X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • mania Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja w końcu się udało wybrać :-) pokaż pojazd :-)

Dziewczyny no to życzę Wam żeby tak się stało i ta pełnia podziałała :-)

jamniczakuchnia, fabdorota lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANDREA powodzenia i mam nadzieje,ze juz urodzilas. Uściski dla Ciebie urodzinowo i dla imiennika mojego synusia.

STRACIATELLA ja trzymam za Ciebie tak mocno kciuki ,ze hej. Wiem jaki to ból. .miałam i oksytocyne i ze 3 "masaze" szyjki i przebijany pęcherz. Zacznie się samo. No to jest w końcu drugi poród! !!!;)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez dzis wyjatkowo dobrze spałam moze dzis jakas aura dobra;)

Andrea powodzenia i spełnienia marzen chociaz pewno najwieksze juz Ci sie spelnilo ! Swietny prezent synio Ci zrobil :*

f2w3s65gpeorv80s.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea wszystkiego najlepszego :* lekkiego porodu i obyś już tuliła swoje dzieciątko :*

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana, czuję się jakby mnie ktoś przez magiel przepuścił :-( może chociaz uda się w dzień odespać z synkiem na drzemce. Andrea sto lat i mam nadzieję że jesteś już szczęśliwa mama :-) Maciek też się urodził w moje urodziny, uczucie niesamowite :-)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea wszystkiego najlepszego dla Ciebie i maluszka!

A ja wlasnie szykuje sie na wizyte ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam 39tc ;) i siedze w poczekalni, o dziwo tylko 3 osoby przede mną ;)

Andrea, ależ niespodzianka! Wszystkiego najcudowniejszego! ;*

Dziś wieczorem jak mąż pójdzie do pracy to biorę się za listę ;)

ania0141, jamniczakuchnia, agulas, dichlieb, Larisa lubią tę wiadomość

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredeczka no to dobrych wieści na wizycie!
    a ja ...chowałam ręczniki do komody i nie wiem jakim cudem ale kantem drzwiczek przejechałam po brzuchu,krecha przez pół brzucha aż krople krwi były...masakra,brzuch na chwilę zdretwiał ale już jest ok,kurde wydawało mi się że daleko stoję a pozatym nie wiem jak to się stało przecież ten kant nie jest ostry

ania0141
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea, najlepsze życzenia urodzinowo-porodowe :* Mam nadzieję, że wszystko przebiega pomyślnie i dasz niebawem znać :)

Ania, ja też czasem nie wyrobię z brzuchem i zahaczam o szafki, drzwi itd. Staram się uważać, ale rozkojarzenie+niezdarność i proszę.. Dobrze, że dzieci są tam chronione odpowiednio.

Dziewczyny, polecacie jakieś konkretne kolorowanki dla dorosłych? Właśnie zamawiam sobie książki i jest też wybór kolorowanek, ale tak po okładce trudno ocenić.

Wczoraj miałam ktg - mała wyjątkowo prawie całe przespała. Jak tylko wstałam z kozetki, to zaczęła buszować. Prosiłam położną, żeby mi sprawdziła brzuch, czy się dziecko nie obróciło z pozycji główkowej (jak widać, to możliwe..). Ale chyba nie bardzo potrafiła to zrobić. Na chwilę podszedł lekarz i powiedział tylko, że skoro pelota do tętna jest poniżej tętna, to na pewno leży odpowiednio.
    Ale ten detektor do ktg jest bardzo czuły i zbiera tętno z większego obszaru. Jak w domu sprawdziłam detektorem, to wychodzi, że najmocniej bije na wysokości pępka po prawej stronie.
    W ostatni czwartek mała strasznie się kotłowała i od tego czasu czuję czkawki wyżej, stąd moje wątpliwości. Wizytę u mojego gina mam w środę 30.03., ale obawiam się, że do tego czasu mogę rodzić i wolałabym wiedzieć, na co się w szpitalu nastawić (chcę bardzo SN). Zastanawiam się, czy jeszcze przed świętami nie pójść gdzieś na szybkie usg..

Poza tym u mnie spokój ze skurczami (po odstawieniu luteiny, magnezu i no-spy macica mięciutka, hehe). Nawet na ktg skurcze się nie pisały, a zawsze trochę było.. Zaczynam myśleć, że będę wyjątkiem, co bez czopa śluzowego i z rozwarciem przenosi ciążę.. No ale trochę czasu jeszcze jest ;)

Ostatnie dwie nocki prawie w ogóle nie spałam i w dzień też nie mogę przysnąć. Chodzę jak zombie..

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)
    Andrea, trzymam kciuki za ciebie i Staśka, mam nadzieję, że jesteście już razem cali i zdrowi :D

Ooo to dziś dużo wizytujących w tym i ja :) Po ostatnim informacyjnym rozczarowaniu mam nadzieję, że dziś dowiem się już WSZYSTKIEGO... Nie mogę się doczekać tej 15.20 - chcę go już zobaczyć.

Poza tym, jeszcze niedawno mówiłam, że nie wiem co to straszaki..Taaa dziś przez nie cała noc z głowy - nie wiem co ile były bo nie chciało mi się sięgać po telefon, no i pomiędzy sobie przysypiałam, ale na moje oko tak do 10-7 minut. Nic fajnego, naprawdę. Najpierw brzuch się robi od góry twardy jak skała i jakby się zaczynał coś na nim zaciskać od góry i idzie w dół, a tam to już boli okresowo. Czad :D

Powodzenia na wizytach i dla ewentualnie rodzących! Ciekawe jak tam pełnia na nas wpłynie...

Miłego dnia! :P

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ja w pierwszej ciąży prasowalam koszulę mężowi i kantem żelazka poparzylam sobie brzuch. Powstała prega w poprzek pępka bo akurat na takiej wysokości miałam deskę do prasowania a wcześniej tak się cieszylam że rozstepow tam nie mam hihi to sobie zrobiłam :-) niezdarnosc w ciąży jest straszna...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 09:51

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz przyjdzie paczka z gemini :D Juhuuu ;p hehe Nie ma to jak na ostatnią chwile zamawiać :p A jeszcze jedna muszę zamowić haha ale to w piątek :p

agulas lubi tę wiadomość

• Kajka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie były straszaki najsilniejsze dokładnie tydzień temu - w poniedziałek i wtorek, jak czop odchodził. Potem się wyciszały i od paru dni cisza. Nawet gin, jak zerknął na ktg, to powiedział, że coś mało skurczów na 38tc...
    I spojrzał na mojego męża, puszczając oko i mówiąc: "Polecam więcej ruchu". A ten mój odkrywczo "O, czyli możesz odkurzać!". No cóż, wyjaśniłam, że co innego miał gin na myśli :] Ale fakt, od początku ciąży nie odkurzałam :P

Wiolcia1405, Dobson, agulas, _Saszka_, jamniczakuchnia, dichlieb, paprotka30, panda80, Rotenkopf lubią tę wiadomość

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka mąż mistrz :)

Kajka lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Dobson Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie się w końcu wczoraj wieczorem udało spakować torbę na 100% i dobrze bo mam jakieś dziwne przeczucie... Dziś jest w ogóle jakiś nie teges dzień, wstałam i czytam o tych zamachach w Brukseli, przed chwilą dzwoniła moja mama, że koło naszego domu wypadek, tu gdzie mieszkam też już wyła syrena - trzeba dziś bardziej na wszystko uważać chyba.

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea kciukasy ! :) i najlepsze życzenia :)

Dziewojki mi właśnie zaczął odchodzić czop :) jeśli sprawdzi się scenariusz z 1 ciąży to za 6 tyg urodze,buahahaha :D

Straciatellaa, jamniczakuchnia, dichlieb, Larisa lubią tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie smacznie spie a tu takie wiesci!
    Andrea duzo sil! Najwspanialszy prezent urodzinowy :)

Ja dzis tez wyjatkowo dobrze spalam, moza jakas faza ksiezyca hehe brzuch nie bolal, nie twardnial, az dziwne uczucie jakbym go nie miala bo nic nie przeszkadzalo podczas snu, normalnie zaczelam sie zastanawiac czy wszystko w porzadku... jak boli zle, jak nie boli tez sie martwie ehh jeszcze miesiac :)

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea czekamy na wieści o synusiu :D i 100 lat!!! :D

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka ja tez domowym detektorem wyczuwam tetno najlepiej obok pepka ale po mojej lewej str :) a moj maluszek jest juz od usg polowkowego ulozony glowkowo i faktycznie od dluzszego czasu czuje go w tych samych miejscach. Czkawka zawsze na dole po lewej a kopanko stopka pod prawe zebro i czasem chyba kolanko wypina sie dosc mocno po prawej str brzucha ;)

Kajka lubi tę wiadomość

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze maluchy też dzisiaj są takie leniwe? Bo mojemu to nawet nie chce się za bardzo wypychać, jakoś tak spokojnie w tym brzuchu... Jak nie zacznie się ruszać to chyba po raz pierwszy wybiorę się na IP, bo dręczy mnie myśl o tym łożysku i że może coś jest nie halo...

‹‹ 1093 1094 1095 1096 1097 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ