X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Olina Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    olina jeśli masz wskazanie do cc to podjedź do szpitala w którym chcesz rodzić i spróbuj się umówić na cc,nie powinni ci odmówić bo tak jak piszesz w każdej chwili możesz zacząć rodzić
    w sumie dopiero od niecalego tygodnia wiem, że bede miała cc, bo sie dzidzius ustawil pośladem i jutro mam wizyte u gina może mnie skieruje już czy coś i pojade do szpitala i ustalimy termin.

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja miałam wagę przy synku i bardzo mi się przydała. Mieliśmy trochę problemu z przybiera niem i to mnie uspokoiło. :)

ania0141 lubi tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie mieliśmy wagi i teraz też nie zamierzamy kupić chyba, że będzie to konieczne ;)

Mnie męczą straszaki od 19, ale rzadkie bo co ok 15-20 min. Zapewne niedługo odpuszczą.

ania0141, panda80 lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    My nie mieliśmy wagi i teraz też nie zamierzamy kupić chyba, że będzie to konieczne ;)

Mnie męczą straszaki od 19, ale rzadkie bo co ok 15-20 min. Zapewne niedługo odpuszczą.
    Mi znów dopuszczają twardnienia. Wcześniej były mega kłucia w szyjce i jak byliśmy na zakupach, to zauwazyłam, ze brzuch mi się konkretnie opuszcza (w domu nie mam tak nisko lustra ;)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaką Ja mam zgagę. ... Ja Cie nie pierdziele.. jeszcze tak okrutnej nie miałam.. PŁONĘ!!!
    Ehhh czuję, że będzie ciężka noc..

Wysłany: 24 marca 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam ciągle twardnienia plus bóle jak na @, tylko cały czas rzadko bo co ok 20 minut. Nie nakręcam się w ogóle - jem sobie wymieszane dwie paczki żelków bo nie mogłam się zdecydować które zjeść ha ha :P Jak coś się zacznie- super, jak nie to trudno ;)

Aleksandrakili ja na zgage brałam Renie miętowy ;) kiedyś coś czytałam żeby mleko wypić?

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Jaką Ja mam zgagę. ... Ja Cie nie pierdziele.. jeszcze tak okrutnej nie miałam.. PŁONĘ!!!
    Ehhh czuję, że będzie ciężka noc..
    Oj nie zazdroszczę. Mega zgagę+wymioty miałam w pierwszym trym. Mi pomagała surowa marchewka, ponoc tez dobre są pieczone ziemniaki jedzone co chwilkę (nie próbowałam). Jeszcze trochę pomagały migdały w skórce (tak na maks. 5 min), a i lodowate rzeczy (np lody)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wsumie to u Ciebie może się zacząć to trzymam kciuki :D

Mi nic nie pomaga na zgagę :p tzn jak mam taką normalną to tylko gawiscon.. a teraz to jakieś piekło jest.. No muszę to przemęczyć :)

Kinga za to narobiłaś mi smaka na lody hehe :D ale rano zjem bo teraz to już by przesada była :p chociaż zgaga to dobra wymówka haha :p nie no zjem rano nie będę świnią już taką :p

Wysłany: 24 marca 2016, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po skurczach :p

Dobranoc! :-)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mój termin z usg I trymestru :D

paprotka30, kredeczka91, Larisa, fabdorota, Mynia, MagSz, ania0141, agulas, Endzis, Ameiva, panda80, Karatka81, Dobson, Rotenkopf lubią tę wiadomość

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry : )
    Jamniczakuchnia, ciekawe która teraz się rozpakuje...

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam takiego długiego posta i mi ucieło : /

Jakie macie plany na dziś? Ja nie mam żadnych... Chyba będę się lenic. Jakoś bardzo mi to nie przeszkadza.

Wczoraj padlam jak zabita a mąż jeszcze coś jeszcze próbował się ode mnie dowiedzieć, myślałam ze go zabije : p

W nocy obudziłam się leżąc na wznak a brzuch cały jak skała. Nie mogłam się podnieść by iść do łazienki. Wystraszylam się trochę bo nigdy nie miałam az takiego odczucia ale przeszło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 07:01

• fabiola Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was :*
    Wczorajsze popołudnie minęło pod postacią bolesnych twardnień i bólu jak na okres. Cała noc budziłam się co 15min bo jakoś dziwnie mi z tym brzuchem było ale za to Hania pospala prawie do 7 :) miłego dnia :*

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie a bierzecie nospę przy bólach miesiączkowych? Czy nie? z nadzieja ze coś się z tego rozkręci? Wydaje mi się ze gdyby to coś poważnego to nospa by nie pomogła, ale może się mylę? Nie spytałam lekarza o to czy mam brać ta nospe czy nie, by nie hamować ewentualnej akcji...

• Larisa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, nOC nie przespana,synek kaslal a ułożyć ja się wcale nie mogłam. Ach ta ukochana końcówka ciąży ;)
    Słońce pięknie świeci i czas na życie domowe.

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Witam się z bardzo silnym bólem okresowym i od wczoraj przedziwnymi odglosami z brzucha/ jelit. M wieczorem miał ubaw:D Zresztą ja też.
    Mogłoby coś się zacząć w końcu na serio dziać...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio coraz częściej (np. wczoraj) zdarzają się takie dni, że brzuch zaczyna mi twardnieć tak częściej po południu i zostaje już tak do wieczora. Napinanie jest zwykle bezbolesne, ale długie- trwa tak pewnie z minutę albo i więcej, później przerwa z minutę-dwie i znów to samo.
    Myślicie, że to coś niepokojącego? Nie biorę nospy ani magnzezu bo nie chciałabym wyciszać potencjalnej akcji porodowej ale wyczytałam wczoraj, że jeśli skurcze Braxtona-Hicksa występują częściej niż 4/godzinę to trzeba poinformować lekarza. A ja mogę mieć i 15-20 na godzinę. Z tym że właśnie niebolesne. Jedynie zwykle w nocy odczuwam ból jak na okres. Ma któraś z Was podobnie? Nie wiem czy się martwić?

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nospa / ciepła kąpiel. Myślę że tych prawdziwych nie wyciszysz takimi pierdolkami ;)

f2wlcbxmqludqper.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota nic mi nie mów o jelitach, u mnie jest jazda bez trzymanki od weekendu... A Michał wczorajszą i dzisiejszą noc dawał tak czadu, że byłam pewna tego że zechce wyjść albo chociaż wody pójdą. I co, dupa. A mnie już szlag trafia, cierpliwości nie mam za grosz i mam ochotę wszystkich pozabijać.

• Kajka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:)
    Nie biorę w żadnej sytuacji nospy ani magnezu od 36tc, bo lekarz kazał definitywnie odstawić. Na tym etapie wszelkie twardnienia, skurcze BH itp. są po to, ćwiczyć macicę do porodu. Wiadomo, że gdyby ból był nie do zniesienia, to inna sprawa, ale jeśli skurcze przepowiadające nie przerywają nam rozmowy, to jest ok :)
    Paprotka, ja mam tak od dawna, że przed każdą nocną wizytą w toalecie brzuch bardzo się napina i boli.. I też często budzę się na plecach mimo starań, by spać na boku..

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
‹‹ 1105 1106 1107 1108 1109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ