X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola, nawet mi nie mów, że tyle bez czopa chodziłaś!? Ja sobie dałam max 2 tygodnie :D

Czarna owca, no u mnie też od 20tc główka na dole, ale jakoś tak się nakręciłam.. Pewnie sobie po prostu wymyśliłam inny problem, skoro ciąża donoszona i nie ma już lęku o przedwczesny poród... ; )

Iwonka, no mąż mistrz.. Zbieramy się do seksów, ale jakoś tak dziwnie po takiej przerwie. Najpierw był strach, bo ciąża po poronieniu, potem krwiak, następnie skurcze i twardnienia, miękka szyjka. No a teraz, jak w końcu można, to ciężko sobie to wyobrazić z takim arbuzem zamiast brzucha ;)

Karolina, moja miała kilka leniwych dni (myślałam, że zbiera siły przed porodem), a potem znowu zaczęła szaleć. A w ogóle nie czujesz ruchów czy bardzo delikatne po prostu? Jak Cię to uspokoi, to pewnie, że jedź, ale najpierw trochę się poruszaj, zjedz i połóż spokojnie. Może się rozbuja..

Dobson, no mi też jakoś niefajnie.. Sporo osób z rodziny znajomych ma często delegacje w okolicach Brukseli. Nawet wczoraj kuzynka wyleciała, ale na razie w Szwajcarii jest. Ostatnio jeszcze był wypadek studentów w Katalonii, a mój tata niedługo leci do Hiszpanii z uczniami na wymianę.

czarna_owca, Karolina_Ina lubią tę wiadomość

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka hehe ja tez ok 20 - 24 tc mialam powazne obawy, ze urodze przedwczesnie, mialam mnostwo skurczy HB, bylam na luteinie z nakazem oszczedzania (akurat w okresie swiatecznym) i zaczela mi sie saczyc siara i te wszystkie objawy mnie bardzo niepokoily na tak wczesnym etapie. A teraz sie obawiam, ze przenosze ciaze. No i jak zbyt dlugo nie czuje ruchow to tez sie niepokoje ale wtedy idzie w ruch detektor, to jest jednak cudowny wynalazek. Chyba na kazdym etpaie znajdzie sie cos co mozna sobie "wkrecic" zeby nie bylo zbyt kolorowo ;)

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Niuninka Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey ;) przyspieszyli nam termin C.C ze względu na moje malejące nadal płytki,dostaje dziś sterydy i jutro w pierwszej kolejności między 8-9 rano trafiam pod nóż. ;) nie boję się. Wręcz się ucieszyłam że jeden dzień mniej niepewności co z małym. Już jutro będziemy wiedzieli na czym stoimy ;) mam nadzieję ze jednak się mylili... wczoraj rozmawiałam z pewdiatra i wiele mi nie mogła powiedzieć dopóki nie zobacza i zbadaja dziecka to nic mi nie powiedzą. Z apowiedzialam Ł . Ze jutro ma nieodchodzic od małego na krok. Ja dam sobie radę obym tylko miała ciągły dopływ inf. Co ze stanem zdrowia małego... bardziej tego się właśnie boję. Ze ich obawy się sprawdza. Ale jestem dobrej myśli... trzymajcie kochane kciuki za mojego synka ;*

Mynia, dichlieb, ania0141, agulas, paprotka30, Justyna Es, panda80, Endzis, wiecznie, Wiolcia1405, mania lubią tę wiadomość

v5abdqk3uteg5ykx.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam kupić sobie kapcie do szpitala bo w stare sie ledwo mieszcze bo spuchly mi stopy oczywiście nic nie kupiłam dla siebie poza tym :-) uwielbiam lumpowe łowy :-)
    14vhhdh.jpg

2h4cgvn.jpg

macqr5.jpg

Sukienusia jest na 12-18 mac wiec bedzie w sam raz na roczek :-)

jamniczakuchnia, Kajka, ania0141, agulas, paprotka30, Karolina_Ina, Endzis, Larisa, Olina, mania lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niuninka trzymamy kciuki za Ciebie i Twojego synka, oby wszystko sie dobrze ulozylo. Jestes dzielna i trzymaj tak dalej, badz dobrej mysli!

Niuninka lubi tę wiadomość

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka kciuki zacisniete za synka! Bedzie dobrze, zobaczysz :)

Mnie po raz pierwszy podlaczyli pod ktg z nakazem lezenia przez pol godziny... ale sie wynudze sluchajac tego cudownego dzwieku bicia serduszka <3

• _Saszka_ Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka kciuki zaciśnięte, dacie radę :)

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka, kciuki trzymam cały czas za Was;)
    Kredeczka, tylko pół h? U nas się leży pod ktg min 45minut, najczęściej ponad godzinę. Wszystko cierpnie:P

Mam dzisiaj lenia-giganta. Powinnam iść do labo zrobić te hbsy i inne, a nie wiem, czy tam dotrę. Jeszcze w pidzamie chodzę :D

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quote:
    No a teraz, jak w końcu można, to ciężko sobie to wyobrazić z takim arbuzem zamiast brzucha ;)

Mój mąż tak mnie określił gdy chciałam na niego zapolować. No niestety już pół roku bez i zapowiada się, że przez najbliższy miesiąc lub dwa tez nic. Zapomnę jakie to uczucie hehe

Niuninka trzymam kciuki!

Kajka mąż wymiata ;)

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • kredeczka91 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi powiedziala "z pol godzinki musi pani polezec" mam nadzieje ze o mnie nie zapomna :P potem wizyta i gbs i bede miala komplet badan do szpitala ;)

• Anastazjaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Anastazja w końcu się udało wybrać :-) pokaż pojazd :-)
    Dziś lub jutro mają mi przywieźć, jak tylko rozpakuje wkleję fotkę ;)

Że względu na pompowane koła, znakomita amortyzację oraz lekkość podbijania i prowadzenia wygrał Silver cross, mimo że wizualnie wolalam stokke to jednak różnica w prowadzeniu ogromna i wyral rozsądek nad sercem ;)

mania lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niuninka kciuki zaciśnięte!

ania0141
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia kciuki zacisniete.

Ale zaczyna nam się lista zapelniac :)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka wrote:
    Karolina, moja miała kilka leniwych dni (myślałam, że zbiera siły przed porodem), a potem znowu zaczęła szaleć. A w ogóle nie czujesz ruchów czy bardzo delikatne po prostu? Jak Cię to uspokoi, to pewnie, że jedź, ale najpierw trochę się poruszaj, zjedz i połóż spokojnie. Może się rozbuja..

Coś tam się delikatnie wierci, jak pogłaskam tam gdzie ma stópki to je trochę wypchnie, ale on zawsze z tych aktywnych był. Zobaczymy co będzie dalej, na razie to jakoś mi tak niedobrze, jakieś mdłości mam. Może to też na niego wpływa.

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Coś tam się delikatnie wierci, jak pogłaskam tam gdzie ma stópki to je trochę wypchnie, ale on zawsze z tych aktywnych był. Zobaczymy co będzie dalej, na razie to jakoś mi tak niedobrze, jakieś mdłości mam. Może to też na niego wpływa.
    Mnie też od kilku dni mdłości męczą.
    Mąż twierdzi że około tygodnia i urodze bo mam dziwne objawy, oby się mylił bo chce dotrwać do terminu

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Justyna Es Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze napływają mi łzy jak słyszę o porodzie...
    Serdeczne gratulacje i najlepsze życzenia, ja urodziłam się w dzień ojca i wtedy mój tata ma również imieniny a w tym roku dołaczy do tego święta mój mąż:)
    Przez ostatni miesiąc przy gotowaniu poparzyłam sobie dłonie już z 5 razy w tym raz wczoraj, na szczęście bardzo lekko.
    Wychodziłam wczoraj ze sklepu i szłam podjazdem dla wózków, trochę padało i upadłam na pupę, pozdzierałam sobie palce, musiałam sama się wygramolić bo nie było nikogo w pobliżu

dxomx1hpkba1kbxd.pngdxomx1hpdbmw4l7z.png
    0d1ys65go0zad7r2.png[/
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka, trzymam za Was mocno kciuki. Wszystko musi być dobrze!

Ameiva, zazdroszczę, u nas nie ma takich lumpkow fajnych : /

Alez mam dzisiaj lenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 12:13

Niuninka, Ameiva lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Mnie też od kilku dni mdłości męczą.
    Mąż twierdzi że około tygodnia i urodze bo mam dziwne objawy, oby się mylił bo chce dotrwać do terminu

A ja nie wiem, nawet nie wiązałam tych mdłości z porodem. Bardziej pomyślałam, że to przez to obżarstwo, bo kilka ostatnich dni jadłam wszystko non stop.

• panda80 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po wizycie. Malutka waży 3200 i wszystko z nią dobrze, łożysko w porządku, wód płodowych jeszcze dużo. Szyjka miękka ale rozwarcie na opuszek palca...Lekarz powiedział, że szybko nie urodzę czyli barszcz zdążę zjeść :) Dostałam skierowanie do szpitala jak nie urodzę do wyznaczonego terminu to mam się zgłosić. Pobrał mi GBS i muszę zrobić posiew bo znowu bakterie w moczu. Dodatkowo mam liczyć ruchy dziecka codziennie i mierzyć ciśnienie 3 razy dziennie bo ostatnio mi wzrosło.

Larisa, Dobson, Anastazjaaa, jamniczakuchnia, paprotka30, ania0141, dichlieb, Niuninka, czarna_owca, Rotenkopf, wiecznie, agulas, mania lubią tę wiadomość

zem39vvjscbr7v2w.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka trzymam kciuki zaciśnięte :)

zem39vvjscbr7v2w.png
‹‹ 1094 1095 1096 1097 1098 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ