X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • agulas Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredeczka dobrze, że masz wypełniony wieczór by nie myśleć :)

Rano bóle brzucha a teraz super... Mogłabym robić wszystko...

kredeczka91 lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jedzcie poki mozecie, bo pozniej jak bedzieci kp to juz trzeba uwazac na rózne napoje i jedzenie;P chociaz na odchudzanie robi dobrze hhee

mam taka ochote na pepsi...........pomimo, ze wiekrzosc karmie mm to i tak kp tyle ile moge ;))

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Madziuszka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny październik was podczytuje :) Trzymam kciuki za wszystkie w dwupaku żebyście szybko i bezproblemowo się rozpakowaly, a tym które mają swoje szczęścia po drugiej stronie brzuszka gratuluje i zazdroszcze :D

agulas, Olina, Olina, ania0141, Aleksandrakili, kredeczka91, Szotka, Lanusia93 lubią tę wiadomość

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy w domu od wczoraj. W piątek 15.04 miałam planowane cc. Synek ważył 4kg i 58cm. W sobotę pionizazja gdzie zemdlałam nawet niewiem kiedy miałam odlot. Ale po paru godz już wstałam i starałam się być na chodzie.
    Miałam pecha strasznego gdzie po 1 cc kładli mnie na zwykłe łóżko szpitalne gdzie nie było podnoszonego materaca by ułatwić pionizację, znów przy 2 cc w innym szpitalu miałam takiego pecha co wydaje się być niemożliwe . po cięciu położyli mnie na odwrót na łóżku więc znów nie mogłam skorzystać z "udogodnień" przy wstawaniu. No ale się udał, potem mnie przestawili przy pionizacji.
    Mały ma ślad żółtaczki, mam nadzieje że nie wzrośnie birubina bo pewnie na szpital trzeba będzie. U mnie z laktacją ok.

agulas, ania0141, Lanusia93, Larisa lubią tę wiadomość

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baba no OGROMNE GRATULACJE,a waga maluszka imponująca :)zdrówka i szybkiego powrotu do sił wam życzę!!!

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuszka wrote:
    Dziewczyny październik was podczytuje :) Trzymam kciuki za wszystkie w dwupaku żebyście szybko i bezproblemowo się rozpakowaly, a tym które mają swoje szczęścia po drugiej stronie brzuszka gratuluje i zazdroszcze :D
    fajnie,że październikowe mamusie do nas zaglądają,zawsze nas więcej,kobietki służymy radą i pomocą...:)SZYBKIEGO I BEZPROBLEMOWEGO UPŁYWU CZASU DLA WAS I MALUSZKÓW !

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze też jestem z wami :D
    Dziewczyny w dwupakach jeszcze troszeczkę i juź swoje maluszki przytulicie :D
    Olina dobrze mówi :D jedzcie co możecie póki jeszcze nie kp :p ja staram się jeść wszystko ale dużo produktów już mój mały nie toleruje więc je odrzucam :p i tak co chwile coś odrzuce :p za niedługo będę jadła samego kurczaka haha :p nie no nie jest tak źle ale fakt trzeba się troszkę ograniczać :D

Baba gratulacje wielkie dla Ciebie :* <3

ania0141 lubi tę wiadomość

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem z Wami, ale rzadko się udzielam, pisałam już, że jakoś łatwiej na Facebooku i tam Was zapraszam jeśli macie ochotę :) Dzisiaj termin porodu, ale nic się nie dzieje, dlatego jutro stawiam się w szpitalu, dodatkowym powodem jest moje nadciśnienie, bo teraz szaleje i jest naprawdę wysokie. Nie wiem już nawet kto jest na Facebooku w grupie, a kto został tutaj tylko.
    Denerwuję się bo nie tak miało być, najpierw leżałam jak pamiętacie bo od 36tyg. mały się pchał, a jak chodzę i robię wszystko od 4 kwietnia to mamy 41tydzień i trafię do szpitala i pewnie wywołanie. Nie wiem jak z Internetem w szpitalu, bo w telefonie mi się skończył pakiet, ale jak tylko będę mogła to dam znać jak się u nas sytuacja rozwinęła :) Trzymajcie kciuki! :) Buziaki dla Was :*

ania0141, Lanusia93, Foto_Anna, agulas, _Saszka_ lubią tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawuszka pewnie ,że trzymamy kciuki,oby wszystko poszło po waszej myśli no i czekamy na wieści :)POWODZENIA!!!

Kawuszka lubi tę wiadomość

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:29

ania0141, Agness27 lubią tę wiadomość

• kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka trzymamy kciuki :)
    Dobrze ze ktos tu sie jeszcze udziela, dziewczyny tak czy siak juz koncowka! :)

Agulas tez czuje sie jak mlody bog, moglabym gory przenosic :D

Kawuszka, agulas lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

agulas lubi tę wiadomość

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wpadłam na chwilę się pochwalić. Dziś przyszła zamowiona karuzela, jej, mała od prawie godziny śpi w łóżeczku bez mrukniecia nawet! Obawiałam się czy się spodoba a teraz wiem ze to dobrze wydane pieniądze :)
    wczoraj była u nas położna, zważyła mała o okazało się ze przybrała 400g w tydzień. Bardzo się cieszę bo martwilam się ze za dużo ulewa!

Przed nami dopiero pierwszy spacer i stresuje się ze źle ja ubiore. W co ubieracie dzieci? Np gdy świeci słońce i jest te 15stopni?

Baba gratulacje!

ania0141, Lanusia93, agulas, Szotka lubią tę wiadomość

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, jeszcze do rana kilka godzin jest, ale jakoś nie wydaje mi się, żeby samo się rozkręciło, bo nic tego nie zapowiada. Nie chciałam trafić do szpitala na wywołanie, ale nie ma porodu na życzenie :) Już niedługo, wszystkie będziemy wypakowane w komplecie :) I zaczniemy zupełnie inne tematy :)

ania0141, Lanusia93, Szotka lubią tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka mój malutki był pierwszy raz kilka minut na dworze,założyliśmy body,kaftanik,śpiochy i na to dresik,kombinezonik polarowy ,zawinęłam synusia w kocyk i na dworek-była ładna słoneczna pogoda,do wózka spokojnie wystarczy jedna warstwa ubranek...a dzisiaj tak potwornie wiało,że zarzuciłam pieluszkę na twarz,no i ja zakładam dwie czapeczki jedna przylegajaca do uszu a druga wieksza,tak aby chronić uszka...

ania0141
  • Olina Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka ja rowniez kciuki!

Baba gratulacje <3

czy Wasze dzieci tez robia kupe podczas jedzenia? bo mój Oluś notorycznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 20:07

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze w dwupaku i nic sie nie dzieje tylko jestem coraz bardziej zirytowana :/ juz wszystkie ciuchy nawet te ciążowe są na mnie za ciasne a brzuch tak nisko ze niedługo nawet na kibelku nie usiądę, serio. Marudna jestem strasznie, ze nawet sama ze sobą nie moge wytrzymać grrr

Sztoka ja tez mam termin na niedziele ale watpię, ze do tego czasu sie wyrobie.

Kredeczka zazdroszczę Ci tego czwartku ;) chociaż wiesz, ze jeszcze tylko 2 dni :) i oczywiście trzymam kciuki!

ania0141, kredeczka91, agulas, staraczka85, Szotka lubią tę wiadomość

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak idziemy na spacer to zakładam body z długim rękawem, rajstopy, skarpetki, spodnie takie grubsze i taki polarek ciepły i tyle :) i czapeczka i rekawiczki :) sprawdzam zawsze kark czy ciepły :) i 2 kocyki zawsze mam jednym jest zawsze przykryty a 2 jak ew. wydaje mi sie ze moze byc chlodniej :) i zawsze mam tą osłnke na gondole co na nogach jest :) do środka raczej zimne powietrze nie dociera :)

Olina ooo tak :p bardzo często się to zdarza :D to całkiem normalne :p

• Olina Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszxze nie byłam na spacerze...teraz sie pogoda spitoliła ;/ jutro jedziemy do urologa rano , ale to szybkie do samochodu wyjscie.
    Czekam na dobra pogode ;-)

nooo zawsze mi sie tak chce smiac jak on je i robi kupe,ze nie moge :P

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
‹‹ 1209 1210 1211 1212 1213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ