X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6a7cc9eb9c79.jpg

To moja stopa po 2 h leżenia z uniesionymi nogami i po godzinnym moczeniu... dalej nie mogę palcami ruszać...

Ma któraś może tak? Jak sobie radzicicie?

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    A oprócz ciśnienia coś jeszcze Ci doskwiera? U mnie ciśnienie unormowalo się ale ze stopami coraz gorzej... palcami nie mogę ruszać... i nie ma sposobu żeby sobie pomóc :(
    Mam opuchlizne na twarzy,nogach i dłoniach. Białka w moczu nie mam. Od opuchlizny dretwieja mi rece a tak poza tym to ok

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Gówniane pytanie do dziewczyn po porodzie sn: jak zrobić kupę? :D W sensie boli mnie tam jeszcze na dole i boję się że przy eeee parciu coś mi się tam stanie... A zaczyna mi się chyba powoli chcieć :( help.
    Mi pomógł czopek glicerynowy. Bałam się właśnie zrobić a byłam jeszcze w szpitalu i pielęgniarka mi zaproponowała czopek i od razu pomogło :)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:

To moja stopa po 2 h leżenia z uniesionymi nogami i po godzinnym moczeniu... dalej nie mogę palcami ruszać...

O matulu... W pierwszej ciąży miałam podobnie ale to było upalne lato plus nadciśnienie, teraz aż tak źle nie jest. Pamietam jak mnie wtedy skóra bolała bo była tak napieta...Iwonka a lekarz to widział?

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka a zimne oklady probowalas?

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Iwonka!! Biedna Ty jesteś :( Wg. mnie powinnaś być w szpitalu pod kontrolą.. Jak z twoim ciśnieniem przy takim obrzęku? Bidulo :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva Ty tam się trzymaj w szpitalu :* Jeszcze troszkę i już utulisz swojego maluszka :*

Ameiva lubi tę wiadomość

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka ja tak miałam w pierwszej ciąży. Teraz całe szczecie tylko dłonie puchną, ale nie do takiego stopnia. Mi siostra masowała nogi - rozprowadzała tą wodę masując od palców do góry i na kilka h pomagało. Szczerze współczuję

Edit:
    oczywiście ja byłam pod kontrolą ginekologa plus poradnia patologi ciazy, ciagle badania moczu, ciśnienie itd.
    Jutro koniecznie pokaż lekarzowi te stopy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 21:50

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka koniecznie pokaż to lekarzowi...

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamniczkuchnia ja w szpitalu jak i w domu użyłam czopkow glicerynowych. Działają cuda!!!;)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Ameiva Ty tam się trzymaj w szpitalu :* Jeszcze troszkę i już utulisz swojego maluszka :*
    Strasznie bym chciała żeby to było już jutro :-)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się że już jutro wizyta bo zaczyna mnie to niepokoić... skoki ciśnienia miałam dwa dni a dziś maks miałam 130/87... także nie wiem o co chodzi... palcami nie mogę ruszać a skóra na maksa napięta... chce już jutro ...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka koniecznie porozmawiaj o tym z lekarzem :)
    Moja koleżanka rodziła w tamtym roku.. wprawdzie poród jej się zaczął sn ale miała właśnie takie obrzęki jak ty i w momencie podczas porodu zaczęła im odlatywać.. ciśnienie wysokie i tętno skakało i dziecku też i na cito miała cesarkę.. Mam nadzieję, że Twój lekarz zareaguje na to bo naprawdę takie obrzęki są niebezpieczne.. :(
    Daj znać od razu jutro co i jak bo się martwimy bardzo :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    Strasznie bym chciała żeby to było już jutro :-)
    a wiesz już coś konretniejszego na swój temat od lekarzy? :) w sumie jakby było wolne miejsce to mogliby Ci już jutro tą cesarke zrobić.. Po co czekać i męczyć cię w szpitalu :)

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaa współczuję! Nie wiem jak Ci by tu ulżyć...
    Lekarz na poprzedniej wizycie nie widział Twojej opuchlizny?

• Larisa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka stopa wygląda niebezpiecznie spuchnieta. Mam nadzieje,ze lekarz jutro pomoże.

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    a wiesz już coś konretniejszego na swój temat od lekarzy? :) w sumie jakby było wolne miejsce to mogliby Ci już jutro tą cesarke zrobić.. Po co czekać i męczyć cię w szpitalu :)
    Na wieczornym obchodzie lekarz mówił że jutro zdecydują co ze mną ale nie wyklucza że jeszcze trochę poczekają chyba że ciśnienie będzie nadal wysokie to mnie ciachna. Kazał mi być na czczo więc sie wkurze jeśli jednak nic sie jutro nie wyjaśni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 22:51

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    Na wieczornym obchodzie lekarz mówił że jutro zdecydują co ze mną ale nie wyklucza że jeszcze trochę poczekają chyba że ciśnienie będzie nadal wysokie to mnie ciachna. Kazał mi być na czczo więc sie wkurze jeśli jednak nic sie jutro nie wyjaśni
    To w takim razie trzymam mocno kciuki żeby ci cc już zrobili :) :D

Ameiva lubi tę wiadomość

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Gówniane pytanie do dziewczyn po porodzie sn: jak zrobić kupę? :D W sensie boli mnie tam jeszcze na dole i boję się że przy eeee parciu coś mi się tam stanie... A zaczyna mi się chyba powoli chcieć :( help.

Nie wiem czy już jesteś "po", ale ja czekałam do momentu, aż nie umiałam wytrzymać i że tak powiem: samo wyszło, bez parcia. Mnie bolała właśnie bardzo pupa i bałam się strasznie, ale jak poszło raz, tak następnym razem nie było problemu ;)

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:

Iwonkaaa u nas kierują z tym do szpitala. Dostaje się kroplówkę, chodzi się co 5minut do wc, ale opuchlizna schodzi. Podobno po kuracji można założyć buty sprzed ciąży (znajoma doświadczyła takiej kuracji). Tylko, że to jest wybawienie na chwilę, bo po paru dniach opuchlizna wraca...

‹‹ 1145 1146 1147 1148 1149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ