Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa napewno nie mam zamiaru rodzić na święta hehe :p Ojjjj nie nie nie, nie odpuszcze pysznego jedzonka świątecznego :p
A po świętach to już tylko 1.5 tyg. mi zostanie do cesarki także już blisko bardzo i stres hehe :p
Czas na śniadanie Ostatnio po nocy jak się budzę to straszliwie głodna... Jak w pierwszym trymestrze -
witajcie!
Mania też dzisiaj odbieram wynik gbs z nadzieją na ujemny wynik
Paprotka ja mam naklejki nad łóżeczkiem,wygospodarowaliśmy mały kącik na łóżeczko i te naklejki dają sporo miłego uroku-później wrzucę zdjęcie-tylko trzeba się liczyć z tym,że one są dopóki maluch nie wpadnie na genialny pomysł żeby je pozrywać...
Iwonka dlaczego?tak mi intuicja podpowiada ale może raz w życiu mnie zawiedzie...mam nadzieję
Jamniczakuchnia zgadzam się z tobą w100% ciąża jest wtedy donoszona kiedy stwierdza lekarz u mnie określił że 37+0 jest donoszona i mogę rodzić ...
Pucek trzymam kciuki żeby akcja wstrzymała się jeszcze trochę,chociaż te 2tygodnie
Andrea a u ciebie będę jutro trzymała żebyś urodziła!!!ania0141 -
Heej
jamniczakuchnia jestes pewna z tą oxy, że żadna? haha nie no żartuje, chciałabym żeby mnie ominęła oksytocyna w tej ciąży
Ja niedługo idę się zrobić na bóstwo przed porodem (czyt. fryzjer i brwi).Nie wiem kiedy sobie następnym razem pozwolę na taki wypasik jak wyjście do fryzjera , a później na ktg do szpitala.
Pucek daj znać co u Ciebie
Mój kochany dziadek zmarł w sobotę. Przeżył już swoje bo miał 85 lat. Strasznie się męczył przez ostatnie tygodnie bo dostał drugiego udaru. Z człowieka który chodził i rozmawiał, stał się warzywem.
Przed tym wszystkim mimo wieku opiekował się moją córcią jak musiałam iść do pracy (miała wtedy 3 miesiące) i tak 3 lata prawie ją wychowywał z pomocą. Starość zdecydowanie komuś nie wyszła. Mam nadzieje, że jest coś po śmierci i dziadek ma się teraz dobrze i nie cierpi. Najgorszy dla mnie będzie pogrzeb. Moja koleżanka stwierdziła, że ktoś musiał ustąpić miejsca w rodzinie Liliance.... sama nie wiem czy to pocieszające, czy jednak przytłaczające? -
no tak zaczynamy oficjalnie wiosnę,więc sezon uważamy za otwarty!!!dzieciaczki miały czekać na wiosnę i posłusznie poczekały...od piątku ma być cieplutko więc zaczną się rodzić do tej pory wiedziały co robią po co im było wychodzić z apartamentów w zimno?...
Iwonkaaa lubi tę wiadomość
ania0141 -
fabdorota wrote:Ja biegam z odkurzaczem z nadzieją, że ruszy. I na ostatniej wizycie gin sama sugerowala i sprzątanie, żeby trochę sobie pomóc. Ciąża donoszona, dziecko w pasie startowym i ona w tym nic złego nie widzi. Ja momentami mam coś na kształt obiekcji, ale skoro nawet lekarz pracujący od 30 lat w zawodzie nie ma nic przeciwko, więc jakby czuję się usprawiedliwiona...A co z Cc? Też się je zazwyczaj planuje w 38tc i żadna z tego krzywda dla dziecka...
No i spoko bo tak ci lekarz powiedział -
Pucek jak się masz??
Ja odbieram GBS jutro, bo mam jeszcze trochę badań rano do zrobienia (gin znowu kazał mi powtórzyć próby wątrobowe ).
Teraz na pewno sobie nie przypomnę kto pytał i gdzie (tu czy na Fb) o pieluszki z Tesco. Postanowiłam przetestować, co prawda rozmiar 5 Bo pomyślałam, że skoro tyle osób chwali te Tesco Loves Baby to może są lepsze niż Dady? I ja na pewno nie zamierzam z nich korzystać Założyłam Lili pieluszkę na noc, nie budziła się, więc nic nie piła, a rano miała nawet body mokre Co dopiero by było jakby wstała godzinę później i piła w nocy
Miłego dnia! :*Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
Pucek trzymam kciuki aby wszystko poszło dobrze
Ja póki co nie narzekam, po tych kilku dniach masakrycznych ostatnio jest całkiem całkiem Wczoraj trochę padłam wieczorem, ale w sumie 6 godzin w aucie... Pojechaliśmy obejrzeć auto no i zarezerwowaliśmy je Nie planowaliśmy "przejażdżki" więc kasa w banku, a hmm w sobotę bank nieczynny. Ale nic, w czwartek z kumplem po niego pojadą to go jeszcze porządnie sprawdzą Ja kostki wczoraj już rano opuchnięte, po powrocie tym bardziej, ale nerki bolą i sikam, także już teraz rano jest lepiej. Ja mam dziwną ochotę na przytulanki ha,ha i nawet nam to wychodzi, że tak to określę ha,ha Mojego namawiać nie trzeba
Co do ewentualnego przyspieszania porodu, to każdy ma swój rozum i swoją indywidualną sytuację. Ja mam np termin wg om na 23.04, ale ja nie pamiętałam dokładnie dnia miesiączki, a co tam Później miałam ostre myślenie ha,ha i wiem że się o kilka dni walnęłam na pewno. Owulacja też może przecież różnie wypaść, długość cykli itd. Nie dajmy się zwariować, zwłaszcza na końcówce I nie ma się co obwiniać że szybciej się zaczęło, ja tyle w aucie, po dziurach na wiosce jak jechaliśmy to dół brzuszka mnie bolał ale nie rodzę Znaczy nie czas Torba nie spakowana Tak prawie ha,haWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 08:43
-
Dzień dobry U nas pochmurno. Co do sprzatania itp, to tego nie znoszę, ale ostatnio nie mogę ani siedzieć, ani leżeć więc staram się sobie zorganizować czas. Może dziś wezmę się za okna. Ich mycie mnie rozluznia, a mam takie brudne, że szok
W ogóle od soboty mam znów takie napady głodu jak w pierwszym trymestrze...Już teraz, natychmiast.... Dziś z głodu obudziłam się o 5, no i musiałam wytrzymać 0,5 h az się leki na tarczycę wchłoną, myślałam, że padnę... Ale dzięki temu jestem już ogarnięta. Lecę opróżnić zmywarkę
A co do naklejek to niektóre mi się trzymają. Kilka odpadło, to znów je docisnęlam i na razie jest ok. Zawsze mozna je podkleic taśmą dwustronną, tylko przy zrywaniu, można tapetę uszkodzić. -
Straciatellaa, bardzo mi przykro Mojej koleżance umarł tata miesiąc przed narodzinami jej synka. Zawał i nie doczekał wnuka... Wiele osób tak mówi, że starszy ustępuje miejsca młodszemu, ale to niesprawiedliwe...
Co do wywoływania porodu- mądrzejsza o poprzednią ciążę i doświadczenia wielu znajomych dobrze wiem, że porodu nie da się wywołać (moja znajoma rodziła w 43 tygodniu!). Wszystkie te zabiegi, które stosujemy w okolicy terminu (czyli 3 tygodnie przed i 2 tygodnie po) mogą jedynie usprawnić akcję porodową kiedy ona się już naprawdę zacznie Napar z liści malin ma na celu skrócenie 2 etapu porodu i uelastycznienie szyjki, nie działa naskurczowo Seks (a raczej jego finał ) również tylko zmiękczy szyjkę. Masaż brzucha i brodawek sutkowych jest stosowany przez niektóre położne, aby rozkręcić TRWAJĄCĄ JUŻ akcję porodową. A wszelkie wyczyny typu mycie podłóg, spacery, skakanie na piłce działają najbardziej na psychikę i- co najważniejsze- przygotowują nasze ciało do wysiłku jakim jest poród. Jestem pewna, że dzięki długim spacerom i różnego rodzaju akcjom ze sprzątaniem mój poród był ekspresowy i teraz również od 37 tygodnia, kiedy mała będzie donoszona, zamierzam robić to wszystko, aby mieć równie lekki poródWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 09:04
fabdorota, _Saszka_, fabiola lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm