X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma któraś z Was sprawdzony przepis na gofry? Ja gdzieś posiałam, patrzyłam na necie, ale może ktoś już robił jakieś pyszne? :-)

• Mynia Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania też ostatnio kupiłam te hiszpańskie truskawki :) Nawet smak miały, choć wiadomo to nie to samo co polskie. Myślisz, że będziemy mogły je jeść przy karmieniu piersią? Bo jakoś mi weszło w głowę, że nie bardzo i ubolewałam nad tym okrutnie bo uwielbiam truskawki i co roku na nie czekam. A jeszcze bardziej uwielbiam czereśnie :)

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynia wrote:
    Mania też ostatnio kupiłam te hiszpańskie truskawki :) Nawet smak miały, choć wiadomo to nie to samo co polskie. Myślisz, że będziemy mogły je jeść przy karmieniu piersią? Bo jakoś mi weszło w głowę, że nie bardzo i ubolewałam nad tym okrutnie bo uwielbiam truskawki i co roku na nie czekam. A jeszcze bardziej uwielbiam czereśnie :)
    no tak karmienie...no podobno nie można ale nie wszystkich uczulają wiec jest nadzieja :) zresztą zobaczymy jak to będzie z tym karmieniem :)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/92f2bcb1a8ba.jpg

Doczytasz się? Pyszne i zawsze wychodzą...

Karatka81 lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmmmm truskawki :p idę wyjąć z zamrażarki to koktajl zrobię :p hehe

Przy karmieniu właśnie ponoć trzeba uważać na truskawki :( ale to nie znaczy, że ich nie sprobuje hehe :p
    Moja kolezanka utodzila miesiac temu i mowi ze je wszystko i sprawdza poprostu co małej pasuje :) jak widzi ze ja cos uczula albo ze ma brzuszek wzdety to wtedy tego nie je :) Nie ma co też aż tak przesadzać :) wiadomo dostosować się w większości trzeba ale mozna probowac po trochu roznych dań :p

Olina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf trzymam kciuki :)

A ciekawe jak tam Nasza solenizantka? :p czy urodziła kolejnego solenizanta? hihi :D

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka a co jest na drugiej pozycji? Bo kombinuję ha,ha

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gofry 14 sztuk wychodzi

2 i 1/2 szkl mąki
    1 cukier waniliowy
    1/2 szkl cukru
    3/4 szkl mleka
    1 szkl wody gazowanej
    1/2 szkl oleju
    4 jajka (białko osobno ubić i dodać na końcu)

Opcjonalnie szczypta proszku do pieczenia.

jamniczakuchnia, Karatka81, ania0141 lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kochane, przy karmieniu można jeść wszystko, jest o tym sporo artykułów w necie :) Mleko idzie z krwi, a nie z naszego układu pokarmowego.

Też rozmrażam truskawki na koktajl :D

Straciatellaa, mania lubią tę wiadomość

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jest u mnie słodki dwulatek... rozpedzil się i z całej siły walnął w brzuchu :/ wiem to tylko dziecko a ja tego nie przewidziałam... normalnie wgniutl mi się w brzuch... mały szaleje a mnie brzuch strasznie boli :/

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka dzięki ;-) Współczuje Ci... Mnie Niko raz stuknął w brzuch, ale tak no średnio mocno...

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M robi sok z jabłek, dostaliśmy całą skrzynkę od sąsiadki, a fajne, soczyste :-) Przypomniało mi się że mam sprzęt ha,ha

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że dzidziuś jest mega bezpieczny za tymi wszystkimi powlokami chociaż uczucie było okropne :/

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawki... mniam, ja juz mialam faze na truskawki i czesto robilam koktajl banan - truskawki ale teraz moim faworytem jest bana - kiwi, pycha :)

Szukam jakiegos przepisu na dobra salatke na swieta? Macie moze jakies proste i sprawdzone przepisy?

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Dziewczyny kochane, przy karmieniu można jeść wszystko, jest o tym sporo artykułów w necie :) Mleko idzie z krwi, a nie z naszego układu pokarmowego.

Też rozmrażam truskawki na koktajl :D
    ale jestem zajebista!! :p jak czytałam o truskawkach to w wannie bylam... iii oczywiscie zapomnialam o nich hahaa :p. Dobra lece je wyciągnąć bo zas zapomne :p

• Endzis Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf powodzenia może sie Hania jednak zdecyduje już niezly klocuszek z niej;)

Iwonka ja sie ostatnio nadzialam z całej sily o róg stołu i miałam niezłego siniaka też płajałam ze uszkodziłam małego ale mysle ze tam wssystko jest odpowiednio zabezpieczone i chronione wiec nie musimy sie martwic i wszystko bedzie dobrze:)

Tez wtslalam mojego po nutelle banany i bede robic gofry z bita smietana nutella i bananem ! A dupsko rośnie:P

f2w3s65gpeorv80s.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sałatka jajeczna warstwowa: na sam spod drobno pokrojony por, na to ketchup, na to groszek, na to majonez, na to jajka starte na tarce o drobnych oczkach na taki "puch" - absolutny hit ale niezbyt fit :)

czarna_owca lubi tę wiadomość

f2wlcbxmqludqper.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko najgorzej ze główką w miejsce gdzie mały ma plecki i jeszcze brzuch twardy :/ no ale myślę że mamy które mają młodsze dzieci doświadcZają czesto takich sytuacji

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea milcząca... ciekawe jak sytuacja?

Rotenkopf jak tam?

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa mnie się taka sytuacja nie przytrafiła ale myślę że jeśli coś się zacznie dziać i będzie Cię to niepokoić to podskoczyć do lekarza. Myślę jednak że wszystko jest ok :*

U mnie dzisiaj znowu pojawiły się twardnienia i nie wiem dlaczego ale mnie to cieszy o.O ;P

Ja chyba zaraz poślę Męża po te truskawki, są w biedronce i są prze pyszne

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
‹‹ 1097 1098 1099 1100 1101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ