Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
agulas wrote:Lanusia a jaka miałaś długość szyjki? Mnie dziś lekarz załamał. 2,5 cm!!! Boję się, żeby coś się ruszyło po baloniku i oksy
Ja nie miałam już szyjki, była zgładzona. I 0,5 cm rozwarcia.Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
Łodyszka wrote:Nie ma głupich pytan, ale...
W co ubralyscie swoje dzieci w dniu wypisu ze szpitala? Chodzi mi o to czy miałyście jakieś cieplejsze wdzianka czy wystarczyło przykryć dodatkowym kocykiem?
My dzisiaj wychodzimy, jest chłodno. Zakładam body, śpioszki, kombinezon i na to kocyk.
Agulas kciuki, czekamy na malucha!ania0141, agulas lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Wychodzimy do domku Waga urodzeniowa- 3650, waga dzisiejsza- 3500 g. Ponoć ok, ale się cieszę, że okres szpitalny już za nami! Teraz tylko niech się wszystko zagoi i zapominamy o ciąży i dolegliwościach typu ból brzucha, pleców, krocza
ania0141, Justyna Es, agulas, kredeczka91, Larisa lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Trzymam kciuki za przyszłe mamy:)
Mój młody ma dziś 15 dni. Mieliśmy wizytę u lekarza. Przybrał na wadze prawie 750g, urósł 7cm. Tak się martwiłam czy kp jest wystarczające. Jednak tak
Pozdrawiamyania0141, Larisa, kredeczka91, agulas, paprotka30, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
agulas wrote:Cisza lekarz powiedział, że oksytocyna podawana jest tutaj 3 Razy. Za 3 razem musi odbyć się poród.
Mówił, że czasami przebijaja pęcherz plodowy. Zależy to od ordynator. 2 oksy będzie jutro lub w piątek. Rano mam się dowiedzieć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 21:20
agulas lubi tę wiadomość
ania0141 -
Agulas powodzenia może jeszcze samo ruszy tego Ci życzę! Oby szybko i bez komplikacji.
Moja kochana dzidzia ma już 3tyg matko jak ten czas leci. Ale ciąża i poród to pikuśania0141, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Kochane mamusie, wrocilismy do domu we wtorek i uczymy sie siebie na wzajem, czas tak szybko leci. Ciagle o Was myslalam, ale trudno znalezc wolna chwile. Moj synus jest cudowny ajak spi wyglada jak aniolek wczoraj za nami pierwsza ciezsza noc, brzuszek meczyl i prykusy szly, prezyl sie i nic go nie uspokajalo ale dalismy rade, dzisiejsza noc juz zupelnie inna, kupa, jedzonko i spanko, nawet jak sie obudzil w nocy to bez placzu tylko lekkie kwilenie, taki kochany karmimy sie piersia, od razu po porodzie Maluszek ladnie sie przyssal a teraz to to taka mala przyssaweczka jest bardzo rozkrecil mi laktacje, dzis w 4 dobie mam bardzo napiete i ciezkie piersi, ulge przynosi kazde karmienie.
Moj najwiekszy Skarb - Pierwsza doba Alexa:
http://youtu.be/tdl9RaYl2jkJustyna Es, katka/85, ania0141, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Justyna Es wrote:Hej dziewczyny. Miała ktoraś z was próbę z olejem rycynowym? Lub ktoś coś slyszal...
jutro mam wizytę w szpitalu to się może dowiem ile jeszcze mam chodzić w tej ciąży... ciekawa jestem czy szyjka w ogóle zaczęla się przygotowywać do porodu czy nadal wszystko na siedem spustów pozamykane...
ehhh... jak ja bym już chciala urodzićania0141 lubi tę wiadomość
-
Katka rozumiem cie w 100%. Mi się juz płakać chce z tej bezradności. Zwłaszcza jak tutaj na forum już tyle maluszków. Ja wypilam duża łyżkę z sokiem pomarańczowym, i też się boję rezultatów. Najwyżej przeczysci mnie i może akurat synek bd miał więcej miejsca i zejdzie nizej.
katka/85 lubi tę wiadomość