X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciaza jest donoszona 38t0d. Po co na siłę chcecie wywoływać porody po 2 tyg przed terminem bez wskazań medycznych czy lekarza? Przecież te 2 tygodnie po coś są, tak to stworzyła natura inaczej ciaza trwałaby 38 tyg

Anastazjaaa, Wiolcia1405, Larisa lubią tę wiadomość

f2wlcbxmqludqper.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikt nie powiedział, że chce "wywoływać porody". Chęć urodzenia dziecka szybciej nie wiąże się z wywoływaniem porodu na siłę.

Dobson, Karolina_Ina, fabdorota, jamniczakuchnia, Lanusia93, Rotenkopf lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, ale jak ktośby na siłę stosował sposoby na przyspieszenie porodu w celu jego rozpoczęcia to trochę jak próba wywoływania. ;)

f2wlcbxmqludqper.png

Wysłany: 20 marca 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ktoś tu tak robi? ;) bo może czegoś nie doczytałam. Z tego co widziałam, to dziewczyny po prostu piszą, że chcą już urodzić z różnych względów :)

Edit:
    np ja :) ale skakać po schodach nie będę. Jakby mi mówili , że mam umyć podłogę kilka razy to ruszy to pewnie bym to zrobiła :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 22:57

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy robi :) po prostu musialam to napisać bo już od dawna są takie tematy że by się już chciało wcześniej "hipotetycznie" urodzić z różnych względów (zmęczenie ciaza, chęć przytulenia itd.). I jestem przekonana, że na bank ktoś z nas już biegał z odkurzaczem z nadzieją na skurcze ;)

f2wlcbxmqludqper.png

Wysłany: 20 marca 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy to by się biegało, czy nie i tak wyjdą kiedy zechcą :P ;)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagSz wrote:
    Nie wiem czy robi :) po prostu musialam to napisać bo już od dawna są takie tematy że by się już chciało wcześniej "hipotetycznie" urodzić z różnych względów (zmęczenie ciaza, chęć przytulenia itd.). I jestem przekonana, że na bank ktoś z nas już biegał z odkurzaczem z nadzieją na skurcze ;)

Ja chcę urodzić wcześniej, czyli na koniec marca, ale uwierz mi, że nie w głowie mi bieganie z odkurzaczem czy skakanie mycie okien, albo bieganie po schodach bo fizycznie nie dam rady tego wykonać. Mój P. też chciałby żeby dziecko urodziło się szybciej, ale ma opory przed <3.
    Co do terminu, to ja w swój kwietniowy (czyli 11) tak bardzo nie wierzę, bo nikt mi nie uwzględnił tego, że miałam nieregularne cykle. Bardziej wierzę w ten z usg czyli coś między 2.04 a 6.04.
    Podejrzewam, że żadna z nas tak naprawdę nie zrobi nic co miałoby wpływ na wcześniejszy poród, bo mamy świadomość, że każdy dzień jest ważny dla maleństwa i to ono decyduje, kiedy chce się pojawić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 23:25

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• MagSz Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rozjazd w drugą stronę że z usg tydzień młodszy i bądź tu mądrym kiedy ciaza donoszona/przenoszona ;)

f2wlcbxmqludqper.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biegam z odkurzaczem z nadzieją, że ruszy. I na ostatniej wizycie gin sama sugerowala <3 i sprzątanie, żeby trochę sobie pomóc. Ciąża donoszona, dziecko w pasie startowym i ona w tym nic złego nie widzi. Ja momentami mam coś na kształt obiekcji, ale skoro nawet lekarz pracujący od 30 lat w zawodzie nie ma nic przeciwko, więc jakby czuję się usprawiedliwiona...A co z Cc? Też się je zazwyczaj planuje w 38tc i żadna z tego krzywda dla dziecka...

Karolina_Ina, jamniczakuchnia, ania0141, Lanusia93, agulas lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • pucek Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dali mi druga dawkę sterydów, w ktg skurcze 60. Cos na zbicie i oczywiście komentarze poloznej typu po co się pani tak denerwuje, juz chce pani na porodowke? Ja moeie ze właśnie nie i ze po to jej zglosilam te skucze. Zbadala mnie pobieżnie mowisc ze nic się nie dzieje i z wielkim fochem zaniosla 15-20 miutowe ktg zz 2 skurczami w równych odstępach do lekarza, po czym dostałam z wielka laska zastrzyk i tabletki :) i komentarz ze tu przecuez sie nic nie dzieje (glupia ja... Sama pezeciez jestem doswiadczona polozna i matka 5 dzieci.. Ze tez sama nie mogłam dojść do podobnych wniosków)

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • Milka7 Nowa

Wysłany: 21 marca 2016, 04:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Ja na końcówce samej :D Czy moge jeszcze dołączyć ?

Justyna Es, paprotka30, jamniczakuchnia, _Saszka_, ania0141, Aleksandrakili, Lanusia93, Rotenkopf, Mynia, Andrea20, agulas, Larisa lubią tę wiadomość

f2w3xzkrz38refjs.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

WIOSNA :):):):):):):):):)

Pucek jak tam sytuacja ???

Milka7 witamy :)

Miłego dnia:*

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucek jak sie czujecie?

Obudziłam sie z bólem głowy. Niefajnie.
    Wczoraj miałam gości, posiedzialam trochę z nimi i potem brzuch jak skała. Teraz jest juz dobrze.

Dziewczyny, myślałam ze forum to miejsce gdzie można swobodnie wymieniać swoje myśli i odczucia. Kazda z nas ma prawo już na tej końcówce sobie ponarzekać.
    Tak jak sama niedawno uwazalam ze nie chce wcześniej urodzić tak teraz biorąc pod uwagę różne okoliczności, stwierdzam ze gdybym urodziła te 10 dni przed terminem to nic sie nie stanie. Ale cierpliwie czekam!

Dzisiaj ostatnie porządki przed świętami... A po świętach mam ostatnią wizyte : )

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprotka oczywiście ze po to jest forum... każda z nas ma swoje zdanie i ma prawo je wyrazić ;) ja chciałam pocieszyć Dorotke żeby się nie denerwowala że jeszcze nie rodzi bo ma jeszcze kilka dni i wszystko jeszcze może się wydarzyć no i poszła lawina wypowiedzi :) każda z nas czeka niecierpliwie :)

Na szczęście wiosna i jakby nie było to dzieci wiosenne będą :)

Szkoda nerwów kochane bo teraz każda potrzebuje wzajemnego wsparcia ... ostatnia prosta :) i niedługo nasze największe Szczęścia będą przy nas :)

paprotka30, fabdorota, _Saszka_, ania0141, Andrea20 lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagSz ciąża jest donoszona wtedy kiedy lekarze to stwierdzą. U jednej moze to być 36 tydzień, a u innej 39. Liczy się waga dziecka, jak rozwiniete są płuca, itp. Laska która miała cykle 20 dniowe czysto hipotetycznie ma wcześniej donoszoną niż ta z cyklami po 40 dni.
    Mi gin mówił że spokojnie można rodzic po skończonym 36tc, nie ma co panikować.
    A sprzątaniem, seksem czy spacerami to akurat możemy sobie wyowalac, ale w głowie :D Dziecko wyjdzie kiedy będzie chciało, także bez przesady. Żadna z nas dobrowolnie nie idzie podłączyć się pod oxy :D

kredeczka91, fabdorota, ania0141, Straciatellaa, Lanusia93, Rotenkopf, Andrea20, agulas lubią tę wiadomość

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie słyszę cwierkajace ptaki lezac jeszcze w lozku. : )

kurcze tak się zastanawiam nad naklejkami na ścianę przy łóżeczku ale nie wiem czy będą sie trzymać na tapecie. Jakoś chciałam deliktanie zaaranżować kącik Małej, coś muszę wymyślić. Te metryczki które pokazywałam zamawia się po porodzie bo trzeba podać dane wiec póki co mam pusto : )

Czekam aż maz wstanie do pracy i będę mieć cale łóżko dla siebie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:25

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)
    Dziwna rzecz się stała w nocy. Mój brzuch do tej pory był jakby cały czas na skurczu-twardy, napięty, a jak przychodził skurczybyk, to robił się jeszcze gorszy. A w nocy jakby w pewnej chwili ktoś spuscil z niego powietrze, jest przyjemnie miękki i twardnieje tylko na skurczu. Fajno:D W szpitalu innym dziewczynom poziom bez skurczu się pisał na 3-7%, a mnie nigdy poniżej 15, zazwyczaj 15-20 i się zastanawiałam, czy jakaś wybrakowana jestem:P Teraz jest wreszcie fajny brzusio ;)

A jeszcze co do "wywoływania" to żadna się chyba na olejek rycynowy nie zdecydowała, a to jest już dla mnie hardkor bez konsultacji z lekarzem:D
    Miłego dnia dziewczyny;)

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Mi się ostatnio cudnie śpi 2 razy siku i to wszystko :-) żadnych duszności ani bólu stawów :-)
    I śni mi się cały czas, że nie mam już brzuszka a Mała jest z nami.

Nie ma co się przekonywać kiedy to ciąża donoszona nasze maluchy wiedzą to najlepiej my sobie możemy pogadać hahaha :-)

Idę dziś gbs odebrać mam nadzieję, że ujemny...

Miłego dnia :-)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • _Saszka_ Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    W sobotę chyba poczułam co to są straszaki. Rano trochę ogarnelam mieszkanie, w międzyczasie przytulanki z mężem, no i brzuch zaczął boleć, tak typowo okresowo. Najpierw jednostajnie, a później z przerwami. Mieliśmy zaplanowane kino na wieczór, zastanawiałam się, czy nie brać torby szpitalnej, ale doczytałam, ze to te przepowiadajace. Od tamtej pory cisza, nic się nie dzieje na szczęście :)
    Miłego dnia :)

‹‹ 1084 1085 1086 1087 1088 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ