X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ! :)

Dziewczyny jesteśmy na takim etapie ciąży, że przecież wszystkie twardnienia, bóle, skurcze i inne piedołki są normalne :p zaz bedziemy wszystkie po kolei rodzić i na pewno porodu nie przegapicie :D

Ja za to mam takie gazy w jelitach, że jakaś tragedia!! :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mam wizytę na 15.30 :) Mam nadzieję, że Antek ma chociaż 2500 g :)

ania0141, agulas, jamniczakuchnia, Endzis, wiecznie, Larisa, panda80, Dobson, kredeczka91, Rotenkopf lubią tę wiadomość

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka,mi nocka minęła całkiem nieźle,za oknem znowu piękna pogoda się zapowiada-słoneczko świeci od rana,zupełnie inny nastrój człowiek ma i więcej chęci do zrobienia czegokolwiek.
    na zgagę niezłe są cukierki lodowe
    Aleksandrakili kciuki za wizytę,synuś na pewno ma powyżej 2500
    ja tą wagę mam w koszyku jakby była potrzeba to zamówię narazie się wstrzymuję
    jeśli chodzi o skurcze,twardnienia itd.to u mnie są na porządku dziennym-norma na tym etapie,może organizm tak się wyćwiczy,że poród będzie łatwiejszy:)
    co mnie dziwi od ok,3tyg.bardzo dużo piję,więcej niż na początku ciąży,ale skoro organizm się domaga to chyba nic złego,jakby z wodami coś było nie tak to raczej mój gin na wizycie coś by powiedział,zresztą te picie to przelatuje przezemnie dosłownie:)

ania0141
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam...
    Córcia pospala do 8 :)

Muszę ruszyć na małe zakupy i tak strasznie mi się nie chce :(

Miłego dnia kochane:*

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dziewczyny 39+...współczuję wam i trzymam kciuki za szybkie rozwiązania,jesteście tykającą bombą,a te czekanie jest najgorsze bo nie wiadomo kiedy i gdzie się zacznie a zacząć się może w każdej chwili,ja jestem sporo za wami i się spodziewam w każdej chwili....maluchy się nie śpieszą ,widocznie jest im u mamusi bardzo dobrze,ale są już na tyle duże i samodzielne że mogłyby poznawać świat z tej strony...

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Witam...
    Córcia pospala do 8 :)

Muszę ruszyć na małe zakupy i tak strasznie mi się nie chce :(

Miłego dnia kochane:*
    Iwonkaaa wiem coś na ten temat,ja wczoraj byłam na zakupach,wszędzie mega kolejki-szok,dzisiaj rano męża wysłałam żeby dokupił jakieś brakujące rzeczy,także kochana szybkich zakupów

ania0141
  • mania Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Moja Córcia dziś w nocy chyba wcale nie spała i mi też nie dała spać jakbym się nie ułożyła to jej niewygodnie było i się wierciła...
    Ale słonko pięknie świeci, że aż chce się wstać z wyrka :-)
    mój mąż jak wychodził do pracy to mówi z ironią wstawaj masz przecież dziś tyle pracy :-) no menda :-)

Moje jelita też się ostatnio głośno zachowują dziwne to :-\ może to jakaś oznaka zbliżającego się porodu :-)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynia wrote:
    U mnie ostatnio coraz częściej (np. wczoraj) zdarzają się takie dni, że brzuch zaczyna mi twardnieć tak częściej po południu i zostaje już tak do wieczora. Napinanie jest zwykle bezbolesne, ale długie- trwa tak pewnie z minutę albo i więcej, później przerwa z minutę-dwie i znów to samo.
    Myślicie, że to coś niepokojącego? Nie biorę nospy ani magnzezu bo nie chciałabym wyciszać potencjalnej akcji porodowej ale wyczytałam wczoraj, że jeśli skurcze Braxtona-Hicksa występują częściej niż 4/godzinę to trzeba poinformować lekarza. A ja mogę mieć i 15-20 na godzinę. Z tym że właśnie niebolesne. Jedynie zwykle w nocy odczuwam ból jak na okres. Ma któraś z Was podobnie? Nie wiem czy się martwić?
    W 37 tyg. nie ma co panikować. U mnie lekarka zaleciła magnez 2 m-temu własnie jak miałam takie twardnienia (na ktg wychodziły też sporawe skurcze, ale ja ich nie czułam. Za to czułam wcześniej bóle miesiaczkowe. U mnie teraz te twardnienia i skurcze (takie ściskanie) teraz są codziennie. Też własnie popołudniami wieczorem, dodatkowo dochodzą jeszcze bóle kregosłupa (albo pod prawą łopatka, albo w czesci krzyzowo ledzwiowej). Już ostatnio młoda była w nisko w kanale (na usg szyjki widziałam 3/4 głowki:), ale szyjka była długa i średnio twarda, więc lekarka stwierdziła, ze jeszcze kilka tyg. powinna wytrzymać. Zobaczymy jak bedzie teraz, bo zmniejszam progesteron. Od jutra przechodzę juz na tylko 200mg :) Zamówiłam tez balonik, kurier powinien byc w sobotę, wiec jak się potwierdzi brak infekcji, to zaczynam przygotowania pełną parą. Z resztą powinnam też zacząć robić min. godzinne spacery szybkim marszem... to będzie zabawne, bo po 300m marszu szybkim krokiem dyszę jak parowóz ;)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    co mnie dziwi od ok,3tyg.bardzo dużo piję,więcej niż na początku ciąży,ale skoro organizm się domaga to chyba nic złego,jakby z wodami coś było nie tak to raczej mój gin na wizycie coś by powiedział,zresztą te picie to przelatuje przezemnie dosłownie:)
    Gdzieś mi się obiło o uszy, że mocno zwiększone pragnienie może wskazywać na cukrzycę ciążowa. Może powinnaś znow skontrolować cukier?

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga cukier mam wporządku,kontrolowany-bo miałam stwierdzoną cukrzycę w szpitalu przez panią ordynator,przyczym kilku innych lekarzy i moja położna ją wykluczyli

ania0141
  • mania Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Ja właśnie bardzo bardzo dużo piłam no i wyszła cukrzyca...ale skoro masz ją wykluczona no może zwyczajnie organizm potrzebuje nawodnienia.

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z rana, spałam jak susel, już nie pamiętam kiedy mi się tak dobrze spało.
    Dziś wizyta ;)

Czy wy też jak siedzicie musicie mieć lekko rozkraczone nogi? Ja już mam problem podczas siedzenia zlaczyc je razem, przeważnie rozchodzą się na 45 stopni, trochę to niefajnie wygląda. W miejscach publicznych ściskam je na siłę ale już mi mega niewygodnie, brzuchol jest nisko i mega przeszkadza.

Straciatellaa, panda80, Dobson lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Mnie znów kolana strasznie bolały w nocy i bolą nadal - masakra.
    Jutro zaczynam 40 tydzień :D uwielbiam piatki :P
    na twardnienia i bole okresowe nic nie biorę. Chce żeby macica troche pocwiczyla. Ogólnie w tej ciąży bardzo późno mam straszaki. Z corka od 30 tygodnia były i jeszcze przez to byłam dwa razy w szpitalu. A teraz w sumie zaczęły się na ostatnią chwilę ;)

Mimo ze świąt nie robimy u siebie to mam wielką ochotę na pieczeń rzymską i zwykłą sałatkę warzywną - i to zrobię. Mój cel na święta :P

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Witam się i ja z rana, spałam jak susel, już nie pamiętam kiedy mi się tak dobrze spało.
    Dziś wizyta ;)

Czy wy też jak siedzicie musicie mieć lekko rozkraczone nogi? Ja już mam problem podczas siedzenia zlaczyc je razem, przeważnie rozchodzą się na 45 stopni, trochę to niefajnie wygląda. W miejscach publicznych ściskam je na siłę ale już mi mega niewygodnie, brzuchol jest nisko i mega przeszkadza.
    Przypadkowo polubiłam :)

Ja już nie wiem co to znaczy siedziec ze zlaczonymi nogami i jak to jest iść normalnie. Zawsze czuję wzrok ludzi na sobie.

Wczoraj w kościele nie miescilam się w ławce jak stałam i musiałam wychodzić obok hyhyh

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    W 37 tyg. nie ma co panikować. U mnie lekarka zaleciła magnez 2 m-temu własnie jak miałam takie twardnienia (na ktg wychodziły też sporawe skurcze, ale ja ich nie czułam. Za to czułam wcześniej bóle miesiaczkowe. U mnie teraz te twardnienia i skurcze (takie ściskanie) teraz są codziennie. Też własnie popołudniami wieczorem, dodatkowo dochodzą jeszcze bóle kregosłupa (albo pod prawą łopatka, albo w czesci krzyzowo ledzwiowej). Już ostatnio młoda była w nisko w kanale (na usg szyjki widziałam 3/4 głowki:), ale szyjka była długa i średnio twarda, więc lekarka stwierdziła, ze jeszcze kilka tyg. powinna wytrzymać. Zobaczymy jak bedzie teraz, bo zmniejszam progesteron. Od jutra przechodzę juz na tylko 200mg :) Zamówiłam tez balonik, kurier powinien byc w sobotę, wiec jak się potwierdzi brak infekcji, to zaczynam przygotowania pełną parą. Z resztą powinnam też zacząć robić min. godzinne spacery szybkim marszem... to będzie zabawne, bo po 300m marszu szybkim krokiem dyszę jak parowóz ;)
    Szybszy marsz? I to przez godzinę? To tak jeszcze można? :P Ja już człapię jak kaczuszka i na spacerach ruchy mam iście żółwie :P - mój pies pewnie przeżywa irytację z tego powodu :P

paprotka30 wrote:
    Napisałam takiego długiego posta i mi ucieło : /

Jakie macie plany na dziś? Ja nie mam żadnych... Chyba będę się lenic. Jakoś bardzo mi to nie przeszkadza.

Wczoraj padlam jak zabita a mąż jeszcze coś jeszcze próbował się ode mnie dowiedzieć, myślałam ze go zabije : p

W nocy obudziłam się leżąc na wznak a brzuch cały jak skała. Nie mogłam się podnieść by iść do łazienki. Wystraszylam się trochę bo nigdy nie miałam az takiego odczucia ale przeszło.
    Hmm plany na dziś? Standardowo w taką piękną słoneczną pogodę zrobimy sobie z psiakiem dłuższy spacer, muszę też część zakupów zrobić na święta, bo zostajemy z mężem w domu i nigdzie do rodziny nie jedziemy, bo za daleko, a nie mam zamiaru rodzić kilkaset km od domu ;), no i dalej będę robić pompony <3

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja, ja juz od dawna siadam rozkraczona jak facet : / tylko w ten sposób mi wygodnie.

Kinga. Jaki marsz, haha, ja właśnie wyszłam z psami na 15 min i wróciłam zasapana jak parowóz. Kondycja zerowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 09:00

• _Saszka_ Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Aleksandrakili, ja też mam problemy jelitowo-gazowe. Masakra :(
    U mnie poza sobotnimi bólami okresowymi zero twardnień, zero skurczów. Moja macica nie ćwiczy, nie wiem, co ona sobie wyobraża.

U mnie w planie dziś dokończenie prasowania Wojtka, spakowanie jego torby do szpitala i spacer. Słoneczko pięknie świeci, miłego dnia :)

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok czyli nie jestem sama więc nie przejmuje się moim rozkrakiem ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana, zaczynamy dziś 39 tc :-)

jamniczakuchnia, ania0141, Endzis, Anastazjaaa, agulas, Larisa, Rotenkopf lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • pucek Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my wychodzimy ze szpitala ciągle polaczeni :) musze przychodzić na kontrolne ktg co kilka dni

wiecznie, ania0141, panda80, Endzis, Anastazjaaa, Karatka81, agulas, Larisa, paprotka30, Rotenkopf lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
‹‹ 1106 1107 1108 1109 1110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ