X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • _Saszka_ Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka gratulacje :) Na pewno masz dzielnego synka i ze wszystkim sobie poradzi :)
    Trzymamy kciuki :)

• Endzis Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Niuninka duży syneczek:) powodzenia żeby wszystko okazało się w porządku!

f2w3s65gpeorv80s.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciśnienie mi się podwyższyło i lekarz powiedział ze jak będę miała w granicach 140/90 i wyżej to mam brać leki na nadciśnienie. Już dwa razy dzisiaj mierzyłam i pierwsze 143/91 a drugie 140/89 :( Białka w moczu nie mam a wczoraj miałam ciśnienie 125/80...Już sama nie wiem co robić... Zawsze miałam 120/80 maksimum :(

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panda80 wrote:
    Ciśnienie mi się podwyższyło i lekarz powiedział ze jak będę miała w granicach 140/90 i wyżej to mam brać leki na nadciśnienie. Już dwa razy dzisiaj mierzyłam i pierwsze 143/91 a drugie 140/89 :( Białka w moczu nie mam a wczoraj miałam ciśnienie 125/80...Już sama nie wiem co robić... Zawsze miałam 120/80 maksimum :(
    panda może Cie pociesze, ale ja też teraz przy koncówce mam ppdwyższone ciśnienie, ale nie kazał mi brac zadnych tabletek...wieć nie wiem czy to dobrze czy źle;((

Niuninka kochana gratulacjee , jestescie bardzo silni i wszystko bedie super <3

panda80 lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka duzo sil dla Was! Gratulacje :) trzymajcie sie dzielnie!

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka, gratuluję narodzin synka :*. Kawał chłopca z niego :D. Trzymam kciuki za badania :*

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Olina Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też teraz jest zawirowanie pogody i to cisnienie bedzie skakac strasznie;<

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Mynia, super te ciuszki! Jak tam wygląda z płatnościami? W sensie z polskiego konta można płacić czy jak?

Najprosciej jest placic karta. Przelicznik po kursie z danego dnia. Ja sporo rzeczy kupuje na Ali dla siebie :) dla malego kupilam jakiegos pajacka i skarpeteczki maja takie slodkie (te np ktore mam na awatarku sa z Ali - pod spodem maja antyposlizgi) mam jeszcze takie skarpeteczki z chmurka burzowa na jednej a na drugiej z chmurka z deszczem i to jest para ;) kupilam tez jakies grzechotki, sa naprawde dobrze wykonane tylko trzeba znalezc dobrego sprzedawce i sugerowac sie feedbackiem innych uzytkownikow.

jamniczakuchnia, Mynia lubią tę wiadomość

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas piękna pogoda,wybraliśmy się na spacer a mój synuś po powrocie ze szkoły zaprosił mnie na zapiekanki z warzywami-pychotka,wieki nie jadłam:)

ania0141
  • Niuninka Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak jest bardzo duży ;) i to w 38 tygodniu, posiedzial by jeszcze troszkę i już w ogóle był by pulpet ;D czekam aż mi kroplowka splynie i mam nadzieję jeszcze do niego iść bo można tylko do 19 u niego siedzieć. Niestety nie może być na razie ze mną w sali. Grzeje się w inkubatorku ,caly czas go obserwują Ale myślę ze może niedługo ze mną będzie bo specjalnie bezpłatny sale komercyjna jednoosobowa mi przydzielono ze względu na małego...;) strasznie podobny do Ł. Nie da się ukryć ;) usta wszystko po nim ,jak jego klon ;D smoka nie chce ;) ale je chętnie ;) uśmiecha się i tak cudownie reaguje na mój głos ; )

ania0141, czarna_owca, agulas, Ameiva, Endzis, paprotka30, Olina, panda80, Larisa, Mynia, Dobson, _Saszka_, wiecznie lubią tę wiadomość

v5abdqk3uteg5ykx.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ty jak się czujesz?na temat synka na razie lekarze nic nie mówią?trzeba czekać?trzymaj sie kochana wszystko będzie dobrze:)

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ależ tu ostatnio cisza chyba pogoda wygoniła kwietniówki na dwór,aż się chce pospacerować...może to cisza przed burzą:)

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    ależ tu ostatnio cisza chyba pogoda wygoniła kwietniówki na dwór,aż się chce pospacerować...może to cisza przed burzą:)

U nas jest brzydko :( Miałam dzisiaj w planach długi spacer, a tu non stop pada. Także wyszłam tylko rano w przerwie między jednym lunięciem a drugim :p

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    U nas jest brzydko :( Miałam dzisiaj w planach długi spacer, a tu non stop pada. Także wyszłam tylko rano w przerwie między jednym lunięciem a drugim :p
    ooooo to współczuję,u nas typowo wiosenna pogoda,cały dzień słoneczko,niby tylko 9stopni ale odczuwalna temperatura była wyższa,zero wiatru...bajecznie poprostu

ania0141
  • Niuninka Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic niestety. Ogólnie na zdiagnozowanie co dokładnie mu dolega ( bo podejrzewają jedno schorzenie z kilku Ale ma tak mieszane objawy ze ciężko im ustalić co to ) potrzebują minimum tych dwóch tygodni... Ale też mówią ze i może być nie zdiagnozowanie bo czasem to inlatami trwa a tak postępuje choroba ze ciężko ustalić. No zobaczymy.Ogólnie nie wygląda na chorego . MOZ ma ciut te nóżki skrucone ale jest naprawdę slicznosciowy. <3 I MA taki mały defekcik ze paluszki dwa u jednej stopki ma złączone ale to można je rozczepic ;) Ja ogólnie dobrze się czuję,zmęczona jestem mega i co chwilę przysypiam,nie same szwy mnie bolą czy ciągną Ale macica mi się obkurcza i to cholernie boli... Ale S się przeżyć. Pierwsze co dostałam morfine i później czopek przeciwbulowo ale np teraz też chcieli mi dac morfine ale już takiej potrzeby masakrycznej nie czuję . Staram się ruszać ;) wodę Nan stop pije ,troszkę głodna może jestem a dopiero jutro kleik kolo pory obiadowej dostane ale to wiadomo ;) dieta. Postaram się zrobić zdjęcie jak bede u małego to wam go przedstawię ;)

agulas, ania0141, Endzis, jamniczakuchnia, Olina, panda80, Dobson, _Saszka_, Kinga., wiecznie lubią tę wiadomość

v5abdqk3uteg5ykx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:

Tak, po raz kolejny piękna pogoda wygoniła mnie do łóżka na drzemkę :) ale musiałam odespać zarwaną nockę, a zaraz koleżanka wpada więc trochę się może od tego wszystkiego oderwę :)

• MagSz Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka wrote:
    No nic niestety. Ogólnie na zdiagnozowanie co dokładnie mu dolega ( bo podejrzewają jedno schorzenie z kilku Ale ma tak mieszane objawy ze ciężko im ustalić co to ) potrzebują minimum tych dwóch tygodni... Ale też mówią ze i może być nie zdiagnozowanie bo czasem to inlatami trwa a tak postępuje choroba ze ciężko ustalić. No zobaczymy.Ogólnie nie wygląda na chorego . MOZ ma ciut te nóżki skrucone ale jest naprawdę slicznosciowy. <3 I MA taki mały defekcik ze paluszki dwa u jednej stopki ma złączone ale to można je rozczepic ;) Ja ogólnie dobrze się czuję,zmęczona jestem mega i co chwilę przysypiam,nie same szwy mnie bolą czy ciągną Ale macica mi się obkurcza i to cholernie boli... Ale S się przeżyć. Pierwsze co dostałam morfine i później czopek przeciwbulowo ale np teraz też chcieli mi dac morfine ale już takiej potrzeby masakrycznej nie czuję . Staram się ruszać ;) wodę Nan stop pije ,troszkę głodna może jestem a dopiero jutro kleik kolo pory obiadowej dostane ale to wiadomo ;) dieta. Postaram się zrobić zdjęcie jak bede u małego to wam go przedstawię ;)

A co podejrzewają u Twojego synka? Co im nie pasuje w maluszku?

f2wlcbxmqludqper.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobię Was potem ;)

Gratulacje Niuninka, raz jeszcze! ;*

Badał mnie potem ordynator. Rozwarcie znikło, rozumiecie coś z tego? Bo ja za cholere... Nagle z półtora palca zrobiło się raptem na opuszek... Jutro jak badania będą okej to mnie wypuszczą ale będziemy się umawiać na jakiś termin po świętach chociaż nie wiem po co...

• MagSz Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może wyznacza ci termin cc?

f2wlcbxmqludqper.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka, tu też jeszcze raz pogratuluję : )
    Dziewczyny, a czy Andrea się odzywała??

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
‹‹ 1103 1104 1105 1106 1107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ