X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w święta na śniadanie idę do teściowej, a w poniedziałek przyjeżdża do mnie moja rodzinka... Mieszkają 100 km ode mnie a ja w tym roku się nie ruszam. No i naraz i na święta nigdy jeszcze u mnie nie byli. Tęskni mi się za mamą, siostrami i ich dziećmi więc się cieszę. A nie przygotowuję nic skomplikowanego, poza tym siostry pomogą i obsłużyć się może towarzystwo same, więc się nie stresuję...

zem39vvjscbr7v2w.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje skurcze/twardnienia/bóle miesiączkowe bardziej mnie cieszą niż martwia :D przynajmniej wiem że coś tam pracuje ;)

Ja również siedzę rozkraczona i kompletnie się tym nie przejmuje ;)

MagSz lubi tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże pojechałam raptem po wedline a ludzi od cholery kolejki makabryczne... na zakupy przedświąteczne wysyłam chłopa samego... Ja nie mam cierpliwości i sił stać...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po badaniu.
    Siuski ok, ciśnienie ok,
    Z usg wynika że mały w porównaniu do zeszłego tygodnia znacznie się obniżył.
    I uwaga mam już 10 kg na plusie omg.....

Kolejna wizyta za tydzień, obym wytrzymała bo za tydzień już będę donoszona i strasznie ale to strasznie chce urodzić w kwietniu ;)

Iwonkaaa, wiecznie, ania0141, jamniczakuchnia, panda80, paprotka30, agulas, Dobson, Endzis, Aleksandrakili, mania lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Boże pojechałam raptem po wedline a ludzi od cholery kolejki makabryczne... na zakupy przedświąteczne wysyłam chłopa samego... Ja nie mam cierpliwości i sił stać...
    Ja mam w planach iść jutro do polskiego sklepu i juz się boję co tam będzie się działo, dziś mają dostawę więc pewnie jeszcze więcej narodu będzie.... Nie lubię zakupów przedświątecznych

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wcale nie mam glowy do świątecznych przygotowan. W glowie mam tylko myśli o porodzie. Idziemy do rodzinki na gotowe. Nie mam sie nawet w do ubrać :-(

kredeczka91, Larisa lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva czuje sie jakbym sama napisala tego posta! Tez jedziemy do rodzinki, a ja od tygodnia zachodze w glowe com am ubrac zeby wygladac jak czlowiek... przytylam 15kg ale oprocz brzucha to zadnych zmian, moje ciuchy zadne nie pasuja, a wszystkie wieksze (tak zeby brzusio zmiescic) wygladaja jak na wieszaku :( brzuch spoko ale reszta jak z innego kompletu :(

Ide dzisiaj na wizyte do osteopaty zeby ocenil moj kregoslup, czekam na ta wizyte w starym browarze i doszlam do wniosku ze zupelnie bez sensu sa tu sklepy, ani dzieciecych, ani ciazowych, specjalnie z wyposazeniem domowym tez nie to co ja mam tu ogladac :P

Ameiva lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo, o świętach w ogóle nie myślę... Tak mi wyjątkowo w tym roku z tym nie po drodze. Zawsze się cieszyłam i piekłam milion ciast, cieszyłam się na święconkę i w ogóle na ten cały klimat jeżeli chodzi o święto religijne, a teraz nie mam ochoty na nic.

• dichlieb Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również jadę do teściowej. Nic nie robię na święta bo to oni zaoferowali się nas wspomóc.
    Właśnie zrobiłam ciasteczka z przeróżnymi bakaliami. Pyszne! Młodemu też smakują bo wieżga w brzuchu :)

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piekę tylko jednego mazurka i przekładam wafle... Upiekę sobie boczek a sałatka ze świeżych warzyw więc też nieskomplikowana... jajka faszerowane i na tym kończę przygotowania :)

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Ja bardzo ambitnie podchodze do świąt bo robie karpatke, cytrynowca, jednego mazurka i jeszcze jakas salatke, za to reszte mam z głowy bo obiadami zajmie się teściowa:)

Jeszcze się zastanawiam czy okien nie pomyć...

panda80 lubi tę wiadomość

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My spędzamy święta w domu, ale to rodzinka zajmuje się przygotowaniami. Teściowie przyjadą tylko. Wole żeby oni przyjechali niż gdybym ja miała tam jechać. U siebie to zawsze się położę kiedy będę chciała a reszta może biesiadować.

Brzuch mnie strasznie swedzi, pewnie kolejny rozstęp się pojawi. To jeszcze te nasze brzuszki rosną ? : ) juz wystarczy haha

W ogóle nie mam na nic ochoty w sensie świątecznych smakołyków.
    Za to uwielbiam zapach swieconki, tych wszystkich wymieszanych smaków w koszyczku.

Anastazja gratuluje udanej wizyty. Jeszcze tydzień na pewno wytrzymasz : )
    A mierzyli synka?

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja zmieniamy 16 kwiecień na 1 kwiecień? :D ja też chcę do kwietnia wytrzymać :D ale 1 kwiecień mi się bardzo podoba :D

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym wolała nie rodzic 1.04 ani 10.04 bo z tym to tylko Smoleńsk mi się kojarzy : p

MagSz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w domu ;) a raczej po za nim - trzeba korzystać ze słoneczka ;)

Co to kugiel? ;p

Endzis, mania, Larisa lubią tę wiadomość

• MagSz Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa ja mam na 10.04 i też nie chcę wtedy ;P do tego w wawie wtedy ma być "marsz miliona" i pewnie ciężko byłoby się poruszać po mieście ;)

f2wlcbxmqludqper.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OBIECANY PRZEPIS
    KRÓWKA NA KRAKERSACH:
    składniki na 8porcji(ja robię zawsze podwójną porcję)
    1opakowanie słonych krakersów
    250g masy krówkowej(kajmakowej)
    250ml śmietany 30%
    1opakowanie śmietan-fiksu
    1/2 op.cukru waniliowego
    1małe opakowanie płatków migdałowych
    (na podwójną porcję należy podwoić tylko krakersy,śmietan-fix,cukier waniliowy,reszta składników jak dla mnie jest wystarczajaca)

pierwszą warstwę krakersów układamy obok siebie na folii i smarujemy masą krówkową,na masę nakładamy następną warstwę krakersów i znowu smarujemy masą krówkową,krakersy i tak na przemian-kończymy krakersami.
    Smietanę ubijamy krótko mikserem,dodajemy śmietan-fix oraz cukier waniliowy,miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji.ubitą śmietanę wykładamy na krakersy.
    płatki migdałów podprażamy na patelni bez tłuszczu aż się zarumienią,posypujemy nimi deser(niech wystygną).wstawiamy do lodówki,potrzeba min 2godz,żeby krakersy zmiękły i można wcinać a najlepiej pozostawić w lodówce na całą noc,ogólnie można jeść odrazu ale czym miętsze te krakersy tym smaczniejsze.układamy te krakersy w blaszce,czy na desce żeby łatwo można było przenieść.jest naprawdę smaczne a wysokość i szerokość zależy od nas jak ułożymy krakersy.

panda80, Endzis, mania, Larisa, Aleksandrakili lubią tę wiadomość

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lody wiśniowe a do tego camembert - polecam :D

ania0141 lubi tę wiadomość

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    My w domu ;) a raczej po za nim - trzeba korzystać ze słoneczka ;)

Co to kugiel? ;p
    kugiel...starte ziemniaki,cebula,pieprz,sól(podobnie jak na placki ziemniaczane)pocięte,podsmażone żeberka w głębokim tłuszczu,wszystko wymieszane i wylane na blaszkę i pieczemy w piekarniku,to tak w skrócie

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kulki wrzucę później,lecę na cmentarz bo w święta leniuchuję

ania0141
‹‹ 1108 1109 1110 1111 1112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ