X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma któraś z Was sprawdzony przepis na gofry? Ja gdzieś posiałam, patrzyłam na necie, ale może ktoś już robił jakieś pyszne? :-)

• Mynia Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania też ostatnio kupiłam te hiszpańskie truskawki :) Nawet smak miały, choć wiadomo to nie to samo co polskie. Myślisz, że będziemy mogły je jeść przy karmieniu piersią? Bo jakoś mi weszło w głowę, że nie bardzo i ubolewałam nad tym okrutnie bo uwielbiam truskawki i co roku na nie czekam. A jeszcze bardziej uwielbiam czereśnie :)

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynia wrote:
    Mania też ostatnio kupiłam te hiszpańskie truskawki :) Nawet smak miały, choć wiadomo to nie to samo co polskie. Myślisz, że będziemy mogły je jeść przy karmieniu piersią? Bo jakoś mi weszło w głowę, że nie bardzo i ubolewałam nad tym okrutnie bo uwielbiam truskawki i co roku na nie czekam. A jeszcze bardziej uwielbiam czereśnie :)
    no tak karmienie...no podobno nie można ale nie wszystkich uczulają wiec jest nadzieja :) zresztą zobaczymy jak to będzie z tym karmieniem :)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/92f2bcb1a8ba.jpg

Doczytasz się? Pyszne i zawsze wychodzą...

Karatka81 lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmmmm truskawki :p idę wyjąć z zamrażarki to koktajl zrobię :p hehe

Przy karmieniu właśnie ponoć trzeba uważać na truskawki :( ale to nie znaczy, że ich nie sprobuje hehe :p
    Moja kolezanka utodzila miesiac temu i mowi ze je wszystko i sprawdza poprostu co małej pasuje :) jak widzi ze ja cos uczula albo ze ma brzuszek wzdety to wtedy tego nie je :) Nie ma co też aż tak przesadzać :) wiadomo dostosować się w większości trzeba ale mozna probowac po trochu roznych dań :p

Olina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf trzymam kciuki :)

A ciekawe jak tam Nasza solenizantka? :p czy urodziła kolejnego solenizanta? hihi :D

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka a co jest na drugiej pozycji? Bo kombinuję ha,ha

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gofry 14 sztuk wychodzi

2 i 1/2 szkl mąki
    1 cukier waniliowy
    1/2 szkl cukru
    3/4 szkl mleka
    1 szkl wody gazowanej
    1/2 szkl oleju
    4 jajka (białko osobno ubić i dodać na końcu)

Opcjonalnie szczypta proszku do pieczenia.

jamniczakuchnia, Karatka81, ania0141 lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kochane, przy karmieniu można jeść wszystko, jest o tym sporo artykułów w necie :) Mleko idzie z krwi, a nie z naszego układu pokarmowego.

Też rozmrażam truskawki na koktajl :D

Straciatellaa, mania lubią tę wiadomość

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jest u mnie słodki dwulatek... rozpedzil się i z całej siły walnął w brzuchu :/ wiem to tylko dziecko a ja tego nie przewidziałam... normalnie wgniutl mi się w brzuch... mały szaleje a mnie brzuch strasznie boli :/

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka dzięki ;-) Współczuje Ci... Mnie Niko raz stuknął w brzuch, ale tak no średnio mocno...

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M robi sok z jabłek, dostaliśmy całą skrzynkę od sąsiadki, a fajne, soczyste :-) Przypomniało mi się że mam sprzęt ha,ha

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że dzidziuś jest mega bezpieczny za tymi wszystkimi powlokami chociaż uczucie było okropne :/

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawki... mniam, ja juz mialam faze na truskawki i czesto robilam koktajl banan - truskawki ale teraz moim faworytem jest bana - kiwi, pycha :)

Szukam jakiegos przepisu na dobra salatke na swieta? Macie moze jakies proste i sprawdzone przepisy?

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Dziewczyny kochane, przy karmieniu można jeść wszystko, jest o tym sporo artykułów w necie :) Mleko idzie z krwi, a nie z naszego układu pokarmowego.

Też rozmrażam truskawki na koktajl :D
    ale jestem zajebista!! :p jak czytałam o truskawkach to w wannie bylam... iii oczywiscie zapomnialam o nich hahaa :p. Dobra lece je wyciągnąć bo zas zapomne :p

• Endzis Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf powodzenia może sie Hania jednak zdecyduje już niezly klocuszek z niej;)

Iwonka ja sie ostatnio nadzialam z całej sily o róg stołu i miałam niezłego siniaka też płajałam ze uszkodziłam małego ale mysle ze tam wssystko jest odpowiednio zabezpieczone i chronione wiec nie musimy sie martwic i wszystko bedzie dobrze:)

Tez wtslalam mojego po nutelle banany i bede robic gofry z bita smietana nutella i bananem ! A dupsko rośnie:P

f2w3s65gpeorv80s.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sałatka jajeczna warstwowa: na sam spod drobno pokrojony por, na to ketchup, na to groszek, na to majonez, na to jajka starte na tarce o drobnych oczkach na taki "puch" - absolutny hit ale niezbyt fit :)

czarna_owca lubi tę wiadomość

f2wlcbxmqludqper.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko najgorzej ze główką w miejsce gdzie mały ma plecki i jeszcze brzuch twardy :/ no ale myślę że mamy które mają młodsze dzieci doświadcZają czesto takich sytuacji

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea milcząca... ciekawe jak sytuacja?

Rotenkopf jak tam?

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa mnie się taka sytuacja nie przytrafiła ale myślę że jeśli coś się zacznie dziać i będzie Cię to niepokoić to podskoczyć do lekarza. Myślę jednak że wszystko jest ok :*

U mnie dzisiaj znowu pojawiły się twardnienia i nie wiem dlaczego ale mnie to cieszy o.O ;P

Ja chyba zaraz poślę Męża po te truskawki, są w biedronce i są prze pyszne

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
‹‹ 1097 1098 1099 1100 1101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ