X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa kupiliśmy uzywamy baby jogger city mini double w zestawie dla dzieci rok po roku z jedną gondolka. Jutro może cykne fotkę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 21:53

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobry wybór myślę! Słyszałam bardzo dobre opinie! :)

Ameiva lubi tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja, dziewczyny mają 100% racji. Pamiętam Twoje starania o utrzymanie ciąży od początku. Mało która tyle przeszła. Kiano na pewno będzie dumny z takiej Mamy!

Ja dziś byłam na KTG- wyszło w porządku, skurcze niby się zapisały 4, ale nic nie poczułam szczerze mówiąc i były to naprawdę delikatne górki. Następny zapis w poniedziałek a potem już CC w czwartek (07.04). Mam nadzieję, że nic nie zacznie się wcześniej w sumie, ale tak naprawdę nie ma u mnie jak na razie żadnych zwiastunów zbliżającego się porodu. Chyba że te kłucia w szyjce i niestety uczucie ucisku na odbyt- okropne! Strasznie mi się dłużą dni, więc postanowiłam jeszcze pochodzić na zajęcia- ostatnie 3 dni przed porodem. Już nie mogę się doczekać :) Myślę, że im bliżej terminu będę tym bardziej uczucie ekscytacji przeradzać się będzie w przerażenie.. Bo nawet teraz momentami czuję się zmrożona strachem..

ania0141, agulas, Szotka, Lanusia93, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

beta HcG 14 dpo 47
    beta HcG 16 dpo 74,7
    beta HcG 19 dpo 116 😢
    beta HcG 21 dpo 219 (promyczek nadziei)

202606212751.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Dziewczyny udanych wizyt!

Dobson ja też mam te okropne kłucia w szyjce miałam dziś mojego dr o to zapytać ale skleroza mi nie pozwoliła...W czwartek będę u niego to może zapytam. Jest to ból okrutny ale jest zazwyczaj wieczorem jak Mała się bardzo mocno wypina.
    A mój mąż się mnie pyta co mi jest jak się krzywie przy tym bólu to zapytałam go czy chce żeby mu widelec w d... wsadzić to poczuje co mi jest :-) jego mina bezcenna :-D

Wiolcia1405, Rotenkopf, Dobson, Lanusia93 lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do grona chcących rodzić JUŻ TERAZ! ; )
    Jutro mam wizytę i zobaczymy, czy rozwarcie się choć trochę ruszyło i czy jakieś skurcze się zapiszą..
    Anastazja, zrobiłaś wszystko, co mogłaś, żeby Kiano był bezpieczny i jesteś bardzo dzielna! Gratuluję!

Jaskra, fajnie, że już znasz termin, ja się czuję jak tykająca bomba ; ) A czemu masz cc?

Larisa lubi tę wiadomość

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Gratuluję Dziewczyny udanych wizyt!

Dobson ja też mam te okropne kłucia w szyjce miałam dziś mojego dr o to zapytać ale skleroza mi nie pozwoliła...W czwartek będę u niego to może zapytam. Jest to ból okrutny ale jest zazwyczaj wieczorem jak Mała się bardzo mocno wypina.
    A mój mąż się mnie pyta co mi jest jak się krzywie przy tym bólu to zapytałam go czy chce żeby mu widelec w d... wsadzić to poczuje co mi jest :-) jego mina bezcenna :-D
    haha :D widelec mnie powalił :D

Też mnie kłuje w szyjce zazwyczaj wieczorami, chociaż dziś w południe też dość intensywnie to odczuwałam.
    Serio chyba czymś mnie otruli- i nie tylko mnie, bo mama do mnie dzwoniła i mówiła, że dziś ją cały dzień na wc ciągnie :D to spisek! wszyscy jedli to samo :P może zbieg okoliczności? Póki co jakby wszystko ucichło, brzuch już nie boli, mam lekkie mdłości i... jadłabym wszystko. ciągle chodzę do lodówki patrzeć "co by tu?" :)

GRATULACJE UDANYCH WIZYT! :) ja się swojej nie mogę doczekać w czwartek. Jestem ciekawa ile moja pociecha waży i jak tam łożysko.

Jaskra- zazdroszczę! wiesz kiedy, możesz się psychicznie nastawić :D

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wrote:
    To dobry wybór myślę! Słyszałam bardzo dobre opinie! :)
    mam nadzieję że sie nie rozczaruje :-) na razie pozytywne zaskoczenie bo ten wozek zajmuje mniej miejsca w bagażniku niż nasz baby design w wersji pojedynczej no i mimo że jesteśmy trzecimi wlascicielami jest w rewelacyjnym stanie. Na ramie ma mniej rys niż nasz a był kupiony jako nowy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 22:38

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że będzie super! :)ja też mam nadzieje,ze nasz da rade ;)

Ameiva lubi tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, koniec mojej świątecznej laby bo córcia już do szkoły... Ja na 8 fryzjer a później gary- szykowanie kochanego na wyjazd :/ nie chce mi się nawet myśleć o tym... nie mam już mocy :/

Mój mały znowu czkawke ma... częste to u niego... No i gimnastyka poranna w brzuchu... :*

Miłego dnia :)

panda80 lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja,nowy dzień i do przodu. Noce to chyba wcale się nie nadają do spania ;)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja,ledwo wstałam,zasnęłam przed 3 i niestety trzeba wstawać bo młodzież do szkoły-laba się skończyła niestety,za oknem pochmurno,znowu będzie padać

ania0141
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny : )

Dziś dwie godziny czuwalam w nocy, nie mogłam spać a teraz oczy się zamykają.

Mamusie które mają juz maleństwa przy sobie, piszcie jak sobie radzicie? Bardzo mnie to ciekawi : )

Czy ktoś dzisiaj ma wizytę? Wiem ze wiele z Was wizytuje jutro.

Przerwa u nas w porodach, no dziewczyny brać się do roboty : p

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka u nas pewnie cisza z porodami przed burzą ,jak porody ruszą to kolejna dziesiątka przybędzie:)
    mało aktywne te nasze mamusie,też chętnie bym poczytała o maluszkach ...
    Jamniczakuchnia czekamy na twój obiecany opis...-jak nocka w domu wam minęła?
    myślałam,że po porodach forum będzie tętniło w najlepsze życiem a tu taka cisza,mamusie prakycznie się nie udzielają,nie chwalą się pociechami(z wyjątkiem 2-3 osób)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka tu cisza z rana :p czyżbyście rodziły? :D

Ja spałam jak małe dziecko :p za to rano oczywiście musiałam zostać obudzona przez mamę :p ale teraz piję kawkę i jem serniczek :D mmmmm

panda80 lubi tę wiadomość

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili smacznego!nie ma nic lepszego do kawki jak kawałek dobrego sernika:)

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tak tak :p
    Dziękuję :)

• mania Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Ja dziś spałam prawie do 9-szok i tylko 2razy siku było...nawet ekspres do kawy rano mnie nie obudził...

Miłego dnia ;-)

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, powiedziałam mężowi ze lekarz zaleca seks aby wygonić Małą a on jakby nie słyszał.. No i oczywiście są dwie opcje albo ma opory albo go nie pociągam pod postacią słonicy..eh trochę mi z tym przykro

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to miałam tragiczną noc.. Więc wstałam i pojechałam do laboratorium, bo to nieszczęsne badanie musiałam zrobić, chociaż po cichu liczyłam, że Mały się urodzi do tego czasu i nie będę musiała.

Paprotka Twój mąż zapewne ma opory i może nie czuć się komfortowo z dzieckiem. Mój mimo, że chciałby żeby Mały już się urodzić to też ma opory przed tym, ale otwarcie mówi, że chodzi o dziecko.

• panda80 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Laseczki
    Spałam dzisiaj świetnie, oprócz wizyt w toalecie i zgagi oczywiście (gaviscon dziś dał radę). Nie mogłam dłużej wyleżeć bo słonko mi świeci prosto w okno i głodna byłam jak wilk. Wczoraj mąż mi ogarnął zizel, bo coś czuję, że mój czas nadchodzi...Mam przeczucie chociaż wczoraj tylko delikatne skurcze miałam, a no i moje piersi chyba zaczęły cos produkować bo się jakieś kropelki pokazały :)

zem39vvjscbr7v2w.png
‹‹ 1139 1140 1141 1142 1143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ