Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Anastazja super ! Moja wizyta na 16... jak pomyślę sobie ze mam ogarnąć podwozie to normalnie trafia mnie... brzuch mam na udach jak się tam dostać???

Spróbuj może jakiś na leżąco z lusterkiem :) Któraś z dziewczyn o tym pisała

Aleksandra19 lubi tę wiadomość

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na sucho? Będę walczyć pod prysznicem :)

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b9d2de6a7e68.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/335fa720e09b.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/35aa87a2d14b.jpg

Wielorybek w 36 tc :)
    (Strój domowy, przepraszam)

fabdorota, Dobson, nick nieaktualny, panda80, dichlieb, Larisa, Anastazjaaa, kredeczka91, ania0141, Endzis, agulas, Lanusia93, _Saszka_, paprotka30, Olina lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Tak na sucho? Będę walczyć pod prysznicem :)

Nie wiem, bo ja tego nie praktykuje :D Któraś z dziewczyn pisała że tak robi

• Dobson Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matyldo, on jest NAPRAWDĘ nisko!! :D A ja myślałam, że mój opadł... Faktycznie ogarnianie żizel z takim brzuszkiem wydaje się być karkołomne - chyba będę trzymać kciuki :P

Iwonkaaa, nick nieaktualny, ania0141 lubią tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka, faktycznie bardzo nisko masz brzuch. Łącze się w bólu z tym goleniem. Mi się ledwo udało, pewnie są niedoróbki ale w nosie mam. Zakładam, że nie takie rzeczy gin widziała ;)
    A, i wizytujemy o tej samej porze ;)
    A co do stroju domowego, to ja dzisiaj ukradlam mężowi koszulkę, bo w swoje rzeczy "po domu" już się nie mieszczę:D Także osiagam wyżyny aseksualnosci :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 13:01

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za linki. W pl. jest zdecydowanie wiekszy wybór dla ciężarnych, a na pewno jest więcej wariantów kolorystycznych. Tu głownie dominuje szary i czarny sporadycznie zimny brąz i granat. Cenowo też to wygląda zdecydowanie lepiej. Do tego zapomniałam o Happy mum (a tam nawet będę mogla przymierzyc)

Ps Wiecie, że octenisept wcale nie piecze? Mega się wczoraj zdziwiłam...

panda80 lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja nadal czekam, teraz będzie albo moja kolej albo koleżanki z sali... Jestem już mega głodna i o niczym innym nie mogę myśleć :-o

Larisa, Justyna Es, kredeczka91, panda80, ania0141, Endzis, agulas, Dobson, Lanusia93, _Saszka_, Olina lubią tę wiadomość

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie używałaś wcześniej octeniseptu? Jest rewelacyjny ;)

Iwonka, rzeczywiście nisko go masz. Nie zostaje mi nic innego jak życzyć powodzenia! ;)

Ja nigdy po domu nie biegam w 'normalnych' ciuchach, zawsze dres czy leginsy i duza bluzka więc mąż zdąrzył się przyzwyczaić :D

• panda80 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Dziękuję dziewczyny za linki. W pl. jest zdecydowanie wiekszy wybór dla ciężarnych, a na pewno jest więcej wariantów kolorystycznych. Tu głownie dominuje szary i czarny sporadycznie zimny brąz i granat. Cenowo też to wygląda zdecydowanie lepiej. Do tego zapomniałam o Happy mum (a tam nawet będę mogla przymierzyc)

Ps Wiecie, że octenisept wcale nie piecze? Mega się wczoraj zdziwiłam...
    Wiem, że nie piecze :) Wypróbowałam na sobie jak miałam nacięcie ropnia na policzku, otwarta rana i nic :) No i pięknie się goi...

zem39vvjscbr7v2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamaaa, kurde, a ja już myślałam, że jesteś po. No to po cholere zabronili Ci jeść? Spokojnie mogłaś sobie do północy przynajmniej jeść, paranoja.

• panda80 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamaaa ja też pewna, że już po a tu taki zonk... Oby teraz twoja kolej :)

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    U nas będą spacery od razu, o ile będę mogła i dam radę chodzić :p Poza tym mamy też ogródek jako taki, więc zawsze można posiedzieć po prostu na dworze.

Dziewczyny, ponawiam - jak to jest z tą położną po porodzie? Tą środowiskową. Zapisujemy małego do pediatry po porodzie i co, położna przychodzi sama "z urzędu" czy jak to wygląda?

U mnie to było tak ,ze jak zapisałam Stasia do przychodni to Pani pytała się czy chce położna. Ja chciałam i przyszła kilka razy.

Jeśli chodzi o spacer to ja myślę, że o ile nie będzie śniegu ani gadu to od razu;)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniunka, wszystko będzie dobrze, zajmą się Wami specjaliści :*

Iwonkaa, masz naprawdę nisko brzuszek i nie zazdroszczę Ci tych wigibasów przy goleniu. Ja sama jak ogarniam temat to jest to strasznie męczące...

Ja nigdy nie korzystałam z Octeniseptu, ale właśnie słyszałam, że jest super bo nie szczypie i później się przydaje w domu jak nic.

Kamaa, cierpliwości, wytrzymasz jeszcze trochę :)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaa o kurcze jak nisko!!!! :)

Kama kciuki zaciśnięte :*

Niuninka Międzylesie to świetni specjaliści i będzie wszystko pod kontrolą. Uściski ogromne.

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Anastazja super ! Moja wizyta na 16... jak pomyślę sobie ze mam ogarnąć podwozie to normalnie trafia mnie... brzuch mam na udach jak się tam dostać???
    Ja ogarniam na chybił trafił ;)
    Ale to tylko dla mnie bo tu nie robią badania ginekologicznego, miałam robione tylko jak krwawilam usg dopochwowe.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie od kilku dni strasznie bolą mnie cyce... Dziś to już przesada, normalnie chyba zaczyna coś tam się produkować ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już od tygodnia biała wydzielina z piersi... muszę uważać bo jak nacisne to sączy się no i pełno strupkow... i skutki wyglądają jakby były już ciamkane bo takie różowiutkie na czubeczku... oby produkcja była jak Niunius przyjdzie na świat...

Szłam po córkę na autobus... taka piękna pogoda... mamy chodnik zrobiony i już marzę o dniach gdzie będę szła z wozeczkiem po córkę... potrzebne to słoneczko żeby trochę humor poprawić...

Szykuje obiadek... ziemniaczki pierś z kurczaka i mizeria... córcia uwielbia...

Dwie godziny do wizyty :):)

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z cycuchow ostatnio caly czas cieknie, dochodzi do tego ze musze bluzke 2/3 razy zmieniac :P

Mmm MIZERIA!! Juz wiem co sobie zrobie do obiadu ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 13:50

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamaaa wrote:
    Dziewczyny ja nadal czekam, teraz będzie albo moja kolej albo koleżanki z sali... Jestem już mega głodna i o niczym innym nie mogę myśleć :-o
    Oj biedaczko. A możesz pić? Bo wodą można trochę oszukać żołądek. Dlaczego przed cc nie można jesc? Może można choć dropsa glukozowego co jakiś czas?

beatas lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
‹‹ ‹ 1067 1068 1069 1070 1071 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ