X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella cóż... Czekamy zatem ;-) ;-)

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro 30 a u nas w rodzinie z każdego pokolenia ktoś się urodził tego dnia,mój pradziadek,dziadek i moja mama i każdy po cichu liczy że ja urodzę,jestem tak blisko...ale szału nie ma a ja mam mieszane uczucia z jednej strony fajnie by było a z drugiej jeszcze ten tydzień synuś mógłby posiedzieć u mamusi i urodzić się z ciąży donoszonej,bo on jest najważniejszy!moja mama też nie podtrzymała tradycji bo urodziła moją siostrę 7kwietnia a było blisko:)

Larisa lubi tę wiadomość

ania0141
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Straciatella cóż... Czekamy zatem ;-) ;-)
    nooo ja mam nadzieje, że się coś ruszy. Chociaż znając mnie to jutro przejdzie i z 3 dziewczyny urodzą przede mną ha ha :D

W ogóle jak sobie leżałam pod tym ktg to przyszedł lekarz, pogadał ze mną i mówił,że zobaczymy po badaniu ale chyba na patologie mnie położą. Już miałam stresa, ale nie dlatego że miałabym zostać tylko dlatego, że mi się przypomniało, że nóg dawno nie goliłam haha a oni każą od razu w koszule się ubierać, byłby wstyd - jak gorylica! :D :D Już dziś do małża mówiłam, że nogi będzie mi golić :D :D

Karatka81, Endzis, Lanusia93, Larisa, panda80, *KasiaS*, essentiel, Rotenkopf, Dobson lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynia Jamniczakuchnia ale super, że wychodzicie zazdroszczę pozytywnie Wam tego, że już macie Maluchy przy sobie bezpieczne, zdrowe i w ogóle, że jesteście po. Cieszę się razem z Wami tym szczęściem :) niedługo i ja tego doświadczę :)

Ja już po zdjęciu pessara...hmmm dobrze, że to trwało chwilkę bo chyba bym zeszła...także przyznaję się teraz, że boję się bólu porodowego...jakoś to kółko mi sie przyssało i nie chciało wyjść dr musiał jakieś narzędzie wziąć...masakra...ale przeżyłam :)
    Ale Zosi się nie śpieszy szyjka sztywna jak to po zdjęciu pessara-tak powiedział dr ale nigdy nic nie wiadomo...za to Mała ma bardzo nisko główkę chociaż tyle dobrze.
    Na KTG jeden skurcz :/ a poza tym Zosi tam dobrze i ktg piękne i moment się zapisało.

W piątek kolejne KTG i USG bo dziś nie było kiedy :/

ania0141, Endzis, jamniczakuchnia, Lanusia93, panda80, Rotenkopf, Dobson lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania jak sobie przypomnę badanie szyjki na porodówce to aż mi niedobrze... Za grosz wyczucia nid mają.

• mania Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Mania jak sobie przypomnę badanie szyjki na porodówce to aż mi niedobrze... Za grosz wyczucia nid mają.
    no mi zdejmował to mój dr który jest bardzo delikatny a bolało jak cholera...to nawet sobie nie jestem w stanie wyobrazić bólu o którym piszesz :/

w57vyx8do68si190.png
  • kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po ktg dzisiaj skurcze 60/70% i nizej nie zchodzilo, a maly przysnal w trakcie :P
    Gbs ujemny, jeszcze tylko kino za pol godziny i moge rodzic ;)

ania0141, Lanusia93, jamniczakuchnia, mania, panda80, *KasiaS*, Endzis, Rotenkopf, Straciatellaa, Dobson, paprotka30 lubią tę wiadomość

• largos Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, u mnie zostalo już tylko 7 dni do porodu, mam tylko kłucie w kroczu i chwilami bóle jak na okres. Ale brzuch mi już opadł, dzidzia się kręci. Dziś nawet umyłam podłogi na kolanach, może macie jakieś sprawdzone sposoby na przyspieszenie porodu ? JUż się nie mogę doczekac ;-)

relgupjy7eqx5bjf.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :). Witam się poświątecznie :). Widzę, że te kilka dni było owocnych i mamy kilka nowych mamuś :D. Gratuluję dziewczyny <3

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie powizytowo :-) szyjka podobno szczelnie zamknięta ale mimo to gin przedłużył mi zwolnienie tylko do 4 a nie do 7 kwietnia kiedy mam temin bo jak twierdzi jego zdaniem nie dotrwam do terminu. Jutro mam jechać na ktg do szpitala i gin mówi że z moim nadciśnieniem mogą mnie już nie wypuścic :-/ więc chyba zabiore od razu manatki. Idę was teraz nadrabiać :-)

ania0141, dichlieb, Lanusia93, Larisa, Dobson, kamaaa, mania lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    largos wrote:
    Czesc dziewczyny, u mnie zostalo już tylko 7 dni do porodu, mam tylko kłucie w kroczu i chwilami bóle jak na okres. Ale brzuch mi już opadł, dzidzia się kręci. Dziś nawet umyłam podłogi na kolanach, może macie jakieś sprawdzone sposoby na przyspieszenie porodu ? JUż się nie mogę doczekac ;-)

Seks, spacery i pieczenie mazurkow - sprawdzone :P

panda80, ania0141, dichlieb, Endzis, Lanusia93, Rotenkopf, Dobson, kamaaa, mania, Funky09 lubią tę wiadomość

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Witam się z rana :)
    W miarę dobrze mi się spało :)
    Zaraz jakieś sniadanko i zacznę pracę mgr w końcu pisać i ogarniać :)

Ja mam pyt do dziewczyn które miały cc teraz albo już kiedyś :D
    Jak to jest z czopem?? odpadł wam przed cc? a jak nie to co on wypadnie normalnie po zabiegu? :D
    Ja nigdy czopa na oczy nie widziałam. Odeszły mi wody ale nic więcej nie zauważyłam. Mysle że w trakcie zabiegu wszystko wyczyscili chyba że po porodzie wyleciał razem że skrzepami a ją nie zwrocilam uwagi

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Miałam wczoraj gości cały dzień i mama z siostrzenicami nocowały u mnie, więc nie miałam czasu się odezwać. Nocka spokojna o dziwo, nawet mnie nic nie bolało i zgagi nie miałam... Mała dzisiaj leniwa i dopiero po słodkim się uaktywniła tak, że trochę się stresowałam. Zaczynam dziś 40 tydzień wg Belly !!!!!!

ania0141, Lanusia93, Larisa, Rotenkopf, Dobson, mania, agulas lubią tę wiadomość

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    largos wrote:

To moja druga ciąża i napiszę tyle- jak coś pomoże ten poród przyspieszyć to będzie wspaniały zbieg okoliczności ;)
    Na mnie nawet oksytocyna nie zadziałała, dopiero jak mi pęcherz przebili, ale teraz też dużo spaceruję, sprzątam, chodzę po schodach itd, bo to najzwyczajniej poród ułatwia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 14:49

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki gbs i są negatywne hurra!!! Ale posiew moczu wyszedł źle bo mam bakterie w pęcherzu... Chyba znowu będę musiała wziąć antybiotyk :(

agulas lubi tę wiadomość

zem39vvjscbr7v2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    40 tydzień - start! ;)

Dziś ładna pogoda to na zakupy poszliśmy z mężem pieszo ;) godzina spacerkowania i nawet nie czuje się najgorzej ;)

panda80, mania, agulas, Lanusia93, Justyna Es, ania0141, Endzis, Larisa, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny panikuje, bo dziś dowiem się jaki jest wynik GBS :/ wizyta o 18.30.
    Strasznie się boję :( wiem, że nie powinnam ale taka już moja głupia głowa :(

panda ja też mam bakterie w moczu. juz dwoch lekarzy mi powiedzialo, ze ciezko uniknac bakterii. Sikamy do pojemnika, bakteire juz sie mnoza, zanim dowieziemy probke do laboratium i zanim zaczna badania to jest ich juz mnostwo.. wazne ze bialka nie ma..

ania0141 lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas kciuki za wizytę,będzie dobrze!nawet dodatni gbs to nie jest tragedia,ale lepiej oczywiście żeby był ujemny-także zaciskam rączki
    sorki niechcący polubiłam,zamiast cytuj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 17:05

agulas lubi tę wiadomość

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie za to pogoda paskudna od południa praktycznie cały czas pada,właśnie wstałam z 2godzinnej drzemki,mam nadzieję że na nocnym śnie to się nie odbije

ania0141
  • mania Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas niby dodatni gbs to nic takiego ale wiem co czujesz ja też się tym stresowałam. Trzymam kciuki aby był ujemny choć jak nie będzie to też nic strasznego, pamiętaj :-) daj znać po wizycie.

Ja znów drzemkę musiałam zrobić a takie piękne słonko za oknem. Choć wcześniej trochę padało.

dziś może namowie męża na love ale nie wiem czy będziemy umieli się za to zabrać po takiej abstynencji :-D ale jakoś tą córeczkę trzeba zacząć wyganiać :-)

agulas lubi tę wiadomość

w57vyx8do68si190.png
‹‹ 1137 1138 1139 1140 1141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ