X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva a czemu jesteś na inflanckiej? Jak kiedyś rozmawialysmy to chciałaś rodzic na Madalińskiego. Trzymam za Ciebie mocno kciuki i pamiętaj, że chociaż warunki lokalowe tam są naprawdę spoko!życzę miłych położnych i powrotu do domu raz dwa.

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas ja też na inflanckiej :)masz położna czy na żywioł ?

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro kobietki o której macie wizyty? ;)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis mialam wizyte u poloznej, wszystko dobrze, Malej serduszko super, moje cosnienie ksiazkowe, mocz tez w porzadku.

Aaa i termin mi sie zmienil na 9 kwietnia..a mialam na 11 ale kto to wie kiedy Kurczaczek bedzie chcial sie wykluc :-)

Ameiva, trzymaj sie!! Dasz rade ze wszystkim.

Ania, ojjj pakuj torbe pakuj :-) bedzie dobrze :-*

Endzis, Ameiva, Lanusia93, jamniczakuchnia, Rotenkopf, wiecznie lubią tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak sie zapatrujecie na epidural? Ja nie chce ale boje sie tego bolu.. Sama nie wiem..

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizyta jutro na 17:40 :)

Endzis, panda80, Lanusia93, Aleksandrakili lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva trzymam kciuki za Was najważniejsze, że jesteście pod opieką.

Sunday ja bym chciała zzo ale u mnie w szpitalu raczej niewykonalne. Jeszcze raz jutro będę o to maltretowac mojego dr może coś zdziała.

Ania jak się czujesz??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 17:29

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 15 wizytuje.

I tez sprawdziłam wyniki i mam hemoglobine 13,5 najwyźsza w ciązy. W ogole super wyniki pod koniec mi wyszły

Lanusia93 lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wizyta bedzie wtedy, kiedy zjawie się w przychodni i nadejdzie moja pora :D

Rany, ja też jakoś dziwnie się poce a chwile temu wyszłam z kąpieli.

• agulas Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wrote:
    Agulas ja też na inflanckiej :)masz położna czy na żywioł ?

Zainwestowalismy w położna, bo to 1 poród :) nie wiem co mnie czeka i jakoś czuję się bezpieczniej :D

A Ty masz położna? Nie boisz się teraz oblężenia? :P

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva dobrze ze jesteś pod kontrolą :)

Co do porodów, zaczynają się rozpakowywać wakacyjne uniesienia :D

Ja dzisiaj czuje się jakoś dziwnie, skurcze standardowo są ale tym razem nie przeszły po prysznicu. Liczę że coś się rozkręci ale rozum mówi "nie rób sobie nadziei". Jeszcze do tego Hania ma marudny dzień... Ehh jeszcze godzinkę i pójdzie się kąpać, spać to wtedy odpocznę.

Ameiva, Lanusia93, agulas, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wrote:
    Ameiva a czemu jesteś na inflanckiej? Jak kiedyś rozmawialysmy to chciałaś rodzic na Madalińskiego. Trzymam za Ciebie mocno kciuki i pamiętaj, że chociaż warunki lokalowe tam są naprawdę spoko!życzę miłych położnych i powrotu do domu raz dwa.
    W koncu zdecydowałam sie na inflancka bo nie chce próbować porodu sn a mój gin mówił że w tym szpitalu przestrzegają tego prawa do odmowy sn po cc, nie dał mi gwarancji że na madalinskiego będzie tak samo. Mam nadciśnienie do tego mala waży 4 kg wg dzisiejszego usg i boje sie sn. Już podpisalam papiery na cc. Do tego warunki podobne a tu chociaż mam blisko do domu więc mąż mniej czasu spędzi na dojazdy co dla nas też jest ważne bo nie zawsze będziemy mogli Maćka zostawiac na dluzszy czas pod opieką rodziny bo wszyscy pracują. Na razie jestem bardzo miło zaskoczona opieka, wszyscy są mili, badania robią dokładnie i wnikliwe.

Karolina_Ina, agulas, Larisa, kamaaa, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do oblozenia na inflanckiej to fakt wszystkie łóżka zajęte ale nikt na korytarzu nie koczuje. Musiałam poczekać z godzinie na krzesełku aż wypisza pacjentke i przygotują dla mnie łóżko. Dziś podobno przyjęli bardzo dużo dziewczyn na patologie

agulas, Larisa lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva, super, że jesteś pod dobrą opieką i w fajnych warunkach przyjdzie ci powitać córeczkę :D Ale niezły z niej klopsik <3 Kurczę, ale ci zazdroszczę, że już niedługo przytulisz swoją dziecinkę :)

Ameiva lubi tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva, super że masz dobrą opiekę! Trzymamy za Was kciuki i czekamy na wieści kiedy powitasz swój skarb ;)

Anastazjaa, współczuję przeżyć... Jesteś bardzo dzielną kobietą, a Twój synek super sobie poradzi ;) Ja bym na Twoim miejscu pewnie tak spanikowała, że zanim wezwałabym karetkę to trochę czasu by minęło... Najważniejsze że jesteście już razem, dochodź do siebie i ucałuj maluszka! :*

Ja dziś miałam wizytę, w piątek USG :) Nic nowego, rozwarcie na 0,5 cm, szyjka skrócona, spotykamy się ponownie za tydzień pewnie, bo nic nie zwiastuje porodu. Do piątku wytrzymam, bo jeszcze podejrzę małą na USG i może uda się lekko podleczyć infekcję, bo mam straszne upławy i mój dr wolałby, żeby to przed porodem pożegnać :)

Ale jestem zła, bo na czas wizyty Lila była u moich dziadków, niby miała przez ten czas drzemkę, ale jak wróciłam to już od godziny nie spała. A teraz już dłuższy czas chodzi po domu i stęka, widzę że mocno boli ją brzuszek, co chwilę kuca i patrzy na mnie smutnym wzrokiem :( Domyślam się, że mój mądry dziadek dał jej czekoladę, bo zawsze jak jesteśmy to próbuje jej wcisnąć, ale ostro reaguję, a teraz sądząc po objawach- wykorzystał moment i chciał dogodzić prawnusi. A efekt osiągnął odwrotny, już sobie wyobrażam dzisiejszą noc :O :(

Ameiva lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson wrote:
    Ameiva, super, że jesteś pod dobrą opieką i w fajnych warunkach przyjdzie ci powitać córeczkę :D Ale niezły z niej klopsik <3 Kurczę, ale ci zazdroszczę, że już niedługo przytulisz swoją dziecinkę :)
    Sama sie nie mogę doczekać, najlepsze jest to że nadal nie wiemy jak będzie miała na imię :-)

agulas, Lanusia93, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Zainwestowalismy w położna, bo to 1 poród :) nie wiem co mnie czeka i jakoś czuję się bezpieczniej :D

A Ty masz położna? Nie boisz się teraz oblężenia? :P

Mam tą samą położna co za pierwszym razem. Mam trochę traume i jak wiem ze ona ma być to mi lepiej.a która Panią wybrałaś? :) może spotkamy się w szpitalu? :)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Andzia87 Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie!! Tym bardziej, że ja też planuje rodzić na inflanckiej. Trochę przeraża mnie perspektywa czekania na krzesełku na przyjęcie, bo dojeżdżamy do szpitala 30 km spod Warszawy... a podobno szpital w największą liczbą sal narodzin...

Larisa lubi tę wiadomość

km5scwa1hx65oe99.png
    relggu1r0laeq3qv.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    Sama sie nie mogę doczekać, najlepsze jest to że nadal nie wiemy jak będzie miała na imię :-)

Ameiva a jakie macie typy? : )

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia87 wrote:
    Ameiva trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie!! Tym bardziej, że ja też planuje rodzić na inflanckiej. Trochę przeraża mnie perspektywa czekania na krzesełku na przyjęcie, bo dojeżdżamy do szpitala 30 km spod Warszawy... a podobno szpital w największą liczbą sal narodzin...
    Rodzące są podobno bez kolejki przyjmowane więc luzik :-) z tego co mówiły znajome to oni nikogo nie odsyłają

Andzia87 lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
‹‹ 1143 1144 1145 1146 1147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ