X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Moge prosić o kciuki? ;) o 14.40 mam prenatalne i strasznie sie boje :(
    Trzymam kciuki bedzie dobrze :*

Rotenkopf lubi tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Rotenkopf musi być dobrze!!!

Ja wróciłam właśnie z łazienki i wypatrzyłam plamki krwi.. Oszaleje przez te kolejne 6 miesięcy. Wydaje mi się, że zraniłam się wkładając rano luteinę. Muszę obciąć paznokcie.. Zwariuje....

Ja też zapuściłam pazury i zrobiłam to co Ty- zadrapałam się podczas wkładania lutki. Paznokcie obciełam i mam zamiar już ich pilnować.

agulas lubi tę wiadomość

• jaskra Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19, a ile czasu upłynęło między pierwszym a drugim badaniem poziomu przeciwciał. Faktycznie niska awidność świadczy o niedawnym zakażeniu, ale to dziwne, że poziom IgM jest tak niski. IgM znikają do kilku miesięcy po zakażeniu. Poza tym IgG nie wzrosło od ostatniego badania, więc dziwne te wyniki.. Awidność robi się wtedy, gdy poziom IgG jest bardzo wysoki a u Ciebie nie był wysoki. Rozumiem, że przed ciążą nie oznaczałaś sobie poziomu przeciwciał przeciw toxo?

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 24 września 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze wyniki robiłam 14września, ginekolog zleciła mi do poradni chorób zakaźnych ze względu na podwyższone IgG 122.9, wczoraj byłam w poradni no i dostałam na awidność i powtórzenie igG i igM no i wyszło tak jak pisałam, przed ciążą nie robiłam badań na tokso.

• dziewussia Ekspertka

Wysłany: 24 września 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Trzymam kciuki, czekam na wieści. Pisz jak tylko będziesz miała możliwość. Czekamy na foto ;)

200710183334.png

201604027450.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:
    Pierwsze wyniki robiłam 14września, ginekolog zleciła mi do poradni chorób zakaźnych ze względu na podwyższone IgG 122.9, wczoraj byłam w poradni no i dostałam na awidność i powtórzenie igG i igM no i wyszło tak jak pisałam, przed ciążą nie robiłam badań na tokso.

Aleksandra, niestety wyniki pomiędzy jednym a drugim laboratorium mogą się różnić. Nie dużo, ale mogą.

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 24 września 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u mnie w mieście w laboratorium nie robią awidności dlatego musiałam też pojechać do tej poradni do innego miasta i tam w laboratorium zrobić te badanie

• jaskra Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, że nie robiłaś przed ciążą, bo byłabyś spokojniejsza, ale dla mnie ten wynik 122 to nie jest jakieś wybitnie wysokie miano, a jednak ta awidność wyszła niska. Tylko, że ta niska awidność nie potwierdza świeżego zarażenia, tylko nie pozwala go wykluczyć. Z jednej strony ważne jest szybkie wdrożenie leczenia w przypadku zakażenia w ciąży a z drugiej strony to nie jest pewne rozpoznanie. Przypuszczam, że leczenie zostanie wdrożone a będziesz musiała powtórzyć poziom przeciwciał za 2-3 tygodnie i w zależności od tego czy będzie wzrost czy nie, to będzie kontynuowane lub przerwane. Kochana, nawet jeżeli zaraziłaś się toxo na wczesnym etapie ciąży, to nie oznacza, że dziecko też jest zarażone. Ryzyko transmisji na płód w pierwszym trymestrze jest najniższe.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 24 września 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nom mam nadzieje, że jednak wszystko będzie dobrze, bo jak miałabym przyjmować antybiotyk do końca ciąży i do końca się martwić to chyba bym zwariowała..
    W poniedziałek biegnę do ginekologa niech mi mówi co mam robić..

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:

Trzymam! Powodzenia, na pewno będzie dobrze i przyjdziesz do nas z super wieściami! :)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam problem z L4. Miałam je wystawione do jutra, a moja gin odwołała wizytę. Przyjmuje tylko raz w tygodniu, więc idę dopiero w przyszły piątek. Nawet jak wtedy mi wystawi zwolnienie z datą wsteczna, to nie będę miała ciągłości. Myślicie, że mogę iść do lekarza poz po zwolnienie? Już raz byłam zmuszona tak zrobić, z kreceniem nosa L4 dostałam. Boję się, że jak znów zwolnienie będzie od innego lekarza, to ZUS się przyczepi :/ co mam robić?

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Dziewczyny, mam problem z L4. Miałam je wystawione do jutra, a moja gin odwołała wizytę. Przyjmuje tylko raz w tygodniu, więc idę dopiero w przyszły piątek. Nawet jak wtedy mi wystawi zwolnienie z datą wsteczna, to nie będę miała ciągłości. Myślicie, że mogę iść do lekarza poz po zwolnienie? Już raz byłam zmuszona tak zrobić, z kreceniem nosa L4 dostałam. Boję się, że jak znów zwolnienie będzie od innego lekarza, to ZUS się przyczepi :/ co mam robić?

Powiedz, że masz mdłości i wymiotujesz, a wizytę u lekarza prowadzącego masz dopiero na za tydzień. Musi Ci wystawić.

U mnie było tak, że najpierw zwolnienie było od Pani doktor z poz na mdłości do pt, później dostałam gorączkę w nd i w poniedziałek dostałam kolejne zwolnienie od innego lekarza poz. Nie miałam innego wyjścia. Ty też nie masz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 13:21

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    mi L4 skończyło się wczoraj, a wizytę mam jutro. Pani z rejestracji jak mnie umawiała na tą wizytę to powiedziała, że te 2 dni nie przeszkodzi i wypisze kolejne L4 ze wsteczną datą, bo jak to określiła "wyrobimy się jeszcze w czasie". Raz też kurierem mi wysłali L4 ;). Powiem Ci że trochę nieodpowiedzialnie zachowała się ta Twoja pani gin, bo powinna jednak o tym pomyśleć i znaleźć jakieś rozwiązanie z tym L4. Może zadzwoń do niej i zapytaj czy nie może Ci gdzieś w rejestracji zostawić zwolnienia, a jak nie to tak jak piszesz idz do rodzinnego - może łaskawie da.

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś pierwszy raz w życiu zaslablam i to w autobusie. Pomoc ludzi zerowa. Wyszłam dosłownie ma czworakach i dzwoniłam po męża. Idę się położyć. Za dużo wrażeń na dziś.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Ja dziś pierwszy raz w życiu zaslablam i to w autobusie. Pomoc ludzi zerowa. Wyszłam dosłownie ma czworakach i dzwoniłam po męża. Idę się położyć. Za dużo wrażeń na dziś.

Ojej, uważaj na siebie! Mam nadzieję, że nie upadłaś ani nic.. Odpocznij sobie : *
    Rotenkopf wrote:

Wiem, co czujesz, ale już niedługo odetchniesz z ulgą : )

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    mi L4 skończyło się wczoraj, a wizytę mam jutro. Pani z rejestracji jak mnie umawiała na tą wizytę to powiedziała, że te 2 dni nie przeszkodzi i wypisze kolejne L4 ze wsteczną datą, bo jak to określiła "wyrobimy się jeszcze w czasie". Raz też kurierem mi wysłali L4 ;). Powiem Ci że trochę nieodpowiedzialnie zachowała się ta Twoja pani gin, bo powinna jednak o tym pomyśleć i znaleźć jakieś rozwiązanie z tym L4. Może zadzwoń do niej i zapytaj czy nie może Ci gdzieś w rejestracji zostawić zwolnienia, a jak nie to tak jak piszesz idz do rodzinnego - może łaskawie da.
    Dość częsta nieobecność i problem ze zwolnieniami i receptami to jej słaby punkt. Pracowałam z nią kiedyś i babeczki bardzo na to narzekaly, a ja musiałam przekładać wizyty praktycznie co miesiąc. Takie rzeczy jej nie ruszają. Ale mimo tej sporej wady ma dużo zalet: jest bardzo dokladna, ciepła, pewne rzeczy załatwia na fundusz dla tych, które przychodzą prywatnie, do porodu potrafi przyjechać nawet w nocy i można by dalej wymieniać. Ale fakt faktem, wkurzylam się dzisiaj. No nic, pójdę jutro do lekarza pierwszego kontaktu. Zwolnienie na pewno da, tylko pewnie w końcu się doczekam nalotu z ZUSu :/

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf trzymam mocno dawaj znac po:)

Ja mam za tydzien a juz sie stresuje, Ty za chwilkę odetchniesz z ulgą;)

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Dewajtis Znajoma

Wysłany: 24 września 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zus byl na kontroli. Przyszly dwie panie, kazaly mi sie podpisac na jakims papierku i sobie poszly. Dobrze ze maz byl w donu bo ja nie wstaje. Co chwile jakis donokrazca dzwoni a lekarz kazal lezec plackiem

q1ztgl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciocie! Jest wszystko okej! ;)

Szczegóły później bo siostra zaprosiła Nas na herbate ;)

pucek, Kajka, ilonia1984, Malinkowe oczekiwanie, fabdorota, triste, Babu, Lanusia93, jamniczakuchnia, mania, madziutek 23, Endzis, Larisa, dziewussia, Sunday lubią tę wiadomość

• pucek Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf poka zdjęcia :) Ja mam preatalne 12.10 czyli będę dokładnie 12t2d ciąży więc pewnie zobaczę coś podobnego co Ty ;D

Super że wszystko okej :)

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
‹‹ 124 125 126 127 128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ