X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana
    Wczoraj praktycznie całe popołudnie przespałam i nockę zresztą też, oczywiście z przerwami na siku...Byłam jak jakiś zombie :) Ciekawe co dzisiaj bo plany jak zwykle na to co robić są ambitne...

zem39vvjscbr7v2w.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynia wrote:
    A mnie się śniło, że urodziłam naturalnie synusia :) Był cudowny! Tylko miał szyjkę okręconą pępowiną- ech tego się boję...
    Wczoraj na wizycie pytałam gina o pępowinę i prosiłam, żeby sprawdził... Wszystko w porządku ale powiedział mi, że takie sytuacje bardzo rzadko się zdarzają przy normalnie rozwijających się ciążach, bo dzieci instynktownie wiedzą, że nie wolno się okręcać pępowiną.

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak teraz czytam o tych smakołykach, które jecie i oglądam te zdjęcia to rozumiem dziewczyny z cukrzycą ;) ile ja bym zjadła ;)

U mnie Młody był owinięty pępowiną i dowiedziałam się o tym dopiero po porodzie... na USG takiej sytuacji nie było, nie raz pytałam się gina, gdzie jest pępowina, bo i ja i mój M byliśmy owinięci. Na szczęście na koniec wszystko się dobrze skończyło, ale przy końcówce partych zrobiło się trochę nerwowo i Młody urodził się siny.

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panda80 wrote:
    Wczoraj na wizycie pytałam gina o pępowinę i prosiłam, żeby sprawdził... Wszystko w porządku ale powiedział mi, że takie sytuacje bardzo rzadko się zdarzają przy normalnie rozwijających się ciążach, bo dzieci instynktownie wiedzą, że nie wolno się okręcać pępowiną.
    Od dłuższego czasu oglądam na tlc "one born every minute" dość często dzieci radzą się owiniete pępowiną.

Mój tiago tez był owiniety i przez to miałam cc, ponieważ pępowiną była wyjątkowo krotkai przy parciu dusila go :/

Przy normalnej długości nie ma problemu z porodem razem z pępowiną

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Ja nie spałam całą noc. Wszystko mnie bolało, skurcze jakieś mnie łapały i ogólnie zdenerwowanie robi swoje.
    Spróbuj teraz się zdrzemnac, nabrać trochę sił.

Tak 9 miesiąc jest chyba najbardziej stresujacy dla ciężarówek

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    40 tydzień czas start! :)

panda80, ania0141, mania, Iwonkaaa, Karatka81, wiecznie, Justyna Es, Mynia, agulas, Rotenkopf, Kinga., _Saszka_, *KasiaS*, Endzis, fabdorota, Anastazjaaa, Dobson, Larisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania to przyjeżdżam na tą kawę zaraz w takim razie :D

Michał w nocy dał taki popis wypinek, że odespałam dopiero nad ranem...

mania lubi tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) Niko łaskawy i dał pospać prawie do 9 :-) Skok mu chyba minął, a taka gaduła się z niego zrobiła ;-) Nawet to że M na 6 wstawał dzisiaj mnie nie wyrwało ze snu (ale kupił nam chałeczkę :-)) Ale wcześniej to się w nocy męczyłam, tak mnie w kroczu bolało, w sumie nie że bolało, tylko takie dziwne uczucie, chyba Ala chciała wyjść... Normalnie myślałam, że urodzę ha,ha I fajno by było, bo taki niby ból to byłby pikuś ;-)
    U mnie dzisiaj kropi, wózek musi poczekać, niby niedługo ma być bardzo ciepło to damy radę ;-)
    Jak tam sytuacja na froncie? ;-) Rotenkopf widzę że Hania lubi się z Tobą podroczyć, jak Andrea?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 09:24

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy to zlecialo?

Rotenkopf, jamniczakuchnia, Funky09 lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin też mówił, ze drugie dziecko często większe, zobaczymy :-) To też pewnie zależy od tego, kiedy dzieciaczek wyszedł na świat :-) Wiadomo, ja urodziłam się 2600 (ale z winy lekarza, mama poszła na badanie do lek, a wyszła ze mną), więc czort wie, jaką wagę bym miała normalnie :-) Niko 3550, tydzień przed terminem.

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Kiedy to zlecialo?
    Też zadaję sobie to pytanie ha,ha Jak brzuszek?

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, myślę że ok, mały harcuje także myślę że ok :)

Karatka81 lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro przyjdą mi maty ochronne pod foteliki, swoją drogą na zakup do obecnego auta nikt na to nie wpadł ha,ha No i jeszcze jeden ochraniacz na siedzenie kierowcy

• mania Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbea83eba5240a55med.jpg

To już chyba ostatnie zdjęcie tych cudowności zaraz będą zdjęcia dzidziusiów :) ;)

kupowałyście takie chustki pod szyjkę??? Bo ja wzięłam komplet 3szt ale nie wiem czy to potrzebne ??

agulas, Rotenkopf, Karatka81, ania0141, jamniczakuchnia, Ameiva, _Saszka_, Endzis, jaskra, wiecznie, Dobson lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na obchodzie w końcu ordynator zareagował na wieść o wadze Hani, zlecił innemu lekarzowi (żeby to nie był ten sam co wczoraj) usg i badanie. Dla mnie szok bo zazwyczaj usg robia tu przy przyjęciu i wypisie (no chyba, że coś się dzieje albo leżysz dłużej), jeśli potwierdzi się ta waga to będziemy z mężem szli do ordynatora pogadać jak on to dalej wszystko widzi. Wróciłam też właśnie z ktg - położna przychodzi i pyta jak się czuję, no to mówię, że brzuch trochę boli ale bardziej kręgosłup. Zrobiła wielkie zdziwienie i powiedziała, że coś tam się namalowało więc ja drugi szok. Chociaż znając moje szczęście lekarze zrzucą to na szalejącą Hanię ;)

Maniu, ja mam dwie chustki pod szyjkę, zobaczymy ;)

mania lubi tę wiadomość

• Kajka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panda80 wrote:
    A mój powiedział coś wręcz odwrotnego - że 80% noworodków ma owiniętą pępowinę, ale jest na tyle elastyczna, że nie ma to żadnych negatywnych konsekwencji.

Cześć Wam!
    Byłam od rana w laboratorium, żeby mieć świeże wyniki morfologii i moczu. Żadnych innych nie zlecał gin do powtórzenia, więc wezmę do szpitala po prostu te wyniki z I trymestru. U którejś z Was też nie trzeba było powtarzać badań?

W piekarni starszy Pan mnie przepuścił, mimo, że nie było w sumie takiej potrzeby, ale nalegał, więc skorzystałam i podziękowałam. A kupował tylko pół chleba - jednak zdarzają się mili ludzie :)

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka ja też mam tylko morfologię teraz (jutro robię) i mocz :-)
    Mania super ciuszki, czekamy na księżniczkę :-) Oglądałam w tesco te chustki, nie kupiłam, bo przy Niko nie zakładałam takich wynalazków ;-) Za to naszukałam się bawełnianych śliniaków i dupa. Przy Niko w tesco kupowałam a tu 3 sklepy i nie ma, tylko te chustki... No i muszę poszukać...
    Rotenkopf to Hania z tych niezdecydowanych ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 09:53

mania lubi tę wiadomość

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    no kochane został ostatni tydzień marca!za oknem pięknie słoneczko świeci-może wreszcie tak zostanie,mam zamiar odświeżyć dziś gondolkę w wózku macie może sprawdzone sposoby(pamiętam,że ten temat był tu poruszany ale dawno i ciężko znaleźć).zastanawiałam się nad vanishem czy vezyrem tym w pianie do prania tapicerek ale boję się że zostaną jakieś żółte plamy-jak myślicie-gondolka jest jasno niebieska,brudna nie jest ale przykurzona,nie trzeba szorować
    Ja prałam wózek w pralce. Jeśli któraś ma program parowy to polecam, bo po pół godziny wszystko suche i zdezynfekowane. Za to bujaczek i matę z grzechotkami prałam normalnie i też im się nic nie stało (choć na bujaku było napisane by tylko prać ręcznie), tylko wiadomo ze schło pół dnia...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie powtarzam żadnych badań,chustkę pod szyjkę kupiłam jedną z myślą o wyjściu ze szpitala

mania lubi tę wiadomość

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja chcę drugą dziewczynkę! I takie ubranka piękne jej zakładać <3

‹‹ 1100 1101 1102 1103 1104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ