X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Jeszcze Was podpytam, czy krople do nosa jak nasivin czy otrivin można w ciąży używać?

Nie powinno się. Osobiście na katar stosowałam wyłącznie wodę morską. Jak masz wątpliwości odnośnie jakiegoś leku to sprawdzaj je na stronie bazalekow.mp.pl Nieoceniona skarbnica wiedzy.

małazłośnica lubi tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba pierwsza bezsenna noc przede mna... Nie moge w ogole lezec bo jak leze to brzuch mam caly czas spiety, twardy jak kamien i przybiera dziwne ksztalty... Nie wiem czy to normalne nawet na koncowce. Jest miekki tylko jak siedze a spac na siedziaco troche kiepsko :/

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 01:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania obejrzalam dzis wieczorem film, do ktorego link wrzucilas na forum i juz nie moge sie doczekac tego malego czlowieczka :) oby ten miesiac szybko minal i juz byl z nami :)

ania0141 lubi tę wiadomość

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 03:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem zakochana w Michałku <3 Jest taki grzeczny i malutki że aż nieprawdopodobne! Mamy problemy z kp, zresztą wiecie jakie było moje nastawienie. Ale dostaję butlę dla niego, pięknie zjada 30ml tak co 3 godziny i śpi. Przed mlekiem go przewijam i jest zadowolony jak nie wiem :D No i prawdopodobnie dzisiaj późnym popołudniem wychodzimy! W ogóle spać tu nie idzie, jestem nieprzytomna, ale chyba jeszcze adrenalina działa. Aktualnie trwają chyba 3 porody, więc się dzieje :D

Larisa, MagSz, paprotka30, ania0141, Szotka, _Saszka_, mania, Endzis, Olina, agulas, Aleksandrakili, Dobson, Funky09, Kajka, Mynia, panda80, Lanusia93, malika89 lubią tę wiadomość

• Larisa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 04:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja byłam w szpitalu to spać się też nie dało bo dzidziuś dziewczyny z pokoju strasznie płakał :( myślałam, że oszaleje. Super,ze wszystko ok jest. Oby,dzisiaj do domu :)

Ja dzisiaj w dzień miałam mocne bóle krzyżowe i w pachwinach ale w nocy to jakiś nowy poziom bólu. ..tak mnie boli,ze dojście do tealety powoduje łzy w oczach. Mam nadzieje,ze szybko minie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 04:05

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamnicza kciuki żeby Was wypisali :-). W domu to już całkiem inna robota, wszystko na spokojnie i dopiero wtedy się porządnie odpocznie po porodzie.

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Jamnicza a jakie mleko podajesz synkowi? Ja wczoraj się zastanawiałam co zrobię jak nie będę miała mleka, tzn które mm podawać. Zupełnie zignorowalam ten temat majac ma celu kp ale to przeciez moze się nie udać. Boje sie ze po prostu coś nie zadziała i mleka nie będzie albo za malo i trzeba będzie dokarmiac.

Mój pies nauczył sie w końcu sygnalizować swoje potrzeby! Co za postęp bo wcześniej to różnie : p no ale tym sposobem juz musiałam wstać a teraz jak wróciłam do łóżka to poczułam wilczy głód.

Miałam w miarę dobra noc dzisiaj, uff.

Za to snilo mi się ze Rotenkopf urodziła i czytałam relacje z porodu : D

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie,mi nocka minęła w miarę nieźle,połowa przespana więc sukces,tym razem boli mnie cała prawa strona-pachwina,pośladek-tam na dole,tak jakby na około,widocznie mały coś tam włożył ale do tego stopnia,że chodzić nie mogę...
    jeśli chodzi o mleko ja podawałam NAN i byłam zadowolona a teraz widzę,że na forach kobietki zachwalają bebiko

ania0141
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    ja nie mogłam spać. Zasnelam ok 3 i wstalam o 6. Dziś dzwonię do gina bo po wczorajszym dniu ćmi mi brzuch jak na @ (cala noc pobolewal)ale bardziej mnie niepokoi wzmorzona aktywność Lili. Od wczoraj wieczora ciągle się wierci, wypycha, pcha w dół - dosłownie cała noc i teraz też. Jakby w ogóle nie spała :/ niby powinnam się cieszyć że ciągle ja czuję, ale to już normalne chyba nie jest.

Jamnicza - zazdro! E tam karmienie piersia, wiadomo jak Tobie zależy to walcz o to, ale bez spinki. Najważniejsze że Michas zdrowy i szczęśliwy ;)

Ja kupiłam na zaś mleko mm Bebilon pro nutra czy jakoś tak ;)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamniczakuchnia kciuki za wyjście,nie ma jak to w domu,tam dopiero się sobą nacieszycie sobą.
    STRACIATELLA,IWONKA jak u was?
    ROTENKOPF humorek lepszy?-nie przejmuj się kobieto,takie rozdrażnienie przed porodem to norma,kobieta na końcówce ciąży to tykająca bomba:)

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie chyva bebilon albo nan jest w szpitalu :) Dowiem się przy wypisie. W domu mam bebiko, zobaczymy czy zasmakuje :)
    Powiem Wam że ja już jestem szczęśliwa że nie męczymy się tylko z kp, tylko dokarmiamy, bo koleżance obok bardzo zależy i się męczą już drugą dobę biedni :( Nie wiem kurcze, ale wg mnie szczęście nasze i dziecka jesr ważniejsze niż sposób karmienia.

paprotka30, ania0141, mania, _Saszka_, Endzis, Dobson, MagSz lubią tę wiadomość

• Larisa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu był bebilon. A jeśli chodzi o to czym karmić to sprawdźcie w składzie cukier,nie tylko w tej postaci syrop glukozowo fruktozowy itp.
    Moja przyjaciółka dokarmiala hipp,tak doradził je radca laktacyjne. Krótszy prosty skład.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 07:40

mania lubi tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Całą noc męczył mnie ból okresowy i teraz nadal mnie okropnie boli...Do tego tak się spociłam w nocy, że myślałam, że mi wody odeszły hahah :-)
    Trzymajcie kciuki ok 10 idę na oddział na zdjęcie tego kółka mam mieć ktg i usg. Boję się jakbym szła rodzić :-) choć wcale bym się nie pogniewała jakby się zaczęło :-) tylko idę z mamą bo mąż oczywiście nie mógł wziąć wolnego :-(

Jamniczakuchnia kciukasy żebyście wyszli do domku :-) no najważniejsze szczęście Twoje i Misia ale wiesz, że ja mam takie samo podejście do kp jak Ty ;-)

Miłego dnia

agulas, Karatka81, Larisa, kamaaa, Lanusia93 lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania trzymamy kciuki!stresik zrozumiały:)zdjęcie kółka=zielone światło dla malutkiej:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 07:52

mania lubi tę wiadomość

ania0141
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry...
    U mnie też ból całej prawej strony ale przez spanie na niej bo jakoś wygodniej...
    Sny miałam jakieś dziwne... dużo siku także noc klasyka...
    Dzisiaj mam w planach wkoncu spakować torbę ;) chyba jako ostatnia sierotka :)

Miłego dnia :*

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam pytanie DO MAMUŚ które już urodziły i które musiały mieć swoje rzeczy w szpitalu dla maluszka...z własnego doświadczenia co polecacie i w jakiej ilości zabrać a co wogóle okazuje się zbędne?

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamusie w szpitalach co u was,jak maluszki?

ania0141
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry słonecznie :-)
    Jamniczkuchnia jak Ci już zazdroszczę ;-) W domu to inaczej, ja też byłam wymęczona tym szpitalem, teraz liczę na jednoosobową salę, to może będzie inaczej, ale co będzie, to będzie... Co do karmienia, ja też bez spinki, w domu jest butelka i mleko hipp w razie czego :-) Przy Niko miałam Nan, ale jakoś zaufanie do tej firmy u mnie spadło i kupiłam Hipp bio combotic czy jakoś tak :-)
    Mania mocno trzymam kciuki żeby wszystko sprawnie poszło :-)
    Iwonka ja mam wszystko jeszcze poza torbą ha,ha Spoko :-) Łóżeczko nie rozłożone, jak coś to M rozłoży, nie chciałam żeby się kurzyło. Z Niko to ze dwa dni przed porodem rozłożyliśmy ha,ha Mój cel dotrwać do wizyty :-) Potem już mówiłam M że zaczynamy wyganiać Alę :-) Dzisiaj ciężko mi się spało, spociłam się, wiecznie budziłam się na plecach, tak mnie biodra bolą chyba... Jeszcze całą noc śniło mi się że jeżdżę na motocyklu... masakra ha,ha w kółko to samo ha,ha Wieczorem z M oglądaliśmy ogłoszenia i się na noc wgrało ha,ha No i znowu pół szczęki mnie boli...

mania lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)
    W miarę dobrze mi się spało :)
    Zaraz jakieś sniadanko i zacznę pracę mgr w końcu pisać i ogarniać :)

Ja mam pyt do dziewczyn które miały cc teraz albo już kiedyś :D
    Jak to jest z czopem?? odpadł wam przed cc? a jak nie to co on wypadnie normalnie po zabiegu? :D

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    a ja mam pytanie DO MAMUŚ które już urodziły i które musiały mieć swoje rzeczy w szpitalu dla maluszka...z własnego doświadczenia co polecacie i w jakiej ilości zabrać a co wogóle okazuje się zbędne?
    Ania to zależy od szpitala, ja miałam swoje chusteczki, pampersiki (chociaż dawali w szpitalu) i jakiś kremik do pupki). Teraz biorę smoczek w razie czego no i ubranka na wyjście. Chyba tyle, choć skleroza mnie nie opuszcza ;-)

ania0141 lubi tę wiadomość

‹‹ 1134 1135 1136 1137 1138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ