Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolina u nas nie jest nic takiego napisane..tylko ze wr po upłynieciu 36tyg a ja nie mam ;////
mam wr z 18 wrzesnia......beede musiała zapytac
a gbs mam z 13 stycznia, wiec 3 miesiace to bedzie 13 kw...
ciekawe w necie tez nie pisza nic ot ymWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 17:02
-
Karolina_Ina wrote:Słuchajcie, dzisiaj mnie olśniło, że spakowałam torbę, ale badań nie spakowałam, a przecież nie zabiorę całego segregatora badań bo to tylko kilka potrzeba. I teraz mam dylemat, bo na stronie jest wspomniane, że trzeba mieć badanie na antygen HBS, ja je mam, ale z listopada. A mam zdjęcie z SR gdzie podali nam wymagania odnośnie dokumentów i tam już dodali, że to badanie jest ważne tylko 3 miesiące. To powinnam powtórzyć? A tak się dzisiaj cieszyłam, że to ostatni raz na tą głupią krew idę... nawet babka, która mi pobierała krew mówi, że mam strasznie pokutą rękę...
-
nick nieaktualnyHmm.. No, ale na swojej stronie umieścili informacje dla pacjenta i tam nic nie napisali, że to ma być z ostatnich 3 miesięcy. Moja gin też mi ostatnio dała skierowanie na ostatnie badania, które muszę wykonać przed porodem i tak kazała tylko powtórzyć właśnie WR, a o tym nie wspomniała.
No nic, w piątek na wizycie dopytam.. -
masakra z tymi szpitalami, ja sie zapytam czy mam to powtarzać bo na kartce ze szpitala nic a nic nie wspominane...oh boże jak sie sama nie zapytam to nikt mi nie powie, co za ....
Karolina dla własnego spokoju lepiej powtórz niż pozniej cos by sie mieli pluć.
no tez mam taki śluz a ogolnie wszystko ok czyli normalność!
no pogoda nas moze rozpieścić -
W moim szpitalu wymagają niby grupę krwi, hbs i vdrl? Mój ginekolog nie zlecił mi powtórnie vdrl wiec nie wiem, może raz w czasie całej ciąży wystarczy. Najwyżej jeszcze dopytam jak będę po swietach u niego. Chociaz ostatnio mówił ze to juz koniec kłucia i wszelkich badań.
Co do upławów to ciagle mam, przeważnie mleczne czasem nawet lekko zółte??
Spakowałam sie do szpitala, wyszły dwie torby. Mniejsza dla Małej ale tam to mam tylko pampersy, chusteczki i ubranka. W mojej torbie najwiecej miejsca oczywiscie zajeły podkłady, reczniki papierowe itp.
Potem dorzucę jeszcze tylko kosmetyczkę i dokumenty. I tak pewnie jeszcze okaze sie ze czegos nie wziełam
Straciatella, plamienie moze pojawic sie po badaniu, zwłaszcza teraz kiedy te nasze szyjki miekną i sa wrazliwsze. Mnie ostatnie badanie tez bolało a moj gin zawsze był delikatny wiec to raczej nie jego wina.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 17:26
-
nick nieaktualnyKurcze, jak się człowiek sam czymś nie zainteresuje to lekarz to przegapi. No nic, będę pytać w piątek.
Generalnie w necie znalazłam, że w 37 tyg. zaleca się zrobienie tego badania antygen HBS wszystkim ciężarnym. Ale to jest internet więc ja tam mu nie ufam -
nick nieaktualny
-
Oj Jamniczakuchna, może szykujesz się do porodu i gromadzisz energię???
Ja tak właśnie dzisiaj z apetytem licho... poza tym jakoś nie mam pomysłu na nic dobrego, a mój mąż nie umie wszystkiego zrobić na co mam ochotę
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
nick nieaktualny
-
a ja odebrałam dziś wynik gbs i jest ok,hbs robiłam tydzień temu,żadnych badań nie powtarzam zostają te co były robione,teraz mój gin mi nie zalecał żadnych nawet morfologi...
jeśli chodzi o apetyt to powiem wam,że ostatnie kilka dni nie miałam ochoty na nic i jadłam bardzo mało...dzisiaj jakoś tak ciągle coś podjadałam
Straciatella tak jak dziewczyny piszą takie plamienie bo badaniu w 3trymestrze wystepuje bardzo często
ania0141