X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Może o mnie chodzi hehe napewno więcej z nas robiło :p
    Na FB się już pochwaliłam bo łatwiem ale wrzucę też tu :)
    Wyszło cudnie :) Jak w prezencie dałam mężowi to beczałam jak bóbr :p

t7buu2uvqob3_t.jpg
    jak dla mnie bomba-ślicznie,gratuluję:)

nick nieaktualny, paprotka30 lubią tę wiadomość

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dichlieb może jeszcze zmienić pozycję...ja właśnie tego się obawiam bo niby jest główką w dół ale przecież to w każdej chwili może się zmienić a mój synuś wiecznie się wypina więc trudno stwierdzić jeśli to nastąpi a lekarz i położna uczulają że jak jest główką w dół to do szpitala jechać jak skurcze będą regularne co 5min żeby wczesniej się nie śpieszyć a jak ułożenie pośladkowe to najmniejsza oznaka porodu i pędem do szpitala bo będzie cc a jak maluch za nisko zejdzie to pozamiatane a ja wizyty mam co 3tygodnie i bądź tu mądra

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dziś na obiad pałki w sosie miodowo-musztardowym i surówka z pora:)

panda80, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

ania0141
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś jem zupę wiśniowa z makaronem

panda80, nick nieaktualny, Endzis lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest taka ładna pogoda, że aż wyszłam na spacer :) i mam tyle planów co powinnam zrobić, tylko sił jakoś brak... Więc teraz odpoczynek i szukam pomysłu na obiad. Jak zwykle na nic nie mam ochoty, ale jem wszystko co wpadnie w moje ręce.

• panda80 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj schabowe z ziemniakami i mizerią...

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Milka7 Nowa

Wysłany: 21 marca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Mam 30 lat,synka prawie 7 letniego, mieszkam pod Łodzią.
    Teraz bedzie dziewczynka :)
    Strasznie mi się już dluży... Ale przynajmniej do piatku musze wytrzymac, bo maz wraca zza granicy dopiero w czwartek.
    Jadę dzis do szpitala na wizyte kwalifikacyjna do szpitala zobaczymy co lekarz powie.
    Całą noc mnie dziś skurcze lapaly, myslalam ze urodze... Takie wlasnie zaczynające się od gory i schodzace w dol.
    Cała noc biegalam do toalety jakbym miala biegunke dopiero nad ranem sie uspokoilo troche, teraz mnie od czasu do czasu lapia ale nie takie mocne jak w nocy.

Lanusia93, panda80, ania0141, Dobson, agulas lubią tę wiadomość

f2w3xzkrz38refjs.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z córcia od fryzjera i moja mała dama przeszła metamorfozę i zdecydowała się na grzywke :) ale się cieszy kochana moja :)

Ja mówiłam się na środę po świętach na ścięcie ... już się boję...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://babyonline.pl/torba-do-szpitala-do-porodu-co-wziac-na-porodowke-dla-mamy-co-dla-dziecka-lista-do-druku,wyprawka-dla-mamy-i-dziecka-artykul,16197,r1p1.html

Co spakować do szpitala... Super rzeczy... aerozol do twarzy itp...

U mnie jeszcze wszystko w polu ... dopiero będę dokupowac niezbędne rzeczy...

_Saszka_, Olina lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • pucek Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my jeszcze w dwupaku. Starają się wyciszyć skurcze ale srednio sie udaje... Pp ktg zdecydują czy podpiąć mi fenotrol. Juz mam dwa wklucia założone... Rozwarcie rano miałam na 1,5 cm no i nie pozwalają mi jeść ani pic od rana (dostałam tylko zupę na obiad żebym nie umarła z głodu) i powiedziano ze jak będzie konieczność to będą konczyc ciaze (ze względu na zakaz jedzenia i picia to poprzez cc)

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucek kciuki zaciśnięte mocno!

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pucek a czemu przez cc?

ania0141
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucek trzymam kciuki oby wszystko pomyślnie się ułożyło :*

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucek trzymam kciuki!

Ja dopiero wrocilam ze szpitala. Z 2 cm rozwarcia mam 1cm. Szyjka w ogóle nie przygotowana do porodu. Piękna długa ha ha tetno malej super 146. mówili żeby nie nastawiac się na poród przed terminem. Fuck! :p no cóż.... jak małej w brzuchu tak dobrze to niech siedzi. Ja się jakoś przemecze :P

panda80, Lanusia93, nick nieaktualny, Larisa, agulas, ania0141, czarna_owca lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella u Ciebie już bliziutko... zresztą wszystkie wiemy jak jest... lekarze swoje a nasze maluchy swoje...

Ja dzisiaj mam jakiś lewy dzień... czuje się grypowo... spanie łamie ból głowy i wogole do d...

A dzisiaj widzę zastój na forum...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mój przypływ energii i chęć zrobienia miliona rzeczy zaprowadził mnie do łóżka na drzemkę :) Dobrze, że chociaż odebrałam przesyłkę z ciuszkami małego to już je uprałam to może zaraz je uprasuję.

• mania Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina u mnie podobnie taki miałam rano zapał tylko kuchnię zdążyłam ogarnąć i położyłam się :-) teraz nie mogę się obudzić ale widzę, że nadciagaja ciemne śniegowe chmury więc to pewnie przez to...

Pucek kciuki!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie w 1 dzien wiosny:))) kuzwa nawet tej wiosny nie widze, ale jak patrzyłam wczoraj na prognoze to za tydz ma byc 17 stopni, czujecie to <3

Pucek kochana trzymaj sie wazne zeby Tobie i dzidz było oki! tylko czemu chca robic cc? ze wzgledu na tydzien ciąży??

ja dzis byłam u gina zapytac o ta spłazzczona głowe i mowił bym sie nie przejmowała...bo to nie jest nic takiego..a ja to panikara taka..

jeszcze dziś załatwilismy uznanie ojcostwa byłam w skarbowce po zasiwadczenie pit o zarobkach z 2014 i tak sobie dziś troche połaziłam!

ja dzis ma lenia i kupiłam sobie pierogi z zserem na obiad i zjadłam..chodziły za mna ztydzien

pyszotka!!!!!

co do farbowania to chyba sie przejde do rosmanna po jakas farbe i sama sobie cos zrobie;p bo kuzwa z 200zl na moje włosy fryz plus siedzenie ze 4 godz

a z nosem tez tak mam albo sucho, albo krew ciagle, ciagle

dziewczyny a jakies upławy macie ciagle??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 16:55

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, dzisiaj mnie olśniło, że spakowałam torbę, ale badań nie spakowałam, a przecież nie zabiorę całego segregatora badań bo to tylko kilka potrzeba. I teraz mam dylemat, bo na stronie jest wspomniane, że trzeba mieć badanie na antygen HBS, ja je mam, ale z listopada. A mam zdjęcie z SR gdzie podali nam wymagania odnośnie dokumentów i tam już dodali, że to badanie jest ważne tylko 3 miesiące. To powinnam powtórzyć? A tak się dzisiaj cieszyłam, że to ostatni raz na tą głupią krew idę... nawet babka, która mi pobierała krew mówi, że mam strasznie pokutą rękę...

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 30.03 umowilam się na ścięcie bo już długie ciężko mi je myć wogole a przez macierzyński odrosna a farbuje mi zawsze mama... kupuję castinga dwa opakowania i mam za 50 ze ta a nie właśnie za 100... a po ciąży pójdę na jakąś saunę na włosy żeby je odzywic... jutro idę ściągać żel z paznokci i nałożyć bezbarwny...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
‹‹ 1088 1089 1090 1091 1092 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ