X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie i mnie dopadło. Spuchły mi nogi... myślałam, że po nocy przejdzie a jest jeszcze gorzej. Która mama ma ten problem i jak sobie z nim radzi?

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że sporo z nas :) Mnie puchną od około 3-4 tygodni, najgorzej jest wieczorem ale i rano mam zamiast palców serdelki, a kostki wewnętrznej nie widać.
    Wieczorami zatrudniam męża do masowania, ale do końca to nie działa, głównie daje przyjemność. ;)

Ja dziś zaczynam 38 tydzień, czyli wg belly mam ciążę donoszoną! Ale noc dała mi w kość jak jeszcze żadna od początku ciąży. Fakt, moja wina bo po 20 zjadłam jeszcze kanapkę i to ze smalcem :P a wcześniej na obiad pyszne naleśniki z serem na masełku z bitą śmietaną. Ale co mnie pokarało... Poszłam spać przed 22 no i przez zgagę, refluks i sikanie pobudki o północy, 1,2,3,4,6,7. Do tego pół nocy bolał mnie brzuch, ale nawet nie tak okresowo tylko jakbym się czymś zatruła :( No i kręgosłup. Już sama nie wiedziałam co mnie bardziej boli brzuch czy plecy.
    TRAGEDIA!!!

Dlatego z pełną świadomością powtarzam, że chciałabym żeby dzidziulek urodził się po świętach i nie czekał do terminu z miesiączki, a broń Boże się przenosił ;) Moja mama urodziła mnie i siostrę bez jakiegoś wywoływania w 37/38 tyg, to by się u mnie zgadzało :P no i mój dzidziuś już ma ponad 3 kg, więc waga też spoko.

Pozdrawiam Was pierwszego dnia wiosny, chociaż u mnie dziś jej nie widać :)

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na puchniecie lekarze zalecają pić dużo wody i zrezygnować z soli,powinnaś zrobić badanie moczu i sprawdzić czy nie ma białka,jak nie ma to ok:)po nocy puchnięcie powinno trochę się zmniejszyc

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście nie puchnę, ufff :) Ale na nieszczęście dla mojej tesciowej, bo ona chyba marzy żebym spuchła wzdłuż i wszerz :D

Dobson, Olina lubią tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella przykro mi.

Dziewczyny czy możecie mnie uświadomić?? Przepraszam za moją niewiedzę :D

Straszaki to bóle miesiączkowe, które trwają 2-3 min następnie cisza ok 20-40 min i później znów ból miesiączkowy
    Czy...
    Ból schodzacy od góry w dół do spojenia lonowego?

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    straszaki to jak dla mnie to ból miesiączkowy czy skurcze ale nieregularne,można je rozchodzić,przechodzą po nospie czy prysznicu

agulas lubi tę wiadomość

ania0141
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella, bardzo mi przykro. Troche Cie rozumiem. W styczniu poprz roku zmarla moja babcia, z ktora bylam bardzo zwiazana, pamietam jak moj narzeczony wtedy powiedzial, ze moze ja w tym roku zajde w ciaze i bilans wyjdzie na zero, i faktycznie tak sie stalo. Wiem, ze na pewno bardzo ucieszyla by sie z mojego stanu i caly czas mysle, ze jednak jest gdzies z nami.

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny u mnie piękna pogoda i ciepło, jak otworzyła okno to aż czuć wiosnę.

Wyluzujcie trochę z tymi terminami jak będziemy liczyć ile dni, od kiedy dokładnie można rodzic to nigdy nie urodzimy, spokojnie kiedyś kobietki nie miały tabletek, mialy gospodarstwa na głowach gromatke dzieci, wysilały się i dzieci rodziły się albo przed albo po i było to normalne.
    Tak jak mowicie cykle mamy różne wiec terminy tez nie są takie dokładne.

Ja to się martwie ze moja Kluska 2 tygodnie temu miala 3400g ciekawe co będzie w środę aż się boje, bo jak się wypycha to juz czuje kawał ciałka :)

Tez sobie czasem myślę ze mogłam wtedy urodzić na poczatku 36 tygodnia małego z waga prawie 3400, może on juz chciał wyjść, czuł się gotowy a oni mi to hamowali burząc naturalny proces i teraz dziecko samo nie wie czy wyjść czy nie :)

Straciatella bardzo mi przykro :(

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze w ciąży ani razu nie spuchlam, przez całą ciążę ani jednego pryszcza, cera jak pupcia niemowlaka a zawsze mnie wysypywalo przed okresem albo w trakcie. Mam nadzieje ze to nie wróci ehh.

Co do straszakow to mogą mieć one różną postać, bolesne, nie bolesne, co 3 minuty co 10, co 30 nawet w miarę regularne mogą być, ogólnie chodzi o to ze nie maja postępu czyli nie robią się regularne w coraz krótszych równych odstepach i coraz mocniejsze i dłuższe.
    Tak ja to sobie przetłumaczyłam, ale mamusie rodzące na pewno lepiej wiedzą :)

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po weekendzie
    Weekend był pracowity aczkolwiek to mąż odwalał całą robotę :)
    Wczoraj po zakupach świątecznych ledwo doszłam do domu... Dziś w nocy miałam skurcze przepowiadające ale w łazience jak poszłam siku to myślałam, że na zawał zejdę...
    Myślałam, że dostałam jakiegoś krwotoku bo sikałam na czerwono...chwila paniki i przypomniałam sobie, że na obiad jadłam buraczki... :)

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda uśmiałam się, bo jak byłam dzieckiem to też tak sikałam i mama w stresie badania mi robiła a to były buraczki ha,ha
    Mi gin powiedział, że sól nie ma z tym nic wspólnego, mi raz spuchną nogi, potem sikam, i tak w kółko :-) Mniej piję=puchnę, więc chyba organizm magazynuje wodę jak u wielbłąda ha,ha Dziwna jestem ha,ha

panda80 lubi tę wiadomość

• panda80 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella bardzo mi przykro z powodu dziadka... Ja już nie mam żadnego, została mi tylko jedna babcia... Moja córeczka będzie miała tylko 2 babcie bo zarówno mój tata jak i mojego męża nie żyją... Dziadkowie są wspaniali i zawsze pozostaną w naszej pamięci, a po pewnym czasie zamiast smutku, na wspomnienie o nich pojawia się uśmiech. Serdeczności dla Ciebie...

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas a cholera wie ha,ha Jak przejdzie, to straszak, tak sobie tłumaczę ;-) Jedno jest pewne, porodowe na pewno poznasz ;-) A na serio, to tak różnie może być, raczej nieregularnie, u mnie kilka godzin bolało jak na miesiączkę, kilka dni pod rząd wieczorem, więc reguł brak :-) Przeszło, to straszak :-)

agulas lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas, straszaki to wszystko co się nie rozkręca w bardzo częste i bardzo regularne skurcze :D
    Czyli np. ból miesiączkowy w dole brzucha promieniujący w uda, spinanie brzucha od góry na dół bolesne lub bezbolesne, ściskanie brzucha jakby sznurem bolesne lub bezbolesne :D Aaaaa i jeszcze krzyżowe - stałe albo chwilowe.

agulas lubi tę wiadomość

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tak dla zmiany tematu, miewacie jeszcze podrazniona śluzówkę nosa? Ja od miesiąca się znów z tym męczę aż mnie boli czasem bo jest tak wysuszona. No i krew na porządku dziennym.

• panda80 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Dziewczyny a tak dla zmiany tematu, miewacie jeszcze podrazniona śluzówkę nosa? Ja od miesiąca się znów z tym męczę aż mnie boli czasem bo jest tak wysuszona. No i krew na porządku dziennym.
    Ja mam całą ciążę ten problem. Zatkany nos, wysuszona śluzówka, krew... i często przez to chrapię :)

zem39vvjscbr7v2w.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka u mnie krew jest rano tylko ale nic pozatym,żadnego bólu,pieczenia itp

ania0141
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:

Ja to samo albo katar albo bardzo bardzo wysuszona

f2wlcbxmqludqper.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa, bardzo mi przykro:( dla mnie śmierć mojego dziadka była wielką tragedią...

U mnie straszaki obawiają się głównie tak, jakby mi ktoś brzuch zaciskal, nawet widać, że się robi jakby mniejszy. No i to albo boli albo nie. Dzisiaj od rana sporo ich, miałam ambitne plany odkurzania, pomycia podłóg i sprzatniecia kuchni, ale nie wiem, czy mi na to pozwolą:D

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    wybaczcie że mam pamięć na poziomie zerowym ale któraś z mam miała mieć jak dobrze pamiętam sesję zdjęciową i chciałam zapytać jak poszło ,jak wyszła i jakie wrażenia???
    Może o mnie chodzi hehe napewno więcej z nas robiło :p
    Na FB się już pochwaliłam bo łatwiem ale wrzucę też tu :)
    Wyszło cudnie :) Jak w prezencie dałam mężowi to beczałam jak bóbr :p

t7buu2uvqob3_t.jpg

Mynia, Andrea20, Endzis, panda80, agulas, ania0141, Justyna Es, _Saszka_, czarna_owca, karola91, Lanusia93, Olina lubią tę wiadomość

‹‹ 1086 1087 1088 1089 1090 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ