X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Ameiva a jakie macie typy? : )
    Basia u mnie jest na pierwszym miejscu teraz. Były jeszcze takie typy jak Zosia, Julka i Hania.

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    Sama sie nie mogę doczekać, najlepsze jest to że nadal nie wiemy jak będzie miała na imię :-)

My mamy ten sam problem :D To znaczy ja już wybrałam, mój się nie zgadza na Polę, więc po prostu nie dyskutujemy na ten temat, jak ją zobaczy to zmieni zdanie :P

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gówniane pytanie do dziewczyn po porodzie sn: jak zrobić kupę? :D W sensie boli mnie tam jeszcze na dole i boję się że przy eeee parciu coś mi się tam stanie... A zaczyna mi się chyba powoli chcieć :( help.

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Gówniane pytanie do dziewczyn po porodzie sn: jak zrobić kupę? :D W sensie boli mnie tam jeszcze na dole i boję się że przy eeee parciu coś mi się tam stanie... A zaczyna mi się chyba powoli chcieć :( help.

No więc tak :D Ja miałam takie szczęście, że wizytę w toalecie odbyłam dopiero po ok. 5 dniach po porodzie, bo miałam lewatywę. Walnę Ci teraz może oczywiste, ale jakże pomocne rady :D
    Po pierwsze, czas. Załatw sobie dużo czasu, na spokojnie, mały śpi, nie stresuje Cię, że zaraz musisz wyjść, mąż daleko :D
    Fajnie byłoby przed zjeść coś lekkiego, wypić jakiś kefirek czy coś.
    I jeszcze raz- czas i spokój :D Siedź tam ile Ci potrzeba i nie napieraj mocno ;) bo przez to droga do hemoroidów krótka ;)

Straciatellaa, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 100% zgadzam się z Lanusia :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    Basia u mnie jest na pierwszym miejscu teraz. Były jeszcze takie typy jak Zosia, Julka i Hania.

Basia ładnie, może faktycznie ostateczna decyzje podejmiecie po ujrzeniu córeczki : )

Ameiva lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia dziękuję za szczegółowe rady :D <3 Niestety nir miałam lewatywy, ale dwójka poszła mi podczas parcia.
    Owoców jem sporo i piję mleczne koktajle, więc mam nadzieję że coś z tego będzie :D

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:

Kochana ja piłam syrop duphalac który rozrzedza zawartość jelit i nie ma takiego parcia wszystko delikatnie bez większego bólu się oczyszcza... U mnie mama stała pod wc tak przeżywała i po syropie się udało także to mój "must have" po porodzie... :)

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w szpitalu z Hanią 5 dni bo miała zoltaczke i modlilam się żeby mi się zachciało dopiero po powrocie do domu. Organizm okazał się wyrozumiały dla mnie bo mnie raz a porządnie przeczyscilo więc w sumie odwalił za mnie cała robotę ;)
    Z tego co wiem można jeszcze skorzystać z czopków glicerynowych.

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie miałam lewatywy i przy parciu niestety dwójka poszła i później z szyciem i obrzekien na czwartą dobę wylam na wc... ten syrop naprawdę daje radę no i ja go brałam przy kp

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Kochana ja piłam syrop duphalac który rozrzedza zawartość jelit i nie ma takiego parcia wszystko delikatnie bez większego bólu się oczyszcza... U mnie mama stała pod wc tak przeżywała i po syropie się udało także to mój "must have" po porodzie... :)

Ooooo! Ten syrop brzmi dobrze :D Wyśle jutro męża po niego, dzięki!

Rotenkopf, Iwonkaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duphalac powiadacie? Ja i tak na 'dzień dobry' zaraz po informacji o porodzie rodzinnym zażyczę sobie lewatywe...zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce.

Co raz bardziej uświadamiam sobie, że chyba nie będzie tak pięknie i będą mi wywoływać poród w 80tc... Na moją Hanie nic nie działa...
    Seks zamiast pobudzić macicę to ją relaksuje ;/ po każdym zbliżeniu zamiast czuć się do porodu to jestem taka...lekka i zrelaksowana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 20:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf no to chyba dobrze nie? :D O to chodzi w seksie! My na kilka godzin przed odejściem wód <3 i też w żadnym momencie nie czułam się "do porodu" po seksie :D Także spoko, jak ma zadziałać to zadziała!

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Basia ładnie, może faktycznie ostateczna decyzje podejmiecie po ujrzeniu córeczki : )
    Innej opcji nie ma, to będzie już ostatnia chwila na decyzje :-)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój organizm się oczyścił przed porodem więc obyło się bez dwójki przy partych, ale później po szwach załatwić się to był dla mnie horror. Wstrzymywałam na maxa :P w rezultacie nie było tak źle.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva jak Twoje ciśnienie???

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś cały dzien przespałam... Nie wiem co się dzieje. Byłam dzis na pobraniu krwii. Pierwszy raz po usunięciu wacika trysnęła ze mnie fontanna...

Co do seksu to tylko niektóre kobiety są wrażliwe na spermę (tak mi mówiła lekarka) no i im częściej sie powtarza, tym organizm słabiej reaguje. Ale z drugiej strony, ponoć by poród był mniej bolesny, trzeba być na maska rozluźnionym...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Ameiva jak Twoje ciśnienie???
    Ostatni pomiar to 130/90 po konskiej dawce jakiegoś leku plus dopegyt. Co chwile mam ktg i cisnienie mierzone praktycznie co godzine wiec widze że trzymają rękę ma pulsie.

Lanusia93 lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Justyna Es Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po dzisiejszej wizycie maluch wazy okolo 3300. Szyjka 2cm i rozwarcie na opuszek palca.

paprotka30, Larisa, kamaaa, Dobson, Lanusia93, panda80, jamniczakuchnia, wiecznie lubią tę wiadomość

dxomx1hpkba1kbxd.pngdxomx1hpdbmw4l7z.png
    0d1ys65go0zad7r2.png[/
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oprócz ciśnienia coś jeszcze Ci doskwiera? U mnie ciśnienie unormowalo się ale ze stopami coraz gorzej... palcami nie mogę ruszać... i nie ma sposobu żeby sobie pomóc :(

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
‹‹ 1144 1145 1146 1147 1148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ