X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alez piszecie potrawy aż pizze zamowilam bo nie chce mi sie dzis gotowac.

Ja robie pavlova i babeczki z owocami z ciast. Do jedzenia tyloo rolade szpinakowo łososiową. Bo jedziemy w gosci w sobote i pewnie poniedzialek wiec distaniemy wałówkę na niedziele i koniec swiat przecież :P

f2w3s65gpeorv80s.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Lody wiśniowe a do tego camembert - polecam :D
    Hahahaha na zdrowie też lubię takie wykwintne połączenia smakowe :-)

Wymyśliłam, że upiekę na obiad białą kiełbasę :-) to dopiero wykwintne danie :-D ale kiełbasa za mną chodzi :-)

Ja na święta nie robię nic kompletnie wszyscy mi odpuscili jadę do babci i do teściów na gotowe i jakoś dobrze mi z tym :-)

Już zdążyłam zrobić drzemkę czujecie? Dobrze, że tel wyciszyłam bo 7 nieodebranych wrrrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 13:10

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Anastazja zmieniamy 16 kwiecień na 1 kwiecień? :D ja też chcę do kwietnia wytrzymać :D ale 1 kwiecień mi się bardzo podoba :D
    Heh to odstąpię ci ten 1 kwietnia, ja mogę poczekać do mojego 16 mi się nie spieszy zobaczymy co dzieć na to ;)

Paprotka nie mierzyli mi go dziś bo był mierzony tydzień temu, teraz miałam tylko takie szybkie podgladowe usg

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do świąt też bym nie robiła nic, ale w związku iż jesteśmy tu sami to nie mam do kogo się wprosic więc coś muszę zrobić aby czuć chociaż namiastkę świat ;)

Próbowałam zrobić sobie porządny pedicure, niezbyt mi wyszło.
    Muszę się zapisać do kosmetyczki, coby mieć ładne stopy do porodu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 13:38

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam idealny kregoslup i super miednice, o przeponie nie wspominajac :D takich slow na temat kregoslupa nie slyszalam od 14 roku zycia :D zawsze bylo cos nie tak, a teraz perfect! Nic tylko w ciazy byc :P

panda80, jamniczakuchnia, ania0141 lubią tę wiadomość

• Justyna Es Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy którąś z was też mono boli miednica i spojenie łonowe, ból jest taki że prawie chodzić nie mogę ani nic. 2 dni temu upadłam na pupę ale niezbyt poważnie nic mnie nie bolało i było ok, zastanawiam się czy to jakieś stłuczenie (siniaków nie widzę) czy po prostu ciało przygotowuje się już do porodu. Nie wiem czy iść do lekarza czy zaczekać na wizytę do środy...

dxomx1hpkba1kbxd.pngdxomx1hpdbmw4l7z.png
    0d1ys65go0zad7r2.png[/
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bardziej boli koło wzgorka lonowego, dziś się dowiedziaoam że to dlatego że mały się obniża ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O raju, nie wiem, co się ze mną dzieje. Jak M wyszedł do pracy to poszłam jeszcze spać. Pokrecilam się trochę i... znów spalam. Teraz się ledwo obudziłam. Zwlec się nie mogę, dalej bym spała, chociaż takie słońce za oknem. A tu trzeba wstać i jakiś obiad ugotować.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    O raju, nie wiem, co się ze mną dzieje. Jak M wyszedł do pracy to poszłam jeszcze spać. Pokrecilam się trochę i... znów spalam. Teraz się ledwo obudziłam. Zwlec się nie mogę, dalej bym spała, chociaż takie słońce za oknem. A tu trzeba wstać i jakiś obiad ugotować.
    Też dziś się tak czuję do tego ciśnienie 111/70 w życiu nie miałam tak niskiego bo ja wysokociśnieniowiec jestem...
    Wzięłam się właśnie za obiad żeby nie spać...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że nie tylko ja tak mam. Wy tu o zakupach i spacerach, a ja marzę tylko o podusi i kocyku:D Chyba sobie jakąś zumbową muzykę puszczę. Może mnie trochę obudzi.

• panda80 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie się idę położyć bo obiad mam :)

zem39vvjscbr7v2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam właśnie risotto i idę spać, bo nie ogarniam... 2 nocki w tyłku w sumie, więc nie ma się co dziwić. Ech, ja tak strasznie nie lubię spać w dzień! :/

• Justyna Es Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja być może to wzgórek, ciężko określić. Zobaczę co będzie na dniach, ale też myślę że to właśnie postępująca ciąża i oznaki obniżającego się bobasa

dxomx1hpkba1kbxd.pngdxomx1hpdbmw4l7z.png
    0d1ys65go0zad7r2.png[/
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Mam tak trzeci dzień, dziś prawie przysnelam na poczekalni :/

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna Es wrote:
    Anastazja być może to wzgórek, ciężko określić. Zobaczę co będzie na dniach, ale też myślę że to właśnie postępująca ciąża i oznaki obniżającego się bobasa
    Myślę że jeśli będzie coraz gorzej to zadzwoń do gina a jak będzie cały czas tak samo to poczekaj do wizyty.

Najgorsze w tych ciążach jest fakt że wszystko to jedna wielka niewiadoma :/

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ciągle śpię... dzisiaj córka w domu i nie mam mocy żeby z nią coś robić... ciągle śpię...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie, było kolejne usg (pani dr miała dobry humor ;). Dzieć nadal zalicza się do krasnali (sugerowana waga 2441g.), co nie spodobało się trochę pani dr i 3 razy powtarzała pomiary. Sprawdziła też przepływy itp i ponoć wszystko jest ok, więc taki jej urok. Z dobrych wiadomości, to gbs wyszedł negatywny i wyleczyłam infekcję. Po spacerze Sara poszła spać i prawie całe ktg przespała. Jak się położyłam to brzuch się tak rozluźnił i prawie nic się nie pisało (skurcze do 30), w sumie tylko 2 były do 60 i to takie raczej "szpiczaste".

Teraz tylko muszę pępek ogarnąć...

Z innej beczki, to tu ciążę uznaje się za donoszoną od 37 tyg, także zostało mi niewiele ponad tydzień, a potem niech się dzieje wola nieba.

Zrobiłam dziś ponad 3 km. Pierwszą połowę bardzo szybkim marszem, a drugą wolniej, bo się silny wiatr zerwał i szybko padłam, Także na dziś mam dość. Zwłaszcza, że znów chyba będzie padać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 15:06

Karolina_Ina, ania0141, panda80, Anastazjaaa, dichlieb, agulas, Larisa, Olina lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też właśnie wstałam, położyłam się i miała poczytać książkę ale jakoś mi się zasnęło. Kurier mnie obudził...
    Widzę, że nie tylko mnie senność ogarnia, chociaż mega słońce za oknem. Jak zawsze rano coś ogarnę w domu a potem idę spać.. ale może to dlatego, że w nocy mały mi nie daje spać.

Kinga gratuluję udanej wizyty i podziwiam za spacer ;) ja też miałam w planach spacer, ale za bardzo mnie boli w pachwinach i kręgosłup... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 15:12

Kinga. lubi tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwyraźniej taki senny urok końcówki ciąży :D Nie dziwiło mnie to, jak miałam ciężkie noce, a teraz już drugą śpię bardzo mocno i rzadko wstaję (2-3 razy), no a mimo tego w dzień mnie zmaga.

Ja chyba dziś spacer odpuszczam, za to teraz sobie trochę bioderkami ruszam do latynoskich rytmów :D. Już od jakiegoś czasu mam wrażenie, że Pola bardzo lubi takie tańce w maminym brzuchu ;)

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzynka rano urodziła córeczkę... miała termin na 26.03 a teraz ma szansę spędzić święta z córcia w domku... Ale fajowo :)

Aleksandrakili, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
‹‹ 1109 1110 1111 1112 1113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ