X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej czekam... dzięki bogu jest już 16... a ja miałam wejść 30 min. temu.. jestem już nerwowa i głodna.. brzuch mnie boli :/ Grrrrr i jeszcze się stresuje tą wizytą bo chciałabym żeby Antek za mały nie był... :(

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja już po spacerze...też senność mi dokucza,nawet jak prześpię całą noc to w dzień oczy same się zamykają,dlatego z rana próbuję się szybko ogarniać i spacerek bo jak usiądę tak muszę się zdrzemnąć...nie ma rady
    wyprałam dziś wózek i tak się cieszę,w sumie nie ja ale zadzwoniłam do goscia z ogłoszenia i przyjechał mi wyprał,kosztowało mnie to 3dyszki ale problem z głowy,wózek czyściutki jak nówka...i suchutki,powiedział,że ma sporo zleceń na wózki nawet nowe,usuwa roztocza itp.ja sie obawiałam trochę że sama jak wypiorę to może jakieś zacieki będą a pozatym w bloku bez balkonu i wanny,nie ma nawet bardzo jak wysuszyć

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok jestem już po :) synuś waży 2800 g więc nie jest źle :) poprostu nie bedzie gigantem :) Termin cc mam na 6.04 przełożony :) dostałam już skierowanie :) Na szczęście nie muszę przyjeżdżać szybciej tylko rano w dzień cesarki przyjadę :) zrobią mi badania KTG, EKG, zbada mnie jeszcze kardiolog i anestezjolog :)
    Jestem szczęśliwa i baardzo wystraszona :) ale cieszę się bo mój doktorek bedzie mnie operował :) już bliskoooooo :p

ania0141, _Saszka_, mania, Kinga., fabdorota, Anastazjaaa, wiecznie, panda80, Endzis, jamniczakuchnia, Rotenkopf, Straciatellaa, dichlieb, Funky09, Larisa, Dobson lubią tę wiadomość

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili gratulacje,znasz już datę spotkania z synusiem:)

ania0141
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrii gratuluję.

Jedyny plus planowanej cesarki, zna się datę, jak ja chciałabym znać datę ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna Es wrote:
    czy którąś z was też mono boli miednica i spojenie łonowe, ból jest taki że prawie chodzić nie mogę ani nic. 2 dni temu upadłam na pupę ale niezbyt poważnie nic mnie nie bolało i było ok, zastanawiam się czy to jakieś stłuczenie (siniaków nie widzę) czy po prostu ciało przygotowuje się już do porodu. Nie wiem czy iść do lekarza czy zaczekać na wizytę do środy...
    Też mam taki ból spojenia. Już drugi dzien mnie łapie, ale na szczescie zwykle to ból czasowy (nie boli non stop). Mimo to ciężko przy takim bolu cokolwiek robić

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy lekko podwyższone dolne ciśnienie na 90-92 bez białka w moczu i obrzęków jest groźne?

f2wlcbxmqludqper.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chodźcie wszystkie na FB! :) Jak nie macie kont to zakładajcie i już :D

Aleksandrakili, Larisa, Olina, ilonia1984, Wilka lubią tę wiadomość

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagSz wrote:
    Czy lekko podwyższone dolne ciśnienie na 90-92 bez białka w moczu i obrzęków jest groźne?
    Myślę że nie ma czym się martwić. Też czasami mam wyższe. W szpitalu gin mi mówił że może skakać teraz ciśnienie i póki nie jest nagminnie wysokie to nie ma czym się martwić.

MagSz lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co się dzieje ciekawego na fb? :p

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    A co się dzieje ciekawego na fb? :p

Tam jakoś łatwiej się pisze. Zresztą widzicie same że częstotliwość wpisów na forum spadła :)

Larisa lubi tę wiadomość

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spadła niestety:( szkoda zostawić te forum na samej końcówce i tak ledwo ciągnie,porównując inne...

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem wierna i dotrwam tu do końca...mam nadzieję,że nie zostanę sama!a po porodzie też chciałabym mieć z wami kontakt i korzystać z waszych rad...

Aleksandrakili, wiecznie lubią tę wiadomość

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    ja jestem wierna i dotrwam tu do końca...mam nadzieję,że nie zostanę sama!a po porodzie też chciałabym mieć z wami kontakt i korzystać z waszych rad...

Ja jestem tu i tu, ale na fb jakoś łatwiej :)

ania0141, Larisa lubią tę wiadomość

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnie by było żeby wszystkie dziewczyny z fb wróciły tutaj...wiem pomarzyc dobra rzecz

miluszka lubi tę wiadomość

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczkuchnia lubię,że jesteś tu i tu :)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem tu i tu, ale znowu spałam... Ale już postanowiłam, że jutro nie zbliżam się do łóżka. Akurat mam wizytę u gin, muszę wybrać się do ZUSu no i zrobię ostatnie zakupy. A potem pójdę na spacer :)
    W domu też muszę skończy szykowanie kącika dla Malego. No i wywietrzyc fotelik, bo ciągle się zastanawiam czy go prac..

ania0141 lubi tę wiadomość

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też i tu i tu ale tu mi jakoś lepiej...

Zrobiłam pyszne "oponki" bo miałam ser ważny do dziś... pyszne... No i syf przy smazeniu więc zasapalam się na maksa żeby podłogę zetrzeć... grrr..

ania0141 lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro idę do biblioteki wypożyczyć kilka książek, bo wszystko już przeczytałam i na łeb dostanę do porodu... Nie myślę o niczym innym tylko o tym KIEDY TO SIĘ ZACZNIE. Psychoza jakaś normalnie.
    Mam ochotę na bułki z masłem i Nutellą!

Idę ogarnąć łazienkę, poprasuję i pozamiatam... :P

• mania Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem i tu i tu ale tam jakoś odzew zawsze lepszy :-\
    Tutaj dużo postów ginie w tłumie ale i tak będę pisać ;-)

Karolina ja też dziś co chwilę spałam masakra nawet teraz leżę wstawałam tylko żeby coś zjeść...A nadal jestem nieprzytomna chyba coś z ciśnieniem jest nie tak...

Karolina_Ina, ania0141, Larisa lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
‹‹ 1110 1111 1112 1113 1114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ