Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lanusia kciuki za ktg!
kobietki zbliżamy sie do końca kwietnia więc mamusie które są w dwupakach momentalnie się rozpakują,wiem,że ta koncówka jest ciężka i nerwowa...ale cóż nie pozostaje nic innego jak tylko czekać,ale już jest naprawdę bliziutko te 9mcy zleciało bardzo szybko.kilka dni temu sama chodziłam jak bomba tak bardzo chciałam urodzić...rozumiem was doskonale i trzymam kciuki za szybkie i bezproblemowe akcje porodowe a narazie cieszcie się brzuszkami bo to ostatnie chwile,które miną bezpowrotnie i zatesknicie jeszcze...a maluszkom widocznie dobrze w tych waszych apartamentach skoro im się nie śpieszyLanusia93 lubi tę wiadomość
ania0141 -
Lanusia a lekarz co mówi na tego gronkowca?
Wiolcia ładne imię daliście córci,wszystkie kasie mają swój charakterek,moja córcia ma tak na imię
Kinga ja też liczyłam,że nie dotrwam do ostatniej wizyty ,no i prawie się udało-dotrwałam ,ale to była expresówka 3 minuty i do szpitala ha haania0141 -
moje starszaki przeziębieni,siedzą z chusteczkami przy nosie i maja zakaz opuszczania własnego pokoju tylko do łazienki ,mam nadzieję,że uchronię małego-wietrzę mieszkanie i chyba tyle mogę zrobić jak złapie przeziebienie to znowu szpital-masakra,praktycznie przez całą zimę nie byli chorzy a teraz jak na złość
ruszamy zaraz na spacerekania0141 -
ania0141, dopiero dziś mam wizytę i pokażę mu wynik posiewu. Bo on miał nadzieję, że dzięki tym antybiotykom, które brałam, on zniknie do porodu. Pewnie jakiś antybiotyk po porodzie mała dostanie i będzie miała robione badania czy się nie zaraziła. Nie ja jedyna mam taką bakterię, ale mimo to martwię się, że może jej przez nią coś dolegać Idę się szykować na wizytę! :*Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
marzenka06 wrote:Dziewczyny Wy już macie doświadczenie.
W sobotę idę pierwszy raz na ktg do szpitala. Ile to trwa?
a i jeszcze pytanie do tych, które miały cc planowaną. Do której dnia poprzedniego jadłyście coś? dali Wam w szpitalu obiad, czy kolację ?
u mnie ok 30 min. później krotka konsultacja z lekarzem.
-
Ania duzo zdrowka dla starszakow! Udanego spacerku z najmlodszym
U mnie taka piekna pogoda za oknem, sloneczko, bezchmurne niebo, cieplutko i ptaszki spiewaja, czuc juz wiosne, az chcialoby sie wyjsc juz z wozeczkiem na spacer a ja nadal nierozpakowana :p
Milego dnia mamuskiania0141 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny mam dosyć krępujące pytanie.. czy któraś z was zmaga się z hemoroidami zewnętrznymi? A jeśli tak to co wam pomogło na to dziadostwo? Kilka dni temu wyskoczył mi taki gigant zupełnie nagle i boli cholernie... dostałam w aptece jakieś czopki ale nic nie dają. ..
-
Maz u lekarza a ja mam wreszcie chwile spokoju od rana sprzatanie, przyjechal naroznik (piekny!!) a ze tez mialam cudowna noc to postanowilam zrobic jakies ostatnie porzadki
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i ktg, niech sie dzieje dziewczyny!
Ja mam nadzieje ze mi nie zrobia psikusa w szpitalu i beda jutro wywolywac porod, a nie powiedza mi 'bedziemy obserwowac sytuacje' licze w tej kwestii na moja polozna i lekarzaagulas, ania0141 lubią tę wiadomość
-
KTG trwało godzinę, wykazuje deceleracje (nie wiem co to znaczy nawet). Czekam na wizytę u lekarza, za pół godziny dowiem czy moje rozwarcie jest większe niż te marne 0,5 cm od ponad 2 miesięcy Od kilku dni odchodzą mi ogromne kawałki czopa, ale czy to ma znaczenie?
Już chyba pogodziłam się z wizją wywoływania porodu.ania0141 lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
hej dziewczyny, mam pytanie, moja 2 tyg, córeczka przy karmieniu piersią zwłaszcza w dzień złości się. Na początku je spokojnie a po 3 minutach albo po dłużej chwili ciągnie pierś, płacze, krzywi się i jest zła. Uspokajam ją, i od początku ta sama sytuacja. Tak przeważnie jest do godz, 13, po czym dziecko po południu już normalnie je, w nocy tez spokoj
fabiola lubi tę wiadomość