X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • _Saszka_ Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka gratulacje :) Na pewno masz dzielnego synka i ze wszystkim sobie poradzi :)
    Trzymamy kciuki :)

• Endzis Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Niuninka duży syneczek:) powodzenia żeby wszystko okazało się w porządku!

f2w3s65gpeorv80s.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciśnienie mi się podwyższyło i lekarz powiedział ze jak będę miała w granicach 140/90 i wyżej to mam brać leki na nadciśnienie. Już dwa razy dzisiaj mierzyłam i pierwsze 143/91 a drugie 140/89 :( Białka w moczu nie mam a wczoraj miałam ciśnienie 125/80...Już sama nie wiem co robić... Zawsze miałam 120/80 maksimum :(

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panda80 wrote:
    Ciśnienie mi się podwyższyło i lekarz powiedział ze jak będę miała w granicach 140/90 i wyżej to mam brać leki na nadciśnienie. Już dwa razy dzisiaj mierzyłam i pierwsze 143/91 a drugie 140/89 :( Białka w moczu nie mam a wczoraj miałam ciśnienie 125/80...Już sama nie wiem co robić... Zawsze miałam 120/80 maksimum :(
    panda może Cie pociesze, ale ja też teraz przy koncówce mam ppdwyższone ciśnienie, ale nie kazał mi brac zadnych tabletek...wieć nie wiem czy to dobrze czy źle;((

Niuninka kochana gratulacjee , jestescie bardzo silni i wszystko bedie super <3

panda80 lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka duzo sil dla Was! Gratulacje :) trzymajcie sie dzielnie!

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka, gratuluję narodzin synka :*. Kawał chłopca z niego :D. Trzymam kciuki za badania :*

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Olina Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też teraz jest zawirowanie pogody i to cisnienie bedzie skakac strasznie;<

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Mynia, super te ciuszki! Jak tam wygląda z płatnościami? W sensie z polskiego konta można płacić czy jak?

Najprosciej jest placic karta. Przelicznik po kursie z danego dnia. Ja sporo rzeczy kupuje na Ali dla siebie :) dla malego kupilam jakiegos pajacka i skarpeteczki maja takie slodkie (te np ktore mam na awatarku sa z Ali - pod spodem maja antyposlizgi) mam jeszcze takie skarpeteczki z chmurka burzowa na jednej a na drugiej z chmurka z deszczem i to jest para ;) kupilam tez jakies grzechotki, sa naprawde dobrze wykonane tylko trzeba znalezc dobrego sprzedawce i sugerowac sie feedbackiem innych uzytkownikow.

jamniczakuchnia, Mynia lubią tę wiadomość

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas piękna pogoda,wybraliśmy się na spacer a mój synuś po powrocie ze szkoły zaprosił mnie na zapiekanki z warzywami-pychotka,wieki nie jadłam:)

ania0141
  • Niuninka Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak jest bardzo duży ;) i to w 38 tygodniu, posiedzial by jeszcze troszkę i już w ogóle był by pulpet ;D czekam aż mi kroplowka splynie i mam nadzieję jeszcze do niego iść bo można tylko do 19 u niego siedzieć. Niestety nie może być na razie ze mną w sali. Grzeje się w inkubatorku ,caly czas go obserwują Ale myślę ze może niedługo ze mną będzie bo specjalnie bezpłatny sale komercyjna jednoosobowa mi przydzielono ze względu na małego...;) strasznie podobny do Ł. Nie da się ukryć ;) usta wszystko po nim ,jak jego klon ;D smoka nie chce ;) ale je chętnie ;) uśmiecha się i tak cudownie reaguje na mój głos ; )

ania0141, czarna_owca, agulas, Ameiva, Endzis, paprotka30, Olina, panda80, Larisa, Mynia, Dobson, _Saszka_, wiecznie lubią tę wiadomość

v5abdqk3uteg5ykx.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ty jak się czujesz?na temat synka na razie lekarze nic nie mówią?trzeba czekać?trzymaj sie kochana wszystko będzie dobrze:)

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ależ tu ostatnio cisza chyba pogoda wygoniła kwietniówki na dwór,aż się chce pospacerować...może to cisza przed burzą:)

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    ależ tu ostatnio cisza chyba pogoda wygoniła kwietniówki na dwór,aż się chce pospacerować...może to cisza przed burzą:)

U nas jest brzydko :( Miałam dzisiaj w planach długi spacer, a tu non stop pada. Także wyszłam tylko rano w przerwie między jednym lunięciem a drugim :p

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    U nas jest brzydko :( Miałam dzisiaj w planach długi spacer, a tu non stop pada. Także wyszłam tylko rano w przerwie między jednym lunięciem a drugim :p
    ooooo to współczuję,u nas typowo wiosenna pogoda,cały dzień słoneczko,niby tylko 9stopni ale odczuwalna temperatura była wyższa,zero wiatru...bajecznie poprostu

ania0141
  • Niuninka Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic niestety. Ogólnie na zdiagnozowanie co dokładnie mu dolega ( bo podejrzewają jedno schorzenie z kilku Ale ma tak mieszane objawy ze ciężko im ustalić co to ) potrzebują minimum tych dwóch tygodni... Ale też mówią ze i może być nie zdiagnozowanie bo czasem to inlatami trwa a tak postępuje choroba ze ciężko ustalić. No zobaczymy.Ogólnie nie wygląda na chorego . MOZ ma ciut te nóżki skrucone ale jest naprawdę slicznosciowy. <3 I MA taki mały defekcik ze paluszki dwa u jednej stopki ma złączone ale to można je rozczepic ;) Ja ogólnie dobrze się czuję,zmęczona jestem mega i co chwilę przysypiam,nie same szwy mnie bolą czy ciągną Ale macica mi się obkurcza i to cholernie boli... Ale S się przeżyć. Pierwsze co dostałam morfine i później czopek przeciwbulowo ale np teraz też chcieli mi dac morfine ale już takiej potrzeby masakrycznej nie czuję . Staram się ruszać ;) wodę Nan stop pije ,troszkę głodna może jestem a dopiero jutro kleik kolo pory obiadowej dostane ale to wiadomo ;) dieta. Postaram się zrobić zdjęcie jak bede u małego to wam go przedstawię ;)

agulas, ania0141, Endzis, jamniczakuchnia, Olina, panda80, Dobson, _Saszka_, Kinga., wiecznie lubią tę wiadomość

v5abdqk3uteg5ykx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:

Tak, po raz kolejny piękna pogoda wygoniła mnie do łóżka na drzemkę :) ale musiałam odespać zarwaną nockę, a zaraz koleżanka wpada więc trochę się może od tego wszystkiego oderwę :)

• MagSz Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka wrote:
    No nic niestety. Ogólnie na zdiagnozowanie co dokładnie mu dolega ( bo podejrzewają jedno schorzenie z kilku Ale ma tak mieszane objawy ze ciężko im ustalić co to ) potrzebują minimum tych dwóch tygodni... Ale też mówią ze i może być nie zdiagnozowanie bo czasem to inlatami trwa a tak postępuje choroba ze ciężko ustalić. No zobaczymy.Ogólnie nie wygląda na chorego . MOZ ma ciut te nóżki skrucone ale jest naprawdę slicznosciowy. <3 I MA taki mały defekcik ze paluszki dwa u jednej stopki ma złączone ale to można je rozczepic ;) Ja ogólnie dobrze się czuję,zmęczona jestem mega i co chwilę przysypiam,nie same szwy mnie bolą czy ciągną Ale macica mi się obkurcza i to cholernie boli... Ale S się przeżyć. Pierwsze co dostałam morfine i później czopek przeciwbulowo ale np teraz też chcieli mi dac morfine ale już takiej potrzeby masakrycznej nie czuję . Staram się ruszać ;) wodę Nan stop pije ,troszkę głodna może jestem a dopiero jutro kleik kolo pory obiadowej dostane ale to wiadomo ;) dieta. Postaram się zrobić zdjęcie jak bede u małego to wam go przedstawię ;)

A co podejrzewają u Twojego synka? Co im nie pasuje w maluszku?

f2wlcbxmqludqper.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobię Was potem ;)

Gratulacje Niuninka, raz jeszcze! ;*

Badał mnie potem ordynator. Rozwarcie znikło, rozumiecie coś z tego? Bo ja za cholere... Nagle z półtora palca zrobiło się raptem na opuszek... Jutro jak badania będą okej to mnie wypuszczą ale będziemy się umawiać na jakiś termin po świętach chociaż nie wiem po co...

• MagSz Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może wyznacza ci termin cc?

f2wlcbxmqludqper.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka, tu też jeszcze raz pogratuluję : )
    Dziewczyny, a czy Andrea się odzywała??

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
‹‹ 1103 1104 1105 1106 1107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ