Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Iwonkaaa wrote:A oprócz ciśnienia coś jeszcze Ci doskwiera? U mnie ciśnienie unormowalo się ale ze stopami coraz gorzej... palcami nie mogę ruszać... i nie ma sposobu żeby sobie pomóc
-
jamniczakuchnia wrote:Gówniane pytanie do dziewczyn po porodzie sn: jak zrobić kupę? W sensie boli mnie tam jeszcze na dole i boję się że przy eeee parciu coś mi się tam stanie... A zaczyna mi się chyba powoli chcieć help.
jamniczakuchnia lubi tę wiadomość
-
Iwonkaaa wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6a7cc9eb9c79.jpg
To moja stopa po 2 h leżenia z uniesionymi nogami i po godzinnym moczeniu... dalej nie mogę palcami ruszać...
Ma któraś może tak? Jak sobie radzicicie? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Iwonka ja tak miałam w pierwszej ciąży. Teraz całe szczecie tylko dłonie puchną, ale nie do takiego stopnia. Mi siostra masowała nogi - rozprowadzała tą wodę masując od palców do góry i na kilka h pomagało. Szczerze współczuję
Edit:
oczywiście ja byłam pod kontrolą ginekologa plus poradnia patologi ciazy, ciagle badania moczu, ciśnienie itd.
Jutro koniecznie pokaż lekarzowi te stopy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 21:50
-
nick nieaktualnyIwonka koniecznie porozmawiaj o tym z lekarzem
Moja koleżanka rodziła w tamtym roku.. wprawdzie poród jej się zaczął sn ale miała właśnie takie obrzęki jak ty i w momencie podczas porodu zaczęła im odlatywać.. ciśnienie wysokie i tętno skakało i dziecku też i na cito miała cesarkę.. Mam nadzieję, że Twój lekarz zareaguje na to bo naprawdę takie obrzęki są niebezpieczne..
Daj znać od razu jutro co i jak bo się martwimy bardzo :* -
nick nieaktualny
-
Aleksandrakili wrote:a wiesz już coś konretniejszego na swój temat od lekarzy? w sumie jakby było wolne miejsce to mogliby Ci już jutro tą cesarke zrobić.. Po co czekać i męczyć cię w szpitalu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 22:51
-
nick nieaktualnyAmeiva wrote:Na wieczornym obchodzie lekarz mówił że jutro zdecydują co ze mną ale nie wyklucza że jeszcze trochę poczekają chyba że ciśnienie będzie nadal wysokie to mnie ciachna. Kazał mi być na czczo więc sie wkurze jeśli jednak nic sie jutro nie wyjaśni
Ameiva lubi tę wiadomość
-
jamniczakuchnia wrote:Gówniane pytanie do dziewczyn po porodzie sn: jak zrobić kupę? W sensie boli mnie tam jeszcze na dole i boję się że przy eeee parciu coś mi się tam stanie... A zaczyna mi się chyba powoli chcieć help.
Nie wiem czy już jesteś "po", ale ja czekałam do momentu, aż nie umiałam wytrzymać i że tak powiem: samo wyszło, bez parcia. Mnie bolała właśnie bardzo pupa i bałam się strasznie, ale jak poszło raz, tak następnym razem nie było problemujamniczakuchnia lubi tę wiadomość
-
Iwonkaaa wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6a7cc9eb9c79.jpg
To moja stopa po 2 h leżenia z uniesionymi nogami i po godzinnym moczeniu... dalej nie mogę palcami ruszać...
Ma któraś może tak? Jak sobie radzicicie?
Iwonkaaa u nas kierują z tym do szpitala. Dostaje się kroplówkę, chodzi się co 5minut do wc, ale opuchlizna schodzi. Podobno po kuracji można założyć buty sprzed ciąży (znajoma doświadczyła takiej kuracji). Tylko, że to jest wybawienie na chwilę, bo po paru dniach opuchlizna wraca...