X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie prenatalne :
    FHR : 155 uderzeń na minutę
    CRL : 63,4 mm
    Kość nosowa : obecna
    Przepływ na zastawce trójdzielnej : prawidłowy
    Anatomia płodu : wszystko jest tak jak być powinno ;)

Ryzyko :
    Trisomia 21 ryzyko podstawowe 1:1482 ryzyko skorygowane 1:7412
    Trisomia 18 1:17497 / <1:20000
    Trisomia 13 <1:2000 / <1:20000

myślę, że wypisałam wszystko co najważniejsze ;)

a5d1c95123c08cfcmed.jpg
    ae8e8e91791150c8med.jpg

Na 70% będzie DZIEWCZYNKA! ;) Hanna, Hanusia, Haneczka <3

Na początku sobie spała i już chciałam pytać doktora czy wszystko jest w porządku ale Dzidzia ruszyła nóżką a im dłużej trwało badanie tym bardziej się wierciła ;)

ps. Wybaczcie, że tak długo czekałyście, ale mój mąż powiedział, że dopóki nie wyjdzie do pracy to nie dostanę laptopa :D

Endzis, fabdorota, Kajka, jamniczakuchnia, dziewussia, Funky09, Sunday, ilonia1984, triste, dichlieb, Anastazjaaa, Babu, Lanusia93, Olina, malika89 lubią tę wiadomość

• Endzis Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Rotenkopf! Prześliczna dzidzia ! Wow na 70% dziewuszka :)też bym chciala juz znac nawet na te 70 :P już bylo widac na zwyklym usg czy 3D? Ja chyba od razu jak poznam plec lecę na zakupki po pierwsze ciuszki:)
    Mialas przez brzuch czy pochwowo? Bo nie wien na co sie szykować za tydzień.

Rotenkopf lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    USG było takie normalne (nie 3d) ale sprzęt godny podziwu i na prawdę wypasiony w kosmos ;)
    Najśmieszniejsze jest to, że określił to po jakichś przepływach bo podobno gdzieś tkwi różnica pomiędzy dziewczynkami a chłopcami ;)
    Miałam już przez brzuch, ale przez telefon jak się rejestrowałam to pielęgniarka powiedziała mi, że jeśli dziecko się schowa za spojenie to będzie trzeba było zrobić dopochwowo ;)
    Zresztą już tydzień temu u swojej gin miałabym robione usg przez brzuch ale gin powiedziała, że jak już zaczęła robić dopochwowo to już skończy.

Endzis lubi tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och Boże <3 słów mi zabrakło ;) Trochę Ci zazdroszczę, że już jesteś po. My mamy w środę dopiero...
    No kurcze, cudowna jest!

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Rotenkopf! Śliczna dzidzia i świetne wyniki : )
    Masz takie szczegółowe statystyki, bo robiłaś pappę? Gin zalecił z jakiegoś konkretnego powodu czy sama chciałaś?

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • pucek Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf jaka śliczna dzidzia :) I chyba wkłada rączki do buzi na pierwszym zdjęciu :) Prześliczna :)

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa, ee, yym a co to jest te badanie pappa? :p miałam dzisiaj o tym poczytać ale nie zdąžyłam xd
    Miałam robione tylko usg i pobraną krew, teraz doczytałam, że na razie te statystyki sa wyliczone na podstawie mojego wieku itd a wyniki z krwi z której będą robić pappa będę miała do 2 tygodni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf dziewczynka aaaaaaaaa <3 Też chcę dziewuszkę! Może dowiem się już 7 października co we mnie siedzi :D

Iwonkaaa powodzenia, obrona to formalność ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 22:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ogólnie skierowanie na prenatalne dostałam z powodu zeszłorocznego poronienia.
    Cholera, jestem już głupia z tego po co mi tą krew pobierali xD jutro zrobię zdjęcie tego co tam napisane jest i pomożecie mi to rozszyfrować, hm? ;p

• Kajka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha, ja miałam prenatalne podczas normalnej wizyty u gina (chodzę prywatnie), ale nie wyliczał takich ładnych cyferek ; ) Nie dostałam skierowania na bardziej szczegółowe badania. Czyli Tobie krew pobierali pewnie na Pappę właśnie : )

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Rotenkpf!! Piekna Dzidzia i wyniki!!

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 24 września 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkpf gratuluję! Piękna dzidzia i super wyniki. miałaś badanie na nfz?
    uciekam spać bo padam. Byłam w mieście na zakupach, kupiłam sobie spodnie ciążowe, zadowolona jestem.
    jutro moje usg prenatalne, boję się jak cholera, staram się nie denerwować bo wiem że dzidziuś też to czuje.
    uciekam lulu ;)

200710183334.png

201604027450.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkft gratuluję. Cudowna dziewczynka :D

Rotenkopf, dziewussia lubią tę wiadomość

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia, powodzenia dzisiaj, bedzie dobrze!! Kciukasy zacisniete ;-)

dziewussia lubi tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia, trzymam kciuki gdzie się da ;) za broniące się, wizytujące również ;)

Tak, miałam te badanie na nfz ;)

dziewussia lubi tę wiadomość

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farbujecie wlosy? Ktoras rozjasniala farba? Ja dzis sie zapisalam do fryzjiera,od poczatku nie robilam nic,ale juz poprostu patrzec na siebie nie moge i jakies mnie glupie wyrzuty lapia....ze chemia itd...

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę farbowac dopiero na święta a też mam blond... ale bez rozjasniania napewno...
    Tyle wytrzymie ;) dla dzidzi ;) tylko raz będę farbowac

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nad tym zastanawiam właśnie bo strasznie się źle czuje w ciemnych włosach ;(

• dziewussia Ekspertka

Wysłany: 25 września 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam Mamuski. Stres przeogromny. Oby do 18:30. Ja mam tez juz duzy odrost, farbowac sie boje, pytalam sie dwóch fryzjerów, oboje sa na nie. Zawsze farbowalam na swieta. Odrost juz tez mam chyba na 5cm. Podpytam dzisiaj lekarza na wizycie. Zastanawiałam sie nad szmponetka. Co o tym myslicie? Odrzucilo mnie dokladnie od malowania paznokci, tak śmierdzą lakiery a zmywacz to masakra. Az jestem w szoku, takalakieromaniaczka jak ja. Tez tak macie? Milego dzionka i smacznego sniadanka. Buziaki

200710183334.png

201604027450.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w II trymestrze :)

Jeśli chodzi o włosy to ja też rozjaśniam, teraz przejdę na farbę, ale i nad tym dopiero teraz się zastanawiam, bo w I trymestrze nie chciałam używać takiej chemii.

Babu lubi tę wiadomość

‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ