X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie mam siły Was nadrobić od wczoraj... Mój pies ma babeszjozę, ja pier... Czekamy do jutra na potwierdzenie, bo miał robione badania krwi, ale to tylko formalność. On już nawet nie chodzi, tylko leży z zamkniętymi oczami, nic nie je od 3 dni. Jak się potwierdzi to musimy go oddać na 2-3 dni pod kroplówki na leczenie...
    Trzymajcie mnie.

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bidulek... ale dobrze, że to się leczy w ogóle. U nas też ostatnio był wysyp zachorowań na boreliozę, kleszcze to zło.. Trzymam kciuki żeby piesek doszedł do siebie :*

Za 2 h wizyta! Aż się cała trzęsę... <3

Karolina_Ina, Lanusia93, panda80, agulas lubią tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    A ja nie wiem, nawet nie wiązałam tych mdłości z porodem. Bardziej pomyślałam, że to przez to obżarstwo, bo kilka ostatnich dni jadłam wszystko non stop.
    Mój mąż teraz we wszystkim dopatruje się oznak porodu, chyba te pobyty w szpitalu tak go wystraszyly. Ostatnio najczęstsze pytanie jakie słyszę od niego to: to już? Rodzisz? Szału idzie dostać.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co patrząc na te zamachy aż się wierzyć nie chce że ludzie są do tego zdolni,jaką trzeba mieć psychikę zrujnowaną żeby mieć z tego satysfakcję i pomyśleć że taki zamachowiec był słodziutkim bobasem...szok

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ze szpitala. Na wizycie było wszystko okej ;) szyjka zgładzona, rozwarcie na 1,5 palca (lekarki). Gin mówiła, że coś tam robi - bolało jak diabli. Wyznaczyła kolejną wizytę na 31 marca. Po wizycie skoczyliśmy do mojej mamy na herbatę, od razu musiałam iść do wc. Usiadłam i prosto mówiąc zalałam się żywą krwią. Szybki telefon do ginki a ta kazała jechać na szpital. Ja oczywiście w ryk bo bałam się, że to łożysko. W szpitalu okazało się, że to z szyjki (ale żeby aż tyle?!) a rozwarcie jest na palec (no ale lekarz też potężnej postury ;p), zrobili zapis (skurcze były ale z krzyża) i na razie jestem na Trakcie Porodowym na obserwacji. Wg usg Hania waży 4130g ;) będę dawała znać w miarę swoich możliwości ;)

Aa no i chyba czop zaczyna odchodzić.

Lanusia93, wiecznie, MagSz, Funky09, fabiola, Wiolcia1405, Justyna Es, Larisa, panda80, agulas, mania, _Saszka_, Mynia, essentiel lubią tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę i zwgladam przez okno odkąd dostałam e-mail że dziś kurier dostarczy mój wózek :)

Karatka81 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf trzymam kciuki :-) no się dzisiaj dzieje :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Siedzę i zwgladam przez okno odkąd dostałam e-mail że dziś kurier dostarczy mój wózek :)
    a ja od 28.02 czekam na dostawę fotelika :( dzisiaj mieli ostatni termin i cisza...

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    a ja od 28.02 czekam na dostawę fotelika :( dzisiaj mieli ostatni termin i cisza...
    Oooo to nie fajnie... Oby szybko doszedł bo takie sytuacje niepotrzebnie nas stresuja.

Rotenkopf kciukam za was

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf kciuki!!!dawaj znać co u ciebie?...

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    opiernicz ich,co oni sobie myślą...szybko fotelik dojdzie

ania0141
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf, kciuki zaciśnięte :*

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Witam się ze szpitala. Na wizycie było wszystko okej ;) szyjka zgładzona, rozwarcie na 1,5 palca (lekarki). Gin mówiła, że coś tam robi - bolało jak diabli. Wyznaczyła kolejną wizytę na 31 marca. Po wizycie skoczyliśmy do mojej mamy na herbatę, od razu musiałam iść do wc. Usiadłam i prosto mówiąc zalałam się żywą krwią. Szybki telefon do ginki a ta kazała jechać na szpital. Ja oczywiście w ryk bo bałam się, że to łożysko. W szpitalu okazało się, że to z szyjki (ale żeby aż tyle?!) a rozwarcie jest na palec (no ale lekarz też potężnej postury ;p), zrobili zapis (skurcze były ale z krzyża) i na razie jestem na Trakcie Porodowym na obserwacji. Wg usg Hania waży 4130g ;) będę dawała znać w miarę swoich możliwości ;)

Aa no i chyba czop zaczyna odchodzić.
    Ale waga . Szok bo pamietam że nasze panny miały wagę prawie jednakowa a po Twoim ostatnim usg pokazało coś niewiele ponad 3 kg o ile pamiętam kiedy mi mowiliq już 3700 wiec to raczej błąd był. Widocznie mala chce załapać się na zajaczka :-)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf czyżby to juz? Powodzenia!

Jak tak czytam te wasze perypetie szpitalne, to mnie tyle emocji kosztuje ze może lepiej ze u mnie póki co cisza : )

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff nadrobiłam wszystko co pisałyście od soboty. Naczytałam się, że hoho ;)

Dziś byłam na KTG (mój gin każe mi co tydzień chodzić) i dodatkowo USG, wszystko w porządku z malutką, przepływy ok, ktg w porządku, toco - bez czynności skurczowej, główka lekko przyparta do wchodu. Mogłaby ta moja córa zechcieć wyjść do końca marca :P .

ania0141, panda80, agulas, _Saszka_ lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, gbs pobrany na ktg delikatne skurcze, szyjka skrocona, wody ok, a lozysko jeszcze nie dojrzale wiec lekarz wrozy mi ze 2 tygodnie w dwupaku :)
    Przezylam straszna historie, dziewczyna ktora miala miec po mnie robione ktg musiala isc do gabinetu bo pielegniarki nie mogly znalezc dzidzi, wyszla z placzem...

ania0141, panda80 lubią tę wiadomość

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że lista kwietniówek rośnie :) kamaa gratulacje, Andrea kciuki zaciśnięte, powodzenia, Rotenkopf oby się coś ruszyło :)

U nas pierwsza ciężka nocka za nami. Jednak na dietę przy kp muszę bardziej niż uważać. Aż trudno mi uwierzyć, że dzisiaj kończyłabym 38t 4d, a teraz obok mnie leży bobasek, który ma już tydzień :)

Justyna Es, ania0141, Larisa, panda80, Olina, fabdorota, jamniczakuchnia, agulas, Rotenkopf, mania, _Saszka_, wiecznie, Ameiva, Mynia, Dobson lubią tę wiadomość

• fabiola Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf powodzenia :*

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf powodzenia :-)

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś może dwa marcowo-kwietniowe maluszki się pojawią :)

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
‹‹ 1095 1096 1097 1098 1099 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ