X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamaaa wrote:
    Spacer na pewno pomoże, zawsze to jakaś zmiana dla Małego szkraba :-). Ja chwycilam się ostatniej deski ratunku. Owinelam szczelnie w pieluche flanelowa i śpi! Nawet obiad dałam radę zjeść :-D. Jak miło patrzeć na tego aniołka jak grzecznie śpi. Ale powiem Wam że aż wstyd się przyznać. Momentami brakuje cierpliwości :-(.

Już teraz? ;)
    Pogadamy za półtora roku :D

Larisa, kamaaa lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się boję CC, a już najbardziej takiego scenariusza, że rodzę ileś tam godzin, a na końcu trzeba ciąć.. No ale nie mamy na to wpływu.
    Niby też lubię mieć wszystko pod kontrolą i zaplanowane, ale tu akurat zaufam naturze.
    Ale rozumiem Twoje obawy Jaskra, no i skoro miałaś jakieś wskazania, to czemu nie skorzystać.

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    a i co najważniejsze od razu po porodzie kładą maluszka na brzuch i tak leżymy 2godziny,dopiero potem ktoś ubiera szkraba i spowrotem do mnie jesteśmy razem 24godz.na dobę...jeżeli chcę to dokarmią małego a jeśli nie to mamy sobie radzić i powoli pokarm się pojawi...a o te dokarmienie muszę złożyć na piśmie.przeraża mnie tylko to że maluch nie jest wogóle kąpany!ależ mam stresa,a dzidzia jakby co już jest zupełnie bezpieczny:)

U mnie też nie kąpali :) Dopiero dzisiaj będziemy kąpać pierwszy raz w domu.

• Larisa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva powodzenia trzymaj się tam!!! :) juz zaraz będziesz miała bobasa na rękach !!! :)
    U mnie w szpitalu tez nie kapia i fajnie bo w domu bylo miło i przyjemnie :)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, mój Szkrab stękał i stękał, oczy otwierał, biorę go z łóżeczka i... zasypia mi na rękach... a psu zaraz oczy wyjdą, bo marzy o spacerze ;)

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra, ja tam nie neguje żadnej decyzji czy do sn czy do cc. Tak samo tyczy się to kp czy mm. Kazda z nas podejmuje świadome decyzje i innym nic do tego. Ja też się boje porodu a czy to będzie sn czy jednak cc w razie komplikacji to juz bez znaczenia, jakoś musimy dać przecież radę i na pewno nam się uda to wszystko przetrwać.

Kajka to jesteśmy w podobnej sytuacji. Tylko ze nie wiem czy zostało jeszcze coś z mojej szyjki bo zapomniałam zapytać a rozwarcie podobne. Tak czy siak, coraz bliżej do spotkania z naszymi szkrabami.

Wiecznie, udana wizyta : )

Fajnie się czyta o Waszych maluszkach! Zdobywajcie doświadczenie bo niedlugo będziecie nam udzielać rad co do karmienia i kupek : p

Kajka, panda80 lubią tę wiadomość

• kamaaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Już teraz? ;)
    Pogadamy za półtora roku :D
    Mogę się tylko domyślać xd. Niestety nerwus ze mnie, duszę to w sobie oczywiście. Aczkolwiek mężowi się obrywa później xd. Muszę się ogarnąć bo później płacz i lament że nie mam cierpliwości do takiego maleństwa które przecież nie ogarnia..

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie dziewczyny nie przejmujcie się tym że nie leci Wam siara w ciąży. Moje cycki prawie nie urosły i też nic z nich nie leciało a pokarm przyszedł. Na to nie ma reguły. Także głową do góry i pozytywne myślenie :-). U mnie było tak że mąż zaczynał wątpić że coś poleci i to ja musiałam go pocieszać i powtarzać po 100razy na dzień że będę miała pokarm w swoim czasie. Myślę że dobre nastawienie działa cuda.

Lanusia93, _Saszka_, Szotka lubią tę wiadomość

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki krwi/mocz i jestem w szoku bo takiej hemoglobiny nie miałam nawet przed ciążą ha ha :p
    HGB 13,00
    HCT 40,01
    tylko płytki krwi mam gorsze bo 118.
    Dobrze, ze mimo nieregularnego brania żelaza wszystko jest ładnie ;)
    Crp standardowo 12.

panda80, Kajka, Karolina_Ina, Endzis, Dobson, Lanusia93 lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Justyna Es Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam właśnie na wizytę. Ostatnio dopadły mnie myśli że może to dziewczynka
    ..ale to nie możliwe na każdej wizycie było widać chłopca:-)

dxomx1hpkba1kbxd.pngdxomx1hpdbmw4l7z.png
    0d1ys65go0zad7r2.png[/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    melduje sie ze szpitala.Przyjechlam na ktg bo wczoraj gin mi zalecil zrobic to badanie i juz nie chca mnie wypuscic bo cisnenie 150/90. Czekam teraz na wolne lozo bo szpial peka w szwach, maz pojechal po torby bo zupelnie sie tego nie spodziewalam :(

A który szpital taki przeładowany? Z jednej strony niefajnie jest być w szpitalu, ale z drugiej będziesz pod okiem lekarzy, a to jest akurat bezpieczne dla dziecka i dla Ciebie. Może niedługo będziesz miała też Maleństwo przy sobie ;)

Ameiva lubi tę wiadomość

• Kajka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    melduje sie ze szpitala.Przyjechlam na ktg bo wczoraj gin mi zalecil zrobic to badanie i juz nie chca mnie wypuscic bo cisnenie 150/90. Czekam teraz na wolne lozo bo szpial peka w szwach, maz pojechal po torby bo zupelnie sie tego nie spodziewalam :(
    Trzymaj się.. Oby się łóżko zwolniło, a ciśnienie unormowało. Powodzenia!

Ameiva lubi tę wiadomość

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva kciuki za unormowanie ciśnienia i za was!

Ameiva lubi tę wiadomość

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja idę robić przegląd torby bo jakoś dziwnie się czuję,w krzyżu mnie boli i nie mogę znaleźć dobrej-wygodnej pozycji i dłonie strasznie mi się pocą...mam nadzieję że to tylko jakiś stresik po tej wizycie połoznej

ania0141
  • Ameiva Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    A który szpital taki przeładowany? Z jednej strony niefajnie jest być w szpitalu, ale z drugiej będziesz pod okiem lekarzy, a to jest akurat bezpieczne dla dziecka i dla Ciebie. Może niedługo będziesz miała też Maleństwo przy sobie ;)
    jestem na inflanckiej. kazali mi byc jutro od rana ma czczo i mozliwe ze beda mnie ciac. tak mnie przeraza wizja lezeniaw szpita
    lu ze cisnienie mam 160/100:(

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też patologie ciąży i porodowki przeladowane w szpitalach. Będzie wyż :)

Ameiva kciuki zaciśnięte!

Ameiva lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png

Wysłany: 30 marca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva będzie dobrze! Najważniejsze że jesteś w szpitalu i mają kontrolę nad tym ciśnieniem.

Ameiva lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    jestem na inflanckiej. kazali mi byc jutro od rana ma czczo i mozliwe ze beda mnie ciac. tak mnie przeraza wizja lezeniaw szpita
    lu ze cisnienie mam 160/100:(

No to trzymam kciuki, żeby się wszystko pomyślnie ułożyło!

Ameiva lubi tę wiadomość

• Endzis Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva powodzenia oby wsztstko się uregulowało!

Ja tez się boję okropnie cc. W ogóle mam strach przed szpitalami operacjami. Kiedys mdlałam przy igłach wiec nasrawiam sie strasznie na sn. Chociaz dziewczyny po cc zwykle sobie chwalą i mowia ze nie jest tak strasznie.

Gratuluje dzisiejszych wizyt! Jutro bedzie sporo nowych wieści. Ja sie boje ze uslysze że poród w lesie i wszystko pozamykane na cztery spusty i przenosze do maja:P

f2w3s65gpeorv80s.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva nastraszylas mnie ciśnieniem... I Inflancka!!! Ja też mam zamiar tam rodzic..
    Trzymaj się... Ważne, że jesteś pod opieką lekarzy!!!

Ameiva lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
‹‹ 1142 1143 1144 1145 1146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ