W końcu :)
    A tak poza tym to witam z rana. W sumie dobrze by było okna dziś umyć, bo wołają o pomstę... Ciekawe czy się zbiorę...? Spadam na razie mezowi obiad i lunch robić :)

panda80, ania0141 lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu trzymamy kciuki i czekamy na wieści :) ciekawe jaki duży ten Twój mężczyzna :)

Andrei milczenie jest wielką zagadką, oby wróciła z dobrymi wiesciami :)

Fabiola dzisiaj broni się z mężem także kciuki za nią i mezusia aby wrócili jako mgry ;)

Miłego dnia :*

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to w takim razie kciuki koniecznie zaciśnięte za FABIOLĘ I JEJ MĘŻA

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam sobie śniadanie "smaki dzieciństwa" - kanapki z serem żółtym i kakao :D Do tego oczywiście zioło czyli liście malin :p

U nas dzisiaj pochmurno i deszcz padał, a miałam plan znowu iść na długi spacer z psem i chyba mi się nie chce patrząc na pogodę :D

ania0141, panda80 lubią tę wiadomość

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia nie ma jak to zjeść dobre śniadanko:)
    ja podobnie kanapki z żółtym serem , sałatą i herbatka do tego a teraz robię sobie inkę...ogarnę kuchnię jak moje potworki wyjdą do szkoły i muszę sie ogarnąć

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia i jak myślisz ziółko pomoże?

ania0141
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia ile pijesz tej herbaty dziennie? :) Ja na razie od tego tygodnia 1 filiżankę z 2 łyżeczek/dzień. Na opakowaniu jest napisane, że to jest dawka dzienna. Ale coś mało mi się to wydaje. Moja koleżanka mówiła, że piła 3 x dziennie, ale nie pamiętam z jakiej ilości fusów :)

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam dzisiaj wizytę, ale bez usg,wiec nie spodziewam się nowości za bardzo.usg mam w środę i nie mogę się doczekac:)

panda80, ania0141 lubią tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Zrobiłam sobie śniadanie "smaki dzieciństwa" - kanapki z serem żółtym i kakao :D Do tego oczywiście zioło czyli liście malin :p

U nas dzisiaj pochmurno i deszcz padał, a miałam plan znowu iść na długi spacer z psem i chyba mi się nie chce patrząc na pogodę :D
    Ja też mam śniadanko czasy dzieciństwa - pasta twarogowo rybna :)
    U mnie słonko zaświeciło może się utrzyma pogoda...

jamniczakuchnia, ania0141 lubią tę wiadomość

zem39vvjscbr7v2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynia wrote:
    jamniczakuchnia ile pijesz tej herbaty dziennie? :) Ja na razie od tego tygodnia 1 filiżankę z 2 łyżeczek/dzień. Na opakowaniu jest napisane, że to jest dawka dzienna. Ale coś mało mi się to wydaje. Moja koleżanka mówiła, że piła 3 x dziennie, ale nie pamiętam z jakiej ilości fusów :)

Rano i wieczorem, robię napar z jednej czubatej łyżeczki, tak polecił mi gin :) Piję tak już od 20 lutego.
    ania0141 wrote:
    jamniczakuchnia i jak myślisz ziółko pomoże?

Zobaczymy :) Na pewno nie zaszkodzi!

• Justyna Es Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto to chciała kupić sukienkę? na 1-3.04 bedzie znizka 20% z twoim stylem i grazia
    http://kodyrabatowe.pl/na-zakupy/kupony-twoj-styl-i-grazia

dxomx1hpkba1kbxd.pngdxomx1hpdbmw4l7z.png
    0d1ys65go0zad7r2.png[/
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam się po długiej przerwie w wolnym czasie będę was nadrabiac.

Pewnie was zaskocze ale jeszcze nie urodziłam.

Nie odzywalam się bo wyszły z działka jaja. Tu gdzie mieszkam, stoi mój rodzinny dom od 1935 roku a działka prapra dziadka od 1880, no i była działka kiedyś podzielona na 2 części jedna jest nasza druga dalekiej ale jednak rodziny.
    W 2003 było dopiero formalnie rozgraniczenie i moji sąsiedzi (rodzinka..) dostali od mojej babci, a raczej zabrali 80 m2 więcej za "nasz" wjazd który jest użytkowany przez moja ridzine od 80 lat, z biegiem czasu nasz dom został zabudowany z każdej strony przez sąsiadów, bo mieszkam nad samą woda zatoką, wiec tu każdy się wciska. No i co najlepsze jakiś tydzień temu przyszło pismo od tej naszej "rodzinki" ze wjazd który formalnie jest ich a oni maja nasze 20 m2 mogą nam sprzedać za 300 zł za m2 czyli w sumie 13 tys a jak się nie zgodzimy to nas zagradzaja, czyli odcinają nam JEDYNY dostęp do drogi publicznej, bo jesteśmy z każdej strony zabudowani murami i płotami, dali nam na to tydzień. No a my ze nie mamy z dnia na dzień tyle kasy, dziecko lada dzień na świecie, żeby nie robili tego albo chociaż z ceny zeszli. Tym bardziej ze ten kawałek nie jest im do niczego potrzebny, 80 lat się nim nie interesowali a teraz potrzebna kasa. Póki co nas jeszcze nie zagrodzili ale ja żyje w ciągłym stresie ze w każdej chwili to zrobią i ja nie będę mogła wyjść do świata. Policja nic nie może zrobic, gmina tez nie, aż ich zbesztalam ze takie luki w prawie są, ze jak mnie zagrodza to będą mi musieli helikopterem żywność dostarczać.

No wiec przez ten czas studiowałam prawo, i do prawnika jezdzilam bo chce zrobić zasiedzenie i zabezpieczenie powództwa, a jak mnie zagrodza to narażają mnie i dziecko na bezpośrednie zagrożenie życia i zdrowia, no i przepisy drogi pożarowej, powiedziałam sobie Stasiowi ze dopóki tego nie ogarne, tego wniosku do sądu, to Staś Nie ma wychodzić bo babcia nie ogarnia tych tematów, K pochłonięty pracą wiec wszystko spadło na mnie. W następnym tygodniu jeszcze do prawnika i wysylam wniosek do sadu.

Ale się rozpisalam sory ale musialam to wywalic. Zamiast się cieszyć końcówka ciąży to mam takie akcje z "rodziną", ehh z ludzi potrafią być takie świnie ze szok... Nie dość ze kiedyś nas oszukali to teraz odbijają. Przyznam ze na początku strasznie przeżywałam to, nie mogłam spać po nocach, płakalam. Teraz się trochę uspokoilam, ale strach ciągle jest a mały pewnie to wyczuwa i nie chce wychodzić :)

Larisa lubi tę wiadomość

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea współczuję przeprawy z "rodzinką"... Niestety chciwość ludzi zaślepia... A kiedyś wszystko ustalało się na tzw. gębę, więc dowodów na piśmie nie ma a wyprzeć się łatwo jak świadków nie ma. Trzymaj się dzielnie, a Staś będzie grzeczny skoro się już teraz mamusi słucha :)

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kiedyś wszystko właśnie na słowo, podzielone palcem na mapce. Na szczęście świadków mamy bo w sumie pol wsi i dowody w postaci zdjęć, pisem wiec dlatego wgl ide z tym do sądu ale sam fakt ze takie sprawy mogą trwać i ile nerwów i kłótni po drodze :)
    Ale jak raz to sprostuje to później juz spokój będzie w papierach, bo z nimi pewnie wojna będzie do końca ale trudno :)

dqpr3e5e7c3z43yz.png
‹‹ 1071 1072 1073 1074 1075 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ