X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Witam się i ja z rana, spałam jak susel, już nie pamiętam kiedy mi się tak dobrze spało.
    Dziś wizyta ;)

Czy wy też jak siedzicie musicie mieć lekko rozkraczone nogi? Ja już mam problem podczas siedzenia zlaczyc je razem, przeważnie rozchodzą się na 45 stopni, trochę to niefajnie wygląda. W miejscach publicznych ściskam je na siłę ale już mi mega niewygodnie, brzuchol jest nisko i mega przeszkadza.
    Oto moja odpowiedź w temacie rozkraczonych nóg: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/abc76b72ccab.jpg
    Inaczej już nie dam rady siedzieć:D Ps: sorki za pidzame, jeszcze jestem porannym grzybem:P

ania0141, wiecznie, Straciatellaa, Anastazjaaa, Dobson, mania, _Saszka_, agulas, paprotka30, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie nie ma słoneczka :( dzisiaj jadę tylko po coś do chleba a zakupy na święta dopiero jak kochany bedzie czyli chyba w sobotę rano na ostatnią chwilę ale ja niestety nie będę tego wszystkiego dźwigać... ledwo chodzę mam tak strasznie spuchniete nogi a głównie stopy ze nie mieszcze w buty i chodzę w rozwiązanych... mama patrzy na mnie z politowaniem i mówi żebym święta przetrwała bo wyglądam już jak tuż przed rozwiązaniem... całymi dniami leżę albo siedzę z nogami mu górze a opuchlizna jest nawet po nocy... brakuje mi tego mojego chłopa teraz...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja dołączam do siadających rozkrakiem bo tak najwygodniej

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedzę normalnie, bez rozkroku :D
    Słońca u nas też nie ma, ale przynajmniej nie pada...
    Zaraz idę się ogarnąć i z psem w dłuższą trasę :P

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chód pingwini u mnie :)

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Ok czyli nie jestem sama więc nie przejmuje się moim rozkrakiem ;)
    Ja też muszę się rozkraczyć, żeby mi się brzuch między kolanami zmieścił...

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja:) u mnie slonce ale zimno.

Ania ja tez duzo wiecej pije teraz a cukrzycy też raczej nie mam wiec może to dzieciaczki potrzebują więcej płynów.

My dziś na zakupy pojedziemy świąteczne aż już sie boję tych tłumów i kolejek..

No dziewczyny z 39tc jak tak Was czytam to współczuje i boje sie że ze mną tak też będzie to czekanie jest najgorsze...

Ja też mam te zaciski na brzuchu teraz kilka razy dziennie i nuc na to nie biorę a magnezu już od miesiąca nie łykam.

Aleksansrakill powodzenia na wizycie!

Andrea faktycznie sie nie odzywa ale skoro wody odeszly to na pewno już tuli synusia:)

f2w3s65gpeorv80s.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle u mnie piękna pogoda, wyruszam do miasta odebrać zamówioną wędlinę na święta...
    No i niestety pod sam koniec ciąży chyba będę musiała brać leki na nadciśnienie :(
    Mierzyłam rano i 149/98, bardzo mi skacze ogólnie...Nie uśmiechają mi się tabletki ale boję się o Malutką...

zem39vvjscbr7v2w.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamniczakuchnia, właśnie miałam Ci wczoraj pisać, jak wrzucilas zdjęcie na fb(?), że wysoko masz brzuszek. Ale w sumie to nie ma wielkiego znaczenia, a przynajmniej możesz usiąść elegancko;)
    Iwonkaaa, mi 2 dni temu weszła porządna opuchlizna i też nie schodzi. Wczoraj na spacerze mega stylowa, bo byłam w stanie tylko adidasy założyć, więc płaszcz zimowy i sportowe buty. Czułam na sobie wzrok mijajacych mnie osób:P

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam nakaz mierzenia codziennie rano i wieczorem bo na ostatniej wizycie miałam dolne 90, i po przeszło tyg mierzenia raz miałam gorne 141 i to tyle z przekroczen. Mój wniosek jest taki: elektroniczne ciśnieniomierze są gówo warte. Czasami w ciągu 10 min są różnice po 20 co jest chyba niemożliwe, tak.samo w przypadku prawej i lewej ręki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 09:40

f2wlcbxmqludqper.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę na wizytę pa ;)

Dobson, mania, Larisa, Endzis lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Jamniczakuchnia, właśnie miałam Ci wczoraj pisać, jak wrzucilas zdjęcie na fb(?), że wysoko masz brzuszek. Ale w sumie to nie ma wielkiego znaczenia, a przynajmniej możesz usiąść elegancko;)
    Iwonkaaa, mi 2 dni temu weszła porządna opuchlizna i też nie schodzi. Wczoraj na spacerze mega stylowa, bo byłam w stanie tylko adidasy założyć, więc płaszcz zimowy i sportowe buty. Czułam na sobie wzrok mijajacych mnie osób:P

Wysoko? No może tak wygląda, ale zaczyna się na żiżel :D Głowa też niby nisko. Ale u mnie wszystkie babki w rodzinie miały takie brzuchy, normalnie siedziały, także geny pewnie :)

Też chodzę w adidasach do płaszcza zimowego :D A jak jest zimniej to emu ubieram, bo muszę je w końcu dobić żeby kupić nowe na następną zimę :p

• mania Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spakowałam torbę!!! :-)

Mąż pierwsze jak wczoraj wszedł z pracy zapytał czy torba spakowana :-) przyjaciółka też mnie wczoraj opieprzyła, że jeszcze w lesie jestem więc się wzięłam. Jeszcze kilka rzeczy brakuje ale już nie będą na mnie krzyczeć :-)

Karatka81, ania0141, panda80, _Saszka_, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) Mania podrzuć słoneczka, u nas pochmurnie i coś leci z nieba... Jak ja się dzisiaj nie wyspałam, M pojechał przed 6, jakoś źle się spało, to na te siku do kubeczka wstać... Chociaż dobrze że nie było mojej położnej i pobierała krew inna babka, kurde no można za pierwszym wkłuciem i bez siniaka :-) Widać ma to coś ;-) Przejechałam się raptem kilka km za kółkiem i dół brzucha pobolewał, no dobrze że M się uparł, żebym z nim nie jechała...
    Anastazjaa powodzenia :-)

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Ok czyli nie jestem sama więc nie przejmuje się moim rozkrakiem ;)
    Usiąść to jeszcze potrafię, ale schylić się (tj do skłonu w przód), bez wypinania tyłka i rozkraczania się jak żaba, to za cholerę już nie potrafię ;)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d55002e66dbc96f9med.jpg

Drugie śniadanie serek bez laktozy naturalny i truskawki <3 do tego cappuccino :-) mniammmmm

Co na obiad?? Bo nie mam pomysłu a już mam dość ryby...

ania0141, nick nieaktualny, nick nieaktualny, paprotka30, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz możemy odliczać dni do kwietnia:)a niektóre z nas pewnie napewno godziny do porodu:)święta za pasem a tu nie wiadomo na co się szykować...myśl o bobaskach całkowicie przysłania myśl o świętach

ania0141
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako, że lekarz nie przewiduje porodu w najbliższych dniach, planuję zrobić trochę smakołyków na święta... Muszę tylko rozplanować pracę, żeby się nie zmęczyć za bardzo :)

zem39vvjscbr7v2w.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robię pastę z makreli a mój mąż kugiel z żeberkami to tak na dzisiaj a jutro sałatkę warzywną tylko zastanawiam się czy zwykłą czy gyrosa i ciasta-święta spędzamy w domu,chcemy sami je spędzić i muszę jeszcze spławić teściową-pytanie tylko jak...swojej rodzince powiedziałam,że święta spędzamy w łóżku,nigdzie nie wychodzimy i nic nie robimy,teściowej też tak powiedziałam,ale ona zawsze udaje cichociemną i wczoraj do mnie z tekstem,że kupiła dzieciom zajączki z czekolady więc kiedy ma zamiar im dać?najgorsze jest to że mieszka w bloku obok!

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wieczorkiem wrzucę wam przepis(kiedyś znalazłam w jakiejś gazetce)na pyszne ciasto(deser) bez pieczenia i robi się je dosłownie 5minut wygląd i smak-rewelka,oczywiście jeśli ktoś lubi takie smaki...i kulki 'ala'rafaello

mania, panda80, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

ania0141
‹‹ 1107 1108 1109 1110 1111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ