X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin uważa ze od 37+0 mamy ciążę donoszoną ale niektórzy liczą od 38+0.

No tak nikt tu nie mówi o bieganiu po schodach aby wywołać akcje porodową...
    Mi się juz po prostu dłuży a i samopoczucie różne. Dziecko wyjdzie kiedy będzie chciało a my możemy sobie ponarzekać, to lżej człowiekowi będzie na duszy : )

• Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale juz na wielu stronach czytalam ze prztulania działają dopiero od 38 tygodnia czy mniej więcej w terminie, ze wczesniej szyjka jest obojętna na ta prostaglandyne czy co to tam jest w nasieniu i nie wywołują skurczy przed 38 tydodniem, właśnie żeby zapobiec przedwczesnym porodom.
    Wiec Pucek tylko się nie obwiniaj bo moze to nie była wina przytulania. Mały sobie jeszcze posiedzi a jak nie to ze sterydami w tym tygodniu juz może się urodzić, kciuki za was:)

pucek lubi tę wiadomość

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu spalam, nie wiem chyba przespie całą końcówkę ciąży i poród :D
    Ale wszystko mam juz wypucowane, torby spakowane do konca, wszystko gotowe, nie mam co robić, na szczęście, bo nie dalabym już rady.
    Chyba muszę się przełamać i coś mimo bólu porobić, poruszać się bo mały nigdy nie wyjdzie jak mu będzie tak przyjemnie w brzuchu :)

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • pucek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakos mi to przypasowalo bo dosłownie w ciagu kilku minut po dostałam tych skurczy. Ciężko bylo mi nawet wstac pod prysznic, wczesniej w ciagu dnia jeszcze oganelam łazienkę i moze się skumulowalo

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • agulas Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucek a ile waży Twoja dzidzia?

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • pucek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2150 :)

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • agulas Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kruszynka!!! :)

Ja mam dziś takie bóle @, że nie mogę nic zrobić :/ ale jeszcze kilka tygodni i mam nadzieję, że córka mi wynagrodzi wszelkie niedogodności :D

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • pucek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka a to dziwne bo jak byl ostatnio wazony w lutym to byl wg wagi tydzień starszy niż wg om

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krzyż mnie boli nieustannie od rana! Od 5 rano właściwie, masakraaaaa. Byliśmy na spacerze, godzinę dałam radę chodzić, bo mimo chodzenia i zmian pozycji krzyż boli nadal ;/ Mogłoby to cholerstwo przejść albo przerodzić się w poród, bo długo tak nie wytrzymam.

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamniczakuchnia, i mnie ból krzyża stał się niestety codziennością i trwa 24/24, z różnym natężeniem (dzięki Bogu). Momentami dosłownie chodzę po ścianach. Ale to przez ułożenie Małej:(

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś maluszek nastraszył bo w nocy prawie go nie czułam (a wstawałam 3 razy), no i rano też się nie ruszał, chociaż próbowaliśmy go z mężem obudzić szturchańcami a zwykle zaczynał szaleństwa zaraz po tym jak ja się budziłam. Pojechaliśmy na IP, i tętno na ktg od początku na szczęście dobrem ale dalej spał łobuziak. Dopiero po chwili się obudził i zaczął szaleć jak zwykle. Stresu nam napędził co niemiara.

Ostatecznie wszystko jest w porządku, maluch waży już prawie 3200 więc spora kluseczka :) No i szyjka zamknięta.
    Ja bym chciała jeszcze do świąt przeczekać w dwupaku a później już urodzić, bo też końcówka ciązy mnie bardzo męczy.

ania0141, Olina, Lanusia93, Rotenkopf lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Jamniczakuchnia, i mnie ból krzyża stał się niestety codziennością i trwa 24/24, z różnym natężeniem (dzięki Bogu). Momentami dosłownie chodzę po ścianach. Ale to przez ułożenie Małej:(

Przynajmniej wiesz od czego Cię boli! :D A jak dokładnie jest ułożona? Bo mi gin mówił tylko że prawidłowo, buzia skierowana w którąś stronę (nie pamiętam) i główka nisko. A krzyżowe hardkorowe zaczęły się dzisiaj dopiero.

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odnośnie tych sterydów to widzę,że nie ma jakiejś normy,u nas w szpitalu podają do 34 tygodnia tak mi w piatek na wizycie powiedział mój gin,za 2tygodnie będę miała 37+0 i uważa że spokojnie mogę rodzić...także każdy lekarz od siebie,a ja uważam że urodzę około świąt...

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A któraś z was wie, jak to jest naprawdę z tymi stopniami łożyska? Dokładniej chodzi mi o ten IIIci stopień dojrzałości. Lekarka, która robiła mi badanie nie mówiła mi, że coś mi grozi, tylko uznała, że wszystko jest w porządku.
    Bo na początku jak zawsze wszystko ok, ale potem zaczęłam czytać i wszędzie piszą, że w sumie w ciągu 1 - 2 tyg powinnam urodzić, bo inaczej maluszek za mało tlenu będzie dostawał itd.
    Wizytę u swojej lekarki mam dopiero w piątek, do tego czasu to ja chyba osiwieje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu to wszystko musi tak boleć?! Wiem, poród też będzie bolał ale wtedy to ból będzie miał wyjaśnienie, a teraz?! Skąd to się do cholery bierze? Mnie skurcze łapią nawet na boczkach i pośladkach czyli tam, gdzie jest sam fet!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 18:38

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pochodziłam dzisiaj po sklepach,kupiłam śliczny cienki kocyk i maskotkę do wózka grajacą ,później zrobiliśmy większe zakupy świąteczne,żeby nie odkładać na ostatni dzień...i leżę,szyjka napiernicza,mały się wypina i brzuch obniżył się na maxa,teraz każdy to widzi.jutro odbieram wynik gbs ciekawa jestem jak wyszedł...kochane mamy końcówkę marca,za tydzień święta!

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Czemu to wszystko musi tak boleć?! Wiem, poród też będzie bolał ale wtedy to ból będzie miał wyjaśnienie, a teraz?! Skąd to się do cholery bierze? Mnie skurcze łapią nawet na boczkach i pośladkach czyli tam, gdzie jest sam fet!
    Rotenkopf bóle spowodowane są tym,że organizm przygotowuje się do porodu i ćwiczy,jeszcze troszeczkę ...dopiero co odliczałyśmy tygodnie a teraz już dni a co niektórym pewnie godziny zostały...

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Lanusia takiego brzucha tylko pozazdrościć...,po porodzie nie będzie śladu po ciązy

ania0141
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Przynajmniej wiesz od czego Cię boli! :D A jak dokładnie jest ułożona? Bo mi gin mówił tylko że prawidłowo, buzia skierowana w którąś stronę (nie pamiętam) i główka nisko. A krzyżowe hardkorowe zaczęły się dzisiaj dopiero.
    Nie wiem dokładnie, gin mówiła, że główka przyparta do wchodu i że faktycznie uciska na kręgosłup. W każdym razie wiem, że jest już na wylocie

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu a cóż to za przeczucie ze koło świat urodzisz? Mnie mama nastraszyla że już niedługo bo buzia bardzo mi się zmieniła w przeciągu kilku dni... a ja jakoś mam z tyłu głowy ze córkę ridzilam w 39 a tu dopiero 36 skończony także jeszcze czas.... No ale zaraz koniec marca nawet się nie obejrzymy i NASZ miesiąc...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
‹‹ 1082 1083 1084 1085 1086 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ