X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • agulas Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O masakra. To faktycznie szał :D oby jak najszybciej zechciał wyjść!!!!!!

Kto teraz w kolejce na wizytę?? Ja dopiero na 18.

kredeczka91 lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredeczka91 wrote:
    Brak rozwarcia i oznak porodu :D za 10 dni do szpitala na wywolanie, oby sie synek zdecydowal do tego czasu! Na ktg 2 skurcze! Z wrazenia myslalam ze urodze :P

U mnie jest podobnie, tydzień do porodu. I też na ktg nic, w sensie, że to co się pojawiło to jak nic. No i taka sama sytuacja jak do 19 kwietnia się Młodzian nie zdecyduje wyjść, to 20 kwietnia do szpitala i tam nie wiem co się będzie działo...

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • agulas Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... Z wywolywaniem czy bez będziemy się wspierać... W końcu zobaczymy nasze dzidzi

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz po wizycie i drobnych zakupach hehe nie moglam sie powstrzymac i kupilam przesliczne pastelowe swiecace cotton ballsy ;) beda idealne nocna pora do karmienia, daja delikatne, cieple swiatlo :) ale wracajac do wizyty, z tego co tu sprawdzaja to wszystko ok, cisnienie niskie, mocz i morfologia w porzadku, nawet doktor powiedzial, ze mam wysoki poziom hemoglobiny i dawno nie widzial tak dobrego zelaza :) co mnie troche zdziwilo bo ja nie suplementuje zelaza, w ogole mc temu odstawilam wszystkie suplementy. Nastepna wizyta 2 dni po terminie, do ktorej mam nadzieje, ze juz nie dojdzie a jesli tak to da mi skierowanie do szpitala na kontrole. Brzuch juz mi sie nieco obnizyl, wiec licze, ze moj maly Lokator zechce jednak opuscic przytulne lokum w terminie, a jesli bedzie sie ociagal to pogoda idealna na mycie okien :P ;)

agulas, kredeczka91, _Saszka_ lubią tę wiadomość

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea super aniołeczka masz :) Mój też taki był, ale od 2 dni coś mu się odmieniło i ciągle by wisiał na cysiu. Wczorajsza noc i dzień na maxa mnie wymęczyły. Mały jadł 1,5 godziny a później spał max godzinę. Wczoraj znów cycuchy na zmianę od 20 do 23 no ale pospał 2,5 h. Męczy mnie tak długie karmienie, zwłaszcza w nocy. Ale nie wiem jak mam to zmienić bo mój łobuziak zasypia mi po chwili od rozpoczęcia karmienia, więc odkładam go on płacze. Biorę z powrotem- nie chce otworzyć buzi albo zaraz zasypia. W międzyczasie przebieranie, żeby go rozbudzić. Zaraz po tym robi kupę, więc zabawa od nowa. Czasem ma też tak że widać że jest bardzo głodny, płacze a przy tym odpycha się rączkami, drapie mnie po piersiach i odgina głowę w drugą stronę. Tak jakby chciał sam sobie złapać cycka, a nie żebym ja mu podawała. No ale wiecie co by było jakbym mu na to pozwoliła ;) Już mi 2 razy strasznie poranił brodawkę. Ehh nie jest lekko.

Nie wiem czy to moje dziecko ma tak silny odruch ssania i może trzeba dać mu smoczek? Bo niemożliwe, żeby był głodny po takich maratonach karmienia. Ale wytyczne mówią, żeby przez pierwsze 4-6 tygodni do ustabilizowania laktacji nie dawać smoka. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Dajecie/będziecie dawać smoczki?

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka, czarna owca czyli jestesmy na tym samym etapie, nic sie nie dzieje, czekamy, jak nie to szpital tfu tfu! Cos czuje ze te oetatnie dni teraz to juz bedzie ciezko, do czwartku, no nawet do piatku przyjmuje ze moje dziecie bedzie terminowe, ale potem zaczne sie niecierpliwic :P
    Okna umylam, powiesilam firanki i w domu mam blysk, jak przestanie padac w tym tygodniu ide na spacer odkryc nieznane czesci lasu :D

Mynia ekspertem nie jestem, ale polozna mowila ze sa maluchy z wielka potrzeba ssania i wtedy lepiej dla wszystkich sprobowac zaspokoic ta potrzebe smoczkiem i nie musi to wplynac na kp, moze sie tez okazac ze smoczek wcale nie przypadnie mu do gustu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:27

agulas, kredeczka91, ania0141 lubią tę wiadomość

• fabiola Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dalej nierozpakowana. Termin na niedzielę. Skurcze? Są. Ból miesiączkowy? Jest. Ucisk na szyjkę? Jest. Poród? Oznak brak :/

agulas, kredeczka91 lubią tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy wszystkie macie Jeszcze czas! Ja już przeterminowana i trochę się wkurzam, trochę boję a trochę korzystam jeszcze z ciszy j seriali

f2wlcbxmqludqper.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynia mój co prawda je 15-20 minut i zasypia i sam cyca puszcza, ale jak czasem go przenosze, albo mu odbijam to się trochę rozbudza i wtedy daje mu smoczek normalnie chwile pociumka i dalej spac, albo jest pomocny w nocy jak przebieram pieluszke przed karmieniem i mały się denerwuje i płacze wtedy daje mu smoczka i cisza :) Przyda się jak mój K wróci po urlopie do pracy, żeby go nie budzić, no chyba ze przestanie ten sposób działać :)

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• agulas Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Mała ma 2980. Mało przybrała ale mówi że to może być błąd pomiaru ok 15%. Dwa tygodnie temu miała 2900. Jutro mam iść na Ktg. Szyjka mięknie. Ale nadal skierowana do kości ogonowej. Jednym słowem lipa. Oznak porodu brak. Jeśli nie uda mi się zapisać na Ktg to położna ma coś załatwić. Już z nią rozmawiałam. Martwię się tym przyrostem chociaż lekarz uspokajal, że to może być błąd pomiaru.
    Zobaczymy co wyjdzie jutro na tym ktg

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas spokojnie mi 21.03 wyszło w jednym szpitalu ze mały ma 3900 wtedy 23.03 u ginekologa wyszło ze 3600 i powiedział ze obstawia ze się urodzi dzieciaczek 3,5kg a przy porodzie 31.03 nie robili mi pomiarów przed porodem tylko sugerowali się tym 3600 z ostatniej wizyty a przy porodzie wszyscy w szoku ze prawie 4,6 kg :) Wiec te wagi to naprawdę różne mogą być :)

agulas lubi tę wiadomość

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas u mnie na usg wychodziło że córeczka ma tylko 2380 a półtorej tygodnia później się uradziła z wagą 2900 wiec te usg to na prawdę może mieć błąd pomiaru

agulas lubi tę wiadomość

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynia ja przy pierwszym synku używałam smoczka właśnie ok 6 tygodnia także nie wiem czy by to zaburzone cokolwiek. Myślę, że wszystko zumiarem jest ok;) przecież nie musi mieć dzieciątko w buzi smoczka non stop.

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj pulpecik ma 3800 i ja boje sie w druga strone, ze nie dam rady bo drobniutka jestem ;) doktorek mowi ze w razie czego dla naszego dobra pojdziemy pod noz, ale decyzje podejmiemy w momencie przyjecia do szpitala tego planowanego albo nie ;)

agulas, ania0141 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

agulas lubi tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas u mnie 31.03 jak byłam na wizycie (urodziłam 6.04) nawet nie mierzył Ali, bo powiedział ze błąd pomiaru to nawet 500 gram i nie mierzy się już na tym etapie.

agulas lubi tę wiadomość

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodze kochane,bóle co 5 min , jadę do szpitala , 3mac kciuki !!

*KasiaS*, _Saszka_, Justyna Es, MagSz, Szotka, Larisa, kredeczka91, czarna_owca, Mynia, agulas, katka/85, 28latkaa, Karatka81, Lanusia93, wiecznie, TheForfie, paprotka30, panda80, ania0141 lubią tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • *KasiaS* Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia, kciuki zaciśnięte :)

15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

Ja: 33 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

On: 33 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
‹‹ 1197 1198 1199 1200 1201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ