Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiola, nawet mi nie mów, że tyle bez czopa chodziłaś!? Ja sobie dałam max 2 tygodnie
Czarna owca, no u mnie też od 20tc główka na dole, ale jakoś tak się nakręciłam.. Pewnie sobie po prostu wymyśliłam inny problem, skoro ciąża donoszona i nie ma już lęku o przedwczesny poród... ; )
Iwonka, no mąż mistrz.. Zbieramy się do seksów, ale jakoś tak dziwnie po takiej przerwie. Najpierw był strach, bo ciąża po poronieniu, potem krwiak, następnie skurcze i twardnienia, miękka szyjka. No a teraz, jak w końcu można, to ciężko sobie to wyobrazić z takim arbuzem zamiast brzucha
Karolina, moja miała kilka leniwych dni (myślałam, że zbiera siły przed porodem), a potem znowu zaczęła szaleć. A w ogóle nie czujesz ruchów czy bardzo delikatne po prostu? Jak Cię to uspokoi, to pewnie, że jedź, ale najpierw trochę się poruszaj, zjedz i połóż spokojnie. Może się rozbuja..
Dobson, no mi też jakoś niefajnie.. Sporo osób z rodziny znajomych ma często delegacje w okolicach Brukseli. Nawet wczoraj kuzynka wyleciała, ale na razie w Szwajcarii jest. Ostatnio jeszcze był wypadek studentów w Katalonii, a mój tata niedługo leci do Hiszpanii z uczniami na wymianę.czarna_owca, Karolina_Ina lubią tę wiadomość
[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
Kajka hehe ja tez ok 20 - 24 tc mialam powazne obawy, ze urodze przedwczesnie, mialam mnostwo skurczy HB, bylam na luteinie z nakazem oszczedzania (akurat w okresie swiatecznym) i zaczela mi sie saczyc siara i te wszystkie objawy mnie bardzo niepokoily na tak wczesnym etapie. A teraz sie obawiam, ze przenosze ciaze. No i jak zbyt dlugo nie czuje ruchow to tez sie niepokoje ale wtedy idzie w ruch detektor, to jest jednak cudowny wynalazek. Chyba na kazdym etpaie znajdzie sie cos co mozna sobie "wkrecic" zeby nie bylo zbyt kolorowo
-
Hey przyspieszyli nam termin C.C ze względu na moje malejące nadal płytki,dostaje dziś sterydy i jutro w pierwszej kolejności między 8-9 rano trafiam pod nóż. nie boję się. Wręcz się ucieszyłam że jeden dzień mniej niepewności co z małym. Już jutro będziemy wiedzieli na czym stoimy mam nadzieję ze jednak się mylili... wczoraj rozmawiałam z pewdiatra i wiele mi nie mogła powiedzieć dopóki nie zobacza i zbadaja dziecka to nic mi nie powiedzą. Z apowiedzialam Ł . Ze jutro ma nieodchodzic od małego na krok. Ja dam sobie radę obym tylko miała ciągły dopływ inf. Co ze stanem zdrowia małego... bardziej tego się właśnie boję. Ze ich obawy się sprawdza. Ale jestem dobrej myśli... trzymajcie kochane kciuki za mojego synka ;*
Mynia, dichlieb, ania0141, agulas, paprotka30, Justyna Es, panda80, Endzis, wiecznie, Wiolcia1405, mania lubią tę wiadomość
-
Poszłam kupić sobie kapcie do szpitala bo w stare sie ledwo mieszcze bo spuchly mi stopy oczywiście nic nie kupiłam dla siebie poza tym uwielbiam lumpowe łowy
Sukienusia jest na 12-18 mac wiec bedzie w sam raz na roczek
jamniczakuchnia, Kajka, ania0141, agulas, paprotka30, Karolina_Ina, Endzis, Larisa, Olina, mania lubią tę wiadomość
-
Niuninka, kciuki trzymam cały czas za Was;)
Kredeczka, tylko pół h? U nas się leży pod ktg min 45minut, najczęściej ponad godzinę. Wszystko cierpnie:P
Mam dzisiaj lenia-giganta. Powinnam iść do labo zrobić te hbsy i inne, a nie wiem, czy tam dotrę. Jeszcze w pidzamie chodzęNiuninka lubi tę wiadomość
-
Quote:No a teraz, jak w końcu można, to ciężko sobie to wyobrazić z takim arbuzem zamiast brzucha
Mój mąż tak mnie określił gdy chciałam na niego zapolować. No niestety już pół roku bez i zapowiada się, że przez najbliższy miesiąc lub dwa tez nic. Zapomnę jakie to uczucie hehe
Niuninka trzymam kciuki!
Kajka mąż wymiataNiuninka lubi tę wiadomość
-
mania wrote:Anastazja w końcu się udało wybrać pokaż pojazd
Że względu na pompowane koła, znakomita amortyzację oraz lekkość podbijania i prowadzenia wygrał Silver cross, mimo że wizualnie wolalam stokke to jednak różnica w prowadzeniu ogromna i wyral rozsądek nad sercemmania lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKajka wrote:Karolina, moja miała kilka leniwych dni (myślałam, że zbiera siły przed porodem), a potem znowu zaczęła szaleć. A w ogóle nie czujesz ruchów czy bardzo delikatne po prostu? Jak Cię to uspokoi, to pewnie, że jedź, ale najpierw trochę się poruszaj, zjedz i połóż spokojnie. Może się rozbuja..
Coś tam się delikatnie wierci, jak pogłaskam tam gdzie ma stópki to je trochę wypchnie, ale on zawsze z tych aktywnych był. Zobaczymy co będzie dalej, na razie to jakoś mi tak niedobrze, jakieś mdłości mam. Może to też na niego wpływa. -
Karolina_Ina wrote:Coś tam się delikatnie wierci, jak pogłaskam tam gdzie ma stópki to je trochę wypchnie, ale on zawsze z tych aktywnych był. Zobaczymy co będzie dalej, na razie to jakoś mi tak niedobrze, jakieś mdłości mam. Może to też na niego wpływa.
Mąż twierdzi że około tygodnia i urodze bo mam dziwne objawy, oby się mylił bo chce dotrwać do terminu -
Zawsze napływają mi łzy jak słyszę o porodzie...
Serdeczne gratulacje i najlepsze życzenia, ja urodziłam się w dzień ojca i wtedy mój tata ma również imieniny a w tym roku dołaczy do tego święta mój mąż
Przez ostatni miesiąc przy gotowaniu poparzyłam sobie dłonie już z 5 razy w tym raz wczoraj, na szczęście bardzo lekko.
Wychodziłam wczoraj ze sklepu i szłam podjazdem dla wózków, trochę padało i upadłam na pupę, pozdzierałam sobie palce, musiałam sama się wygramolić bo nie było nikogo w pobliżu -
nick nieaktualnyAnastazjaaa wrote:Mnie też od kilku dni mdłości męczą.
Mąż twierdzi że około tygodnia i urodze bo mam dziwne objawy, oby się mylił bo chce dotrwać do terminu
A ja nie wiem, nawet nie wiązałam tych mdłości z porodem. Bardziej pomyślałam, że to przez to obżarstwo, bo kilka ostatnich dni jadłam wszystko non stop. -
Witam się po wizycie. Malutka waży 3200 i wszystko z nią dobrze, łożysko w porządku, wód płodowych jeszcze dużo. Szyjka miękka ale rozwarcie na opuszek palca...Lekarz powiedział, że szybko nie urodzę czyli barszcz zdążę zjeść Dostałam skierowanie do szpitala jak nie urodzę do wyznaczonego terminu to mam się zgłosić. Pobrał mi GBS i muszę zrobić posiew bo znowu bakterie w moczu. Dodatkowo mam liczyć ruchy dziecka codziennie i mierzyć ciśnienie 3 razy dziennie bo ostatnio mi wzrosło.
Larisa, Dobson, Anastazjaaa, jamniczakuchnia, paprotka30, ania0141, dichlieb, Niuninka, czarna_owca, Rotenkopf, wiecznie, agulas, mania lubią tę wiadomość