Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam termin na srode i tez cisza, wczoraj czulam sie jak w piatym miesiacu, tyle energii, humoru, no gory moglam przenosic! W sobote wieszalam firanki i pracowalam w ogrodku, wiec tym bardziej mam wrazenie ze rodzic to bede chyba na jesien...
No wlasnie ciekawe jak tam Ania, zniknela i forum sie wyciszylo, a jak tam facebookowe mamusie, sa jakies wiesci do ktorych nie mamy dostepu?
Agulas u mnie na ktg trzeba sie zapisac, ale wystarczy zadzwonic i Ci powiedza co i jak np. prosze byc miedzy ta i ta godzinaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 10:37
agulas, ania0141 lubią tę wiadomość
-
Mam wrazenie, ze wiekszosc Kwietniowek juz cieszy sie swoimi maluszkami i pewnie nie maja zbyt wiele czasu by zajrzec do nas. Tym, ktore jeszcze zostaly w dwupakach pochwale sie fura
X-lander x-pulse
Gondola jest przestronna, ma piekne kolory stelarz jest lekki i szybko sie sklada a sam wozek jest bardzo zwrotny, jest idealny
I jeszcze spacerowa
*KasiaS*, agulas, kredeczka91, katka/85, Justyna Es, Karatka81, _Saszka_, Larisa, Lanusia93, ania0141 lubią tę wiadomość
-
czarna owca piękne kolory
Larisa a mogłabyś mi napisać w jakiej przychodni? Na 18 kwiecień zapiszę się na Inflancką, ale może podjadę w środę lub czwartek na swoje 1 ktg
kredeczka dzięki. Dobrze wiedzieć, bo z nfz to różnie bywaczarna_owca, Larisa, kredeczka91 lubią tę wiadomość
-
kredeczka ja dwa dni przed porodem też podłogi pucowalam itp, bratowa mi wtedy powiedziała żebym torbe dopakowala bo za parę dni urodzę, wtedy nie wierzyłam ale miała rację. : )
Także, dzis mamy poniedziałek to w środę lub w czwartek będziesz miała maleństwo przy sobie : )
czarna owca te x-landery to maja jednak w sobie to coś, za każdym razem się zachwycam, zaczynam zalowac swojego wyboru.. Tylko ze ja mieszkam praktycznie ma wsi wiec chcialam koniecznie pompowane koła : /czarna_owca lubi tę wiadomość
-
Hej Wam Witam się po długiej przerwie. Pola jest już z nami 17 dni i świetnie się ma, chociaż mały z niej awanturnik. Pierwszy raz od porodu miałam szansę uruchomić lapka, więc korzystałam tylko z fb do tej pory, bo... no cóż, szybciej i wygodniej
Jesteśmy na etapie praktycznie ciągłego karmienia, Polka wisi na cycku godzinami, ja nie jem, nie śpię, ale walczę cały czas z drobnymi chwilami załamania. Poleczka zdrowa jak ryba, rośnie w oczach, jest przecudna i jestem w niej zakochana bez pamięci- podobnie jak cała rodzina .
Nie ma szans, żeby nadrobić belly i pewnie rzadko będę się tu pojawiać, niemniej myślę o Was ciągle ciepło Pewnie królują tu teraz mamusie w dwupakach, więc życzę Wam szybkich i bezproblemowych porodów :*agulas, ania0141 lubią tę wiadomość
-
Paprotka oby sie Twoje slowa sprawdzily!
Czarna Owca piekny wozek! Kolory boskie i gdyby nie wies totalna to pewnie tez takiego bym szukala
Jutro mnie czeka wizyta u gina, zobaczymy czy da skierowanie do szpitala, czy ktos jeszcze w ogole wizytuje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 13:32
czarna_owca, _Saszka_ lubią tę wiadomość
-
Ja wizytuje jutro ale pewnie niczego konkretnego sie nie dowiem, bo tu nie ma badania ginekologicznego, tylko zmierzy cisnienie, zwazy, pomierzy brzuch, wpisze cos w karte ciazy i da skierowanie na morfologie i pewnie tyle.
Juz nie moge sie doczekac kiedy cos ruszy, szczegolnie teraz kiedy wszystko juz przygotowane
Wozek mial byc na odpowiedni do miejskiej dzungli i na weekendowe wypady za miasto, ja mieszkam w takim troche gorskim terenie, wiec zobaczymy jak sie sprawdzi
-
Czarna owca fajna kareta
Do mnie, w sumie do nas przychodzi jutro położna. Już nie mogę się doczekać, ściągnie mi te p... szwy Ala śpi, zjedliśmy naleśniki, M się troche najeździł, bo trochę załatwiania, ale wziął ze sobą Niko to trochę ciszy w domku ha,haagulas, czarna_owca lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja też jutro wizytuję, o 13.20. Obawiam się, że usłyszę to samo, co słyszę co tydzień od 3 tygodni - brak warunków do porodu
Nie brałam pod uwagę wywoływania porodu w szpitalu, a teraz zaczynam się tego bać.
Nemera, możesz wysłać mi link do swojego profilu na fb, wyślę Ci zaproszenie do grupy. -
Ja wizytuje jutro rano, o 9 wracajac od lekarza pewnie wpadne na jakies male zakupy do miasta jak sie zmecze to moze cos sie ruszy... bo jak na razie cisza. Od 2 dni dopiero czuje lekki ucisk tam na dole i to tylko czasem, zalezy jak Mala Mysz sie ulozy. No i twardnienia brzucha ale niebolesne i nieregularne, wiec standard jak przez cala ciaze. I to tyle z objawow zblizajacego sie porodu
agulas, Larisa lubią tę wiadomość
-
Ja wizytuje koło 11, potem tel do położnej co robimy i ewentualnie wizyta u lekarza ze szpitala w którym chce rodzić gdybym miała się już jutro zgłosić mam nadzieję że usłyszę chociaż że szyjki nie ma, może jakieś rozwarcie na opuszek i latanie po schodach plus zakupy plus mąż dadzą rade
Też się boje tego szpitalnego wywoływania, ale jak nie będzie wyjścia to trudno, grunt żeby nasz kurczaczek był już z nami -
A ja Wam powiem ciekawostkę odnośnie bolesności twardnienia brzucha. Ja miałam czesto twardy brzuch. Tydzień przed porodem na ktg pisały się słabe skurcze których nie czułam. Na porodowke weszłam ze skurczami bolesnymi co 10 min. Położna podłącza ktg na którym linia skurczu jest dosłownie pozioma a ja zwijalam się z bólu. Moze nie były ekstremalnie bolesne na 100% ale bardzo bolało. Wtedy powiedziano mi ze to skurcze przepowiadające : / a ja za godzinę podłączona znów pod ktg w końcu zobaczyłam piękne górki ze skurczami a rozwarcie z 4cm zrobiło sie 8.
-
Czesc dziewczyny, utodzilam 6 kwietnia córeczkę. Inga ma na imię. Porod zaczął sie normalnie a skończył cesarką, nie było rozwarcia, dochodzę do siebie,ale okropnie boli mnie głowa, po tym znieczuleniu
*KasiaS*, Justyna Es, Lanusia93, paprotka30, agulas, Szotka, Larisa, _Saszka_, Mynia, ania0141 lubią tę wiadomość