X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa kupiliśmy uzywamy baby jogger city mini double w zestawie dla dzieci rok po roku z jedną gondolka. Jutro może cykne fotkę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 21:53

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobry wybór myślę! Słyszałam bardzo dobre opinie! :)

Ameiva lubi tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja, dziewczyny mają 100% racji. Pamiętam Twoje starania o utrzymanie ciąży od początku. Mało która tyle przeszła. Kiano na pewno będzie dumny z takiej Mamy!

Ja dziś byłam na KTG- wyszło w porządku, skurcze niby się zapisały 4, ale nic nie poczułam szczerze mówiąc i były to naprawdę delikatne górki. Następny zapis w poniedziałek a potem już CC w czwartek (07.04). Mam nadzieję, że nic nie zacznie się wcześniej w sumie, ale tak naprawdę nie ma u mnie jak na razie żadnych zwiastunów zbliżającego się porodu. Chyba że te kłucia w szyjce i niestety uczucie ucisku na odbyt- okropne! Strasznie mi się dłużą dni, więc postanowiłam jeszcze pochodzić na zajęcia- ostatnie 3 dni przed porodem. Już nie mogę się doczekać :) Myślę, że im bliżej terminu będę tym bardziej uczucie ekscytacji przeradzać się będzie w przerażenie.. Bo nawet teraz momentami czuję się zmrożona strachem..

ania0141, agulas, Szotka, Lanusia93, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Dziewczyny udanych wizyt!

Dobson ja też mam te okropne kłucia w szyjce miałam dziś mojego dr o to zapytać ale skleroza mi nie pozwoliła...W czwartek będę u niego to może zapytam. Jest to ból okrutny ale jest zazwyczaj wieczorem jak Mała się bardzo mocno wypina.
    A mój mąż się mnie pyta co mi jest jak się krzywie przy tym bólu to zapytałam go czy chce żeby mu widelec w d... wsadzić to poczuje co mi jest :-) jego mina bezcenna :-D

Wiolcia1405, Rotenkopf, Dobson, Lanusia93 lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do grona chcących rodzić JUŻ TERAZ! ; )
    Jutro mam wizytę i zobaczymy, czy rozwarcie się choć trochę ruszyło i czy jakieś skurcze się zapiszą..
    Anastazja, zrobiłaś wszystko, co mogłaś, żeby Kiano był bezpieczny i jesteś bardzo dzielna! Gratuluję!

Jaskra, fajnie, że już znasz termin, ja się czuję jak tykająca bomba ; ) A czemu masz cc?

Larisa lubi tę wiadomość

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Gratuluję Dziewczyny udanych wizyt!

Dobson ja też mam te okropne kłucia w szyjce miałam dziś mojego dr o to zapytać ale skleroza mi nie pozwoliła...W czwartek będę u niego to może zapytam. Jest to ból okrutny ale jest zazwyczaj wieczorem jak Mała się bardzo mocno wypina.
    A mój mąż się mnie pyta co mi jest jak się krzywie przy tym bólu to zapytałam go czy chce żeby mu widelec w d... wsadzić to poczuje co mi jest :-) jego mina bezcenna :-D
    haha :D widelec mnie powalił :D

Też mnie kłuje w szyjce zazwyczaj wieczorami, chociaż dziś w południe też dość intensywnie to odczuwałam.
    Serio chyba czymś mnie otruli- i nie tylko mnie, bo mama do mnie dzwoniła i mówiła, że dziś ją cały dzień na wc ciągnie :D to spisek! wszyscy jedli to samo :P może zbieg okoliczności? Póki co jakby wszystko ucichło, brzuch już nie boli, mam lekkie mdłości i... jadłabym wszystko. ciągle chodzę do lodówki patrzeć "co by tu?" :)

GRATULACJE UDANYCH WIZYT! :) ja się swojej nie mogę doczekać w czwartek. Jestem ciekawa ile moja pociecha waży i jak tam łożysko.

Jaskra- zazdroszczę! wiesz kiedy, możesz się psychicznie nastawić :D

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wrote:
    To dobry wybór myślę! Słyszałam bardzo dobre opinie! :)
    mam nadzieję że sie nie rozczaruje :-) na razie pozytywne zaskoczenie bo ten wozek zajmuje mniej miejsca w bagażniku niż nasz baby design w wersji pojedynczej no i mimo że jesteśmy trzecimi wlascicielami jest w rewelacyjnym stanie. Na ramie ma mniej rys niż nasz a był kupiony jako nowy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 22:38

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że będzie super! :)ja też mam nadzieje,ze nasz da rade ;)

Ameiva lubi tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, koniec mojej świątecznej laby bo córcia już do szkoły... Ja na 8 fryzjer a później gary- szykowanie kochanego na wyjazd :/ nie chce mi się nawet myśleć o tym... nie mam już mocy :/

Mój mały znowu czkawke ma... częste to u niego... No i gimnastyka poranna w brzuchu... :*

Miłego dnia :)

panda80 lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja,nowy dzień i do przodu. Noce to chyba wcale się nie nadają do spania ;)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja,ledwo wstałam,zasnęłam przed 3 i niestety trzeba wstawać bo młodzież do szkoły-laba się skończyła niestety,za oknem pochmurno,znowu będzie padać

ania0141
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny : )

Dziś dwie godziny czuwalam w nocy, nie mogłam spać a teraz oczy się zamykają.

Mamusie które mają juz maleństwa przy sobie, piszcie jak sobie radzicie? Bardzo mnie to ciekawi : )

Czy ktoś dzisiaj ma wizytę? Wiem ze wiele z Was wizytuje jutro.

Przerwa u nas w porodach, no dziewczyny brać się do roboty : p

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka u nas pewnie cisza z porodami przed burzą ,jak porody ruszą to kolejna dziesiątka przybędzie:)
    mało aktywne te nasze mamusie,też chętnie bym poczytała o maluszkach ...
    Jamniczakuchnia czekamy na twój obiecany opis...-jak nocka w domu wam minęła?
    myślałam,że po porodach forum będzie tętniło w najlepsze życiem a tu taka cisza,mamusie prakycznie się nie udzielają,nie chwalą się pociechami(z wyjątkiem 2-3 osób)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka tu cisza z rana :p czyżbyście rodziły? :D

Ja spałam jak małe dziecko :p za to rano oczywiście musiałam zostać obudzona przez mamę :p ale teraz piję kawkę i jem serniczek :D mmmmm

panda80 lubi tę wiadomość

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili smacznego!nie ma nic lepszego do kawki jak kawałek dobrego sernika:)

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tak tak :p
    Dziękuję :)

• mania Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Ja dziś spałam prawie do 9-szok i tylko 2razy siku było...nawet ekspres do kawy rano mnie nie obudził...

Miłego dnia ;-)

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, powiedziałam mężowi ze lekarz zaleca seks aby wygonić Małą a on jakby nie słyszał.. No i oczywiście są dwie opcje albo ma opory albo go nie pociągam pod postacią słonicy..eh trochę mi z tym przykro

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to miałam tragiczną noc.. Więc wstałam i pojechałam do laboratorium, bo to nieszczęsne badanie musiałam zrobić, chociaż po cichu liczyłam, że Mały się urodzi do tego czasu i nie będę musiała.

Paprotka Twój mąż zapewne ma opory i może nie czuć się komfortowo z dzieckiem. Mój mimo, że chciałby żeby Mały już się urodzić to też ma opory przed tym, ale otwarcie mówi, że chodzi o dziecko.

• panda80 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Laseczki
    Spałam dzisiaj świetnie, oprócz wizyt w toalecie i zgagi oczywiście (gaviscon dziś dał radę). Nie mogłam dłużej wyleżeć bo słonko mi świeci prosto w okno i głodna byłam jak wilk. Wczoraj mąż mi ogarnął zizel, bo coś czuję, że mój czas nadchodzi...Mam przeczucie chociaż wczoraj tylko delikatne skurcze miałam, a no i moje piersi chyba zaczęły cos produkować bo się jakieś kropelki pokazały :)

zem39vvjscbr7v2w.png
‹‹ 1139 1140 1141 1142 1143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ