X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamaaa wrote:
    Spacer na pewno pomoże, zawsze to jakaś zmiana dla Małego szkraba :-). Ja chwycilam się ostatniej deski ratunku. Owinelam szczelnie w pieluche flanelowa i śpi! Nawet obiad dałam radę zjeść :-D. Jak miło patrzeć na tego aniołka jak grzecznie śpi. Ale powiem Wam że aż wstyd się przyznać. Momentami brakuje cierpliwości :-(.

Już teraz? ;)
    Pogadamy za półtora roku :D

Larisa, kamaaa lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się boję CC, a już najbardziej takiego scenariusza, że rodzę ileś tam godzin, a na końcu trzeba ciąć.. No ale nie mamy na to wpływu.
    Niby też lubię mieć wszystko pod kontrolą i zaplanowane, ale tu akurat zaufam naturze.
    Ale rozumiem Twoje obawy Jaskra, no i skoro miałaś jakieś wskazania, to czemu nie skorzystać.

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    a i co najważniejsze od razu po porodzie kładą maluszka na brzuch i tak leżymy 2godziny,dopiero potem ktoś ubiera szkraba i spowrotem do mnie jesteśmy razem 24godz.na dobę...jeżeli chcę to dokarmią małego a jeśli nie to mamy sobie radzić i powoli pokarm się pojawi...a o te dokarmienie muszę złożyć na piśmie.przeraża mnie tylko to że maluch nie jest wogóle kąpany!ależ mam stresa,a dzidzia jakby co już jest zupełnie bezpieczny:)

U mnie też nie kąpali :) Dopiero dzisiaj będziemy kąpać pierwszy raz w domu.

• Larisa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva powodzenia trzymaj się tam!!! :) juz zaraz będziesz miała bobasa na rękach !!! :)
    U mnie w szpitalu tez nie kapia i fajnie bo w domu bylo miło i przyjemnie :)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, mój Szkrab stękał i stękał, oczy otwierał, biorę go z łóżeczka i... zasypia mi na rękach... a psu zaraz oczy wyjdą, bo marzy o spacerze ;)

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra, ja tam nie neguje żadnej decyzji czy do sn czy do cc. Tak samo tyczy się to kp czy mm. Kazda z nas podejmuje świadome decyzje i innym nic do tego. Ja też się boje porodu a czy to będzie sn czy jednak cc w razie komplikacji to juz bez znaczenia, jakoś musimy dać przecież radę i na pewno nam się uda to wszystko przetrwać.

Kajka to jesteśmy w podobnej sytuacji. Tylko ze nie wiem czy zostało jeszcze coś z mojej szyjki bo zapomniałam zapytać a rozwarcie podobne. Tak czy siak, coraz bliżej do spotkania z naszymi szkrabami.

Wiecznie, udana wizyta : )

Fajnie się czyta o Waszych maluszkach! Zdobywajcie doświadczenie bo niedlugo będziecie nam udzielać rad co do karmienia i kupek : p

Kajka, panda80 lubią tę wiadomość

• kamaaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Już teraz? ;)
    Pogadamy za półtora roku :D
    Mogę się tylko domyślać xd. Niestety nerwus ze mnie, duszę to w sobie oczywiście. Aczkolwiek mężowi się obrywa później xd. Muszę się ogarnąć bo później płacz i lament że nie mam cierpliwości do takiego maleństwa które przecież nie ogarnia..

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie dziewczyny nie przejmujcie się tym że nie leci Wam siara w ciąży. Moje cycki prawie nie urosły i też nic z nich nie leciało a pokarm przyszedł. Na to nie ma reguły. Także głową do góry i pozytywne myślenie :-). U mnie było tak że mąż zaczynał wątpić że coś poleci i to ja musiałam go pocieszać i powtarzać po 100razy na dzień że będę miała pokarm w swoim czasie. Myślę że dobre nastawienie działa cuda.

Lanusia93, _Saszka_, Szotka lubią tę wiadomość

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki krwi/mocz i jestem w szoku bo takiej hemoglobiny nie miałam nawet przed ciążą ha ha :p
    HGB 13,00
    HCT 40,01
    tylko płytki krwi mam gorsze bo 118.
    Dobrze, ze mimo nieregularnego brania żelaza wszystko jest ładnie ;)
    Crp standardowo 12.

panda80, Kajka, Karolina_Ina, Endzis, Dobson, Lanusia93 lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Justyna Es Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam właśnie na wizytę. Ostatnio dopadły mnie myśli że może to dziewczynka
    ..ale to nie możliwe na każdej wizycie było widać chłopca:-)

dxomx1hpkba1kbxd.pngdxomx1hpdbmw4l7z.png
    0d1ys65go0zad7r2.png[/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    melduje sie ze szpitala.Przyjechlam na ktg bo wczoraj gin mi zalecil zrobic to badanie i juz nie chca mnie wypuscic bo cisnenie 150/90. Czekam teraz na wolne lozo bo szpial peka w szwach, maz pojechal po torby bo zupelnie sie tego nie spodziewalam :(

A który szpital taki przeładowany? Z jednej strony niefajnie jest być w szpitalu, ale z drugiej będziesz pod okiem lekarzy, a to jest akurat bezpieczne dla dziecka i dla Ciebie. Może niedługo będziesz miała też Maleństwo przy sobie ;)

Ameiva lubi tę wiadomość

• Kajka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    melduje sie ze szpitala.Przyjechlam na ktg bo wczoraj gin mi zalecil zrobic to badanie i juz nie chca mnie wypuscic bo cisnenie 150/90. Czekam teraz na wolne lozo bo szpial peka w szwach, maz pojechal po torby bo zupelnie sie tego nie spodziewalam :(
    Trzymaj się.. Oby się łóżko zwolniło, a ciśnienie unormowało. Powodzenia!

Ameiva lubi tę wiadomość

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva kciuki za unormowanie ciśnienia i za was!

Ameiva lubi tę wiadomość

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja idę robić przegląd torby bo jakoś dziwnie się czuję,w krzyżu mnie boli i nie mogę znaleźć dobrej-wygodnej pozycji i dłonie strasznie mi się pocą...mam nadzieję że to tylko jakiś stresik po tej wizycie połoznej

ania0141
  • Ameiva Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    A który szpital taki przeładowany? Z jednej strony niefajnie jest być w szpitalu, ale z drugiej będziesz pod okiem lekarzy, a to jest akurat bezpieczne dla dziecka i dla Ciebie. Może niedługo będziesz miała też Maleństwo przy sobie ;)
    jestem na inflanckiej. kazali mi byc jutro od rana ma czczo i mozliwe ze beda mnie ciac. tak mnie przeraza wizja lezeniaw szpita
    lu ze cisnienie mam 160/100:(

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też patologie ciąży i porodowki przeladowane w szpitalach. Będzie wyż :)

Ameiva kciuki zaciśnięte!

Ameiva lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png

Wysłany: 30 marca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva będzie dobrze! Najważniejsze że jesteś w szpitalu i mają kontrolę nad tym ciśnieniem.

Ameiva lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    jestem na inflanckiej. kazali mi byc jutro od rana ma czczo i mozliwe ze beda mnie ciac. tak mnie przeraza wizja lezeniaw szpita
    lu ze cisnienie mam 160/100:(

No to trzymam kciuki, żeby się wszystko pomyślnie ułożyło!

Ameiva lubi tę wiadomość

• Endzis Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva powodzenia oby wsztstko się uregulowało!

Ja tez się boję okropnie cc. W ogóle mam strach przed szpitalami operacjami. Kiedys mdlałam przy igłach wiec nasrawiam sie strasznie na sn. Chociaz dziewczyny po cc zwykle sobie chwalą i mowia ze nie jest tak strasznie.

Gratuluje dzisiejszych wizyt! Jutro bedzie sporo nowych wieści. Ja sie boje ze uslysze że poród w lesie i wszystko pozamykane na cztery spusty i przenosze do maja:P

f2w3s65gpeorv80s.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva nastraszylas mnie ciśnieniem... I Inflancka!!! Ja też mam zamiar tam rodzic..
    Trzymaj się... Ważne, że jesteś pod opieką lekarzy!!!

Ameiva lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
‹‹ 1142 1143 1144 1145 1146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ