Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj padlam po wizycie u poloznej, a po drodze zrobilam tylko drobne zakupy jak juz wygramolilam sie z domu. Oczywiscie pozniej noc nie przespana do 4, dopiero nad ranem usnelam i obudzilam sie o 10, no ale teraz czuje ze w miare moge funkcjonowac, nie jak zombie ;)

Polozna zmierzyla cisnienie, posluchala serduszka, wszystko ok :) i nie wiem jak one to potrafia ale pouciskala mi brzuch i wiedziala jak maly jest ulozony bo tam gdzie ma nozki faktycznie czuje kopniaki ;) nadal lezy glowka w dol (mam nadzieje, ze tak juz zostanie) plecki ma po lewej a stopki pod moim prawym zebrem ;) wiec jak spie na lewym boku to sie smieje, ze on lezy sobie wygodnie na pleckach ;)

Justyna Es, panda80, ania0141, Lanusia93 lubią tę wiadomość

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ścielam 15 cm włosów :):) ale jestem zadowolona... mniej do mycia, rozczesywania i farbowania :) popołudniu mama nalozy farbę... granatowa czerń i będzie git :)

Na gazowce robi się sos z żeberek dla Kochanego a on robi dla mnie i córki pomidorowa bo takiej jak on nikt nie potrafi zrobić...

Brzuszek jak kamień ale mały co jakiś czas się wierci i maskuje od środka...

Kwietniu przybywaj !!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 11:58

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja dziś miałam wizyte szyjka dalej 2cm zamkniete wszystko, skurczy brak.
    Musze zrobic mocz i morfologie i mam pytanie jak oddajecie mocz do badania jak musi byc poranny pierwszy a jak sie lata do lazienki w nocy to wcale nie bedzie taki pierwszy, wynik bedzie ok?

ania0141 lubi tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdzie dostanę herbatę z liści malin? W aptece da radę?

Aleksandra, ja tylko taki mocz oddaje :) tzn poranny, przy czym w nocy wstaje 3 Razy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 12:09

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki mocz oddany rano może mieć tylko inną wagę jeśli się w nocy spaceruje do łazienki natomiast z tego co wiem to wszystkie inne parametry się nie zmieniają i jego analiza jest jak najbardziej ok

:-)

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Hej dziewczyny : )

Dziś dwie godziny czuwalam w nocy, nie mogłam spać a teraz oczy się zamykają.

Mamusie które mają juz maleństwa przy sobie, piszcie jak sobie radzicie? Bardzo mnie to ciekawi : )

Czy ktoś dzisiaj ma wizytę? Wiem ze wiele z Was wizytuje jutro.

Przerwa u nas w porodach, no dziewczyny brać się do roboty : p
    Ja dziś miałam wizytę :D. Mała waży ok 2800 g, szyjki prawie już nie ma i rozwarcie na 2 palce ;). Niech wyłazi już ten mój szkrab :D
    paprotka30 wrote:
    Wiecie, powiedziałam mężowi ze lekarz zaleca seks aby wygonić Małą a on jakby nie słyszał.. No i oczywiście są dwie opcje albo ma opory albo go nie pociągam pod postacią słonicy..eh trochę mi z tym przykro
    Pewnie się boi. Mój też nie chce się namówić, zwłaszcza jak teraz usłyszał o tym rozwarciu ;)

Anastazjaaa, najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło i Ty i Kiano macie się dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 12:20

panda80, ania0141, agulas, paprotka30, Straciatellaa, Endzis, Lanusia93 lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Olina Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Dziewczyny gdzie dostanę herbatę z liści malin? W aptece da radę?

Aleksandra, ja tylko taki mocz oddaje :) tzn poranny, przy czym w nocy wstaje 3 Razy :)

liście malin tylko w zielarskich. ;-)

agulas lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie tak jak powiedziałam,zadzwoniłam do położnej i już u mnie była,kobieta błyskawica...powiedziała,że w każdej chwili mogę urodzić patrząc na mój brzuch i że dziecko zapowiada się z tych większych...zaprasza mnie w sobotę na porodówkę bo ma dyżur...a na wielkie objawy przedporodowe mogę nie liczyć bo to kolejny poród,przy pierwszym to organizm daje znaki a przy kolejnym organy są już wyćwiczone i te pojedyńcze skurcze są dowodem tego że organizm już jest gotowy...jak zaczną się regularne to na porodówkę i nie czekać na te co 3 minuty bo nie dojadę,jak wody czyste odejdą to mam godzinę nie więcej
    lewatywy u nas nie robią i krocze nacinają tylko przy pierwszym porodzie jeśli jest taka potrzeba przy kolejnych już nie

Lanusia93, agulas lubią tę wiadomość

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i co najważniejsze od razu po porodzie kładą maluszka na brzuch i tak leżymy 2godziny,dopiero potem ktoś ubiera szkraba i spowrotem do mnie jesteśmy razem 24godz.na dobę...jeżeli chcę to dokarmią małego a jeśli nie to mamy sobie radzić i powoli pokarm się pojawi...a o te dokarmienie muszę złożyć na piśmie.przeraża mnie tylko to że maluch nie jest wogóle kąpany!ależ mam stresa,a dzidzia jakby co już jest zupełnie bezpieczny:)

Lanusia93, Larisa, czarna_owca lubią tę wiadomość

ania0141
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania to super ze wszystko wiesz no i przy okazji ja wiem dlaczego u mnie nc się nie dzieje w kwestii straszakow... :)

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka, u mnie CC ze wskazań okulistycznych, chociaż szczerze mówiąc bardziej wyproszone u okulistki niż faktycznie zgodne z zaleceniami ginekologów. Tak jak pisałam kiedyś, poszłam na wizytę kontrolną, bo w ciąży zaczęły mi się pojawiać w dużej ilości męty w polu widzenia. Na pierwszej wizycie w badaniu było wszystko ok, ale pani doktor kazała przyjść jeszcze pod koniec ciąży i na tej ostatniej wizycie powiedziała, że nie do końca jej się moja siatkówka podoba, ale raczej jakieś powikłania z nią związane są odległe w czasie i podczas porodu siłami natury nic się nie powinno dziać.. Ale że ja od początku wolałam CC a jakieś zmiany na obwodzie siatkówki są, to udało mi się odpowiednio zagadać i zaświadczenie mam :) Wiem, że wiele z Was zapewne nie rozumie jak można chcieć rodzić CC zamiast naturalnie, ale mnie na tyle przerażała ta kompletna niewiadoma związana z naturalnym porodem, że wolałam CC. Mam nadzieję, że nikt mnie za to nie posądzi o bycie gorszą matką już na starcie ;)

Aleksandrakili, Kajka, Dobson, _Saszka_ lubią tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra spoko to przecież indywidualna sprawa każdej z nas, po prostu wolisz mieć zaplanowane :-).
    Oficjalnie ogłaszam moja Zuze największym ssakiem na ziemi! Tak ze dwa dni temu jadła po wybudzeniu i spała na zmianę. Teraz potrafi leżeć dwie godziny i domagać się noszenia, bujania albo pakuje ręce do buzi że chce jeść. Na cycu zasypia, odkladam ja i znowu się zaczyna :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 13:59

Larisa, Dobson, _Saszka_ lubią tę wiadomość

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra każdy ma swoje zdanie na temat CC i SN, nie można negować czyjeś postawy tylko dlatego, że nie jest zgodna z naszymi przekonaniami :)
    Mnie osobiście przeraża CC :P Ogólnie boję się operacji, zabiegów - lekarza ze skalpelem :P i cc i sn ma swoje plusy i minusy. Wiadomo- zdrowie dziecka najważniejsze i jakby powiedzieli, że muszę mieć cc to nie upierałabym się na silę żeby rodzic sn, ale nie powiem jak sobie pomyślę to ciary mam wszędzie ;)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Poród zaczynający się od odejścia wód podobno jest trudniejszy i bardziej bolesny, bo oksy praktycznie nieunikniona. Najlepszy niby jest zaczynający się od skurczy właśnie, ale byłam w sali z dziewczyną, której zaczęły się konkretne skurcze w sobotę, a urodziła w poniedziałek... Więc chyba wolę opcję z odejściem wód :D

U mnie tak samo, wody odeszły pojawiły się jakieś marne skurcze, które przeszły po prysznicu i skończyłam z oksy... No, a po oksy skurcz po skurczu, że jak mi na chwilę kroplówkę odłączono to umiałam między skurczami odpocząć ;) a z kroplówką myślałam, że umrę ;)

Ja dzisiaj mam ciężki dzień. Młody śpi jak mysz pod miotłą, od rana dopiero teraz zasnął. Męczy go sławna niemowlęca sapka, aspirator i woda morska są ciągle w użyciu, a dają tylko chwilową ulgę ;/ dodatkowo w mieszkaniu mamy suche powietrze... wietrzę ile mogę, ale po cichu liczę, że nosek w końcu się oczyści.

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamaaa wrote:
    Jaskra spoko to przecież indywidualna sprawa każdej z nas, po prostu wolisz mieć zaplanowane :-).
    Oficjalnie ogłaszam moja Zuze największym ssakiem na ziemi! Tak ze dwa dni temu jadła po wybudzeniu i spała na zmianę. Teraz potrafi leżeć dwie godziny i domagać się noszenia, bujania albo pakuje ręce do buzi że chce jeść. Na cycu zasypia, odkladam ja i znowu się zaczyna :-(

Kamaa nasze dzieci są bardzo podobne! U mnie to samo. Dzisiaj jakieś nasilenie. Teraz mam chwilę odpoczynku. A tak to najlepiej na cycku, a jak nie śpi to leżeć na rękach i co chwilę zmieniać pozycję. Teraz planuję po pobudce ubrać Młodego i iść z psem na spacer, bez wózka i bambetli, choć na 15minut, szybciutko się przewietrzyć, może to coś pomoże.

• Kajka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamaa, Funky, ale fajnie czytać o Waszych maluszkach :) Czytałam, że na początku dziecko może i co godzinę jeść i to jest OK. A potrzeba przytulania, noszenia i bliskości to inna sprawa - w końcu do tego jest dziecko przyzwyczajone po 9 miesiącach w brzuchu :) Pierwsze 3 miesiące życia to taki IV trymestr ciąży :)

Ja miałam dziś wizytę z usg i ktg. Młoda ma już 3250 g. Szyjka zgładzona, rozwarcie 1,5 cm. No ale na ktg niestety cisza ze skurczami. Lekarz przewiduje, że powinnam urodzić do terminu z OM (6.04.), a jak nie, to 13.04. mam się zgłosić do szpitala na wywołanie..
    No cóż, piję liście malin, biorę wiesiołka i wdrażam regułę 5S: seks, schody, spacery, sprzątanie, sutki :D

ania0141, paprotka30, czarna_owca, Larisa, Funky09, *KasiaS*, wiecznie, Endzis, Dobson, Rotenkopf, Lanusia93, _Saszka_ lubią tę wiadomość

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky09 wrote:
    Kamaa nasze dzieci są bardzo podobne! U mnie to samo. Dzisiaj jakieś nasilenie. Teraz mam chwilę odpoczynku. A tak to najlepiej na cycku, a jak nie śpi to leżeć na rękach i co chwilę zmieniać pozycję. Teraz planuję po pobudce ubrać Młodego i iść z psem na spacer, bez wózka i bambetli, choć na 15minut, szybciutko się przewietrzyć, może to coś pomoże.
    Spacer na pewno pomoże, zawsze to jakaś zmiana dla Małego szkraba :-). Ja chwycilam się ostatniej deski ratunku. Owinelam szczelnie w pieluche flanelowa i śpi! Nawet obiad dałam radę zjeść :-D. Jak miło patrzeć na tego aniołka jak grzecznie śpi. Ale powiem Wam że aż wstyd się przyznać. Momentami brakuje cierpliwości :-(.

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Wiecie, powiedziałam mężowi ze lekarz zaleca seks aby wygonić Małą a on jakby nie słyszał.. No i oczywiście są dwie opcje albo ma opory albo go nie pociągam pod postacią słonicy..eh trochę mi z tym przykro

Tak samo pomyślałam i nawet mojego zapytałam o co mu chodzi :/ A on powiedział, żebym głupot nie opowiadała, bo pod koniec ciąży z Lilą kochaliśmy się codziennie- co 2 dni. I że bardzo mu się podobam, bo już nie jestem taka chuda, a od tyłu to nawet brzucha nie widać :D Więc nie w tym rzecz. On nie chce, żeby mnie bolało, nie chce być powodem akcji porodowej. I twierdzi, że skoro termin wyznaczony na 17.04 to najwidoczniej tyle powinna tam siedzieć :/ No i te opory, że główka tak nisko...

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduje sie ze szpitala.Przyjechlam na ktg bo wczoraj gin mi zalecil zrobic to badanie i juz nie chca mnie wypuscic bo cisnenie 150/90. Czekam teraz na wolne lozo bo szpial peka w szwach, maz pojechal po torby bo zupelnie sie tego nie spodziewalam :(

Larisa lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Jaskra każdy ma swoje zdanie na temat CC i SN, nie można negować czyjeś postawy tylko dlatego, że nie jest zgodna z naszymi przekonaniami :)
    Mnie osobiście przeraża CC :P Ogólnie boję się operacji, zabiegów - lekarza ze skalpelem :P i cc i sn ma swoje plusy i minusy. Wiadomo- zdrowie dziecka najważniejsze i jakby powiedzieli, że muszę mieć cc to nie upierałabym się na silę żeby rodzic sn, ale nie powiem jak sobie pomyślę to ciary mam wszędzie ;)

Uważam dokładnie tak jak Ty, z tym że moje stanowisko wobec CC jest troszkę inne, bo... Ja się boję panicznie myśli o cięciu. Okropnie się boję, że nie uda się urodzić naturalnie, przeraża mnie ta narkoza, pionizacja i wszystko!
    Aaaaa :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 14:43

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
‹‹ 1141 1142 1143 1144 1145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ