X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin uważa ze od 37+0 mamy ciążę donoszoną ale niektórzy liczą od 38+0.

No tak nikt tu nie mówi o bieganiu po schodach aby wywołać akcje porodową...
    Mi się juz po prostu dłuży a i samopoczucie różne. Dziecko wyjdzie kiedy będzie chciało a my możemy sobie ponarzekać, to lżej człowiekowi będzie na duszy : )

• Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale juz na wielu stronach czytalam ze prztulania działają dopiero od 38 tygodnia czy mniej więcej w terminie, ze wczesniej szyjka jest obojętna na ta prostaglandyne czy co to tam jest w nasieniu i nie wywołują skurczy przed 38 tydodniem, właśnie żeby zapobiec przedwczesnym porodom.
    Wiec Pucek tylko się nie obwiniaj bo moze to nie była wina przytulania. Mały sobie jeszcze posiedzi a jak nie to ze sterydami w tym tygodniu juz może się urodzić, kciuki za was:)

pucek lubi tę wiadomość

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu spalam, nie wiem chyba przespie całą końcówkę ciąży i poród :D
    Ale wszystko mam juz wypucowane, torby spakowane do konca, wszystko gotowe, nie mam co robić, na szczęście, bo nie dalabym już rady.
    Chyba muszę się przełamać i coś mimo bólu porobić, poruszać się bo mały nigdy nie wyjdzie jak mu będzie tak przyjemnie w brzuchu :)

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • pucek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakos mi to przypasowalo bo dosłownie w ciagu kilku minut po dostałam tych skurczy. Ciężko bylo mi nawet wstac pod prysznic, wczesniej w ciagu dnia jeszcze oganelam łazienkę i moze się skumulowalo

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • agulas Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucek a ile waży Twoja dzidzia?

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • pucek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2150 :)

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • agulas Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kruszynka!!! :)

Ja mam dziś takie bóle @, że nie mogę nic zrobić :/ ale jeszcze kilka tygodni i mam nadzieję, że córka mi wynagrodzi wszelkie niedogodności :D

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • pucek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka a to dziwne bo jak byl ostatnio wazony w lutym to byl wg wagi tydzień starszy niż wg om

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krzyż mnie boli nieustannie od rana! Od 5 rano właściwie, masakraaaaa. Byliśmy na spacerze, godzinę dałam radę chodzić, bo mimo chodzenia i zmian pozycji krzyż boli nadal ;/ Mogłoby to cholerstwo przejść albo przerodzić się w poród, bo długo tak nie wytrzymam.

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamniczakuchnia, i mnie ból krzyża stał się niestety codziennością i trwa 24/24, z różnym natężeniem (dzięki Bogu). Momentami dosłownie chodzę po ścianach. Ale to przez ułożenie Małej:(

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś maluszek nastraszył bo w nocy prawie go nie czułam (a wstawałam 3 razy), no i rano też się nie ruszał, chociaż próbowaliśmy go z mężem obudzić szturchańcami a zwykle zaczynał szaleństwa zaraz po tym jak ja się budziłam. Pojechaliśmy na IP, i tętno na ktg od początku na szczęście dobrem ale dalej spał łobuziak. Dopiero po chwili się obudził i zaczął szaleć jak zwykle. Stresu nam napędził co niemiara.

Ostatecznie wszystko jest w porządku, maluch waży już prawie 3200 więc spora kluseczka :) No i szyjka zamknięta.
    Ja bym chciała jeszcze do świąt przeczekać w dwupaku a później już urodzić, bo też końcówka ciązy mnie bardzo męczy.

ania0141, Olina, Lanusia93, Rotenkopf lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Jamniczakuchnia, i mnie ból krzyża stał się niestety codziennością i trwa 24/24, z różnym natężeniem (dzięki Bogu). Momentami dosłownie chodzę po ścianach. Ale to przez ułożenie Małej:(

Przynajmniej wiesz od czego Cię boli! :D A jak dokładnie jest ułożona? Bo mi gin mówił tylko że prawidłowo, buzia skierowana w którąś stronę (nie pamiętam) i główka nisko. A krzyżowe hardkorowe zaczęły się dzisiaj dopiero.

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odnośnie tych sterydów to widzę,że nie ma jakiejś normy,u nas w szpitalu podają do 34 tygodnia tak mi w piatek na wizycie powiedział mój gin,za 2tygodnie będę miała 37+0 i uważa że spokojnie mogę rodzić...także każdy lekarz od siebie,a ja uważam że urodzę około świąt...

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A któraś z was wie, jak to jest naprawdę z tymi stopniami łożyska? Dokładniej chodzi mi o ten IIIci stopień dojrzałości. Lekarka, która robiła mi badanie nie mówiła mi, że coś mi grozi, tylko uznała, że wszystko jest w porządku.
    Bo na początku jak zawsze wszystko ok, ale potem zaczęłam czytać i wszędzie piszą, że w sumie w ciągu 1 - 2 tyg powinnam urodzić, bo inaczej maluszek za mało tlenu będzie dostawał itd.
    Wizytę u swojej lekarki mam dopiero w piątek, do tego czasu to ja chyba osiwieje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu to wszystko musi tak boleć?! Wiem, poród też będzie bolał ale wtedy to ból będzie miał wyjaśnienie, a teraz?! Skąd to się do cholery bierze? Mnie skurcze łapią nawet na boczkach i pośladkach czyli tam, gdzie jest sam fet!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 18:38

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pochodziłam dzisiaj po sklepach,kupiłam śliczny cienki kocyk i maskotkę do wózka grajacą ,później zrobiliśmy większe zakupy świąteczne,żeby nie odkładać na ostatni dzień...i leżę,szyjka napiernicza,mały się wypina i brzuch obniżył się na maxa,teraz każdy to widzi.jutro odbieram wynik gbs ciekawa jestem jak wyszedł...kochane mamy końcówkę marca,za tydzień święta!

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Czemu to wszystko musi tak boleć?! Wiem, poród też będzie bolał ale wtedy to ból będzie miał wyjaśnienie, a teraz?! Skąd to się do cholery bierze? Mnie skurcze łapią nawet na boczkach i pośladkach czyli tam, gdzie jest sam fet!
    Rotenkopf bóle spowodowane są tym,że organizm przygotowuje się do porodu i ćwiczy,jeszcze troszeczkę ...dopiero co odliczałyśmy tygodnie a teraz już dni a co niektórym pewnie godziny zostały...

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Lanusia takiego brzucha tylko pozazdrościć...,po porodzie nie będzie śladu po ciązy

ania0141
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Przynajmniej wiesz od czego Cię boli! :D A jak dokładnie jest ułożona? Bo mi gin mówił tylko że prawidłowo, buzia skierowana w którąś stronę (nie pamiętam) i główka nisko. A krzyżowe hardkorowe zaczęły się dzisiaj dopiero.
    Nie wiem dokładnie, gin mówiła, że główka przyparta do wchodu i że faktycznie uciska na kręgosłup. W każdym razie wiem, że jest już na wylocie

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu a cóż to za przeczucie ze koło świat urodzisz? Mnie mama nastraszyla że już niedługo bo buzia bardzo mi się zmieniła w przeciągu kilku dni... a ja jakoś mam z tyłu głowy ze córkę ridzilam w 39 a tu dopiero 36 skończony także jeszcze czas.... No ale zaraz koniec marca nawet się nie obejrzymy i NASZ miesiąc...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
‹‹ 1082 1083 1084 1085 1086 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ