X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Witam się i ja z rana, spałam jak susel, już nie pamiętam kiedy mi się tak dobrze spało.
    Dziś wizyta ;)

Czy wy też jak siedzicie musicie mieć lekko rozkraczone nogi? Ja już mam problem podczas siedzenia zlaczyc je razem, przeważnie rozchodzą się na 45 stopni, trochę to niefajnie wygląda. W miejscach publicznych ściskam je na siłę ale już mi mega niewygodnie, brzuchol jest nisko i mega przeszkadza.
    Oto moja odpowiedź w temacie rozkraczonych nóg: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/abc76b72ccab.jpg
    Inaczej już nie dam rady siedzieć:D Ps: sorki za pidzame, jeszcze jestem porannym grzybem:P

ania0141, wiecznie, Straciatellaa, Anastazjaaa, Dobson, mania, _Saszka_, agulas, paprotka30, Rotenkopf lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie nie ma słoneczka :( dzisiaj jadę tylko po coś do chleba a zakupy na święta dopiero jak kochany bedzie czyli chyba w sobotę rano na ostatnią chwilę ale ja niestety nie będę tego wszystkiego dźwigać... ledwo chodzę mam tak strasznie spuchniete nogi a głównie stopy ze nie mieszcze w buty i chodzę w rozwiązanych... mama patrzy na mnie z politowaniem i mówi żebym święta przetrwała bo wyglądam już jak tuż przed rozwiązaniem... całymi dniami leżę albo siedzę z nogami mu górze a opuchlizna jest nawet po nocy... brakuje mi tego mojego chłopa teraz...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja dołączam do siadających rozkrakiem bo tak najwygodniej

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedzę normalnie, bez rozkroku :D
    Słońca u nas też nie ma, ale przynajmniej nie pada...
    Zaraz idę się ogarnąć i z psem w dłuższą trasę :P

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chód pingwini u mnie :)

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Ok czyli nie jestem sama więc nie przejmuje się moim rozkrakiem ;)
    Ja też muszę się rozkraczyć, żeby mi się brzuch między kolanami zmieścił...

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja:) u mnie slonce ale zimno.

Ania ja tez duzo wiecej pije teraz a cukrzycy też raczej nie mam wiec może to dzieciaczki potrzebują więcej płynów.

My dziś na zakupy pojedziemy świąteczne aż już sie boję tych tłumów i kolejek..

No dziewczyny z 39tc jak tak Was czytam to współczuje i boje sie że ze mną tak też będzie to czekanie jest najgorsze...

Ja też mam te zaciski na brzuchu teraz kilka razy dziennie i nuc na to nie biorę a magnezu już od miesiąca nie łykam.

Aleksansrakill powodzenia na wizycie!

Andrea faktycznie sie nie odzywa ale skoro wody odeszly to na pewno już tuli synusia:)

f2w3s65gpeorv80s.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle u mnie piękna pogoda, wyruszam do miasta odebrać zamówioną wędlinę na święta...
    No i niestety pod sam koniec ciąży chyba będę musiała brać leki na nadciśnienie :(
    Mierzyłam rano i 149/98, bardzo mi skacze ogólnie...Nie uśmiechają mi się tabletki ale boję się o Malutką...

zem39vvjscbr7v2w.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamniczakuchnia, właśnie miałam Ci wczoraj pisać, jak wrzucilas zdjęcie na fb(?), że wysoko masz brzuszek. Ale w sumie to nie ma wielkiego znaczenia, a przynajmniej możesz usiąść elegancko;)
    Iwonkaaa, mi 2 dni temu weszła porządna opuchlizna i też nie schodzi. Wczoraj na spacerze mega stylowa, bo byłam w stanie tylko adidasy założyć, więc płaszcz zimowy i sportowe buty. Czułam na sobie wzrok mijajacych mnie osób:P

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam nakaz mierzenia codziennie rano i wieczorem bo na ostatniej wizycie miałam dolne 90, i po przeszło tyg mierzenia raz miałam gorne 141 i to tyle z przekroczen. Mój wniosek jest taki: elektroniczne ciśnieniomierze są gówo warte. Czasami w ciągu 10 min są różnice po 20 co jest chyba niemożliwe, tak.samo w przypadku prawej i lewej ręki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 09:40

f2wlcbxmqludqper.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę na wizytę pa ;)

Dobson, mania, Larisa, Endzis lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Jamniczakuchnia, właśnie miałam Ci wczoraj pisać, jak wrzucilas zdjęcie na fb(?), że wysoko masz brzuszek. Ale w sumie to nie ma wielkiego znaczenia, a przynajmniej możesz usiąść elegancko;)
    Iwonkaaa, mi 2 dni temu weszła porządna opuchlizna i też nie schodzi. Wczoraj na spacerze mega stylowa, bo byłam w stanie tylko adidasy założyć, więc płaszcz zimowy i sportowe buty. Czułam na sobie wzrok mijajacych mnie osób:P

Wysoko? No może tak wygląda, ale zaczyna się na żiżel :D Głowa też niby nisko. Ale u mnie wszystkie babki w rodzinie miały takie brzuchy, normalnie siedziały, także geny pewnie :)

Też chodzę w adidasach do płaszcza zimowego :D A jak jest zimniej to emu ubieram, bo muszę je w końcu dobić żeby kupić nowe na następną zimę :p

• mania Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spakowałam torbę!!! :-)

Mąż pierwsze jak wczoraj wszedł z pracy zapytał czy torba spakowana :-) przyjaciółka też mnie wczoraj opieprzyła, że jeszcze w lesie jestem więc się wzięłam. Jeszcze kilka rzeczy brakuje ale już nie będą na mnie krzyczeć :-)

Karatka81, ania0141, panda80, _Saszka_, Rotenkopf lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) Mania podrzuć słoneczka, u nas pochmurnie i coś leci z nieba... Jak ja się dzisiaj nie wyspałam, M pojechał przed 6, jakoś źle się spało, to na te siku do kubeczka wstać... Chociaż dobrze że nie było mojej położnej i pobierała krew inna babka, kurde no można za pierwszym wkłuciem i bez siniaka :-) Widać ma to coś ;-) Przejechałam się raptem kilka km za kółkiem i dół brzucha pobolewał, no dobrze że M się uparł, żebym z nim nie jechała...
    Anastazjaa powodzenia :-)

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Ok czyli nie jestem sama więc nie przejmuje się moim rozkrakiem ;)
    Usiąść to jeszcze potrafię, ale schylić się (tj do skłonu w przód), bez wypinania tyłka i rozkraczania się jak żaba, to za cholerę już nie potrafię ;)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d55002e66dbc96f9med.jpg

Drugie śniadanie serek bez laktozy naturalny i truskawki <3 do tego cappuccino :-) mniammmmm

Co na obiad?? Bo nie mam pomysłu a już mam dość ryby...

ania0141, Karolina_Ina, jamniczakuchnia, paprotka30, Rotenkopf lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz możemy odliczać dni do kwietnia:)a niektóre z nas pewnie napewno godziny do porodu:)święta za pasem a tu nie wiadomo na co się szykować...myśl o bobaskach całkowicie przysłania myśl o świętach

ania0141
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako, że lekarz nie przewiduje porodu w najbliższych dniach, planuję zrobić trochę smakołyków na święta... Muszę tylko rozplanować pracę, żeby się nie zmęczyć za bardzo :)

zem39vvjscbr7v2w.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robię pastę z makreli a mój mąż kugiel z żeberkami to tak na dzisiaj a jutro sałatkę warzywną tylko zastanawiam się czy zwykłą czy gyrosa i ciasta-święta spędzamy w domu,chcemy sami je spędzić i muszę jeszcze spławić teściową-pytanie tylko jak...swojej rodzince powiedziałam,że święta spędzamy w łóżku,nigdzie nie wychodzimy i nic nie robimy,teściowej też tak powiedziałam,ale ona zawsze udaje cichociemną i wczoraj do mnie z tekstem,że kupiła dzieciom zajączki z czekolady więc kiedy ma zamiar im dać?najgorsze jest to że mieszka w bloku obok!

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wieczorkiem wrzucę wam przepis(kiedyś znalazłam w jakiejś gazetce)na pyszne ciasto(deser) bez pieczenia i robi się je dosłownie 5minut wygląd i smak-rewelka,oczywiście jeśli ktoś lubi takie smaki...i kulki 'ala'rafaello

mania, panda80, Rotenkopf lubią tę wiadomość

ania0141
‹‹ 1107 1108 1109 1110 1111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ