X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Ale chcą Ci CC zrobić ze względu na wagę? Bo u mnie przy podobnej wadzie w 36 tyg, to babka powiedziała, że prognozuje, że on maksymalnie będzie miał 3,5 kg i na pewno nie dojdzie do 4 kg. A mój P. miał 4200 g jak się urodził i własnie się boję, że dzidzia pójdzie w jego ślady :(

Pocieszę Cię - wagę dziedziczy się od strony matki :D Także to zależy od tego ile miała Twoja babcia, mama, Ty i Twoje rodzeństwo :)

Kajka, Karolina_Ina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Pocieszę Cię - wagę dziedziczy się od strony matki :D Także to zależy od tego ile miała Twoja babcia, mama, Ty i Twoje rodzeństwo :)
    Uff.. Ja ważyłam tyle ile waży Mały a mój brat miał w okolicach 3,5 kg. Więc jest nadzieja! :)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas wszystkie kobietki ponad 4 kg, a cora urodziła się 3460g. Ponoc drugie dziecko wieksze się rodzi - zobaczymy czy dobijemy do 4 kg :p jeśli tak, to później robię sobie plastykę podwozia ha ha :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 00:04

Larisa lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 04:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem drugim dzieckiem i ważyłam mniej niż mój brat, więc nie zawsze drugie dziecko waży więcej :)

• fabiola Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dzisiaj pełnia, to która rodzi? Rączki do góry :)

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam dzisiaj 38 tydzien wiec w sumie czemu nie :D chociaz wole po swietach zeby jeszcze posprzatac, najesc pysznosci i mezem nacieszyc ;)

fabiola, ania0141, panda80 lubią tę wiadomość

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka nocka do d.py,praktycznie nie spałam tak mnie skurcze męczyły,głowa mnie boli od niewyspania ale za to brzuch jakby był pusty...
    końcówka ciąży powinna być lekka,kobieta powinna odpocząć,zebrać siły itd.a tu nie wiadomo co kolejne godziny przyniosą...

ania0141
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

U mnie tylko dwie pobudki na si ale te bóle bioder... porażka...

Miłego dnia...

Andrea znowu trzyma w napięciu ;)

Rotenkopf a jak sprawy u Ciebie???

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no kochane został ostatni tydzień marca!za oknem pięknie słoneczko świeci-może wreszcie tak zostanie,mam zamiar odświeżyć dziś gondolkę w wózku macie może sprawdzone sposoby(pamiętam,że ten temat był tu poruszany ale dawno i ciężko znaleźć).zastanawiałam się nad vanishem czy vezyrem tym w pianie do prania tapicerek ale boję się że zostaną jakieś żółte plamy-jak myślicie-gondolka jest jasno niebieska,brudna nie jest ale przykurzona,nie trzeba szorować

ania0141
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Ja dziś na pogrzeb, masakra.

W nocy najchętniej co 5 min bym chodziła siusiu, muszę wstrzymywac.
    dziewczyny Wam tez tak serce wali? Mecze się bardzo szybko - w sumie to normalne ale często tak mi klatka piersiowa chodzi ze mam wrażenie że mi zaraz serducho wyskoczy. Tętno tez szybsze bo jak mierze ciśnienie to zazwyczaj od 90-110.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tak samo a poza tym wszyscy mówią że ciężko oddycham mimo że brzuch mega nisko...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam jakiegoś wilkołaka w brzuchu :) wczoraj mówiłam, że Mały ma dzień lenia i nie rusza się tak jak zwykle, no to w nocy madrobił. A o 4 dał taki popis, że myślałam że mój pępek nie wytrzyma bo tak pchal tam rękę. No i teraz to kontynuuje a ja bym najchętniej spać poszła... W nocy był taki super księżyc w pełni :)

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dupy taka pełnia:D Zamiast rodzić to spalam jak dziecko i tylko 2 razy wstawalam do toalety. Dziwnie, bo zawsze podczas pełni się męczę.
    I teraz rano powitałam kolejną część czopa. Byłam pewna, że już się pożegnaliśmy, bo było go tak dużo, a tu jeszcze nie koniec... Lipa, bo czysty, bez krwi...
    Miłego dnia!

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się dzisiaj śniło ze czop mi odszedł taki konkretny... mega sen bez puenty ;)

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola wrote:
    Kochane dzisiaj pełnia, to która rodzi? Rączki do góry :)
    Ja odstapie miejsce bardziej niecierpliwym bo jutro mam fryzjera :-)

Karolina_Ina lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się serdecznie.

Szpitalujacym się dziewczynom dużo siły.

Jeszcze tylko jutro i zaczynamy długi weekend jeeeest ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie spałam całą noc. Wszystko mnie bolało, skurcze jakieś mnie łapały i ogólnie zdenerwowanie robi swoje.

• Mynia Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie się śniło, że urodziłam naturalnie synusia :) Był cudowny! Tylko miał szyjkę okręconą pępowiną- ech tego się boję...

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie spałam od 4 ale pewnie zaraz to nadrobię. Zjadłam śniadanie i wróciłam do łóżka.

Mamy jakieś informacje od Kamy poza tym ze urodziła? A Andrea?
    Może na fb?

Niuninka kciuki za dzisiejsze cc!

• mania Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Ja dziś znów super spałam coraz lepiej mi się śpi ale niedługo to się skończy :-)

Jamniczakuchnia byłaś u mnie dziś w nocy na kawie :-) obie z brzuchami byłyśmy.

Zaraz przyjdzie PRZedostatnia paczka ubrań dla Zosi :-D jeszcze aptekę muszę zaatakować ale nie mogę od wczoraj się dodzwonić na infolinię pzu żeby aktywować kartę apteczna :-\

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
‹‹ 1099 1100 1101 1102 1103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ