X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna_owca wrote:
    Agulas Gratulacje!!! Troche sie wyczekslas, ale najważniejsze, ze masz juz swoją kruszynkę przy sobie :)

Ja od 2 dni walczę z nawałem, ile to może jeszcze potrwać? Czytałam ze do 6 doby i powinno sie unormować, a jak było u Was?
    Hej,
    jestem z majówek,ale już rozpakowana. Tutaj tez miałam swój epizod.
    Czasem Was podczytuję bo niektóre z Was mają już swoje Skarby i mogę się czegoś dowiedzieć. Od 8 dni jestem szczęśliwą mamą i chętnie podzielę się swoim kilkudniowym doświadczeniem.
    nawał przerabiałam w 5 dobie. Polecam kapustę! Główkę zwykłej białej kapusty trzymasz w lodówce. Odrywasz tyle liści ile trzeba, myjesz pod zimną wodą i ja je wałkowałam, żeby soki puściły. I takie kawałki liści do biustonosza. tylko nie na brodawkach. Dobrze jest umyć pierś 25 min przed przystawieniem dziecka, choć mojej małej ten zapach nie przeszkadzał.
    Oprócz tego wsadzałam całą pierś do garnka z ciepłą wodą przed użyciem laktatora. Nawał u mnie trwał niecałą dobę.
    Wszystkim Kwietniowym mamom gratuluję a za Kwietnioweczki oczekujące trzymam kciuki!

ania0141, czarna_owca, Larisa lubią tę wiadomość

• katka/85 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i majówka w szpitalu mnie czeka...:( miałam dzisiaj ktg i mały tak przysnal ze się prawie żadne ruchy nie zapisały ale na usg juz wszystko ok, przepływy, ilosc wód w porządku wiec widocznie Wojtuś po prostu mocno spał. . Jeszcze czeka mnie badanie i sprawdzenie czystości wód... zobaczymy czy coś zapowiada poród... oby tak bo łożysko juz dojrzałe... tak czy inaczej będą mnie obserwować. ..

a aaa. ... zapomniałam! Na ktg zapisał sie aż jeden skurcz! Szaleństwo ;p

Larisa lubi tę wiadomość

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka witaj w klubie. Ja jutro jadę do szpitala na weekend, a cc zrobią mi dopiero w poniedziałek :( Perspektywa siedzenia w szpitalu w weekend mnie dołuje :(

katka/85 lubi tę wiadomość

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze dziewczyny szkoda,że wam tak wynikło z tym szpitalem,ale bądźcie dobrej myśli bo już ze szpitala wyjdziecie ze swoimi skarbami-teraz tylko trzymać kciuki żeby jak najszybciej :)powodzenia kochane

ania0141
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj w nocy nie spałam bo mi brzuch twardnial czy skurcze czy cokolwiek.rano majtki mokre,ale to nie wody. Ktg wyszło dobrze i ja mam się zgłosić w poniedziałek do szpitala :( niech to się zacznie... nie potrafię myśleć o miłym weekendzie z taką perspektywa.

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Justyna Es Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam skierowanie na 3 wieczorem.

dxomx1hpkba1kbxd.pngdxomx1hpdbmw4l7z.png
    0d1ys65go0zad7r2.png[/
  • katka/85 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    kurcze dziewczyny szkoda,że wam tak wynikło z tym szpitalem,ale bądźcie dobrej myśli bo już ze szpitala wyjdziecie ze swoimi skarbami-teraz tylko trzymać kciuki żeby jak najszybciej :)powodzenia kochane
    mnie mogą jeszcze w dwupaku wypuscic... :/ szyja zamknięta w ogóle nie przygotowana do porodu... załamka.... drugie ktg ok... nikt na razie nie zamierza czegokolwiek przyspieszać. ..I znów aż jeden mały skurcz :/ w takim tempie to jeszcze z rok w ciazy mogę chodzić. .. MASAKRA ! !!!

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

• Larisa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka jeśli Ci nie "pomoga" to lepiej wyjść bo szpital jest smutny :/

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • katka/85 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic tego nie zapowiadało a jednak moje dziecko na przekór lekarzom postanowiło teraz wyjść :) odeszły mi wody chwile po polnocy (właściwie ciągle się leja) skurcze są często ale jeszcze slabe, położna mówi ze do rana mogą się rozkręcać... tak czy inaczej w kwietniu powinnam się wyrobić :) trzymajcie kciuki żeby sprawnie poszło :)

Justyna Es, ania0141, Lanusia93, czarna_owca, Larisa, agulas, kredeczka91, Kinga., _Saszka_ lubią tę wiadomość

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka bardzo się cieszę :) kochaniutka trzymam kciuki żeby szybko poszło:) no teraz to już nie ma wątpliwości że dziś urodzisz-no i majówka w szpitalu,ale już we dwoje :) daj znać już po... powodzenia

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna_owca wrote:
    Czy pępuszek, zanim odpadnie jeszcze kikut może troszkę nieprzyjemnie pachnieć? Wydaje mi sie ze nie ma stanu zapalnego ale martwi mnie ten zapach. Przemywam octaniseptem na patyczku w tych wszystkich zakamarkach ale nie pachnie najlepiej
    czarna owca nie wiem co ci doradzić ale chyba nie powinien mieć nieprzyjemnego zapachu,moja położna zawsze jak czyści małemu pępuszek to sprawdza zapach i mówi że wszystko wporządku ale ja nic nie czuję

czarna_owca lubi tę wiadomość

ania0141
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna_owca, czytałam Twój opis porodu ze łzami w oczach! Miałaś długi poród, ale cudowne zakończenie i to wsparcie partnera! <3 Mój mnie dopingował pod salą, bo na łóżku obok leżała druga dziewczyna i nie mógł wejść ;)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tak mało czasu, że tylko zaglądam i czytam. Przy dwójce dzieci ciężko napisać choćby 2 zdania, a na Facebooku kontakt jest łatwiejszy, mam nadzieję, że po pojawieniu się wszystkich kwietniowych maluchów już każda z nas będzie na Fb :)

Pola ma już 6 dni, ładnie ssie pomimo krótkiego wędzidełka, niestety czeka nas wizyta w poradni audiologicznej, bo konieczna jest kontrola na lewe uszko :(
    Mi zrobił się duży obrzęk i wypadają mi szwy, więc muszę stosować Tribiotic i neomycynę w sprayu i jak najmniej chodzić (niewykonalne).
    Pola w ciągu dnia czasami poleży sama, ale generalnie chce być cały czas przy mnie. W nocy stale domaga się piersi, nawet co pół godziny- nieraz je przez 15 minut, a innym razem possie 3 razy do uspokojenia i zasypia dalej :) Rejestruję te pobudki jednym okiem :P Dziś na przykład obudziła się o 1:10 na karmienie i w trakcie odplynęłam do krainy snu, bo obudziłam się po 2, a ona spała z sutkiem w buzi :D Oczywiście obudziła się na karmienie 10 minut po zabraniu piersi ;)

Pierwszy spacer (15 minut) odbyłyśmy jak Pola miała 4 dni. Wczoraj pierwsza kąpiel w domku i skończyła się tak, że musialam karmić malutką jeszcze w ręczniku, taka była rozhisteryzowana :P

Trzymam kciuki za mamusie w dwupaku, ile Was jeszcze jest tutaj na forum?

Miłego dnia <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 13:54

ania0141, Justyna Es lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mamusie dziękuje za wszystkie porady :)
    Z nawałem chyba sytuacja sie stabilizuje, najlepszym laktatorem na świecie okazała sie moja mała przyssaweczka :)
    A pępuszek czyścimy i obserwujemy, póki nie jest zaczerwieniony a dziecko jest spokojne to chyba nie dzieje sie nic złego. Tyle juz sie o tym naczytałam i oczywiście mnóstwo rozbieżnych opinii ale staram sie nie panikować.

ania0141 lubi tę wiadomość

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Justyna Es Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka co tam, jakieś wieści? :-) trzymam kciuki

dxomx1hpkba1kbxd.pngdxomx1hpdbmw4l7z.png
    0d1ys65go0zad7r2.png[/
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może Katka odpoczywa ;) a ja chyba jednak w kwietniu nie urodze. ..

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka jak tam?

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    którym brzuchatkom jeszcze kibicujemy???

Justyna Es lubi tę wiadomość

ania0141
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam odpadł dzis pępuszek, w 6 dobie , bardzo wcześnie, teraz oczywiście martwię sie czy nie za wcześnie ehhh ale juz nie ma nieprzyjemnego zapaszku, odszedł razem z kikutem .

A dodatkowo mamy dzis dzień kupy, nie nadążam zmieniać pieluszek, kupa co 40 min. Dzisiejszy dzień to cyc, kupa, cyc, kupa i przysypianie chwilowe przy cycu bo kupa nie pozwala na dłuższa drzemkę. Czytałam, ze to moze być objaw tzw hiperlaktacji, związany z tym, ze zjada dużo tego początkowego, rzadkiego mleka. No nic, walczymy

ania0141 lubi tę wiadomość

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie w domu koszmar :( córka od tygodnia była przeziębiona,przeszło jej po kilku dniach ale od wczoraj syn jest chory,kaszel,katar na potęgę no i dzisiaj dołączył do niego mój mąż,jak w szpitalu... :( najbardziej boje się o maluszka że nie zdołam go uchronić-tyle bakterii teraz jest w domu,staram się wszystkich izolować ale niestety mam marne szanse w tak małym mieszkaniu,wszystko na mojej głowie,porażka :(
    załamka totalna :(

ania0141
‹‹ 1222 1223 1224 1225 1226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ