X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj padlam po wizycie u poloznej, a po drodze zrobilam tylko drobne zakupy jak juz wygramolilam sie z domu. Oczywiscie pozniej noc nie przespana do 4, dopiero nad ranem usnelam i obudzilam sie o 10, no ale teraz czuje ze w miare moge funkcjonowac, nie jak zombie ;)

Polozna zmierzyla cisnienie, posluchala serduszka, wszystko ok :) i nie wiem jak one to potrafia ale pouciskala mi brzuch i wiedziala jak maly jest ulozony bo tam gdzie ma nozki faktycznie czuje kopniaki ;) nadal lezy glowka w dol (mam nadzieje, ze tak juz zostanie) plecki ma po lewej a stopki pod moim prawym zebrem ;) wiec jak spie na lewym boku to sie smieje, ze on lezy sobie wygodnie na pleckach ;)

Justyna Es, panda80, ania0141, Lanusia93 lubią tę wiadomość

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ścielam 15 cm włosów :):) ale jestem zadowolona... mniej do mycia, rozczesywania i farbowania :) popołudniu mama nalozy farbę... granatowa czerń i będzie git :)

Na gazowce robi się sos z żeberek dla Kochanego a on robi dla mnie i córki pomidorowa bo takiej jak on nikt nie potrafi zrobić...

Brzuszek jak kamień ale mały co jakiś czas się wierci i maskuje od środka...

Kwietniu przybywaj !!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 11:58

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja dziś miałam wizyte szyjka dalej 2cm zamkniete wszystko, skurczy brak.
    Musze zrobic mocz i morfologie i mam pytanie jak oddajecie mocz do badania jak musi byc poranny pierwszy a jak sie lata do lazienki w nocy to wcale nie bedzie taki pierwszy, wynik bedzie ok?

ania0141 lubi tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdzie dostanę herbatę z liści malin? W aptece da radę?

Aleksandra, ja tylko taki mocz oddaje :) tzn poranny, przy czym w nocy wstaje 3 Razy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 12:09

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki mocz oddany rano może mieć tylko inną wagę jeśli się w nocy spaceruje do łazienki natomiast z tego co wiem to wszystkie inne parametry się nie zmieniają i jego analiza jest jak najbardziej ok

:-)

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Hej dziewczyny : )

Dziś dwie godziny czuwalam w nocy, nie mogłam spać a teraz oczy się zamykają.

Mamusie które mają juz maleństwa przy sobie, piszcie jak sobie radzicie? Bardzo mnie to ciekawi : )

Czy ktoś dzisiaj ma wizytę? Wiem ze wiele z Was wizytuje jutro.

Przerwa u nas w porodach, no dziewczyny brać się do roboty : p
    Ja dziś miałam wizytę :D. Mała waży ok 2800 g, szyjki prawie już nie ma i rozwarcie na 2 palce ;). Niech wyłazi już ten mój szkrab :D
    paprotka30 wrote:
    Wiecie, powiedziałam mężowi ze lekarz zaleca seks aby wygonić Małą a on jakby nie słyszał.. No i oczywiście są dwie opcje albo ma opory albo go nie pociągam pod postacią słonicy..eh trochę mi z tym przykro
    Pewnie się boi. Mój też nie chce się namówić, zwłaszcza jak teraz usłyszał o tym rozwarciu ;)

Anastazjaaa, najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło i Ty i Kiano macie się dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 12:20

panda80, ania0141, agulas, paprotka30, Straciatellaa, Endzis, Lanusia93 lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Olina Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Dziewczyny gdzie dostanę herbatę z liści malin? W aptece da radę?

Aleksandra, ja tylko taki mocz oddaje :) tzn poranny, przy czym w nocy wstaje 3 Razy :)

liście malin tylko w zielarskich. ;-)

agulas lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie tak jak powiedziałam,zadzwoniłam do położnej i już u mnie była,kobieta błyskawica...powiedziała,że w każdej chwili mogę urodzić patrząc na mój brzuch i że dziecko zapowiada się z tych większych...zaprasza mnie w sobotę na porodówkę bo ma dyżur...a na wielkie objawy przedporodowe mogę nie liczyć bo to kolejny poród,przy pierwszym to organizm daje znaki a przy kolejnym organy są już wyćwiczone i te pojedyńcze skurcze są dowodem tego że organizm już jest gotowy...jak zaczną się regularne to na porodówkę i nie czekać na te co 3 minuty bo nie dojadę,jak wody czyste odejdą to mam godzinę nie więcej
    lewatywy u nas nie robią i krocze nacinają tylko przy pierwszym porodzie jeśli jest taka potrzeba przy kolejnych już nie

Lanusia93, agulas lubią tę wiadomość

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i co najważniejsze od razu po porodzie kładą maluszka na brzuch i tak leżymy 2godziny,dopiero potem ktoś ubiera szkraba i spowrotem do mnie jesteśmy razem 24godz.na dobę...jeżeli chcę to dokarmią małego a jeśli nie to mamy sobie radzić i powoli pokarm się pojawi...a o te dokarmienie muszę złożyć na piśmie.przeraża mnie tylko to że maluch nie jest wogóle kąpany!ależ mam stresa,a dzidzia jakby co już jest zupełnie bezpieczny:)

Lanusia93, Larisa, czarna_owca lubią tę wiadomość

ania0141
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania to super ze wszystko wiesz no i przy okazji ja wiem dlaczego u mnie nc się nie dzieje w kwestii straszakow... :)

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka, u mnie CC ze wskazań okulistycznych, chociaż szczerze mówiąc bardziej wyproszone u okulistki niż faktycznie zgodne z zaleceniami ginekologów. Tak jak pisałam kiedyś, poszłam na wizytę kontrolną, bo w ciąży zaczęły mi się pojawiać w dużej ilości męty w polu widzenia. Na pierwszej wizycie w badaniu było wszystko ok, ale pani doktor kazała przyjść jeszcze pod koniec ciąży i na tej ostatniej wizycie powiedziała, że nie do końca jej się moja siatkówka podoba, ale raczej jakieś powikłania z nią związane są odległe w czasie i podczas porodu siłami natury nic się nie powinno dziać.. Ale że ja od początku wolałam CC a jakieś zmiany na obwodzie siatkówki są, to udało mi się odpowiednio zagadać i zaświadczenie mam :) Wiem, że wiele z Was zapewne nie rozumie jak można chcieć rodzić CC zamiast naturalnie, ale mnie na tyle przerażała ta kompletna niewiadoma związana z naturalnym porodem, że wolałam CC. Mam nadzieję, że nikt mnie za to nie posądzi o bycie gorszą matką już na starcie ;)

Aleksandrakili, Kajka, Dobson, _Saszka_ lubią tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra spoko to przecież indywidualna sprawa każdej z nas, po prostu wolisz mieć zaplanowane :-).
    Oficjalnie ogłaszam moja Zuze największym ssakiem na ziemi! Tak ze dwa dni temu jadła po wybudzeniu i spała na zmianę. Teraz potrafi leżeć dwie godziny i domagać się noszenia, bujania albo pakuje ręce do buzi że chce jeść. Na cycu zasypia, odkladam ja i znowu się zaczyna :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 13:59

Larisa, Dobson, _Saszka_ lubią tę wiadomość

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra każdy ma swoje zdanie na temat CC i SN, nie można negować czyjeś postawy tylko dlatego, że nie jest zgodna z naszymi przekonaniami :)
    Mnie osobiście przeraża CC :P Ogólnie boję się operacji, zabiegów - lekarza ze skalpelem :P i cc i sn ma swoje plusy i minusy. Wiadomo- zdrowie dziecka najważniejsze i jakby powiedzieli, że muszę mieć cc to nie upierałabym się na silę żeby rodzic sn, ale nie powiem jak sobie pomyślę to ciary mam wszędzie ;)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Poród zaczynający się od odejścia wód podobno jest trudniejszy i bardziej bolesny, bo oksy praktycznie nieunikniona. Najlepszy niby jest zaczynający się od skurczy właśnie, ale byłam w sali z dziewczyną, której zaczęły się konkretne skurcze w sobotę, a urodziła w poniedziałek... Więc chyba wolę opcję z odejściem wód :D

U mnie tak samo, wody odeszły pojawiły się jakieś marne skurcze, które przeszły po prysznicu i skończyłam z oksy... No, a po oksy skurcz po skurczu, że jak mi na chwilę kroplówkę odłączono to umiałam między skurczami odpocząć ;) a z kroplówką myślałam, że umrę ;)

Ja dzisiaj mam ciężki dzień. Młody śpi jak mysz pod miotłą, od rana dopiero teraz zasnął. Męczy go sławna niemowlęca sapka, aspirator i woda morska są ciągle w użyciu, a dają tylko chwilową ulgę ;/ dodatkowo w mieszkaniu mamy suche powietrze... wietrzę ile mogę, ale po cichu liczę, że nosek w końcu się oczyści.

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamaaa wrote:
    Jaskra spoko to przecież indywidualna sprawa każdej z nas, po prostu wolisz mieć zaplanowane :-).
    Oficjalnie ogłaszam moja Zuze największym ssakiem na ziemi! Tak ze dwa dni temu jadła po wybudzeniu i spała na zmianę. Teraz potrafi leżeć dwie godziny i domagać się noszenia, bujania albo pakuje ręce do buzi że chce jeść. Na cycu zasypia, odkladam ja i znowu się zaczyna :-(

Kamaa nasze dzieci są bardzo podobne! U mnie to samo. Dzisiaj jakieś nasilenie. Teraz mam chwilę odpoczynku. A tak to najlepiej na cycku, a jak nie śpi to leżeć na rękach i co chwilę zmieniać pozycję. Teraz planuję po pobudce ubrać Młodego i iść z psem na spacer, bez wózka i bambetli, choć na 15minut, szybciutko się przewietrzyć, może to coś pomoże.

• Kajka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamaa, Funky, ale fajnie czytać o Waszych maluszkach :) Czytałam, że na początku dziecko może i co godzinę jeść i to jest OK. A potrzeba przytulania, noszenia i bliskości to inna sprawa - w końcu do tego jest dziecko przyzwyczajone po 9 miesiącach w brzuchu :) Pierwsze 3 miesiące życia to taki IV trymestr ciąży :)

Ja miałam dziś wizytę z usg i ktg. Młoda ma już 3250 g. Szyjka zgładzona, rozwarcie 1,5 cm. No ale na ktg niestety cisza ze skurczami. Lekarz przewiduje, że powinnam urodzić do terminu z OM (6.04.), a jak nie, to 13.04. mam się zgłosić do szpitala na wywołanie..
    No cóż, piję liście malin, biorę wiesiołka i wdrażam regułę 5S: seks, schody, spacery, sprzątanie, sutki :D

ania0141, paprotka30, czarna_owca, Larisa, Funky09, *KasiaS*, wiecznie, Endzis, Dobson, Rotenkopf, Lanusia93, _Saszka_ lubią tę wiadomość

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky09 wrote:
    Kamaa nasze dzieci są bardzo podobne! U mnie to samo. Dzisiaj jakieś nasilenie. Teraz mam chwilę odpoczynku. A tak to najlepiej na cycku, a jak nie śpi to leżeć na rękach i co chwilę zmieniać pozycję. Teraz planuję po pobudce ubrać Młodego i iść z psem na spacer, bez wózka i bambetli, choć na 15minut, szybciutko się przewietrzyć, może to coś pomoże.
    Spacer na pewno pomoże, zawsze to jakaś zmiana dla Małego szkraba :-). Ja chwycilam się ostatniej deski ratunku. Owinelam szczelnie w pieluche flanelowa i śpi! Nawet obiad dałam radę zjeść :-D. Jak miło patrzeć na tego aniołka jak grzecznie śpi. Ale powiem Wam że aż wstyd się przyznać. Momentami brakuje cierpliwości :-(.

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Wiecie, powiedziałam mężowi ze lekarz zaleca seks aby wygonić Małą a on jakby nie słyszał.. No i oczywiście są dwie opcje albo ma opory albo go nie pociągam pod postacią słonicy..eh trochę mi z tym przykro

Tak samo pomyślałam i nawet mojego zapytałam o co mu chodzi :/ A on powiedział, żebym głupot nie opowiadała, bo pod koniec ciąży z Lilą kochaliśmy się codziennie- co 2 dni. I że bardzo mu się podobam, bo już nie jestem taka chuda, a od tyłu to nawet brzucha nie widać :D Więc nie w tym rzecz. On nie chce, żeby mnie bolało, nie chce być powodem akcji porodowej. I twierdzi, że skoro termin wyznaczony na 17.04 to najwidoczniej tyle powinna tam siedzieć :/ No i te opory, że główka tak nisko...

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduje sie ze szpitala.Przyjechlam na ktg bo wczoraj gin mi zalecil zrobic to badanie i juz nie chca mnie wypuscic bo cisnenie 150/90. Czekam teraz na wolne lozo bo szpial peka w szwach, maz pojechal po torby bo zupelnie sie tego nie spodziewalam :(

Larisa lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Jaskra każdy ma swoje zdanie na temat CC i SN, nie można negować czyjeś postawy tylko dlatego, że nie jest zgodna z naszymi przekonaniami :)
    Mnie osobiście przeraża CC :P Ogólnie boję się operacji, zabiegów - lekarza ze skalpelem :P i cc i sn ma swoje plusy i minusy. Wiadomo- zdrowie dziecka najważniejsze i jakby powiedzieli, że muszę mieć cc to nie upierałabym się na silę żeby rodzic sn, ale nie powiem jak sobie pomyślę to ciary mam wszędzie ;)

Uważam dokładnie tak jak Ty, z tym że moje stanowisko wobec CC jest troszkę inne, bo... Ja się boję panicznie myśli o cięciu. Okropnie się boję, że nie uda się urodzić naturalnie, przeraża mnie ta narkoza, pionizacja i wszystko!
    Aaaaa :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 14:43

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
‹‹ 1141 1142 1143 1144 1145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ