Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
agulas wrote:Lanusia a jaka miałaś długość szyjki? Mnie dziś lekarz załamał. 2,5 cm!!! Boję się, żeby coś się ruszyło po baloniku i oksy

Ja nie miałam już szyjki, była zgładzona. I 0,5 cm rozwarcia.Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014
3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016
3650 g, 55 cm -
Łodyszka wrote:Nie ma głupich pytan, ale...
W co ubralyscie swoje dzieci w dniu wypisu ze szpitala? Chodzi mi o to czy miałyście jakieś cieplejsze wdzianka czy wystarczyło przykryć dodatkowym kocykiem?
My dzisiaj wychodzimy, jest chłodno. Zakładam body, śpioszki, kombinezon i na to kocyk.
Agulas kciuki, czekamy na malucha!
ania0141, agulas lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014
3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016
3650 g, 55 cm -
Wychodzimy do domku
Waga urodzeniowa- 3650, waga dzisiejsza- 3500 g. Ponoć ok, ale się cieszę, że okres szpitalny już za nami! Teraz tylko niech się wszystko zagoi i zapominamy o ciąży i dolegliwościach typu ból brzucha, pleców, krocza
ania0141, Justyna Es, agulas, kredeczka91, Larisa lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014
3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016
3650 g, 55 cm -
Trzymam kciuki za przyszłe mamy:)
Mój młody ma dziś 15 dni. Mieliśmy wizytę u lekarza. Przybrał na wadze prawie 750g, urósł 7cm. Tak się martwiłam czy kp jest wystarczające. Jednak tak
Pozdrawiamy
ania0141, Larisa, kredeczka91, agulas, paprotka30, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
bądź dobrej myśli,trzymam kciuki aby jutro pomogłoagulas wrote:Cisza
lekarz powiedział, że oksytocyna podawana jest tutaj 3 Razy. Za 3 razem musi odbyć się poród.
Mówił, że czasami przebijaja pęcherz plodowy. Zależy to od ordynator. 2 oksy będzie jutro lub w piątek. Rano mam się dowiedzieć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 21:20
agulas lubi tę wiadomość
ania0141 -
Agulas powodzenia może jeszcze samo ruszy tego Ci życzę! Oby szybko i bez komplikacji.
Moja kochana dzidzia ma już 3tyg matko jak ten czas leci. Ale ciąża i poród to pikuś
ania0141, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Kochane mamusie, wrocilismy do domu we wtorek i uczymy sie siebie na wzajem, czas tak szybko leci. Ciagle o Was myslalam, ale trudno znalezc wolna chwile. Moj synus jest cudowny ajak spi wyglada jak aniolek
wczoraj za nami pierwsza ciezsza noc, brzuszek meczyl i prykusy szly, prezyl sie i nic go nie uspokajalo ale dalismy rade, dzisiejsza noc juz zupelnie inna, kupa, jedzonko i spanko, nawet jak sie obudzil w nocy to bez placzu tylko lekkie kwilenie, taki kochany
karmimy sie piersia, od razu po porodzie Maluszek ladnie sie przyssal a teraz to to taka mala przyssaweczka jest
bardzo rozkrecil mi laktacje, dzis w 4 dobie mam bardzo napiete i ciezkie piersi, ulge przynosi kazde karmienie.
Moj najwiekszy Skarb - Pierwsza doba Alexa:
http://youtu.be/tdl9RaYl2jk
Justyna Es, katka/85, ania0141, Lanusia93 lubią tę wiadomość

-
czytałam że niektóre kobiety to biorą na wywołanie skurczy (podobno skurcze jelit maja stymulować macicę) ale ja sobie odpuszczam.. na moje dziecko nic nie działa... żadne spacery, sprzątania, seks, sutki itp... od chodzenia i sprzątania wieczorami kręgosłup mi pęka, sutki już mnie całe bolą od codziennego maltretowania a wywołuja jedynie delikatne napinanie sie brzucha po seksie to samo, więc ja już odpuszczam te metody... znając życie po oleju rycynowym nabawiłabym się jedynie mega sraczki a poród i tak by nie ruszył... moj syn jest jeszcze bardziej uparty ode mnie i mojego męża razem wziętychJustyna Es wrote:Hej dziewczyny. Miała ktoraś z was próbę z olejem rycynowym? Lub ktoś coś slyszal...

jutro mam wizytę w szpitalu to się może dowiem ile jeszcze mam chodzić w tej ciąży... ciekawa jestem czy szyjka w ogóle zaczęla się przygotowywać do porodu czy nadal wszystko na siedem spustów pozamykane...
ehhh... jak ja bym już chciala urodzić
ania0141 lubi tę wiadomość

-
Katka rozumiem cie w 100%. Mi się juz płakać chce z tej bezradności. Zwłaszcza jak tutaj na forum już tyle maluszków. Ja wypilam duża łyżkę z sokiem pomarańczowym, i też się boję rezultatów. Najwyżej przeczysci mnie i może akurat synek bd miał więcej miejsca i zejdzie nizej.
katka/85 lubi tę wiadomość

[/
trzymam kciuki zeby sie ladnie rozkrecilo